Tuesday, May 24, 2011

Elämäni rannat kylpyhuoneessa

Postauksia sisustuksesta on pyydetty paljonkin, mutta itse olen kärsinyt pahasti sen saralla inspiraation puutteesta. Kun olen kutakuinkin raottanut ovea kaikkeen mahdolliseen sisutuksen piirissä omassa kodissani, en oikein tiennyt mistä sitä voisi saada lisää ideoita. Mutta sitten Suomessa ollessani kävin äidilläni ja inspiraatiota tuntui tulvivan sisään kaikista ovista ja ikkunoista...

Seuraavaksi siis kuvasarja eri sisustusideoista, joita poimin äidiltäni. Häneltä kun olen kaiken oppinut, näkee selvästi meidän samalaisen maun sisustuksessakin...

Minä kuulun niihin ihmisiin, joista on ihana poimia pieniä muistoja eri kohteista, missä on tullut käytyä. Tähän saakka muistot ovat koostuneet kuvista ja koriste-esineistä, mutta äitini kylpyhuoneesta poimin toisen kivan ja edullisen tavan ottaa palanen muistoja mukaan koristeena...






Eli kaikista eri rantakohteista, missä äitini on viime vuosina käynyt, on hän ottanut mukaan hiekkaa paikalliselta rannalta. Sitten kotia tullessaan on äitini lisännyt hiekan kauniisiin koristepulloihin, jotka hän on sopivilla etiketeillä nimikoinut.
Minä tulen ehdottomasti tekemään näin jatkossa! Harmittaa niin kovin ettei omalla häämatkalla, 4 vuotta sitten Seychelleillä, tullut jo moista tajuttua! 

Eräs rakas ystäväni on tehnyt samoin keräilemällä kiviä. Ne hän on lisännyt erilaisiin astioihin, jotka hän muistaa sitten palasina Kreikasta, Etelä-Afrikasta tai Ranskasta <3 Onpas kaunis ja edullinen matkamuisto!

38 comments:

  1. Ihnania! Katoin eka et onko noi jotain hilesaippuaa, mutta hiekkaahan ne :D Todella ihana keksintö :)
    Mietin tuota häämatkaa ja ajattelin kysästä, mutta se tulikin jo esille. Näyttää upealta paikalta! :o

    ReplyDelete
  2. ihana idea! :) joskun kun pääsen ulkomaille, niin voisi toteuttaa saman! ihanat housut muuten nuo pinkit tuossa alemmassa postauksessa, oot kaunis! :)

    ReplyDelete
  3. Moikka V! Löysin sun blogin tässä äskettäin ja kiitti sulle siitä että pidätkin vain tällaista pinnallista blogia, tosi hyvä idea! Sen lisäks että tää sun blogis on aivan mahtava, olen saanut myös ihan hirveesti uusia ideoita omaan pukeutumiseen. Ja tällä hetkellä metsästän DKNY:n cozya itselleni (minkä näin jossain postauksessasi, kiitti vinkistä!), aivan ihanan näköinen ja monikäyttöinen kappale! Jatka samaan malliin. Aurinkoista päivän jatkoa sulle! Sanna

    ReplyDelete
  4. Aivan ihana idea tuo hiekkojen pullotus. Söpöä. :>

    ReplyDelete
  5. Meillä on myös jokaisesta matkakohteestamme muistona kaunis kivi. Mutta nuo nimikoidut hiekkapullot on aivan ihana idea ja kauniisti laitettu samanlaisiin pulloihin, äidillesi terveisiä :)

    ReplyDelete
  6. hei aivan mahtava idea! :) aika hauska nähdä, miten eri väristä hiekka voi olla eri puolilla maailmaa.

    saakos tiedustella mistä äitisi on löytänyt nuo kivan muotoiset pullot?

    ReplyDelete
  7. tosi ihana idea ja näyttääkin upealta :)

    semmoista haluaisin vain kysyä, että mistä olet tilannut ihanan Michael Kors kellosi? :)Jos tilasit sen Korsin sivuilta, niin oliko se hankalaa ja kestikö postituksessa kauan?
    Haluaisin itsellenikin ylioppilaslahjaksi Korsin kellon, mutta en tiedä kuinka tilaaminen sivuilta onnistuu.. <:)
    tv.A

    ReplyDelete
  8. OI miten IHANA idea!!! Nyt harmittaa että olen jättänyt hiekat rannoille :)

    ReplyDelete
  9. Ihana idea! Tämän otan käyttöön myös itselleni..

