Thursday, March 15, 2012

My wardrobe cornerstones - Shoes

Takaisin kulmakivillä teposteluun, sillä nyt käydään läpi klassisia kenkiä!

Laukkujen lisäksi olen ihan totaalinen kenkäaddikti. Olen huomannut, että laadukkaat kengät kestävät helposti monia vuosia loistokunnossa. Ennenkuin omistin ainoitakaan "merkkikenkiä", niin ihmettelin kovasti miksi niihin kannattaa panostaa kun koin kenkien kuluvan käytössä jokatapauksessa niin nopeasti. Voih kuinka väärässä olinkaan. Tästä syystä kenkiä ostaessa suosittelisin jälleen huolella punnitsemaan tarpeitasi ja panostamaan laatuun. Ihan muutamallakin yksilöllä pääsee hyvin pitkälle.  Tulen käymään läpi tässä postauksessa hyväksi että huonoksi toteamiani merkkejä. 

Jaan käyttämäni kengät tässä postauksessa neljään luokkaan: Matapohjaisiin, avokkaisiin, saappaisiin sekä talvikenkiin. Aloitetaan mukavuusluokasta, eli matalapohjaisista kengistä. 

Flats - Matalapohjaiset kengät


Kun suuntaan kaupungille, valitsen lähes poikkeuksetta matalapohjaisetkengät, sillä ne ovat kaikista mukavimmat päällä ja jalat jaksavat pidempään. Toisena syynä miksi harvemmin valitsen ohut korkoisia kenkiä kaupungille on mukulakivet. Ne tekevät huomattavaa tuhoa korkojen jäädessä väleihin ja sekunnissa koron vuoraus/nahka on rutussa.

Käytän hyvin paljon balleriinoja. Ne ovat äärimmäisen mukavat päällä ja kovin naiselliset. Henk. koht. en juurikaan käytä lenkkareita tai vaikkapa Converseja kaupungilla. Lenkkareita käytän ainostaan urheillessani tai koirieni kassa kävellessäni enkä vain koe Conversien olevan minun juttuni.
Näin kevään kynnyksellä puen balleriinojen kanssa ohuet sukkahousuja muistuttavat sukat. Ne ovat sopivan ohuet eikä niitä edes huomaa käytössä. Näin jalkapöydän paljas osa pysyy lämpimänä sekä rakkuloitakaan ei pääse yhtä helposti muodostumaan. Suosittelen lämpimästi.
Omasta kaapistani löytyy balleriinoja vain perusväreissä (mustat, ruskeat, nudet, valkoiset ja harmaat). Vasta hiljattain ostin hieman erikoisemmat baltsut, nimittäin leopardiprintillisinä. Ne tuovat oikein mukavasti eloa niihin kokomustiin perusasuihin, mutta suosittelisin alkuun kuitenkin miettimään mille peusväreille sinulla olisi eniten käyttöä. Syksyllä ja keväällä käytän hyvin paljon mustaa ja ruskeaa, mutta kevät/kesällä valkoiset ja nudet menevät nokkimisjärjestyksessä edelle. Kesällä myös sandaalit ovat kovassa käytössä.

Olen huomannut, että mukavimmat ballerinat ovat tehty pehmeästä ja joustavasta kankaasta. Kovat balleriinat saavat herkkiin jalkoihini helpommin rakkuloita. Niiden kanssa käytän aina varmuuden vuoksi rakkolaastareita, koska omat jalkani ovat rakkuloille jotenkin erityisen alttiit (saan niitä jopa Havaianas -sandaaleista :/ )

Ehdottomat suosikkimerkkni ballerinoissa ovat Mulberry ja Louis Vuitton. Ne istuvat omaan jalkaani todella hyvin ja niitä kahta paria käytänkin ylivoimaisesti eniten.
Muista merkeistä joista minulla on positiivista kokemusta on Marc by Marc Jacobsista sekä Fendistä.
Negatiivista kokemusta minulla on Jimmy Choon balleriinoista. Omani ovat vain niin kovat käytössä, että niillä on melkoisen tuskaista kävellä kun ottaa huomioon miten mukavat balleriinojen pitäisi olla. Myöskin negatiivisia kommentteja saa osakseen Stylesnob - baltsut. Niiden kangas lähti kulumaan välittömästi ja koristekivet tippuivat matkan varrelle vähintään yhtä nopeasti. Valtava ero siihen, kun vertaan esimerkiksi näihin aiemmin mainitsemiini merkkeihin. Suosikkibaltsuni ovat jopa 6 vuoden jälkeen kuin uuden veroiset vaikka ovatkin saaneet kovaa kulutusta osakseen.
Hiljattain ostin myös Tory Burchin baltsut, mutta minulla on ollut ne vasta niin vähän aikaa käytössä, etten osaa sanoa niiden kestävyydestä vielä mitään. Todella mukavat ne kyllä ovat minun lättäjaloissani ;)
Sandaaleista voin suositella massaketju River Islandia. Heillä on paljon hauskoja yksilöitä edullisin hinnoin. Sandaaleita tulee käytettyä vain kesäisin, joten ne kestävät helpommin vuodesta toiseen.

