Saturday, December 31, 2011

New Year's dish!

Talomme hiljentyi muutama päivä sitten joulun hälinästä, mutta ei tässä kovin montaa päivää hiljaisuudessa ehditty viettää, sillä tänään luoksemme saapuu 7 ihanaa ystäväämme Suomesta, jotka tulevat tänne vuodenvaihteenviettoon muutamaksi päiväksi! Tänään illalla luvassa naamiaiset, joten näätte pian mitä minä kehitinkään siitä valkoisesta Nelly.com mekosta..;) Kaverit ovat myös panostaneet kunnolla asuihinsa, joten saatte varmasti pian nähdä täällä äärimmäistä hilpeyttä herättäviä kuvia.. ;) 

Meillä on todella tiukka aikataulu tälle päivälle kehitettynä ja illalla valmistan monenmoista herkkua uudenvuoden pöytään tyttöystävieni kanssa. Tarjolla on lihapullia, tsatsikia, couscousia, kolmioleipiä, viinirypäleitä ja juustoja cocktailtikuissa, vihannesdippilautanen, cupcakeseja sekä sitä samaista jokirapusalaattia mitä oli joulupöydässäkin!

Tämä resepti on isoäitini vanha resepti ja se on saanut hyvin positiivisen vastaanoton ystävieni keskuudessa. Nimi "salaatti" on ehkä hieman hämäävä, sillä siitä on salaatin terveellisyys hyvin kaukana :D Kyseiseen jokirapu"salaattiin" siis tulee:
  • Thousand island kastiketta
  • Majoneesia
  • Jokirapuja
  • Salaattia

Mitään tarkkoja määriä en osaa sanoa, sillä itse kaadan niitä vain silmämääräisesti. Suunnilleen niin, että lopputulos näyttää siltä miltä tuo ylhäällä oleva kuva antaa ymmärtää. Yeps, kaukana terveellisestä! ;) Me paahdamme sen seuraksi paahtoleipiä johon lisäämme hieman voita ja sitten vain jokirapusalaattia päälle. Taivaallisen hyvää! Semmoinen kaloripommi, että ihan hyvä säästää sen teko näihin erikoisempiin tilaisuuksiin kun on paljon syöjiä ja et paukuta yksin vyötärösi kokoa :D

Nyt taas takaisin illan valmisteluihin. Aivan loistavaa iltaa teille, nauttikaa vuodenvaihteesta ja olkoon se loistava startti vuoden 2012 seikkailuillenne!:) 

Ps. Jos teillä on muuten mitään hyviä vinkkejä kolmioleipien sisällöksi, otan niitä innolla vastaan kommenttiboksin puolella!:)


In my Christmas post I shared a picture of a dish that I love - crayfishsalad. This name is quite misleading to say the least - as the healthiness of salads in general is very far from this recipe... 

This recipe I have gotten from my grandmother and I usually make it for special occasions when there are more people around the table. So what goes into a craufishsalad?
  • Crayfish
  • Mayonnase
  • Thousand island dressing
  • Lettuce

Yeap. Not your traditional healthy salad ;) To make it even more unhealthy, we enjoy it on a piece of buttered white toast. Uuh, so good! This is very easy and quick to make. I do not have exact measurements, I just add in these few ingredients ocularly - so that it looks like that how it does in the first pic :D 

Hopefully you guys get to enjoy a wonderful evening today with your friends and family and can kick off New Year 2012 with a bang!:) We get loads of great friends over from Finland today and we have great evening planned... You'll see soon enough ;) 

Happy New Year!!:) 

12 comments:

  1. en tiedä onko tämä henk.koht. kysymys tai oletko mainninnut asiasta jossakin, mutta asutteko jossain muualla kuin suomessa kun tossa kirjoitit vain että "tulevat tänne" niin jäin mietiskelemään asiaa? :)

    ReplyDelete
  2. Kolmioleipiin suosittelen tonnikalaa, pieneksi silputtua paprikaa ja jos tykkää niin myös punasipulia pienenä silppuna. Nämä sekoitetaan sekaisin majoneesin ja maustetun tuorejuuston kanssa ja lisätään mausteita (esim. sitruunaa ja tilliä). Leivän väliin sitten tota tonnikalatahnaa, salaatinlehti ja viipale tomaattia :) Toimii myös kinkkusuikaleiden kanssa kun vaihtaa vähän mausteita ja jättää punasipulin pois.

