Saturday, October 15, 2011

Scandic Grand Central

Perjantaina kiipesimme Silja Serenade laivaan Charin, Cocon ja Sofien kanssa. Itse laivamatka oli ihanasti järjestetty ja siitä kuulette myös myöhemmin, mutta hieman huonoa onnea oli matkassa. Minä tulen melko helposti merisairaaksi ja perjantaina oli todella kova merenkäynti Suomeen rantautuvan hurrikaanin rippeiden takia. Myös Coco jakoi tuskani maha-asukkinsa kanssa, ja me menimmekin nopeasti dinerin jälkeen makuulle.

Ruotsin upeaan pääkaupunkiin rantauduimme lauantai aamuna ja jatkoimme siitä taksilla hotellillemme, Scandic Grand Centraliin, minne Visit Sweden oli meidät majoittanut. Olen itse ollut viime kesän aikana paljon Tukholmassa työn että vapaa-ajan merkeissä, joten melko monta hotellia on tullut tässä kaupungissa jo koluttua. Nyt täytyy sanoa, että tämä seuraava hotelli kipusi ykköseksi listallani, mitä Tukholman hotelleihin tulee. Tänne tulen majoittumaan tulevaisuudessakin, mikäli itse saan valita. Keskeinen lokaatio, hyvät liikenneyhteydet, upeat huoneet, ilmainen wifi, loistava ruoka ja todella tyylikäs sisustus - suosittelen lämpimästi.








Huoneet olivat tilavat ja tyylikkäästi sisustetut. Harmoninen värimaailma koostui mustasta, beigestä ja viininpunaisesta, sinisestä ja harmaasta.  Materiaalit olivat huolella valittu, skandinaavinen muotoilu näkyi lampuissa ja tuoleissa sekä huoneet oli viimeistelty kauniilla yksityiskohdilla, kuten kuvissa vilahtavilla tekstitauluilla.






Kyseiset tekstitaulut muistaakseni Scandic on itse huoneisiin teettänyt. Ne ovat otteita tunnetuista lauluista ja lisäsivät oman tunnelmansa huoneisiin. Sofié oli bongannut tekstin hotellin käytävältä jota naureskelimme kaikki ääneen: Love is blind, but marriage is a real eye-opener :D




Väsynyt matkaaja saattoi pestä itsensä matkustuksen pölyistä huoneesta löytyvillä Facen shampooilla ja ihanan tuoksuisia ne olivatkin! Erityisesti kylpyhuoneen beige värimaailma viehätti minua kovasti.




Kyseisessä hotellissa voit myös järjestää yhtiösi konferenssit ja muut kokoukset. Ruoka puoli on hoidettu yhteistyössä julkkiskokki Jamie Oliverin kanssa, joka on koonnut listan terveellisiä ja ravinteikkaita ruokia, jotka auttavat pitkään uurrastavia jaksamaan. Me innostuimme tyttöjen kanssa seinään upotetusta tussitaulusta, joka sulautui sisustukseen valkoisena seinänä, johon pystyit kirjoittamaan oman tekstisi. Ja niinhän me teimme...




Hotellin yhteydestä löytyi myös musiikkibaari, jonne on aina ilmainen sisäänpääsy. Siellä voit nauttia niin kansainvälisistä kuin paikallisistakin artisteista. Tunnelma on rento ja urbaani. Minä ja Sofié villinnyttiin hieman siellä leikkimäänkin...




Kaiken tämän lisäksi, aamupala oli myös loistava. Pöydät notkuivat täynnä tuoreita ja maukkaita hedelmiä, laaja valikoima leivänpäällisiä, lämmintä ruokaa, kuitupitoisia muroja sekä maittavia erikoiskahveja. Nam!







Kaiken kaikkiaan, aivan loistava hotelli kaikentyyppisille reissaajille. Ainoana miinuksena varoitan viikonlopun metelistä. Kadunpuoleisissa huoneissa kuuluu kadun vilinä ja yökerhojen musiikki jopa hieman häiritsevästi. Näin tuskin on viikolla. Sisäpihan puoleisissa huoneissa taas oli kuulema hiirenhiljaista lauantai yönäkin, joten suosittelen pyytämään niitä mikäli tulet Tukholmaan rentoutumaan.

Tähän loppuun vielä videokuvaa omasta huoneestani. Olipas kattava postaus! :D Kiitokset kuvista Charille, Sofiélle että Cocolle! Omien kuvien seasta suuri osa on myös heidän ottamiaan ja niitä löytyy sieltä täältä.



Loppuun haluaisin vielä lisätä nuorimmalle siskolleni oikein hyvää syntymäpäivää! Ikävä! <3


Saturday morning we arrived to Stockholm and we stayed in the gorgeous new hotel, Scandic Grand Central. In the recent past, I have spent quite a lot of time in hotels of Stockholm, and I got to say that this climbed to teh top of the list! Great location, friendly staff, tasty food and beautiful decor. If I need to book a hotel for myself in the future, I'll check in to this one again for sure! I highly recommend it!