Balleriinoja silmälläpitäen, olen kuullut Tod's merkistä todella paljon positiivisia kommentteja. Heidän kenkänsä ovat nimenomaan tehty joustavasta kankaasta ja pohjassa on usein jalkaa hyväilevät ergonomiset muovinapit, joten mukavuus on kuulema aivan omaa tasoaan. En omista merkiltä ainoitakaan kenkiä, mutta ehdottomasti haluaisin tulevaisuudessa sellaisiin panostaa jos vielä tarvetta balleriinoille joskus on.


Pumps - Avokkaat

Kun pääsin kokemaan merkkikengän lestin sekä kestävyyden eron entisiin Zaran kenkiini, ei ole ollut taakse katsomista. Ero on ihan huima. Zaran mustat avokkaat menivät nuhjuisen näköiseksi helposti alle vuodessa, kun taas esim. ihka ensimmäiset Louboutinin mustat avokkaani ovat 6 vuoden jälkeenkin uudenveroiset. Myös mukavuus on aivan eri tasoa. On uskomatonta kuinka paljon hyvä lesti voi saada aikaiseksi. Näin korkoakin voi tulla helposti lisää ja kävely luonnistuu ongelmitta ilman naamalleen lentämistä.

Jokaisen jalka on erilainen, joten eri merkkien kengät sopivat eri ihmisille eri tavoin. Minun jalkaani mukavin on ehdottomasti Giuseppe Zanotti merkki. Ne joustavat kivasti ja tilaa leveälle jalkapohjalleni on riittämiin. Positiivista sanottavaa minulla on myös Christian Louboutinin sekä Jimmy Choon kengistä. Ulkonäöillisesti pidän eniten Christian Louboutinin kengistä. Hänen muotoilunsa on niin kovin pehmeää, mutta kuitenkin erikoista. Tosin, myös suuri osa hänen kengistään ovat niin erikoisia, että omalta osaltani menee ihan yli hilseen...
Jos jostain merkistä tulisi jotain negatiivista sanottavaa mieleen niin se olisi Dolce & Gabbana. Nättejä kenkiä, mutta minulla ei ole parit omistamani yksilöt niin hyvinä säilyneet kun saisi odottaa.

Toki voit löytää laadukkaita avokkaita monesta paikkasta, eikä niiden tarvitse olla minkään merkkisiä. Itse olen huomannut tämän helposti menevän kalliiksi hakuammunnaksi, joten tästä syystä olen päätynyt panostamaan siihen varmaan valintaan, jonka tiedän sopivan omalle jalalleni.

Avokkaidenkin kohdalla ehdottomasti eniten käyttöä saa perusvärit. Täten suosittelisin hankkimaan mustat sekä nudet avokkaat vaatekaapin kulmakiviin. Mustille löytyy käyttöä vuoden ympäri kun taas nudet korkokengät toimivat upeasti kevät/kesällä mekkojen ja hameiden seurana kun väri antaa illuusiota pidemmistä sääristä. Kun nämä perusvärit ovat hankittu, voi lähteä pohtimaan muita erikoisia värejä makusi mukaan. Niillekin löytyy käyttöä vuosiksi eteenpäin juurikin piristämään LBD:tä tai mustaa jakkuasua. Sitä mustaa kun tuppaa aina vain löytymään ja valitsemaan...


Boots - Saappaat ja nilkkuritSuosikkini kenkäni ovat varmaankin mustat Christian Louboutinin nilkkurini. Ne ovat niin äärimmäisen mukavat päällä korkeasta korostaan huolimatta. Minä olenkin pitkään yrittänyt metsästää vastaavia konjakkisina, mutta vuosien etsinnän jälkeen täydellistä paria ei ole tullut vastaan. En missään nimessä tahdo tyytyä, sillä tiedän käyttäväni niitä ahkerasti ja vielä monta vuotta eteenpäin.

Korkeavartisetsaappaat ovat mukavat ja tukevat syksyn säihin. Yllättävän paljon olen löytänyt käyttöä esim. mustille ylipolvensaappailleni. Saappaiden ja nilkkureiden kohdalla suosittelisin ehdottomasti pysyttelemään perusväreissä. Minusta on äärimmäisen haastavaa (ellei mahdotonta) keksiä asua hyvänmaun rajoissa esimerkiksi sähkönsinisille ylipolvensaappaille :/ Tämä on toki vain minun mielipiteeni, mutta omakohtaisesti pitäisin ne jalat hyvin neutraalinvärisinä mitä saappaisiin ja nilkkureihin tulee.


