Saturday, April 30, 2011

Kuninkaallisten häiden topit ja flopit

Viimeinen postaus kuninkaallisista häistä tulee tässä!

Kun kävin läpi eri nettisivustojen kautta eilisten häiden onnistujia ja epäonnistujia, tuli huomattua että todella kaksijakoisia olivat muotiasiantuntijoiden mielipiteet. Usein toisen huonoiten pukeutunut oli toisen ehdoton ykkönen parhaiden pukeutuneiden listalla. Sekoittaakseni soppaa vielä hieman, tungen nyt minunkin vaatimattomat ajatukseni pukuloistosta tänne bittimaailmaan.

Päivän ehditon valopilkku oli Middletonin perhe. Niin kauniita ja tyylikkäitä naisia, jotka olivat kaikki ilo silmälle. Katen äiti, Carole Middleton, näkyy ylhäällä kuvassa äärivasemalla kuningattaren vieressä. Itse kuningatar oli myös hyvin onnistunut asussaan. Keltainen asu puki vanhempaa rouvaa erinomaisesti. 

Minun silmääni kirkkaiten loistanut juhlavieras oli Espanjan prinsessa Letizia (ylhäällä oikealla). Haalean roosa mekko oli juuri sopivan peittävä ja konservatiivinen, olematta kuitenkaan lainkaan "mummomainen". Melko haastavaa löytää yhtä sopiva asu näinkin tiukkojen etikettien keskelle, mutta Letizia teki sen esimerkillisesti. Todetaan myös tähän samaan hengenvetoon, että nainen kuuluu muutenkin tyyli-ikoneihini. Nainen teki minuun lähtemättömän vaikutuksen pari vuotta sitten kun istuin urheilutapahtumassa ja ihmettelin miksi kaikki ihmiset sekosivat ympärilläni täysin ja salamavalojen pilke  lähestulkoon sokaisi minut. Käännyin ympäri ja huomasin että vaivaisen parin metrin päässä takanani istui Letizia miehensä, Espanjan kruunuprinssi, Felipen kanssa. Prinsessa oli vielä häikäisevämpi kuin kaikki salamavalot hänen ympärillään...Muita onnistujia olivat Prinssi Williamin nuoruuden heila Jecca Craig kauniissa ruskeassa jakkuasussaan. Tuo upea musta vyö todella tekee asuun sen wawawoom efektin - mutta pitää silti kokonaisuuden kuninkaallisiin häihin sopivana. Vastaava voisin käyttää itsekin koska vaan! Laulaja Joss Stone oli onnistunut pitämään kiinni nuorekkuudestaan valitsemalla kirkkaan värisen, mutta silti konservatiivisen asun. Tuohon vasemmalle olin vahingossa liittänyt vielä asun, joka oikeastaan lukeutuu minun silmissäni päivän välimaastoon. Kuvassa esiintyy Sophie Rhys-Jones, joka on prinssi Charlesin veljen, Edwardin, vaimo. Hänen pukunsa kirjailun ja värin ollessa tyylikäs, on puvun kaula-aukko ja rintamus viimeistelemättömän näköinen.


Onnistujien joukossa olivat vielä Hollannin kruunuprinsessa Maxima puuterisessa pitsiluomuksessaan (very trendy;)), Guy Richien puoliso, Jacqui Ainsley, joka saapui paikalle nuorekkaassa mutta samalla sivistyneessä eläinprintti mekossaan sekä oma länsinaapurimme prinsessa Victoria persikanvärisessä asussaan. Monet olivat listanneet tämän asun pahaksi etikettivirheeksi, sillä puku oli liian tiukka, avoinainen ja lyhyt kuninkaallisiin häihin. Omasta mielestäni Victoria näytti upealta, sanoi etiketti mitä tahansa. Kuvittelisi prinsessan tietävän, mikä oikeasti on soveliasta ja mikä ei. Joten jos Victorian mielestä asu oli sopiva - olen samaa mieltä!:)