    Tähän asti olemme tuoneet lomiltamme kiviä ja simpukoita sisareni akvaarioon, mutta niistä en kyllä muista mikä on mistäkin.

    Maatu

    ReplyDelete
  10. Kiva idea:) Olen nähnyt tämän hiekkajutun toteutettuna niin että eräs ystäväni on kerännyt hiekkaa samaan hieman isompaan lasipulloon, tosi jännä nähdä ne kaikki kerrostumat jotka syntyvät erityyppisistä hiekoista;)

    ReplyDelete
  11. Aivan ihana idea tämä! Wau! Rupeaa itseäkin ihan harmittamaan, ettei ole keksinyt moista ennen!

    ReplyDelete
  12. Erinomainen idea tuo hiekan kerääminen noin kauniisiin purkkeihin, todella sopii sisustukseen :)

    ReplyDelete
  13. Mullakin on tapa jokaiselta matkalta kerätä mukaan simpukoita tai mikäli simpikoita ei ole niin sitten kiviä.
    Ne on kyllä kivoja muistoja näteissä purnukoissa muistuttamassa aina ihanista reissuista.

    ReplyDelete
  14. Aivan ihana sisustusidea, innoistuin tästä samantien! :)

    ReplyDelete
  15. Vau, melko mahtava idea!

    ReplyDelete
  16. Onpa ihana idea ja vielä parempi toteutus! :) Olispa tajunnut tuoda joka matkalta, olis tullut ihana kokoelma!

    http://katariina-sunkissed.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Ehkä tyhmä kysymys, mutta voiko hiekkojen väri tosiaan vaihdella noin paljon? :) jossain ihan valkoista, toisaalla melkein mustaa.

    -T

    ReplyDelete
  18. Pienet asiat tuovat lukijoille paljon uutta, kuten tämä postaus. Pieniä paloja silloin tällöin perheestäsi,tuovat enemmän myös esille sen mistä sinun kultainen sydän on perintynyt! Idea on aivan ihana <3

    Jostain syystä kommentointi ei onnistu omalla profiililla.

    -Elisabete-

    ReplyDelete
  19. Heippa! Ennen kun kaikki ihmiset, jotka tätä blogia lukee alkaa keräämään hiekkaa & kuljettamaan sitä koteihinsa niin pieni varoituksen sana tulliasioihiin liittyen. En tiedä EU:n säännöksistä mutta esim. monista Aasian, Etelä-Amerikan ja erityisesti Australian/Oseaanian kohteista ei missään nimessä saa tuoda MITÄÄN eloperäistä aineista. Esim. Australian tulli voi sakottaa jopa simpukoista, jos niissä on mukana eloperäisiä aineita kuten karkeata maa-ainesta. Ja kyse ei ole mistään pikku sakoista vaan useista sadoista, ellei jopa tuhansista jos huono munkki käy.

    ReplyDelete
  20. Aivan upea idea! Saako muuten hiekkaa ja muuta viedä ihan normaalisti lentokoneeseen? Joo, tyhmä kysymys mutta minä en aina näistä lähtöselvityksistä sun muista määräyksistä tajua :D

    ReplyDelete
  21. Loistava idea ! Pitää itsekkin nyt ruveta keräilemään hiekkaa ;)

    ReplyDelete
  22. Aivan ihana idea! :) Kauniita purkkeja olet löytänyt! :)

    ReplyDelete
  23. Yhdelle anonyymille, joka kyseli Michael Korsin kelloista. Niitä saa myös Suomesta ainakin Stockmannilta. En oo varma saako Stockmannin nettikaupasta.

    ReplyDelete
  24. Aivan ihana idea! Haluaisitko kertoa jotain Seychelleistä, olisi ihan mun unelmalomakohde? Oliko mahtavat maisemat ja miten? (:

    ReplyDelete
  25. Pakko kommentoida ekaa kertaa. Aivan kuin minun "kynästäni" tämä postaus! Näin tuon saman hiekkaidean jossakin muutamia vuosia sitten ja ihastuin siihen aivan täysillä!

