Friday, April 29, 2011

And then she bacame a princess...

Noniin.
Nyt on saatu häät kutakuinkin päätökseensä, mutta mitä niistä jäi mieleen...?

Ehdoton päivän tähti oli tietysti morsian. Hän on aina yhtä sädehtivä, elegantti ja upea ilmestys. Tätä tunnelmaa huokui myös hänen hääpukunsa. Minusta Alexander McQueenin takaa löytyvän Sarah Burtonin luomus oli nappivalinta Catherine Middletonille, ottaen huomioon vielä, että kyseessä oli kuninkaalliset häät ja etikettejä on täten vinoksi pinoksi asti. Pitsinen yläosa oli samalla pehmeä ja seksikäs, paljastaen juuri sopivasti kuitenkin nuoren morsiamen ihoa. Kuninkaallisen etiketin mukaan V-aukkoa saattoi jopa kuvailla rohkeaksi - mutta minusta se puki tyylikästä nuorta naista loistavasti. Myös huntu puki kantajaansa. Kate näytti kerrassaan sykähdyttävän upealta matkustaessaan kirkkoon tämä hento verho vielä kasvoillaan. Hunnun pitsireunat imartelivat hääpukua vielä entisestään ja kokonaisuus oli juuri kuin sadun prinsessalla...
Hääpuku kuvasi loistavasti Catherine Middletonin omaa tyyliä: Tyylikäs, elegantti ja sensuelli.Päivän toiseksi kaunein nainen oli ehdottomasti Kate Middletonin sisko ja häissä toiminut kaaso: Pippa. Myös nuorten naisten äiti, Carole Middleton, oli todella tyylikäs vaaleansinisessä puvussaan. Näkee mistä tyttäret ovat perineet kauneutensa.Minusta tuo hyvin yksinkertainen hääkimppukin toimi kokonaisuuden kanssa loistavasti. Yksinkertainen on kaunista.Häävieraiden joukossa nähtiin mm. David & Victoria Beckham. Rouva Beckham on tunnetusti pitkällä raskaana, mutta silti minusta hän olisi voinut jotain hieman imartelevampaa valita päälle. Yleensä pidän Beckhamin tyylisilmää lähes pettämättömänä, mutta tähän numeroon en ihastunut. David on the other hand....yummy!!!


Nonni.
Tulihan se sieltä.
Yksi pusu!
Sekin ilman että kädestä olisi vähän pidetty kiinni.
Vaikka seremonian aikana joitakin kyyneliä tirautin, täytyy sanoa että loppupeleissä itselleni jäi hieman kylmä fiilis näistä häistä - jos vaikka esimerkiksi vertaa viime vuotisiin kuninkaallisiinhäihin länsinaapurissamme. Ei ole Danielin puhetta voittanutta <3 Taitaa olla niin, että Britannian tiukat etiketit estävät julkisten huomionosoituksien näyttämisen - mutta minusta hääpäivänä pitäisi hieman enemmän hellyydenosoituksia sallia. Jäin ehdottomasti kaipaamaan helliä katseita, käden silittelyjä ja suloisia suudelmia... Juuri Lontoossa käyneenä täytyy sanoa, että minusta suuri osa maan viehätyksestä piilee juuri näissä vanhoista perinteistä kiinnipitämisessä ja tietyssä konservatiivisuudessa, mutta voisi minusta hääpäivänä löysätä vähän narua ja sallia hieman enemmän sydäntä peliin.

Kerkesin tosiaan hieman koneen kautta häitä väijymään... Ihanan Lintun kanssa pidettiin pieni kisakatsomo yhdessä facebookin kautta <3

Ihmeteltiin myös Katen saamaa vihkisormusta... Odotettiin hieman enempi blingiä (we want crown jewels!:D) jos upeaa kihlasormusta oli uskominen. Toivottavasti saa rouva vielä sitä sinistä kaunokaista kannella mukana sen pelkistetyn vihkisormuksen rinnalla! :D

Joten summasummarum:
Kaunis morsian, komea pari, mutta yleinen tunnelma oli minusta hieman liian vanhoihin kaavoihin kangistunut.

22 comments:

 1. Aa ihanaa, että joku muukin on näin tälläisten kuninkaallisten häitten perään, muakin tosiaan melkeimpä alkoi itkettää tota katsoessa, vaikka eka aattelinkin sillon viikkoa aikasemmin, että ei häät kiinnosta :D Pari oli aivan ihana ja mekko täydellinen tosiaan nuo etiketit huomioon ottaen, sopiva Katelle! Mutta tosiaan vähän kylmä fiilis jäi itse seremoniasta, mutta onneksi sentään nähtiin iloisiakin ilmeitä :D !