Seuraavaksi sitten epäonnistujat. 
Prinssi Harryn tyttöystävä Chelsy Davy oli ehdoton pettymys. Puku ei näyttänyt istuvan kunnolla, leikkaus oli pielessä, helma ylsi huomattavasti liikaa yli polvien ja asu sai vaan nuoren tytön näyttämään täti Moonikalta. Brittien varapääministerin vaimo Miriam Gonzalez Durantez ei myöskään vakuuttanut. Nuo pilkut, sen päällä oleva ihme harso ja sitten vielä nuo pitkät nahka?!hanskat olivat kävelevä katastrofi. Brittien pääministerin vaimo, Samantha Cameron, jakoi rajusti mielipiteitä. Minun mielestäni tämä Burberryn hame oli mitäänsanomaton ja ilmeisen suuri etikettivirhe oli, että hän oli ainut VIP-vieras ilman hattua, joka on kuninkaallisten brittihäiden ehdottomuus.


Listalleni joutui myös Victoria Beckham. En sanoisi hänen asuaan hirveäksi, mutta totean, että odotin enemmän tältä muodinluojalta. Olen hulluna sähkönsiniseen, mutta sen pukeminen kauttaaltaan sattuu minunkin silmiini. Trying too desperately to be blue blooded? Moni sivusto oli myös listannut tämän Tara Palmer Tompkinsonin asun päivän parhaimmistoon, mutta minusta se oli vaan yksinkertaisesti liikaa. Ja tuo hattukin muistuttaa... sanonko mitä? ;)
Nuoret prinsessat, Eugenie ja Beatrice, näyttivät paljon ikäänsä vanhemmilta, mikä minusta ei ollut hyvä asia. Jostain kumman syystä, tuo Beatricen puuterinen hattu miellyttää minun silmääni !? (vaikka onhan kapistus vähintäänkin outo :D ehkä toi asuun edes hieman hassua tyttömäisyyttä), mutta Eugenian hattu menee hieman samaan kastiin Tara Palmerin hatun kanssa... Myös Eugenian puvun nyörit näyttivät olevan epämukavan tiukalla. Ja viimeiseksi räikein etikettivirhe: Sally Bercow:n asu. Häissä ei missään nimessä saisi näyttää liikaa rintavakoa, tai reittä - mutta hän näytti vielä molempia yhtäaikaa. Yhdellä sanalla: Mauton.

Päätetään tämä postaus vielä positiiviseen säveleen, nimittäin uuteen prinsessaan - Kate Middletoniin.

Monessa eri paikassa hehkutettiin Katen huokuvan prinsessa Grace Kellyn eleganssia. Enpä ollut ennen Grace Kellyn hääpukua nähnyt, mutta kun sen googletin - oli yhdennäköisyys selvä. Ehdotonta 1950 - luvun nostalgiaa. Amazingly Graceful.

Tässä siis olivat topit ja flopit minun mielestäni.
Nämä asut jakavat varmasti monien mielipiteet joten kysytäänpä vielä, mitä mieltä te olitte eilisen pukuvalinnoista?

20 comments:

 1. Letizialla oli myös erittäin onnistunut asu viime vuonna Tukholmassa. :) Todella kaunis nainen!

  ReplyDelete
 2. Siis aivan UPEITA pukuja! Aahh.. Mä en voi lakata selailemasta kaiken maailman nettisivuja ja videoita noista häistä, ihan vaan noiden pukujen takia! :D
  Mun mielestä rouva Beckham oli oikein kaunis tuossa yksinkertaisessa asussa. Hän näyttää muutenkin raikkaammalta ja sädehtivämmältä mitä ennen. Johtuu varmaan tuosta raskaudesta ja sen tuomasta hehkusta. :)
  Niin, ja pakko kertoa, että tuo ketä et osannut nimetä (beigessä puvussa, Jecca Craigin vieressä) on Sophie Rhys-Jones. Siitä en oo sitte niinkää varma että onko ite kuninkaallisia vai ei.

  ReplyDelete
 3. Sophie Rhys-Jones on Prinssi Edwardin, Wessexin jaarlin vaimo. Edward on siis prinssi Charlesin veli.

