Saturday, July 23, 2011

Kesäinen turistikierros

Kun aurinko paistaa ja lämpöasteet ovat mukavasti yli 20 asteen, onko parempaa paikkaa kuin Suomi?
Enpä usko.
Tuossa yksi kaunis päivä, kävimme mieheni kanssa leikkimässä turisteja ja kiersimme hieman Helsingin nähtävyyksiä. Täytyypä todeta taas, että wautsiwau miten upea pääkaupunki meillä on...


Pysähdyttiin wanhalla kauppatorilla ihmettelemään sen mieletöntä tarjontaa...



Tuoreita ja hyvännäköisiä marjoja!




Väittäisin, että Helsingin tuomiokirkko on yksi kauneimpia kirkkoja, mitä maan päältä löytyy. Makuasiahan tuo on, mutta minun listallani sijoittuu ykköseksi yli Milanon Duomon ja Pariisin Notre Damenkin.












Kylläpä oli porottavan kuuma istua tuolla Tuomikirkon kupeessa. Kerrassaan loistavaa! :)






Pyöräilimme ympäri Etelä-Helsingin rantoja ohi Mattlokaiturin, Ursulan, Länsiterminaalin, Wanhan kauppahallin ja sitten ylös kaunista Sofiankatua tuomiokirkolle. Tuomiokirkolta suunnattiin vielä Espalle nuuskimaan kesäfiilistä.



Ja sieltä pyöriäilimme vielä Hietsuun nauttimaan kylmistä juomista kun tuossa helteessä ehti tulla niin äärimmäisen kova jano.





Ah. On tämä Suomi vaan niin ihana paikka! :)

25 comments:

  1. Erittän hyvä idea! Meillä on parin kaverin kanssa ollut suunnitteilla lähteä vähän katsomaan mitä kaupungin ulkopuolelta löytyy. Meillä ei ehkä kaupungista löydy mitään omaa mieltä kiinnostavaa, mutta nimenomaan maakuntamatkailu voisi olla sitä jotain. Sitä päivää odotellessa... :D
    Pitäisi joskus lähteä Helsinkiin ihan hyvällä ajalla, että kerkeisi nähdä ihan kunnolla koko paikan. Usein näen osan vaan auton ikkunasta kaiken kiitäessä ohi. Pitääpä nyt ottaa itseään niskasta kiinni!

    ReplyDelete
  2. Olimme juuri 4 päivää Helsingissä ja suunnitelmissa oli "turistikierros", jota emme kuitenkaan jaksaneet kaikessa kuumuudessa suorittaa. Yksi päivä vietettiin Korkeasaaressa ja muuten vain shoppailimme ja pyörimme pienen tyttäremme kanssa Helsingin keskustan alueen leikkipuistoissa :) Ihan vain kävellen ympäriinsä ja paikasta toiseen, ehtii kyllä myös nähdä yllättävän paljon :)

    ReplyDelete
  3. Helsinki on kyllä ihana paikka! Varsinkaan kun en ihan pääkaupunkiseudulla asu on kiva tulla välillä päiväksi pyörähtämään Helsinkiin ystävän kanssa ja erityisesti kesällä kävellä ja katsella ihania paikkoja. Välillä pysähdytään pikkukahviloihin tai otetaan take awayt ja mennään istuskelemaan ja ihmettelemään maailman menoa.

    Joskus mä vielä muutan sinne, ainakin vähäksi aikaa, vaikka kesäksi. :)

    - Laura

    ReplyDelete
  4. Kuulostaa ja näyttää ihanalta kesäpäivältä! Pitäisi varmaan joskus koittaa katsoa Helsinkiä ulkopuolisen silmin - osaisi varmasti nauttia enemmän :)
    Ja on muuten tosi nätit kengät, mistä ne on? :)

    ReplyDelete
  5. Upeita kuvia ja kyllä, Helsinki on hieno paikka!

