Friday, February 3, 2012

Style Steal - Classic knits

Kun tuossa kartoitin vaatekaapin kulmakiviä, tajusin, että minulla on vieläkin monen vuoden jälkeen hakusessa pari laadukasta neuletta. Vaatekaappi kaipaisi nimittäin tuollaista pyöreäkaula-aukkoista neuleltta ruskeana palmikkoneuleena (no kyllä valkoinenkin himottaisi:/) sekä valkosiniraidallista perusneuletta. Polyvorea selaillessani löysinkin ison kasan erillaisia vaihtoehtoja ja nyt kun ne ovat vielä tuoreessa muistissa, ajattelin jakaa ne kanssanne pihistä/panosta kollaaseissa!


Paidat tulen käsittelemään vielä lähitulevaisuudessa ihan erillisessä omassa postauksessa "tyylini kulmakivet"- sarjassa, kuten laukkujen kanssa tein muutama päivä sitten. Otetaan kuitenkin nyt jo varaslähtö siihen, mistä voisi klassikkoihin kuuluvia neuleita nettikauppojen välityksellä hankkia.

Nelly - Nelly.com, Topshop - Topshop.com, Ralph Lauren Tori - mytheresa.com, Denim&Supply by Ralph Lauren - jades24.com, The Row - brownfashion.com

Yllä olevista minä tahtoisin eniten kotiuttaa tuon 99e maksavan Denim & Supply by Ralph Laurenin yksilön. Sopivan hintainen ja juuri sen tyylinen pidempi siniraidallinen neule, jota vaatekaappini kaipaisi. Tosin sen miinus on tuo "boat neck" - sillä tahtoisin ihan perus pyöreän kaula-aukon. Paita on myös 100% puuvillaa ja ihanne olisi löytää vastaavanlainen cashmerenä. Ongelma on, että usein cashmere-neuleiden hinta kohoaa melko korkealle. Esimerkiksi tuo upeus oikealla, The Rown malli, on kaikin puolin täydellinen, mutta hinta on vaan ihan liian korkea. Se olikin tehty 100 prosenttisesta italialaisesta cashmeresta...

Ja laivastomaisen neuleen lisäksi olisi hakusessa tuo klassinen Ralph Laurenin palmikkoneule. Löysin niitä net-a-porterin nettisivuilta, mutta en uskalla ostaa ilman kokeilua. Haluaisin, että paita on vartalonmyötäinen, mutta ei kuitenkaan piukka. En haluaisi sen kuitenkaan pussittavan. Itse tahdon ehdottomasti tähän neuleeseen hieman panostaa, joten kallistun tuon oikeanpuoleisen Ralph Laurenin suuntaan pyöreällä kauluksella. Olisiko täällä lukijoita, joilla olisi kokemuksia tai vinkkejä tästä klassikkopaidasta? Mikäli itsekin tahdot vastaavanlaisen neuleen, mutta et ole ainakaan nyt siihen valmis panostamaan, löytyi Nelly.com valikoimasta 48 euroa maksava yksilö.

Jos vaatekaapista löytyy klassisia ja neutraaleja värejä ihan tarpeeksi, oli nyt valikoimiin tullut mitä herkullisimpia värjejä kevättä varten! Ui nam tuota liilaa tai vaaleanpunaista! Itsekin ostin eilen jotain kevättä ajatellen... Nimittäin pastellia! Huomenna siitä sitten lisää..;)


As I gathered the collage of my wardrobes key elements, I realized that I am still missing a few quality pieces from certain items. For long I have wanted to get myself the classic Ralph Lauren cashmere cable knit, but for somereason I yet have not been able to add it to my collection. I would love to have it in classic brown and white. It's important to me that the size is just right. It must be slim fitting, however, not tight. Therefore I need to find me a Ralph Lauren store (or a reseller that stocks them) so that I can figure out which size would be ideal for me. 

Also, I would need one navy striped knit, that would be durable and of good quality. Preferably, it's length should be just covering the bum and neckline should be round.

Above I listed a few great examples of the items that I am in the need of. I would like to spend a little more to these knits, but if you are looking to skimp a little I made a few comparisons from skimp, spend and splurge categories.