    ReplyDelete
  3. Kylläpäs menu kuulostaa herkulliselta :) Kiitos myös salaattiohjeesta, tätä pitääkin kokeilla joku kerta.

    Kolmioleipiin täytteeksi voisi laittaa vaikka punaista pestoa, mozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Lisäksi rucola, vuohenjuusto / maustamaton tuorejuusto ja aurinkokuivatut tomaatit voisi sopia :P Lihaisampaa saa tietysti lisäämällä jotain ihanaa ilmakuivattua kinkkua. Kylmäsavulohi ja tuorejuusto jonkun vihreän (kuten rucolan) kanssa myös :)

    Hyvää uutta vuotta!

    ReplyDelete
  4. Kolmioleipiin sopii hyvin täytteeksi hummus! Eli itsetehtynä menee näin; kikherneitä, öljyä, valkosipulia, sitruunaa, suolaa ja pippuria tehosekoittimeen ja tahnaksi. Mausteita maun mukaan :) Hummuksen kanssa leipien väliin sopii esim kurkku. Vegetäyte, joka yleensä kyllä kelpaa sekasyöjillekin!

    Hauskaa Uutta Vuotta ja kiitos taasen ihanasta blogista :)

    -Jennie

    ReplyDelete
  5. Ou jee!! Maltan tskin odottaa niitä kuvia puvuistanne :D Pitääpä heti maanantaina tulla kurkkimaan tänne.

    Oikein hyvää uutta vuotta ja tuhansia aurinkoisia hetkiä sinulle, mrs. V, lempparibloggaajani! <3

    ReplyDelete
  6. Itse kun olen tehnyt kolmioleipiä niin olen laittanut täytteeksi kananfilettä ja pekonia ja tietysti kurkku, tomaatti, salaatti tai mistä nyt itse tykkää ja vähän majoneesia :)

    ReplyDelete
  7. Kuullostaa, että teille on tulossa hauska ilta! Olisi kiva nähdä kuvia asustasi! :)

    Erittäin hauskaa iltaa sinne ja onnellista Uutta vuotta!

    ReplyDelete
  8. Ihanalta kuulostaa teidän uuden vuoden juhlinta, ystäviä on aina niin kiva saada kylään! Mekin ollaan suuntaamassa illalla ulos kavereiden kanssa "sta bouzoukia" (yökerho jossa kreikkalaista livemusaa, en tiedä mikä se olis järkevästi Suomeksi :D) tooosi pitkästä aikaa. Loistavaa uuden vuoden alkua ihana!

    ReplyDelete
  9. Täällä Hollannissa laitettaisiin leivän väliin juuri tuollaista majoneesipitoista salaattia;) Hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle!

    ReplyDelete
  10. Hyvaa Uutta Vuotta sinne!!! En malta odottaa et naen teian illanvietto kuvat ja mekon sun paalla :)

    http://iseesc.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Itse suosittelen voileipäkakun täytettä ! Kannattaa googlailla reseptejä, on meinaan ihan tosi hyvää :) Ja oikein hyvää uutta vuotta sinulle !:)

    ReplyDelete
  12. Meillä suositaan hyvin samantyyppistä salaattia joka on taivaaaaaaallllista

    -jäävuorisalaattia
    -omenaa
    -purjosipulia
    -valkoista säilykeparsaa
    -kylmäsavulohta
    -katkarapuja
    -majoneesia,vähänsitruunamehua

    jo vain on hyvää :)

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)