 Winter - Talvikengät
Ugg'sit jakavat rajusti mielipiteitä, mutta itse olen ainakin sellainen vilukissa, että rakastan pukea ne päälleni kylmemmillä säillä. Erityisesti suosittelen näissä nimenomaan Ugg's merkkiä. Olen aikoinaan omistanut joitakin feikkiversioita, ja ne lähtivät menemään linttaan pohjasta alta aikayksikön. Aidot Ugg'sit taas ovat säilyttäneet muotonsa vuodesta toiseen. Kyseiset mukavuudet on valmistettu lampaannahasta, joten on itsessään melkoisen arka materiaali. Omiani olenkin hoitanut tunnollisesti vettä ja likaa hylkivillä suihkeilla, sekä nopeasti poistanut kaikki tahrat lampaannahalle tarkoitetuilla tuotteilla (pehmeä harja + saippua). Lisää Ugg'sien hoidosta olen kirjoittanut tässä postauksessa

Uusin ihastukseni on ollut Hunterin saappaat. Ne ovat todella mukavat jalassa sienimäisen sisuksensa ansiosta ja ovat kaikenlisäksi yllättävn lämpimät tämän vuorauksen ansiosta! Todella hyvät sade sekä loskasäälle! Merkki vielä valmistaa vaikka mitä hauskoja värejä ja malleja, ettei sateessa laulaminenkaan ole enää vaikeaa ;) Itse valitsin mustat salmiakkivarrellisen Regent Savoy -mallin, sillä kestävyytensä lisäksi näm käyvät tyylikkyytensä takia loistavasti myös kaupunkikäyttöön. 

Siinä siis pitkä litannia taas kengistä järkyttävien kielivirheiden koristamana. Huoh. Toivottavasti jokui sentään jaksoi lukea koko pitkän lätinäni. Niin paljon tuli tarinaa, että jäi kieliopin tarkkailu hyvin vähälle :D

Yhteenvetona: Tässä suosittelemani kengät vaatekaapin kulmakiviin: 
 • Mustat balleriinat
 • Ruskeat balleriinat
 • Sandaalit (neutraaliväri)
 • Mustat avokkaat
 • Nudet avokkaat
 • Mustat saappaat
 • Lämpimät talvikengät

Jos joku teistä on minunlaiseni kenkäaddikti, suosittelen kurkkaamaan shoes -kategorian postaukset kokonaisuudessan. Sieltä löytyy eri kenkämateriaaleille hoito-ohjeita, kuvia omasta kenkäkokoelmastani,  ajatuksiani kenkien laadun suhteen jne jne. Haluaisin vielä loppuun painottaa, että kuten minkätahansa tärkeän tavarasi kohdalla - muista pitää niistä huolta! On tärkeää suojata kenkien arkoja materiaaleja oikeilla suihkeilla ja käydä suutarissa vaihtamassa korkolapua kun vanhat lähentelevät loppuaan. Lisää hoito-ohjeitani voit löytää tuon linkittämäni shoes-kategorian alta.
Kylläpä sitä jaksaa tämä tyttö jauhaa kengistä :DGod. I just went on and on about shoes and I just simply don't have the time to translate the whole text in English. In a nutshell, my mantra in shoes is - quality matters. There is a huge difference between quality shoes and high street store shoes, so I would advise you to select carefully what sort of shoes you really need and the spend a little more on them. I would always opt for neutral colours, as they are useful and versitile year after year. When you have got your basic selection in order, you can begin to spicen up your LBDs and black suits with colourful pumps which alone can make the outfit. 

In short, here's a list of shoes that I'd recommed for every woman:
 • Black flats
 • Brown flats
 • Sandals (in a neutral colour)
 • Black pumps
 • Nude pumps
 • Black boots
 • Warm and comfy wintershoes

If you are a shoe addict like myself, I advise you to take a look under the tag "shoes".

54 comments:

 1. Absolutely jaksoin lukea. Kaipaisivat tykkää-nappia nämä tällaiset (ja tietty muutkin) postaukset. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loistavaa! :) Jos haluat niin onhan tuossa tuo "jaa facebookissa" -nappi ja sen kautta sitten tykkäämään! :)

   Delete
 2. Todella hyvä listaus ja samaa mieltä olen, että kenkien laatuun kannattaa panostaa. Usein varsinkin suomalaisilla näkee, kuinka asu on muuten tiptop ja laukkukin hieno, mutta sitten kenkiä ei ole muistettu hoitaa ikinä. Toki tää Suomen ilmastokin on aika haastava ja kengät menevät helposti piloille, mutta silti. Itse ei (toistaiseksi) ole vielä mitään tosi kalliita kenkiä ostanut, suosin sellaisia keskihintaisia mutta hyvälaatuisia italialaisia ja espanjalaisia merkkejä yleensä, Ziosta saa hyviä esimerkiksi. Täytyy pitää mielessä tuo Giuseppe Zanotti, sillä ihan täydelliset mustat korkkarit uupuu kaapistani vielä.