    En kuitenkaan halunnut aloittaa keräilyä enää siinä vaiheessa, kun kuitenkin siltä tähän astisista tärkeimmältä matkalta, häämatkalta (ja juurikin Seychelleille, 7 vuotta sitten!!!) ei hiekkaa tullut mukaan otettua.

    Tyydyn siis ihastelemaan noita hiekka"kasoja" muilla ja muistelemaan omia matkakohteitani seinäämme maalatusta maailmankartasta!

    Ihana, kaunis ja inspiroiva blogi sinulla, keep going!

    ReplyDelete
  26. Kiitos ihanasta blogista, rakastan tyyliäsi. :) Kaipaisin vinkkejä kesän juhannus/festari pukeutumiseen, joten jos vain viitsit, olisi kiva saada jokin kollaasi siitä mitä itse tilaisit tuollaiseksi rennoksi lookiksi.

    ReplyDelete
  27. Ymmärrän täysin, ettet halua kertoa häämatkastasi täällä blogissa. Mutta postaustoiveen heitän kuitenkin: kertoisitko yleisemmällä tasolla kokemuksia Seychelleistä? Olen haaveillut tekeväni matkan sinne suunnalle ja muiden matkakertomuksia ja/tai -kokemuksia haaveilemistaan kohteista on aina kiva lukea.

    -Zenina

    ReplyDelete
  28. Loistava idea! Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa ja hyvältä näyttää:-)

    ReplyDelete
  29. Hei kaikki ihanat! Saavuin juuri Suomeen pitkän ajomatkan jälkeen ja tässä on ollut niin paljon kiirettä etten ole valitettavasti ehtinyt vastaamaan kommentteihinne:( Pahoitteluni tästä! Toivottavasti ehdin taas pian istumaan alas ja vastaamaan kauniisiin kommentteihinne! Pyrin ainakin akuutteihin kysymyksiin vastaamaan! :)

    Halein,
    Mrs.V

    ReplyDelete
  30. Hiekan tms. keräämisestä...

    Ymmärrän, pidätte ideaa ihanana, niin minäkin.

    Kannattaa kuitenkin miettiä, miltä rannat näyttäisivät, jos kaikki matkailijat toisivat joka reissultaan muutaman luonnonesineen, hiekkaa tms. Niin, pian ei olisi enää rannoille menemistä, sillä kaikki hiekka ja simpukat lojuisi lasipurkeissanne näin karrikoidusti sanottuna.

    Tuo keräily vahingoittaa suuressa mittakaavassa paikallista ekosysteemiä ja uhkaa lajien selviytymistä. Juuri siksi se on kiellettyä.

    Ja nyt kaikki miettii, et "no mut ei se haittaa, jos MÄ VAAN otan muutaman tästä". Kyl se haittaa. Varsinkaan, koska sä et ole ainoa.

    Joten jätetäänhän ne hiekat, kivet ja simpukat sinne, minne ne kuuluukin. Ne saa näkyviin kuvina ja omista muistoista.

    ReplyDelete
  31. Hei apua... Mä olin kerran rannalla ja kun mä tulin kotiin niin huomasin että mun kotiin oli kantautunu vaatteiden mukana hiekkaa?!? Ja sitä oli laukun pohjallakin!!!!! :/ Soitatko nyt poliisille kun häiritsin ekosysteemiä?

    Okei, hieman karrikoidusti ilmaistu. Mutta minusta joskus turha nipottaminen on pahasta, vaikkakin oikein asiallisesti olisi kirjoitettukin.

    ReplyDelete
  32. Ihana idea! Nuo pullotkin ovat niin kauniita ja yllättävän erivärisiä hiekat ovat eri paikoissa!

    ReplyDelete
  33. Vähänkö ihana idea ja äärettömän kaunis toteutus! Jos olisin enemmän rantaihmisiä, harmittelisin varmaan puuttuvia muistohiekkoja, mutta nyt laitoit vaan miettimään, mitä kaunista kaupunkilomilta voisi kerätä samaan malliin.

    ReplyDelete
  34. Yhdyn muiden kommentteihin, tosi kiva idea! :)

    ReplyDelete
  35. Hei

    Mistäköhän äitisi on pullot ostanut? Olen metsästänyt jo pitkään

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)