    ReplyDelete
  6. Oi, mistä nuo ihanat kengät on? =)

    ReplyDelete
  7. Hellöy, mistä oot ostanu noi ihanat kengät? :)

    ReplyDelete
  8. ihana asu! :) sopii tosi hyvin rusketukseen

    ReplyDelete
  9. Ihanan näköinen Suomen kesä! Ja siellä on niin lämmintäkin näköjään! Täällä etelä-Euroopassa olen hillunut jo yli kaksi viikkoa vesisateessa ja housutkin on pitänyt kaivaa esiin ja vastaavasti shortsit haudata kaapin perälle...Nyt olisi kyllä oikein kiva lähteä Suomeen lomalle jos siihen olisi mahdollisuus. Ja mielestäni myös tuomiokirkko on kaikkein kaunein, siitä tulee otettua uusi kuva joka Helsingin reissulla.

    ReplyDelete
  10. Ihana kuva tuo missä istut/makaat portailla! (tuo eka, vähän kauempaa otettu) Upea :> Tee siitä yläbanneri!

    ReplyDelete
  11. Oikea jumalatarhan kuvissa on! Ja Suomen kesä on aivan ihana,turhan lyhyt vaan :( Siksi suosin kesää aina Suomessa ja muina vuodenaikoina ulkomaanmatkoja :)

    ReplyDelete
  12. Tuo ensimmäinen kommentti oli kyllä niin osuva! Sä oot kyllä tosi upeen näkönen, oikeen kesämisu :D Mistä tuo sun paitasi on? Se näytti tosi hyvältä.
    Ja mä oon ihan samaa mieltä sun kanssa, että Helsinki on mahtava mesta. Se on niin ihania ja kauniita paikkoja pullollaan, yksi esimerkki juuriin tuo tuomiokirkko.

    ReplyDelete
  13. Heippa! Ihanan kesäinen fiilis välittyi kuvistasi! Ja taas hyvä muistutus siitä, miten ihana Suomen kesä on - sitä kun ei itse aina ymmärrä arvostaa riittävästi!

    Asiasta kukkaruukkuun, joskus aikoinaan olet maininnut, että olet laihduttanut jonkin verran. Olisitko halunnut tehdä tästä joskus postausta? En mielestäni ole sellaista nähnyt, ja kun olet niin upean näköinen, niin mielelläni siitä kuulisin (lukisin) ja varmasti saisin lisätsemppiä omien kilojeni karistamisessa!

    Ihanaa kesän jatkoa sinulle!

    ReplyDelete
  14. Kiva postaus ja ihanat kengät:) Osaat kirjoittaa aina niin kauniisti ja arvostavasti kaikesta, luonteesi vaikuttaa olevan täyttä kultaa:)

    ReplyDelete
  15. Ihania kuvia kyllä! Hyvä idea lähteä kiertelemään nähtävyyksiä! (--:

    ReplyDelete
  16. Tuomiokirkko yksi kauneimmista ? Sehän on ihan tyhjä ja ruma sisältä ? mitähän ihmettä... Uspenskin katedraali vie kyllä voiton 10-0

    ReplyDelete
  17. juulia,
    no hitsiläinen kun sä olet ystävällinen:)

    M,
    Suosittelen! Helsinki on vaan niin ihana paikka :)

    Jaana,
    Oih, ihana! Kun olisi meilläkin lapsia niin Korkeasaari olisi must <3

    Laura,
    Se kahviloissa istuskelu on ihanaa, kun siinä samalla voi ihailla ohi kiitäviä ihmisiä. Helsinki StreetStyle :)

    Ira,
    Kengät on River Island merkkisen massaketjun :) Jo pari vuotta vanhat :) Hyvin kestäneet vaikka muuta ounastelin :)

    Apsi,
    Eikö olekkin ihana paikka <3

    Anonyymi,
    River Island nimisestä liikkeestä, joka Kauppalehden mukaan on lähivuosien aikana rantautumassa Suomeenkin!