  vera

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Todella usein olen törmännyt Suomessa samaan ilmiöön. Mutta olet myös hyvin oikeassa siinä, että Suomen ilmasto on hyvin haastava... Täällä asuinmaassani kun talvikenkiä tarvitsi oikeasti ehkä muutamana päivänä... Mutten tiet ovat aivan sulia. Suomessa olen mahdollisuuden mukaan pitänyt 2 kenkiä mukanani. Matkaa tehdessäni tarponut mukavilla Ugg'seilla ja sitten paikan päälle saapuessani vaihtanut korkokenkiin :D

   Delete
 3. Kiva postaus jälleen kerran :) halusin kuitenkin kommentoida, että omat viisi vuotta vanhat Dolce&Gabbanan avokkaani ovat olleet todella kovassa käytössä sekä juhlissa että nyttemmin myös töissä ja ovat edelleen ihan iskussa: korkolaput olen vaihtanut pariin kertaan ja käsitellyt ne suoja-aineella muutamaan otteeseen, mutta muuten ovat kuin uudet edelleen. Ja jalassa mukavat kuin sukat! Minun kokemukseni merkistä tosin rajoittuvat näihin yksiin kenkiin, mutta näiden kohdalla olen ollut todella tyytyväinen. Ehkä minulla on vain käynyt hyvä tuuri, tai sitten sinulla huono :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten kiva! :) Ja ehdottomasti, toki on jokaisella merkillä aina mahdollisuud valmistusvirheisiin! Merkki on muuten todella laadukas joten ehdottomasti heiltä pitäisi vaatia kestväyyttä. Itselläni on 3 paria heiltä ja kaksi aika kamalassa kunnossa, vaikka eivät kovaa kuutusta olekaan saaneet osakseen. Itsekin hoidan kenkiäni hyvin säntillisesti. SUojaan oikeilla suihkeilla, harjaan lian pois ja käytän suutarilla heti jos korkolappu lähenee loppuaan. Mutta todella hyvä että sinulla on käynyt hyvin kyseisen merkin kanssa, oma kohtaisesti kun 2/3 ovat olleet melkoisen huonoja niin siksi itse listasin kokemukseni huonoksi. Joten either way, ihanaa että sinä olet saanut loistoparin! :)

   Delete
 4. Hei, lukaisin läpi pikaisesti tuon kengät osion, mutta en löytänyt vastausta itseäni askarruttaneeseen kysymykseen, joten kysäisisin hieman noista CL:n kengistä mitä omistat. Olen päättänyt tulevalla pariisin reissulla panostaa ja ostaa ensimmäiset louboutinit jos vain sopivat löydän, itselläni vain on melko leveä jalka, mikä taitaa monien merkkikenkien kohdalla olla pienoinen ongelma. Olen kuitenkin ymmärtänyt että louboutinilla on hyvinkin erilevyisellä lestillä olevia kenkiä ja luin jostain postauksesta että sanoit itselläsikin olevan melko leveä jalka, joten osaatko antaa vinkkiä, mitä mallia metsästää kun hakusassa on ihan perinteiset mustat avokkaat 10cm korolla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jokainen kenkä on tietysti hieman erilainen ja eri malleissa on hieman eroavat lestit riippuen korkon korkeudesta, mallin muodosta jne. Louboutinilla on monia erilaisia mustia avokkaita juurikin tuolla 10cm korolla, joten en ikävä kyllä voi sanoa muuta kuin kauppaan ja kokeilemaan! :) Se vasta onkin mukavaa, sillä Pariisin liikkeet ovat kuin karkkikauppoja ja vaikka mitä ihania yksilöitä kyllä löytyy ;) Eli kokeile malleja, pistä hyvät itsellesi ylös! :) Itse pidän kovasti Bianca mallista, mutta siinä korko onkin jo niin huima, että se ylittää tuon 10cm helposti. ihanaa reissua ja toivottavasti saat itsellesi juuri sinulle täydelliset unelmakengät!! :)

   Delete
  2. Käsittääkseni RonRonit ja Simple Pumpit ovat monen suosiossa hieman leveämmän lestin ansiosta. Molempia saa 10cm korolla mustana (itselläni on Simplet, ja ovat kyllä ihanat leveähkössä jalassani). Jos nyt vaikka jotain apua olisi :-)