If you are lucky enough to own your classic knits already and would like to opt for a brighter colour, Ralph Lauren had the most gorgeous colours out for this spring! Aren't they yummy? :) 

30 comments:

  1. Rakastan raitaneuleita, vaikka omistankin tähän mennessä vaan yhden. Budjetti ei välttämättä veny kovin kalliiseen,mutta Nellyn versio on varsin kaunis ja sellainen siirtyi saman tien ajatelma listalle. Vielä ei siis hankintoihin, mutta ajatelmiin, millaisia vaatteita olisi kiva saada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin minäkin! Niin klassisia ja monipuolisia!:) Se on kyllä nätti!:)

      Delete
  2. Aivan ihania nuo värikkäät neuleet! Voisi näyttää kivalta esimerkiksi tuo limenvihreä ja valkoinen kauluspaita sen alla. Eli kannatetaan :)

    http://girlystyleblogi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. voi kuule, mä ostin eilen jotain limenvihreää juuri tällaiset ajatuksissa... :D

      Delete
  3. Noita musta-valkoraidallisia pitää saada kevääksi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo niitä on helppo yhdistellä keväällä mm. pastelleihin!:)

      Delete
  4. Enhän mä uskalla tulla tänne blogiisi enää ollenkaan, kun se "missing pieces" lista vaan kasvaa joka kerta vähintään yhdellä täällä vieraillessa! :D
    Etenkin nuo Ralph Laurenin neuleet.. Sulaa rakkautta!

    Kiitos muuten vielä kommentistasi, ilahduin siitä kovin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah:) Joo, tätyy sanoa että tuli munkin ostoslistalle joitakin kappaleita kun tän sarjan aloitin! :D Voi miten kiva kuulla!:) Itse ilahdun aina sun kauniista sanoistasi ja ystävällisestä luonteestasi! :)

      Delete
  5. Onko sun mielestä pihistämistä se että ostaa 60€ maksavan neuleen? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kun puhutaan klassikoista niin kyllä:) Ja henk. koht jos ostan jotain TopShopista (=H&M) en voi sanoa "panostavani" johonkin :) Oletan, että olemme hyvin eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa, siksi varmaan tämä tuntuu sinusta niin oudolle:) Jos sitä vertaa esim tuohon 1200e maskavaan samanlaiseen paitaan niin onhan siinä aikamoinen ero? :)

      Delete
  6. i love this colours :D but orange is the only colour i cant wear

    xx tiza

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love all of them!:) And orange especially! :)

      Delete
  7. Ralph Laurenin neuleet, aivan ihania yksilöitä. Varsinkin tuo palmikkoneule! Kyseinen neule,nahkatakki ja aurinkolasit keväällä! Kevät kevät tulehan jo :) Ihanaa päivää muru <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oih! Pian tahdon pukeakin juuri tuon mainitsemasi kombon päälle!;) Samaa sinne ihanuus! <3

      Delete
  8. Pakko oli tulla nyt sinulta kysymään, koska sinä tunnut olevan asiantuntia näissä huippumuotijutuissa;)

    Eli siis, esittelit aiemmin täällä blogissasi kevään/kesän 2012 muotia ja minä ihastuin siihen Valentinon pitsimekkoon (http://www.valentino.com/system/products/left_images/original/11660-ready-to-wear-spring-summer-2012.jpg) . Nyt haluaisin kysyä siis, että tulevatko nämä tällaisina myyntiin, vai onko nämä aina vain jotakin catwalkasuja, joista sitten luodaan jokin samantyylinen mallisto kauppoihin? :)

    En siis odota, että etsit nyt minulle tietoa, mutta siis ihan kiinnostaisi tietää, että miten nuo menevät, jos siis satut tietämään?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voih, kiitos, mutta asiantuntija en missään nimessä ole:) INtohimoinen seuraaja vain:) Kaikki näytökset mitä esittelen täällä blogissani ovat ns. "RTW" malleja eli ready to wear (valmiit puettavaksi). Haute Couture mallistot ovat niitä eksklusiivisia mallistoja, jotka räätälöidään asiakkaille sopiviksi. Niitä ei olekaan blogissani näkynyt. RTW mallistots (eli ns. norm. catwalk mallisto) tulevat sellaisenaan myyntiin. Tosin eri liikkeet poimivat eri kappaleita ja merkin omissakaan liikkeissä ei ole aina kaikkia malliston malleja saatavialla - kaupan tilasta ja maasta riippuen. Yhden Valentinon mekon esittelinkin juuri PIHISTÄ PANOSTA postauksessa!:) Eli esim. netissä niitä myy mm. kauppa nimeltä luisaviaroma.com. Varoitan, Valentinon vaatteet aiheuttavat sydämentykytyksiä ja järkyttävää inflaatiota myös lompakossa! :D

      Delete
    2. Voi kiitos:) Tämä selvensikin asiaa!:) Sainkin googlattua tuon mekon ja sitä myytiin muutamassa liikkeessä. Tosiaan hintahan on yhtä kaunis kuin mekkokin, että täytyypa hetki pohtia, että mitä tekee. Sydämen vievät kyllä mennessään :D Ei olisi koskaan pitänyt alkaa selailemaan edes näitä!

      Delete
  9. Ai, ai, ai, mitä ihanuuksia täällä on. Tuollaisia raitaneuleita on myös Vilassa tällä hetkellä, joten Suomessa asuville yksi vaihtoehto tuohon pihistä-kategoriaan! Tuo Ralph Laurenin palmikkoneule on vähintäänkin houkuttelevan näköinen.