    ANonyymi,
    River Islandista

    linda,
    Voi kiitos:) Valkoinen on kesällä loistava :)

    EllaB,
    No voi surku:( Kyllä täälläkin välillä ropisee, mutta onneksi se tuo mukavaa vaihtelua :)Tuomiokirkko on minustakin mieletön <3

    Anonyymi,
    Voi kiitos! Pistän idean korvan taakse :)

    Elisabete,
    Sä oot suloinen :) Kyllä Suomea kannattaakin kesällä suosia! :)

    Helkku,
    Paita on ostettu Zarasta monta vuotta sitten. Ainakin 5 vuotta sitten sanoisin? Helsinki on niin ihana <3

    Anonyymi,
    Pitää kyllä osata arvostaa omaa syntyperää ja juuria <3 Ja minulla ne on SUomessa <3 Lucky me ja monet teistä <3 Voisinhan minä siitä tehdä jonkinlaisen postauksen. Mutta näin nopeasti kerrottuna ei siinä ollut ihmeellistä. Treenasin 6 päivää viikossa (juoksin tunnin lenkkejä ja josksus iltaisin salilla treenamassa lihaksia) ja söin terveellisemmin (tumma leipä valkoisen sijasta, tumma pasta valkoisen sijasta, paljon kalaa ja vihanneksia jne.) Ja sillä lähti helposti ne halutut muutamat kilot 6 kuukaudessa:) Samaa sinulle! :)

    Kira,
    Voi että miten kiva jos mun pinnallisen blogin kautta voit lukea tollaista rivien välistä. Olet kovin ystävällinen :)

    Ellu,
    Kyllä! :)

    Anonyymi,
    Kuten sanoin tekstissä: mielipide asia:) Ja niistähän ei voi kiistellä. Tarkoitin tekstissä upein ulkoa (en tainnut sitä kylläkään tarkentaa). Sillä sisältä minun lempikirkkoni on Suomessa Johanneksen kirkko. Siksi se oli meidän vihkikirkkommekin <3 Niin paljon tunnelmallisempi sisältä kuin moni käytäväinen tuomiokirkko. Mutta ulkoapäin katsottuna mulla vie tuomiokirkko uspenskin katedraalista 10-0 voiton :)

    ReplyDelete
  18. Onko kehosi ongelmakohta, kuten monilla muilla nuorillakin naisilla takareidet? Itse kärsin selluliitista, ja lohdutusta antoi hieman ongelmaani se, että myös sinulla sitä näyttäisi olevan. Ehkä kuva ja silmäni ovat liian tarkat, mutta kuva jossa istut portailla paljastaa tilanteen. Huomaamattomasti samassa kuvassasi olet vasemmalla jalalla päkijäsi varassa, jolloin saa jännitetty pohjelihaksen täysin erilaiseksi kuin esim oikeassa jalassasi, jossa jalka on luonnollisemmassa asennossa. Pieniä asioita, toivottavasti vastaat :) Ovathan kuvasi aivan uskomattomia ja kesäsi on näyttänyt täydelliseltä, kiitos myös ihanasta blogistasi, joka antaa itselleni niin paljon motivaatiota kaikilla elämän osa-alueilla. Pus :)

    ReplyDelete
  19. Millä kameralla kuvaat, aivan mahtavia Hesa-kuvia!

    ReplyDelete
  20. Anonyymi,
    Minulla on kehossani mielestäni monia "ongelmakohtia" mutta jalkani eivät ole mielestäni yksi niistä. Yritin kommenttisi jälkeen tutkailla itse onko moinen jäänyt huomaamatta, mutta en kyllä selluliittia löytänyt, vaikka moinen ei todellakaan harvinainen tai yksinään "tukevamman" naisen ongelma ole. En sitten tiedä mitä varjostus kuvissa sanoo, mutta sitten taitaa hieman falskata :)

    Anne,
    Kuvaan Canonin 450d eos kameralla! :)

    ReplyDelete
  21. Ihania kuvia stadista. Asuin aikanani ulkomailla minäkin, ja silloin aina mietti miten freesi ja raikas Helsinki on, ja sopivan kokoinen! Helsinki on kesällä niiiiin kaunis! :)

    ReplyDelete
  22. Ihanan aurinkoisia kuvia! pääsispä itekki vielä lomalla käymään Helsingissä:)

    http://pictureme-m.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Hienot pyörät teillä ! :)

    ReplyDelete
  24. you gotta love finland! Just these photos can make you fall in love with helsinki :) thank you for this!

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)