   Delete
  3. Itselläni on simplet ja leveä lesti eikä kengät tunnu enää mukavalta yhtään jalassa :/ Suosittelen ennen ostoa kokeilemaan kunnolla erimalleja, että et tee virhe ostosta. Sitten taas slingbackillä olevat opentoet minulla istuu jalkaan kun eivät ole niin "tiukat" :D toivottavasti tästäkin olisi jotain apua :)

   Delete
 5. Mun puolesta kengistä saa kyllä kertoilla mielin määrin! Kenkäaddikti kun minäkin olen ;) Tosi kiva postaus, voisin itsekin alkaa panostamaan kenkien laatuun sitten kun on ikää vähän enemmän (ja rahaa), laitetaanpa korvan taakse nämä vinkit :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella kiva kuulla! :) Ja kyllä - toimivan vaatekaapin kokoaminen on oikeastaan iksuisuusprojekti, joten anna itsellesi aikaa ja pienin askelin sitä omaa täydellistä valikoimaa kohti! :)

   Delete
 6. Loistava postaus, jälleen kerran. Ainoastaan nilkkureiden kohdalla olen eri mieltä värimaailmasta, sillä siinä on mielestäni mahdollisuus halutessaan leikitellä ja piristää asua. Muistan ikuisesti eräät kirkkaanpunaiset nilkkurini, jotka piristivät tummia syysasuja ja saivat varauksettomia kehuja niin miehiltä kuin naisiltakin. Toki ensin kannattaa hankkia valikoimiin nuo mainitsemasi perusvärit. Pitkissä saapppaissa sen sijaan pitäytyisin juuri perusväreissä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on totta! Itseasissa mietin, että mainitsen pitämistäni leokuvioisista nilkkureista,mutta sitten totesin, että yritän pitää postausta kuitenkin tyylin kulmakivinä, enkä voi niitä sanoa kulmakiviksi. Ehdottomasti kivat, mutta jos johonkin suosittelisin panostamaan monipuolisuuden vuoksi niin en ihan ensimmäisten joukossa niitä mainitse. Ja ehdottomasti - juuri näin! oman tyylisi mukaan teet rohkeasti päätökset siitä, mitä sinä ITSE käytät ja koet ajattomana! :) Olet siis onnistunut omakohtaisesti siinä loistavasti kun punaiset nilkkurit ovat saaneet sinulla käyttöä!:) Itse en osaisi käyttää punaisia nilkkureita niin usein, että kokisin ne klassiksi, mutta tyylihän on nimenomaan sinun oman tyylisi ja makusi noudattamista! :) Upeaa, että sinulla on oma selkeä tyylisi! <3

   Delete
 7. Moikka!
  Mistä nämä kenkien kuvat on otettu ja tiedätkö, mitä merkkiä ekan kollaasin mustat rusettisandaalit ovat? Vastaavat nimittäin ihan sellasia sandaaleita, mitä on tullut jo pari vuotta etsittyä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki kenkäkuvat on otettu polyvoresta eri hakusanoja käyttämällä. Voih - se unohtui sanoa. Pitääpä lisätä postaukseen pikapikaa! Kiitos! Nuo ovat muistaaksei Valentinon sandaalit. Olisiko kyseessä vielä alamerkki Red Valentino - eli hieman edullisempi versio Valentinosta? :)

   Delete
 8. Mun mielestä Christian Louboutinin kengät ovat niin mukavat jalassa. Niillä voisi melkeinpä kävellä vaikka naisten kympin :D Lesti on todella hyvä ja kyllä kannattaa käyttää rahaa vähän enempi jotta saa hyvät ja kestävät kengät eikä mene jalat piloille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen samaa mieltä! minunkin jalkaani ne sopivat! Olen myös kuullut monelta kommenteja niitä vastaan ja suosivat enemmän Jimmy Choota koska lesti on nimenomaan mukavempi - mutta tosiaan, tulee muistaa että se riippuu ihan täysin siitä oman jalan mallista! :)

   Delete
 9. Kiitos, olipa mielenkiintoinen postaus ja kivannäköisiä kenkiä sinulla! :) Itse olen tähän mennessä hankkinut lähinnä ns. keskihinnan yläpään kenkiä ja todennut, että valitettavasti omassa käytössäni eivät ole kestäneet kovin hyvin. En sitten tiedä onko kävelytyylini tms. jotenkin vaan niin kenkiä kuluttava.

  Olen siis kuvitellut, että kalliimpia merkkikenkiä minun ei kannata hankkia, kun kerran ei ole tähän mennessäkään kengät kauan kestäneet. Mutta nyt tuli kyllä houkutus kokeilla :) Ja olisi ihanaa, jos ei tarvitsisi jatkossa samaa tahtia heittää kenkiä roskiin. Kiitos vielä tästä!