  ReplyDelete
 4. Mielestäni kaason puku vei liikaa huomiota morsiammelta: koko valkoisen pitäisi olla morsiamen väri!

  ReplyDelete
 5. Myös toinen korjaus kuvatekstiisi. Kuvassa ei ole Isabella Calthorpe vaan raskaana oleva Jacqui Ainsley, Guy Ritchien avovaimo.

  ReplyDelete
 6. Tuo Beatricen "hattu" oli kyllä musta pahin floppi. Näytti mun silmään joltain tippaleipä-laitteelta.

  ReplyDelete
 7. Anonyymi,
  Voi multa on jäänyt se puku väliin! pitääpä googlata!:)

  Helkku,
  Voi kiitos paljon! Sun ja Apsin avulla sain korjattua hieman väärää tietoa!:)

  Apsi,
  Kiitos kauheasti kun viitsit hieman auttaa ja siinä samassa sivistää minuakin:) Korjasin nimet tekstiin - KIITOS!! :)

  Anonyymi,
  Mä olen samaa mieltä siitä, että häissä VAIN morsiamella kuuluu olla valkoista päällä. Mutta en tiedä etikettiä näiden häiden suhteen, ja minusta päätös on loppupeleissä morsiamen. Eri asia jos joku vieraista olisi astellut valkoisessa hameessa paikalle - mutta Pippanin asun varmaan on Kate itse valinnut. Ja vaikka Pippan oli upea ilmestys, minusta Kate ei jäänyt vahingossakaan kenenkään varjoon! Niin upea ilmsestys hän oli!:)

  ReplyDelete
 8. Anonyymi,
  hahahah:) Ymmärrän hyvin, en oikein tiedä itse miksi, mutta musta se oli melkein sen asun paras osa :D Toi ehkä hassua tyttömäisyyttä asuun, mikä muuten nuorelta tytöltä puuttui.

  ReplyDelete
 9. Olipas mukavaa kuulla, että sinäkin pidit Beatricen erikoisesta hatusta! Minäkin olen sitä mieltä, että se on ehdoton upea katseenvangitsija koko häissä! :-)

  Kiitos tästä erinomaisesta analyysista kuninkaallisissa häissä nähdyistä puvuista - olisin jaksanut lukea vaikka kuinka paljon lisää ;-)

  ReplyDelete
 10. Mielestäni Katen äiti Carole Middleton oli todella tyylikäs! Lisäksi pidin Hollannin Maximasta kuten muistakin sinun esiin nostamistasi naisista. Victoria Beckham oli minullekin pettymys, odotin häneltä enemmän. Mutta kengät pelasti paljon;) Eugenie ja Beatrice: ehkä jätän kommentoimatta, sensuuri iski!:) Katelle oisin valinnut tyylikkään nutturakampauksen ja erilaisen silmämeikin. Muuten hääeleganssi oli upea. - Kiitos ihanasta blogista! :)

  ReplyDelete
 11. Olen samaa mieltä Victoria B:stä, odotin todellakin enemmän. Prinsessa Victorian asusta pidin kovasti. Hän on todella tyylikäs.

  Catherinen hääpuku oli mielestäni turhan vaatimaton. Olisin myös laittanut hiukset ylös. Lehdisto hehkutti rohkeaa kaula-aukkoa, mutta enpä nähnyt siinä mitään ihmeen rohkeaa... Kaunis nainen hän kyllä on. Puku lienee kuvastanut hänen luonnettaan: konservatiivinen, ei halua tunkea etualalle, miellyttämishaluinen...?Onnea nuorelle parille ja kaikkea hyvää!

  ReplyDelete
 12. Minä olin kyllä pettynyt Catherinen asuun, se oli turhan vaatimaton noin kauniille naiselle. Hiukset olisin kampauttanut ylös. Puvusta puuttui se clue - kaikki oli jokseenkin tasapaksua. Ehkäpä kokonaisuus kuvasti hänen luonnettaan: miellyttämishaluinen, ei kokeileva, konservatiivinen...