    ReplyDelete
  10. Argh, en kestä! Haluan shoppailemaan! :D Olen päättänyt, etten osta ennen kesän muuttoa mitään, koska tavaraa saa mukaan vain rajoitetun määrän.

    Laadukkaat neuleet muuten kestää ällistyttävän hyvin. Viimeksi eilen mulla oli päällä äitini 70-luvulla hankkima lampaanvillasta tehty neuletakki, paita on ollut ahkerassa käytössä siis sellaiset 40 vuotta, eikä siinä ole nypyn nyppyä, reikää tai minkäänlaisia käytön jälkiä! Paita alkaa kohta olla antiikkia! :D Sille on kertynyt jo tunnearvoakin ja se kantaa kunnianimeä "kipeystakki": Kun pienenä olin kuumeessa äitini kietoi minut aina tähän superlämpöiseen villatakkiin. :)

    ReplyDelete
  11. Löysin eilen J crew:n sivuilta aivan ihania värillisiä kashmir-paitoja ja ne olivat mielestäni materiaaliinsa nähden melko edullisia. Erityisesti sellainen vedenvihreä o-aukkoinen jäi mieleen. Viime syksynä kyseisen merkin liikkeissä oli myös edullisia merinovillapaitoja joka värissä ja mallissa, mutta silloin päädyin tylsään mustaan.

    Täällä Suomessa kauppojen kashmirpaidat tuppaavat usein olemaan malleiltaan ja väreiltään ehkä hieman kypsemmille daameille tarkoitettuja, mutten oikein vartalomallini vuoksi uskalla tilata villapaitoja nettikaupoistakaan (palautusrumbaan olen liian laiska). Ehkä mun on siis vaan kärsittävä. ;)

    ReplyDelete
  12. Oi miten ihania noi värikkäät neuleet! :) Pakko saada!! Harmittaa vaan kun Suomessa perus Ralph Laurenin, Hilfigerin ym. neuleet on älyttömän hintaisia, ottaen huomioon että ovat usein kuitenkiin vaan puuvillaa. USA:n reissulla hamstrasin kyseisiä neuleita kotiin ties kuinka monta ja hinnat oli 20-40$..

    -elle

    ReplyDelete
  13. Mulla on toi RL:n cashmere palmikkoneule, liilana. Tosi hyvannakonen ja nimenomaan ihonmyotainen, kun ostin ihan sen normaalivaatekokoni mukaan, mutta se kutistui tosi lyhyeksi, vaikka ohjeiden mukaan sen pesinkin. Ma kayttaisin siis vain kuivapesuissa varmuuden vuoksi. Se myos nukkaantui tosi nopeasti. Mulla on ollut yks toinenkin RL:n cashmerejuttu ja sekin nukkaantui, joten ma olen vahan put off, kun ne on kuitenkin niin kalliita. Mutta on taysin mahdollista, etta ma vaan hoidin niita huonosti ja olen taysin vaarassa! Onhan ne tosi kauniita... :-)

    ReplyDelete
  14. Ah täällä Suomenmaalla minun kotikaupungissani on yksi ihana pieni naistenvaateputiikki jota kertakaikkiaan rakastaisit!

    ReplyDelete
  15. Ostin viime vuoden keväällä valkosiniraitaisen neuleen Filippa K:lta, Stockmannilta :--) Neule pn 100% cotton ja aivan super ihana päällä! Sellainen vähän rennompi ja löysempi, mutta silti hartioista istuva :) Kannattaa siis katsastaa myös Filipan valikoima, sieltä kun noita tukeva kudoksisia neuleita löytyy muitakin!

    ReplyDelete
  16. Tämä oli tosi hyödyllinen postaus, kiitos siitä! :) Itse joudun vielä tyytymään tuohon pihistä-kategoriaan, mutta kivoja yksilöitä näyttää siinäkin olevan. Sen olen tosin päättänyt, että akryylihirvityksiä en enää osta! :D Mutta jäi kiinnostamaan, että onko sulla jo ennenstään valkoista palmikkoneuletta ja minkälainen jos sellainen löytyy? Jotenkin tuntuu kumman ajankohtaiselta nämä neuleet täällä -25 pakkasissa...

    ReplyDelete
  17. Itse rakastuin Gantin klassiseen palmikkoneuleeseen. =)

    ReplyDelete
  18. Ihanat pastellisävyiset neuleet!

    xxx
    E
    http://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Omistan RLn palmikkoneuleen sekä cashmereversiona että puuvillaisena. Molemmat aivan ihania, laadukkaita, koot normaaleja ja istuu hyvin. Suosittelen!

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)