16 comments:

  1. Kiitos vinkistä! Kaikki vaikuttaa ihan viimeisen päälle mietityltä ja harkitulta, aina shampoopulloja myöten. Tosi tyylikäs kokonaisuus. Tykkäsin kovasti myös noista tekstitauluista, tulee hyvä mieli :)
    Toivottavasti tulee pian yövyttyä Tukholmassa, tämän hotskun pidän mielessä!

    ReplyDelete
  2. Hei, te ilmeisesti olitte Tukholmassa myös sunnuntain? Sain lahjaksi Siljan lahjakortin la-ma-risteilylle ja mietin kovasti, kannattaako sitä käyttää, koska maissaolopäivä on siis sunnuntai.

    Olen aina ollut Tukholmassa joko arkena tai lauantaina eli osaatko sanoa, ovatko kaupat/kahvilat miten hyvin sunnuntaisin auki?

    ReplyDelete
  3. Oliks teillä kaikilla omat huoneet? :)

    ReplyDelete
  4. Hei, ihanan näköistä!(:
    Oliko teillä kaikilla omat huoneet?:)

    ReplyDelete
  5. No johan oli tyylikäs hotelli! Nuo taulut luo oikeasti aika paljon sellasta kotoista tunnelmaa muuten persoonattomaan hotellimaailmaan. :) Kauniita kuvia, ja tuo aamupala sai veden kielelle :D

    ReplyDelete
  6. Kiitos kivojen tunnelmien välittämisestä Tukholmasta!! Ihanan oloisia kuvia joita on ilo katsella!
    Millaisella kameralla (ja objektiivilla) oot kuvia ja varsinkin tuota videota ottanut? Näyttää hyvälle ja melko kevyen oloinen on tuo kamerasi.. :)

    ReplyDelete
  7. Hei kiitos hyvista vinkeista ja oot muuten ihan mielettoman hyva ottaa valokuvia!

    http://iseesc.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Kiitos suosituksesta, tosi kauniin näköinen hotelli! :) Ihanat nuo tekstitaulut & hyvät tekstit molemmissa. Pitäis itsekin varmaan teettää mieluisia tekstejä seinille, ei oikein tunnu ikinä löytyvän mitään just passeleja kaupoista. Ikävä Tukholmaa, pakko päästä sinne pian!

    ReplyDelete
  9. Olipas kivan näköinen hotelli =)

    ReplyDelete
  10. Oot niiin kaunis ja tunnut olevan ihana ihminen :) Terkkuja!

    ReplyDelete
  11. Oih, Scandicien aamupalat ovat mahtavia! Hintakaan ei ole kahviloiden brunsseihin verrattuna paha, joskus tulee suunnattua sunnuntaibrunssille kotikaupungin Scandiciin kahvilan sijasta.

    ReplyDelete
  12. Oi ihanan näkönen hotelli! Ite olin just Helsingissä hotellissa yhden yön ja se oli kyllä taas kivaa vaihtelua. :) Toi hotelli näyttää kyllä semmoselta, että sinne majoitun jos joskus Ruotsiin meen. :)

    ReplyDelete
  13. En yleensä kommentoi mitään, vaikka sun blogia innokkaasti luenkin, mutta nyt oli vaan pakko tulla sanomaan. Mieheni sattui olemaan samaisella laivalla töissä samaan aikaan ja mainitsin teidän olleen ehkä hieman merisairaita...mieheni lähinnä nauroi tähän ja sanoi, että eihän sitä edes melkein huomannut että laiva keinui. Ehkä "hieman" liioittelua mieheni puolesta, mutta näin eri näkökulma merellä töissä olevan kannalta.

    p.s. Olisin varmaan itsekkin ollu merisairas:/

    ReplyDelete
  14. Tekstitaulut ovat hienoja minunkin mielestäni! Voisi melkein varastaa idean..

    En kyllä kutsuisi noita huoneita tilaviksi. Ihan neljän tähden peruskopperoita, joihin mahtuu juuri sänky ja pieni pöytä. Sisustus on kyllä ihan tyylikäs.

    ReplyDelete
  15. Hei! Olisko sulla jotain neuvoa siihen, että jos aika lyhyt hame niin miten sitä voisi käyttää? Yläosana on nuden värinen satiinipusero, hame on ruskea ja aika..tiukka :D Kenkinä olisi yksinkertaiset nuden väriset korkokengät. Olisiko neuvoa?

    ReplyDelete
  16. Ooh Scandicin aamupala!! <3 Olin Linköpingin Scandicissa kerran yötä ja minulle tuotiin jopa laktoositonta kuumaa maitoa kaakaoon kun sitä pyysin. Niin hyvä palvelu ja upea setti aamiaisella. Scandicin sängyt ovat myös olleet selkeästi parhaimmat ikinä ;)

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)