Monday, February 13, 2012

Wardrobe cornerstones - Tops

Takaisin vaatekaapin kulmakiviin! Tällä kertaa vuorossa yläosat, jotka jaan kolmeen kategoriaan: perustopit, paitapuserot sekä neuleet. Myöhemmin tulossa vielä oma postauksensa klassisista jokanaisen takeista. 

Perus topit - Basic tops
Yllä näkyviä perustoppeja käytän ihan huimasti. Erityisesti valkoisena ja mustana käytän niitä päällyspaitojen alla tuomaan lisää lämmikettä. Olen vuosia suosinut Gina Tricotin pitkiä ja hihattomia perus toppeja, sillä niiden kangas on mukavan jämäkkää, joka pitää vartalonkin kivasti kuosissa. Tykkään myös tuoda lisää syvyyttä näihin toppeihin parittamalla kaksi samanlaista toppia päällekkäin, niin että alla on joko perus musta tai valkoinen ja päällä jotain hieman värikkäämpää. Toimii kesällä oikein mukavasti vaikka farkkujen parina. Ongelmana kuitenkin on ollut niiden laatu, sillä melko nopeasti saan luotua pieniä reikiä niiden helmaan, sillä jatkuvasti revin paitaa alaspäin sitä käyttäessäni. GTn paidat kustantavat n.10e, joten hinta ei ole paha - ja kuitenkin ne säilyvät n. vuoden hyvinä vaikka käytänkin niitä lähespäivittäin, joten ei se hinta tunnukaan enää niin pahata kun sen jakaa käyttökerroilla.  Toki jos joku osaa neuvoa yhtä jämäkkiä ja käytännöllisiä perustoppeja kestävämmässä laadussa - vinkkejä otetana vastaan! Jos haluat, että alustoppi ei päällyspaidan alta näy - valitse ihonvärinen toppi, sillä esimerkiksi valkoinen toppi saatta loistaa todella silmäänpistävästi rajoillaan valkoisen neuleenkin alta.

Hihattomien perustoppien lisäksi kaapissa on ehdottomasti oltava valkoinen, musta ja raidallinen pitkähihainen peruspaita, jotka on talven kylminä kuukausina mukava pukea neuleen alle. Raidallinen paita on klassikko, joka merihenkisyydellään on yksinkertaisen tyylikäs yhdistettynä perus farkkuihin. Näitä peruspaitoja on todella helppo yhdistellä asuun kuin asuun ja siksi kuuluvatkin vaatekaapin peruspilareihin. 

 Puserot - Blouses
Töihin ja hieman asiallisempiin tilaisuuksiin on hyvä olla koristeellisia paitapuseroita. Ne voi parittaa töihin mennessä mustaan kynähameeseen tai tyylikkäästi kaupungille suunnatessa tyköistuviin skinny-farkkuihin. Perus valkoisen ja mustan lisäksi on kiva olla valikoimassa myös yksi värikkäämpi yksilö piristämässä neutraalia väriskaalaa. Myös printilliset puserot tuovat mukavasti eloa ja sitä jotain pientä lisää muuten tavallisen tylsään toimistotyyliin. Paitapuseroita hakiessani olen hyvin usein löytänyt etsimäni Zaran valikoimasta. 

Paitapuseroiden lisäksi yksi ehdoton kulmakivi on tyköistuva valkoinen kauluspaita. Suosittelen panostamaan tässä laatuun, jotta se säilyisi ryhdikkäänä pitkään, koska sille löytyy käyttöä monessa tilanteessa eikä koskaan mene pois muodista. Pue valkoinen kauluspaita klassisesti jakun alle töissä tai arkeen neuleen alle nätisti kaulukset sen kaula-aukosta pilkottaen - raikastaa heti kasvoja, vaikka neule olisikin hyvin tumma. 

 Neuleet - Knits

Neuleita valittaessa kannattaa taas pysyä neutraaleissa väreissä, mikäli sitä vielä kulmakiviä tahtoo rakentaa. Musta, ruskean eri sävyt, valkoinen ja harmaa ovat kaikki loistavia valintoja. Tällaisille neuleille löytyy varmasti käyttöä vuodesta toiseen, joten kannattaa pitää silmällä hyviä materiaaleja, sillä moni halvempi versio alkaa helposti nukkaantua eikä olekaan enään niin edustava seuraavana talvena. Ehdoton suosikkini materiaaleista on kashmir-villa, joka pitää kehon lämpimänä ja tuntuu ihanan silkkiseltä ihoa vasten. Kyseinen materiaali on melkoisen hintava, joten jos yhteen voit panostaa - kannatta valita musta joka ei värinä ole niin arka. Itselläni on hakusessa vielä klassinen ruskea palmikkoneule sekä laadukas seilorihenkinen villaneulos, mutta muuten kaapista löytyy hyvin juurikin neutraaleita neuleita sekä neuletakkeja. 

Neuletakkien lisäksi pidän kovasti myös kietaisuneuleista, joihin on helppo lisätä näyttävyyttä vöiden avulla. Omat suosikkini ovat DKNY:n Cozy kietaisuneuleet, joita löytyy sesongista riippuen kaikissa mahdollisissa väreissa. 