  ReplyDelete
 2. eikös ne kaksi pusua muiskauttaneet :)

  ReplyDelete
 3. Vihkisormushan jää Katen upean kihlan alle, joten ne blingit eivät oikein kuuluisi/sovi tyyliin. Yleensä Briteissä kihla on se tärkein sormus ja vihki sitten ihan yksinkertainen. Eli juuri toisinpäin kuin Suomessa. :)

  ReplyDelete
 4. Itse naama tiukasti Tv:ssä kiinni istuneena, pitänee korjata, että pusuja parvekkeella oli kyllä kaksi..;) Ja se toinen niistä oli ainakin minusta se spontaanimpi ja hurjasti paljon lämpimämpi kuin ensimmäinen..:)

  ReplyDelete
 5. Aah toi Catherinen puku <3 sopii nuorelle morsiammelle niiiiin hyvin. Häät oli myös upeat mutta jotain puuttui - se tunnelmallisuus. Catherine ja William olivat todella kaavoihin kangistuneita ja tuntui kuin he eivät olisi uskaltaneet näytttää todellisia tunteitaan. Catherine näytti myös todella janoiselta seremonian ajan kun hän nuoleskeli huuliaan. Pari kyynelpisaraa Catherinen tai Williamin silmäkulmasta ei olisi ollut pahitteeksi. Mutta kerrassaan mahtavat häät! Olisi ollut mahtava nähdä vielä iltajuhlat.. Ne on varmasti mahtavat.

  ReplyDelete
 6. Mä kans vollotin töissä katsoessani häitä koneelta (tökkivällä nettiyhteydellä :D)..

  Musta oli aivan ihanat häät! Voi että. Ja tosiaan peräti 2 pusuahan sieltä tuli! Se oli musta ihanaa ;) Huomasi kun William teki aloitteet molempiin, toiseenkin se sanoi monta kertaa Katelle "should/shall we kiss" <3

  Ja tosiaan Diana-sormus jää tuon (munkin mielestä) hyvin vaatimattoman vihkisormuksen pariksi - onneksi!

  ReplyDelete
 7. Catherinella oli se sininen sormus sormessaan jo siinä, kun lähtivät kirkosta kärryillä. =)

  Samaa mieltä siitä, että hieman "jäykkä" tunnelma, mutta niin se taitaa tällaisissa tilaisuuksissa julkiselta osaltaan olla. Onneksi ovat saaneet hääpäivän aikana viettää myös yksityisempiä osia juhlassaan! =)

  ReplyDelete
 8. Mulla loksahti suu auki, kuinka nopea seremonia loppejenlopuksi oli. Vähän kummallinen fiilis jäi, enemmän sydämensykettä nosti kaikki kulkueet, yleisö ja ne hevoset :D Seremoniasta niiden pienten hellyyttävien poikien ääniä olisin jaksanut kuunnella vielä pidempään, mutta muuten seremoniasta jäi vaan jotain pois.

  Kun pari suuntasi sinne kirkon(katedraali?)takaosaan, Kate sai sormeensa siellä myös kihlasormuksen, joka näkyi kun hän astui vaunuihin. Eli ei ole joutunut siitä luopua ;)

  ReplyDelete
 9. Mie seurasin myös häähumua televisiosta koko lähetyksen ajan. Olen yhtä myyty Catherinen hääpuvusta, mutta täytyy sanoa että itse pidin Victoria Beckhamin pukua todella tyylikkäänä valintana. Aina sitä raskausmassua ei tarvitse korostaa;)
  Mielestäni häät olivat myös hyvin tunnelmalliset, vaikka monet ovat jääneet kaipaamaan enemmän hääparin keskinäisiä huomionosoituksia. Minulle Katen ja Williamin välinen rakkaus kyllä välittyi, eikä jäänyt yhtään kylmä tunnelma häälähetyksen jälkeen:)

  omannäkemykseni häistä kirjoittelin blogiini: http://lusitarius1.blogspot.com/2011/04/royal-wedding-of-prince-william-and.html

  ReplyDelete
 10. juu,tosiaanki he suutelivat 2 kertaa parvekkeella :)

  ReplyDelete
 11. mulla pisti silmään ainakin, et sika monella naisella kirkossa oli hattu! joillakin semmonen normi ja joillain jotain ihme viritelmiä, niiku, esim. VIctoria Bechamilla. ihmettelin et miten se pysy ees sen päässä:D

  ReplyDelete
 12. Hei kaikille! Kirjoitan tähän kaikille sillä kohta pitää rientää taas ovesta ulos.
  Kiitos korjaukista! Minä kun en ehtinyt koko lähetystä katsomaan (vaan pätkissä) ja nekin hetket olin netin kautta tulevan lähetyksen varassa, joka pätki niin peffan paljon... Jäi väliin siis tokat pusut, sinisen sormuksen mukana olo jne....
  Joten hyvä tietää, että varmaan pätkineen lähetyksen takia mulle jäi kylmä fiilis? :D'
  Värikästä ja iloista vappua!! :)

  ReplyDelete
 13. Mun mielestä Kate oli todella kaunis tuossa puvussaan. En oo aiemmin edes tajunnut miten kaunis nainen on kyseessä, mutta nytpä sen huomasin :)