  Prinsessa Victoria näytti upealta! Hän on upean näköinen. Victoria B sen sijaan oli myös pettymys,varsin yksinkertainen mekko hänellä oli, vaikka helma olikin kaunis.

  ReplyDelete
 13. hieno ja laadukas postaus häistä. kiitos paljon vaivannäöstäsi, tykkäsin kovasti.

  ReplyDelete
 14. Katsoin erään dokumentin näiden häiden valmistelusta, ja suurin syy meikin ja kampauksen vaatimattomuuteen on se, ettei niihin haluta kiinnittää liikaa huomiota.
  Kampaus ja meikki eivät ole se päivän pääpuheenaihe, joten ne haluttiin pitää mahdollisimman vaatimattomina.

  ReplyDelete
 15. Mielestäni meikki oli liian kova morsiamelle ja korostui liikaa. Olisin siis itse tehnyt huomaamattomammam meikin, jolloin siitä ei olisi puhuttu. Nythän Katen silmärajauksista puhuttiin aika paljon lehdissä. En myöskään ajatellut, että olisi ollut jokin erikoinen nuttura. Mielestäni Katelle sopisi yleensäkin hieman "korkeampi" hiusmalli, koska hänellä on pitkulaiset kasvot. Ja huntu olisi istunut paremmin, jos hiukset olisi olleet päälaella kiinni. Huomioin muutenkin että häävieraillakin hiukset olivat melko arkisesti. Ei ollut kampauksia. Onko se trendikästä nykyään 'maailmalla'? Suomessa puhutaan aina, että juhliin pitää satsata myös kampauksilla. Mitä mieltä olette?

  ReplyDelete
 16. Jossain ainakin sanottiin, että Catherinen hiukset saavat hulmuta häissä vapaasti ainakin siitä syystä, että se on erittäin trendikästä nyt. En itsekään olisi nähnyt tuon puvun kanssa korkeata nutturaa.

  Kiitos tästä postauksesta, pidin kovasti!

  ReplyDelete
 17. Olen kyllä eri mieltä Letizian puvusta. Yleensä rakastan aina kaikkea mitä hän pistää päälleen, hän on aina niin kaunis ja elegantti. Nyt mikä ihme Agatha Christie-tötsä hänellä oli päässään ja liian isot (??) hanskat. Mekko on kyllä siinä rajalla että onko muodikas vai mummon pitsiliina ja mielestäni nuo asusteet ajoi vähän tuohon jälkimmäiseen suuntaan...Espanjalainen kämppiksenikin sanoi että kylläpäs hän yrittää näyttää britiltä.

  ReplyDelete
 18. en ole tannutkaan aikaisemmin mitään kommentoida, vaikka pitkäaikaisiin lukijoihin kuulunkin. kiitos siis ihanasta ja inspiroivasta blogista! täytyy sanoa, että tällaiset postaukset, jossa käyt läpi näiden suurten juhlien pukuloistoa, ovat ehdottomia lemppareitani! ihanaa lukea mielipiteitäsi ja nähdä samalla tiivistetysti ihanat ja kamalat asuvalinnat. jee! kiitos siis mukavista lukuhetkistä ja kattavasta kuvapaketista <3

  ReplyDelete
 19. samoilla linjoilla. Oma ehdoton favourite on tuo Guy Ritchien puolison asu - IHANA! ja tottakai morsian oli eleganteista elegantein :) Victoria Beckhamin mieltymyksen löysään ymmärtää, sillä onhan nainen rasdkaana, mutta ei nämä nyt sentään hautajaiset olleet! Väriä edes asusteilla olisi ollut ihan toivottavaa...

  ReplyDelete
 20. samoilla linjoilla. Oma ehdoton favourite on tuo Guy Ritchien puolison asu - IHANA! ja tottakai morsian oli eleganteista elegantein :) Victoria Beckhamin mieltymyksen löysään ymmärtää, sillä onhan nainen rasdkaana, mutta ei nämä nyt sentään hautajaiset olleet! Väriä edes asusteilla olisi ollut ihan toivottavaa...

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)