Mitä ylläolevista perusvaatteista siis ehdottomasti suosittelisin jokaisen naisen vaatekaappiin? 

  • Hihaton musta, ihonvärinen ja valkoinen perus alustoppi
  • Valkoinen t-paita
  • Pitkähihainen ihonmyötäinen paita mustana
  • Valkoinen kauluspaita
  • Yksi siisti ilmava paitapusero (muuten kaikki hyvin neutraalinsävyisiä, joten valitsisin tässä vähän väriä)
  • Musta laatuneule
  • Ruskea palmikkoneule

Näillä peruskappaleilla pääsee jo todella pitkälle niitä keskenään sekä eri alaosiin yhdistellen. 




Above I have listed a few classical must have items when talking about on tops. I have devided them into 3 categories: basic tops, blouses and knits. Basically everything seen above is good to have in your wardrobe, but if I'd need to pick out a few essential pieces they would be: 
  • A sleevless top in black, white and nude
  • A white t-shirt
  • A long sleeved black t-shirt
  • Fancier blouse (here go for colour since everything else is pretty much in neutral colours)
  • Sharp white dress shirt
  • A black form fitting knit made from quality wool
  • Brown cable knit
By combinig these items with each other and with different bottoms, you can go a very long way. 

28 comments:

  1. Itse olen todennut Pierre Cavallon topit hyviksi, ne on jämäköitä ja kestää hyvin vaikka sorrunkin niitä aina vetelemään alaspäin :) Minulla on kaikki topit Pierre Cavallosta ja olen ostanut ne 3 vuotta sitten je pesu kertoja on takana useita ja silti ne ovat kuin uudet! Suosittelen! :)

    ReplyDelete
  2. Nuo Gina Tricotin topit on kyllä hurjan hyviä! Käytän kaikkien paitojeni alla sellaista, ja usein myös nukun niissä ja ovat pysyneet todella hyvinä ja napakoina pitkään. :)

    ReplyDelete
  3. Kiitos aivan ihanasta ja huippu hyödyllisestä postauksesta! Olen vauvan kanssa kotona ja pikku hiljaa mietin miten pitäisi alkaa päivittämään vaatekaappia raskaus- ja imetysvaatteiden jälkeen. Kiitos sinulle vielä kerran! :)

    ReplyDelete
  4. Mulla onkin kasmir-neule ostoslistalla just nyt. Musta olisi ihana, mutta valkoisen koiran omistaja ei voi edes ajatella sellaista! :D Päädyn siis varmaan vaaleanharmaaseen.

    ReplyDelete
  5. Samaa mieltä olen noista GT:n topeista. :) Kestää yllättävän hyvin kovaakin käyttöä. Salilla käytän aina kahta toppia päälekkäin ja oon huomannut sen olevan kaikista tähänastisista paras, jämäkkyyden takia. :)
    Multa puuttuu neuleista se palmikkokuviollinen sekä juurikin se seilorihenkinen, paitapuseroita olen Zarasta ostanut enemmän kuin tarpeeksi. :D

    ReplyDelete
  6. Omasta mielestäni ainakin JC:n topit ovat olleet hyviä (mutta myös nuo juurikin ginat) :)

    ReplyDelete
  7. Kiitos kivasta postauksesta, pisti itsenikin miettimään mitä perusvaatteita vaatekaappiini saisin vielä hankkia ;) Ihanaa päivänjatkoa sinulle!

    ReplyDelete
  8. Mullakin GT:n topit käytössä päivittäin :) Mutta paitapuserot on kyllä hakusessa, täytyykin käydä kattelemassa. Harmi kun täällä ei ole Zaraa... sielläkun on niin kivoja vaatteita.

    -heinie

    ReplyDelete
  9. Hei! Itse käytän Vilan toppeja joita löytyy myös pitkässä mallissa: topit eivät näin koskaan nouse liian ylös paljastamaan alaselkää. Materiaali on myös suhteellisen jämäkkää ja toppini ovat pysyneet hyvässä kuosissa vuoden päivät.

    ReplyDelete
  10. Kyllä niihin kalliidenkin merkkien "laatutoppeihin" tulee helposti rekiä jos kokoajan repii alaspäin. Itselläni ainakin koska on vähän pitemmät kynnet. Luulen että suurimmalla osalla teiät tulevan nimenomaan kynsien ansiosta, kannattaa koittaa siis vetää toppia alas sormilla, ei sormenpäillä jolloin kynnet väistämättä raapivat kangasta. Itse kun aloin tähän pieneen asiaan kiinnittämään huomiota, ei reikiäkä enää juurikaan ole tullut :)

    ReplyDelete
  11. Minun GT-topit taas hajoilee, niihin tulee pieniä reikiä.. :(

    ReplyDelete
  12. Mä en taas yhtään tykkää Ginan topeista, koska mulla niistä haalistuu värit aina heti. Yksi musta toppikin näyttää nyt ihan tumman harmaalta ja rumalta. Toinen juttu kaikki ne topit ginassa on nykyään sitä tositosi pitkää mallia, mistä en tykkää yhtään. Cubuksen ja JC:n topeista taas tykkään! :)

    ReplyDelete
  13. Mulle nousi jotenkin hymy huulille kun tajusin, etten ookkaan ihan toivoton tapaus! :D Aika moni sun suosittelemista vaatekappaleista löytyy munkin kaapista. Tosi hyvä postaus! Tuli semmonen fiilinki, että täytys päästä shoppailemaan ja hankkia niitä puuttuvia peruspaitoja.