  Tuuli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!
   Voih, itseasiassa mäkin mietin noin aikoinaan, että eihän kengät voi pysyä hyvinä kun niillä kävelllään koko ajan, mutta juuri näiden mainitsemieni merkkien kohdalla on laatu säilynyt aivan loistavana! Joten aivan varmasti keskihinnan yläpään lengistäkin löytyy loistavia yksilöitä - mutta kuten omalla kohdallasi, se saattaa myös helposti mennä kalliiksi hakuammunnaksi :/
   Toivottavasti löydät pian omaan jalkaasi sopvan merkin joka kestää, koska uusia kenkiä ei tosiaankaan tarvitse usein ostaa kun löytää laadukkaan merkin, joka on passeli omaan jalkaan. Ne kulkevat mukana vuosia! :) Kiitos itsellesi kun käyt!! :)

   Delete
 10. Replies
  1. Voi miten kiva kuulla! :) VArsinkin kun tämänkin postauksen tekemiseen meni toista tuntia - helposti :D

   Delete
 11. Tosi mielenkiintoinen aihe!
  Kiitos vinkeistä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella kiva kuulla! :) Ole hyvä ja kiva jos oli mitään apua! :)

   Delete
 12. Mua pelottaa juurikin tuo, että jos saan kerran tipsutella 'paremmalla' korkokengällä, ei taakse ole katsomista :D Itellä kun sattuu olemaan perityt vaivasenluut (hihi naurattaa niiden eng. nimi bunions!:D) niin mielelläni tarpoisin kengällä, joka ei aiheuta tuskaa ensimmäisen vartin jälkeen... Ajattelin kuitenkin, josko sitä panostaisi omiin lakkiaisiin kenties punapohjilla ;) täälläkin ilmottautuu lievä shoeaddict, mutta pituuteni vuoksi harvemmin pääsen käyttämään korkoja, näyttäisin pilvenpiirtäjältä n.190cm olemuksellani pikkuisten kavereideni vierellä :D vähän halvemmaksi ja ehkä Suomessa tunnetummaksi koen Vagabondin, jonka kiilakorot omistan. Vaikka korkoa on lähemmäs 10cm, kävely on kuin lenkkareilla kävelisi! Ei tunnu missään, ei edes yön pikkutunneilla taksijonossa ;D kokeiltu on...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehän siinä tosiaan on vaarana :D Ja muuten, on pakko sanoa että NAUTI ja ole ylpeä upeista senteistäsi . Olen varmasti mieletön ilmestys! Mallinmitoissa ;)

   Delete
 13. Kiitos tästä postauksesta :)

  ReplyDelete
 14. Mrs.V, ISO KIITOS tästä postauksesta. Minulta löytyy myös naurettavan pitkät hattivatti-varpaat sekä lättäjalka, jalat menevät rakkuloille ja vereslihalle vähänkin kovemmista kengistä. Tällaisilla jaloilla ei ole ns. varaa ostella huonoja kenkiä, enemmän siinä säästää rahaa kun kerran panostaa hyvälaatuisiin, hyvin istuviin kenkiin jotka kestävät kovassa käytössä kauan. Minäkään en niin printeistä tai muista erikoisuuksista välitä, perinteiset värit kuten mustat tai ruskeat sopivat lähes kaiken kanssa vuodesta toiseen.

  Minulla myös Mulberryn balleriinat ovat aivan ehdottomat.
  Ja kyllä, talvella Uggit. Eivätpähän ainakaan tee rakkuiloita. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey! Soul sista! :D Sama hattivattilättänäjalka ilmoittautuu! :D Ja että meillä on sama kokemus siis :D Ihanaa että olet löytänyt blogini <3

   Delete
 15. Kiitos tästä postauksesta! :) meni varmasti paljon aikaa, kiitos vaivannäöstä. :) olen pohtinut Mulberryn ballerinojen hankkimista, tämä sai kipinän taas syttymään! Pitänee mennä liikkeeseen tepsuttelemaan ja kokeilemaan kenkiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. MÄ suosittelen niitä todenteolla. Ihan äärimmäisen mukavat! :) Ja kiitos kun jaksoit lukea! :)

   Delete
 16. Jalassa parhaat ballerinat ikina on mulle olleet vivienne westwoodin suunnittelemat Melissat. Ne on niita tuoksuvia muovikenkia ja ihan kasittamattoman mukavia!