  ReplyDelete
 14. mielestäni Kate muistutti hyvin kauniissa mekossaan Norjan prinsessa Marya. Kuninkaalliset häät ovat vain niiiiin ihania :)

  ReplyDelete
 15. Mun mielestä on vähän hassua, että kaikki valittaa häiden jäykkyydestä: mitäs itse tekisitte tuossa tilanteessa, kun tiedätte, että jokaista liikettänne seuraa noin kaksi miljardia ihmistä, ja turvatoimista huolimatta kuka tahansa hullui voi vaikka ampua teidät milloin vain...voisi vähän olla pissi pöksyssä. Ainakin itselläni olisi. Pelottavaa ja hämmentävää tavalliselle tytölle. Vickanin ja Danielin häissä D oli yhtä jäykkä kuin Kate, vaikka kumpikin onkin saanut vuosia totutella oloonsa. Vickan on aina ollut esillä, oppinut rooliinsa ja uskaltaa olla vapautunut yleisön edessä. Wills ei ole koskaan ollut (kulttuurierot), joten hän oli omat itsensä häissäänkin. Miksi hääpäivänä pitäisi esittää vapautunutta, jos ei stä ole...

  ReplyDelete
 16. Jos nuita häitä vertaa Victorian ja Danielin häihin niin todella minäkin olisin odottanut hellyyden osoituksia toisilleen Katelta ja Williamilta.
  Victoriasta ja Danielistä kokoajan näki kuinka rakastuneita he ovat, kosketuksia, silittelyä ja "onko kaikki hyvin"-kommentteja kun jakoivat keskenään kokoajan..<:

  Mutta kaunis morsian oli todellakin.(:

  ReplyDelete
 17. Morsian oli aivan upea ilmestys! Ja minustakin puku oli nappivalinta hänelle, Kate näytti jo aivan kuninkaalliselta, niin kuin kuuluukin! Mulle jäi myös vähän kylmä fiilis, odotin kyyneliä ja herkkiä hetkiä, mutta ei niitä tullutkaan.

  Sormus oli myös yllättävän yksinkertainen. Maikkarin hää-katsomossa olevat asiantuntijat totesivat, että sormuksen yksinkertaisuus taisi johtua kihlasormuksen loistavuudesta sekä siitä, että William halusi häiden pääteemana olevan heidän välinen rakkautensa; sitä yksinkertainen sormus hienosti kuvastaa.

  ReplyDelete
 18. Anonyymi joka ihmetteli jäykkyyden ihmettelyä:
  Henkilökohtaisesti näin tavalliselle tytölle tuo tilanne tosiaan olisi hieman pelottava - sitä suuremmalla syyllä pitäisin rakastani kädestä kiinni:) Mutta kuten postauksessa totesin, eiköhän "kylmyys" johtunut brittien tiukoista etiketeistä - niinkuin sinäkin "kulttuurierolla" viittasit. Harmi vain, sillä silloin meille tavallisille pullaisille jää väistämättä hieman kylmähkö fiilis tapahtumasta:(

  Ellen,
  Hei kiitos kovasti tästä selvennyksestä! Nyt ymmärrän loistavasti sormuksen yksinkertaisuuden ja sitä suuremman symboliikan (ja varsinkin kun Dianan vanha sormus vielä välkkyy Katen sormessa)

  ReplyDelete
 19. Ajattelin vaan mainita, jos et ole vielä huomannut, että nuo häät ovat kokonaisuudessaan nähtävissä vielä YleAreenasta(siis se sama lähetys, joka näytettiin TV:stä). Ohjelma on katseltavissa kuukauden ajan ja se näkyy myös ulkomailla. Ihan vaan sen takia mainitsin, jos et ole tuota huomannut ja haluat jotain kohtia vielä katsoa uudestaan, kun siis mainitsit tuosta, että yhteys katkeili, kun katsoit lähetystä.

  Iloista vappua!! :)

  ReplyDelete
 20. Olihan pusuja lopulta kaksi :-) Tosin vähän liian viileitä, eikä juurikaan tunteiden annettu näkyä päälle päin. Mutta mielettömän upea morsian ja kaunis pari.

  ReplyDelete
 21. Onko tosiaan näin että tuo Di'n sormus jää Katelle? Olen ymmärtänyt että sormus "periytyi" Harrylle ja Harry "lainasi" sormusta Willille.

  ReplyDelete
 22. Ihmeteltiin samaa "jäykkyyttä", avattiin tv siinä kohdassa kun pari oli jo alttarilla ja näytti siltä kuin Kate olisi menossa jonnekin tuomiolle. Kyllähän tilanne varmaan hermostuttaa, mutta tuntui että yksi pienikin hymy olisi liikaa pyydetty. Onneksi kuvista loistaa vähän iloisemman näköinen morsian, niin että ovat varmaan ihan onnellinen pari :).

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)