    P.S. Oon niin ilonen, että oon löytäny tän blogin! Ehdottomasti paras muotiblogi. :) Sulla on vaan niin ihana tyyli! Samaan aikaan klassinen ja persoonallinen, semmoisen minäkin haluan. Kauheen pitkä tarina.. :D

    ReplyDelete
  14. Voisitko mahdollisesti tulevaisuudessa tehdä postauksen siitä, minkälaiset saappaat sopisivat minkäkin hameiden ja mekkojen kanssa käytettäväksi. Itse en osaa oikein yhtään yhdistää saappaita ja hameita. Ihailen kovasti cowboy-henkisten saappaiden ja lyhyehköjen mekkojen yhdistelmää. kesäksi siis tietenkin :)

    ReplyDelete
  15. Ihanan järjestelmällistä, ihanan järkevää! Olis mieletöntä käydä jonkun hyvän maun omaavan tyypin kanssa oma kaappi läpi ja sen jälkeen tehdä hankinta/luopumis-lista :)

    ReplyDelete
  16. tee meikkipostaus:-)

    ReplyDelete
  17. Mistä tuo valko-sini raidallinen pitkähihainen paita mahtaa olla peräisin? :)

    ReplyDelete
  18. Täällä on myös GT:n topit päivittäisessä käytössä! :) Onko tuo kuvassa oleva ihana kietaisuneule juurikin DKNY:n? I think I'm in love. ;D

    ReplyDelete
  19. Itse olen tykästynyt Vilan perus paitoihin, niin hihattomiin toppeihin kuin pitkähihaisiin ihoa myötäileviin trikoopaitoihin. Ne on jotenkin ihanan pehmeitä, säilyttäen kuitenkin muotonsa kovankin käytön myötä. Mulle gt:n topit on taas liiankin jämäköitä :)

    ReplyDelete
  20. Todella mielenkiintoinen postaus, josta löysin hyviä ideoita:) Vinkiksi kaikille, että löysin äsken muuten laadukkaan seilorihenkisen neuleen Asoksen valikoimasta, tuotenimi: Denim & Supply By Ralph Lauren Stripe Knitwear £90.00. Näyttää todella hyvältä ja on mukavasti lantioon asti.

    ReplyDelete
  21. mistä tuo punainen paita( alimmaisessa kollaasissa oleva) on?

    ReplyDelete
  22. Itse tykkään Filippa K:n perustrikoista: topit ja T-paidat sekä pitkä- että lyhythihaisina. Mustakin väri kestää mustana, ei tule reikiä (pitkää toppia ei edes tarvitse repiä alaspäin, kun se ei rullaannu!), eikä saumat purkaannu. Lisäksi noiden malli on ainakin minulle täydellinen: juuri sopivasti istuvia, mutta eivät makkarankuorikireitä. Hintaa on toki enemmän kuin esimerkiksi Vero Modan/Vilan topeissa, joista molemmat ovat myös ok, mutta minusta hinta/laatusuhde on silti Filippa K:lla hyvä: ne kestävät kauemmin ja ovat hyvän mallinsa vuoksi perusaluspaitaa monikäyttöisempiä :)

    ReplyDelete
  23. Hei, muakin kiinnostaisi tietää, mistä tuo punainen paita on? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei ihanat!! Pahoittelen, mulla on ollut ihan tajuttomia teknisiä ongelmia viime päivät netin että bloggerin kanssa! :/ Laittakaa siis kaikki ihanat tärkeät kysymyksenne uusimpaan postaukseen niin vastailen sinne!! :) xxxxxxxxxx

      Delete
  24. Hei ihanat!! Pahoittelen, mulla on ollut ihan tajuttomia teknisiä ongelmia viime päivät netin että bloggerin kanssa! :/ Laittakaa siis kaikki ihanat tärkeät kysymyksenne uusimpaan postaukseen niin vastailen sinne!! :) xxxxxxxxxx

    ReplyDelete
  25. Mun mielestä marvinini topit on tosi hyviä, ne on vähän paksumpia ku ginan topit ja kestää todella pitkään. :)

    ReplyDelete
  26. Suosittelen myös JC:n perustoppeja! Mielestäni aika samantuntuisia kuin ginan topit, mutta ne on hieman lyhyempiä. Omassa käytössä ginan topit on joihinkin asuihin liian pitkiä :)

    ReplyDelete
  27. Ymmmärtääkseni urheilet jonkin verran(?) niin esittelisitkö millasissa vaatteissa mieluiten urheilet? :)

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)