  ReplyDelete
 17. En usko, että kenkien laadulla on väliä! Kalliita kenkiä vaan vaalii paremmin+hoitaa, kun niistä on joutunut pulittamaan ylihintaa. Ja ne ei sujahda niin usein jalkaan, kun pelkää että menee rikki..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskoisin kommentistasi, että sinä et ole siis kokenut näiden kahden eroa? Itse käytän nimenomaan näitä kenkiä ihan jokapäivä - en pelkää siis käyttää ja hyvin kestää! :) Se hoito on siinä mielessä vielä ihan eri, että voisin esim stylesnobin balleriinoille yrittää tehdä vaikka mitä, mutta kun huono materiaali kärsii sitä ei käy pelastaminen :( Suosittelen kokeilemaan yhdellä parilla! :)

   Delete
 18. Kiitos tosi käytännöllisestä postauksesta. Keväällä on valmistujaisjuhlat (omat ja pikkusiskon), ja aion hankkia laadukkaat korkkarit/sandaletit lahjaksi itselleni ja osaksi juhlakauden asuja. Täytyy varmaan kallistua Zanottin puoleen kun Hkiin tulee matka seuraavan kerran. =)

  Ballerinoista vielä, minua on palvellut hyvin sellainen merkki kuin London Rebel. Merkki on "halpis", mutta heidän nahkaballerinansa olen käytössä todennut hyviksi. Olen käyttänyt vanhinta paria kolme kesää, ja se on edelleen hyvässä kunnossa. Tämä on siis juuri omaan jalkaani ollut hyvä, koska yleensä minulla baltsuista tulee sen tasapohjan vuoksi jalkapohjat nopeasti kipeiksi.

  Ja minusta ainakin on tosi ihana lukea näitä kenkäpostauksia ym...olen 1,5v tyllerön äiti, ja on ihana tulla prinsessan päiväunien aikana hetkeksi huoahtamaan tänne, kaiken kauniin ja naisellisen maailmaan. Vaikka en voikaan kaikkia ihanuuksia ikinä itselleni hankkia, saan näistä kollaaseista ja päivän asu -kuvista ideoita, ja silmä lepää kauniissa tavaroissa. Vaikka elämässä on paljon tärkeämpiä asioita ja arvoja, itse ainakin kaipaan myös kepeitä asioita, jotka myös tuovat iloa! Kiitos sinulle ja hyvää jatkoa blogin tekemiseen! =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Missä Suomessa myydään Giuseppe Zanottin kenkiä?!? :)

   Kiitos paljon tästä vinkistä! :) Pistän korvan taakse! :)

   Ja voi miten ihanaa, että olet löytänyt tähän. Juuri tuohon tämä blogi onkin tarkoitettu ja olen aivan samaa mieltä kanssasi. ARjessa on niin paljon velvoitteita ja muita haasteita, että kiva välillä tulla paikkaan missä saa levähtää, kerätä taas voimia ja tavoitella sitten taas niitä oikeita tavoitteita kohti :) Niin ihanaa, jos tämä blogi toimii sinulla juurikin tässä tarkoituksessa <3 Ihania aikoja sinulle prinsessasi kanssa! :)

   Delete
  2. Ainakin Kaarina K nyy mr. Z:n kenkiä.

   Delete
 19. Aikojen alussa oli australialaisilla kengät, joita sanottiin ugg:eiksi. Ugg-sana käsitti kaikenmalliset nahkasta tehdyt isommat kengät. Tuli jenkkifirma, joka bongasi kengät ja alkoi valmistaa niitä merkillä Ugg. Länsimaat innostuivat ja ostavat niitä silmät kiiluen. On olemassa aussifirma, joka valmistaa "aitoja uggeja" nimellä Emu. Nämä olisivat ihan aitoja uggeja, sitä ei vain kukaan tiedä.

  *kuultu Australiassa*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voih, ikävä kyllä en tiedä tarkemmin historiasta. Tässä tosiaan vain viittasin merkkiin Ugg's, eli en siis siihen "kenkätyyppiin". Minulla on vain niistä kokemusta ja ne ovat laadullisesti olleet ainakin todella hyvät minulla :) Emuista sen verran, että parilla ystävälläni joilla on Emut sekä Ugg's merkkiset niin ovat todenneet Emujen olevan kestävyydeltä ja istuvuudeltaan huonompia. ikävä kyllä omaa kokoemusta ei ole, joten en tietenkään osaa sanoa miten perusteltua tämä on.
   Sen verran nopealla googletuksella kuitenkin löysin, että Ugg's merkki on perustettu vuonna 1978
   http://en.wikipedia.org/wiki/UGG_Australia
   JA Emu merkki perustettiin vasta 1994
   http://shoes.lovetoknow.com/EMU_Boots
   Varmasti on uggs jalkinetyyppi australiasta lähtöisin, mutta itse merkkiin katsoessa niin Ugg's on vanhempi kuin EMu. Mutta EMUn perustajalla on kuulema pitkä historia ja tausta lampaannahkajalkineissa, joten hyvin mahdollista että siis siellä on kyseisiä kenkiä paljon pidempään valmistettu :) Onhan se täysin järkeenkäypää kun uggs kenkätyyppi on australialaislähtöinen :)

   Delete
 20. Love your shoes, in particular the nude ones! And I really like your Tory Burch Reva flats! I have the same in dark blue :)
  Your style is very feminine and elegant!

  If you like, visit me on http://9lla.it/
  fashion/beauty discoveries&inspirations, shopping guides, DIYs!

  ReplyDelete
 21. Olipa taas inspaava postaus! Multa tuntuu puuttuvan kaikki suosittelemasi kulmakivet. :D Täytyy alkaa nyt kesäks kattelee balleriinoja ja sandaaleja. :>

  ReplyDelete
 22. Kiitos jälleen ihanasta ja käytännöllisestä postauksesta. Koko vaatekaapinkulmakivet -sarja on ehdottoman loistava, pidän todella !

  Täytyy ihan oikeasti huokaista toisinaan, että ihanaa, kun olen löytänyt blogisi ja kiitos että jaksat tehdä selkeästi aikaa vieviä postauksia niin usein ! Olet aivan mieletön !!

  ReplyDelete
 23. Kaarina K myy Giuseppe Zanottin kenkiä.

  ReplyDelete
 24. KIITOS! :) Mielettömän hyvä postaus! :) Eikä lainkaan liikaa tekstiä, ja itse luin tätä niin haltioissani, etten edes yhtäkään kirjoutsvirhettä huomannut :D

  Osaatko sanoa mistä Suomesta voisi löytää Mulberryn ballerinoja? Ja minkä hintaisia nämä suurin piirtein ovat? :) Sellaiset olisi ihana hankkia kevääksi ja kesäksi! :)

  Empska

  ReplyDelete
 25. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 26. Iso kiitos aivan mahtavasta blogista! Muutaman viikon ajan olen seuraillut ja pelottavan koukuttava :) Todella inspiroivaa ja miellyttävää tekstiä. Eikä tästä syystä niihin kirjoitusvirheisiikään kiinnitä huomiota, tosin tässä kirjoittelee ihan virallisesti lukihäiriöinen, etten tiedä huomasinko mitään edes :D

  Muistatko minkämerkkiset nuo viimeiset nilkkurit ovat? Aivan ihanat! Guessillä oli hieman samanhenkiset, mutta jäivät ostamatta kun kokoa ei löytynyt... :( Nuo olisivat aivan mahtavat ja sopisivat loistavasti noiden perus- ja nauhanilkkureideni viereen kenkäkaappiin :)

  ReplyDelete
 27. Ihana blogi, ihania postauksia ja ihana sinä! Tässä blogissa täsmää kaikki, täyden 5 tähden blogi siis! :) Olen iloinen että jaat tietoasi muotiin ja jaksat inspiroida muitakin pukeutumisen suhteen, arvostan sitä todella:)

  Hyvää kevään jatkoa!

  -misspec

  ReplyDelete
 28. Great post! I always feels as if I never have enough shoes but a quick look in my closet brings me back to reality! I need a pair of nice brown flats though, time to go shopping!

  http://latelystylish.blogspot.com/

  ReplyDelete
 29. Minulla on huuto.net:issä myynnissä Christian Louboutinin Pumps kengät koossa 39!! Käykää katsomassa:

  http://www.huuto.net/kohteet/christian-louboutin-korkokengat-koko-39-pumps/213492499

  ReplyDelete
 30. Moi!

  Miten päkiäsi kestävät kesäisin korkkareita? Olisi ihana pitää niitä itsekkin, mutta rakkuloita ilmestyy heti.. auttavatko pehmusteet? Pidätkö kesäisin sukkahoususukkia? Jotenkin tuntuu että kesäisin hikoillessa päkiöihin syntyy vielä helpommin rakot.. talvisin korkkareiden kanssa ei ole mitään ongelmia. Hmm.

  ReplyDelete
 31. Moi!

  Tarvitsisin vinkkejä kesäisin korkkareilla kävelyyn.... Talvisin kun lähden ulos niin jalassa on aina korkkarit (saappaat, nilkkurit). Kesällä homma on toinen. Olen pari kertaa pitänyt korkkareita mutta päkiöihin ilmestyvät rakkulat ovat jotakin aivan käsittämätöntä.. seuraavaan viikkoon ei kävely onnistu kivuitta.

  Haluaisin tietää miten te korkkari-ihmiset selviätte kesällä? :D onko teillä jalat niin tottuneet? Vai onko teillä jotakin omia kikka kolmosia? Kerrohan kaikki :) Haluaisin nauttia kauniista kengistä myös kesäiltoina:)

  ReplyDelete
 32. Heippa kyselisin vain noihin Ugg kenkiin liittyen, että tarvitseeko niiden kanssa käyttää ollenkaan sukkia? Kaverini kertoi sellasta juttua, ja hän itsekin omistaa kyseiset kengät.

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)