Friday, March 25, 2011

Kevättakki haussa? - Trenssien vertailu

Kevään saapuessa, myös trenssit astelevat katukuvaan. Tämä klassinen vaatekappale on kestänyt ajan koitoksen ja todistanut pysyvänsä muodissa vuodesta toiseen. Monesti eri "muotieepoksia" lukiessa, trenssi listataankin niihin muutamiin "must have" tuotteisiin, mitkä jokaisen naisen vaatekaapista olisi hyvä löytyä.

Trensseistä puhuttaessa, monen mieleen hiipii estämättä Burberry. Kuitenkin tänäpäivänä, massaketjut ovat äärimmäisen nopeita ja hyviä tarjoamaan vastaavia kopioita - mikäli tämä sensuelli ja elegantti takki viehättää, mutta et koe tarpeelliseksi moiseen kuitenkaan enempää sijoittaa.

Minusta tämä malli on niin imarteleva ja naisellinen, että uskon löytäväni sille käyttöä niin pitkään kuin takkini vaan minulla kestää. Ei ole väliä oletko 20-, 30- tai yli 50-vuotias, trenssi pukee naista kuin naista niin arkeen kuin juhlaan.
Varmaan 5-vuotta sitten, ostin trenssin Zaralta. Se kuitenkin nopeasti menetti ryhdikkyytensä, kankaan väri alkoi jopa hieman vihertymään (ei välttämättä näy kuvissa), mutta muuten takki on pysynyt loistavasti kasassa. Koska huomasin käyttäväni takkia huomattavasti, mielessäni alkoi pyöriä panostaminen siihen kaikkien trenssien äitiin - Burberryyn.

Oman Burberry trenssini ostin reilu 3 vuotta sitten ja se on edelleen yhtä loistokunnossa. Vaalean värinsä takia, käytän sitä kuitenkin varmuuden vuoksi pesulassa vähän väliä, missä se käsitellään myös kangasta suojaavalla aineella. Toistaiseksi (koputtaa puuta) mitään pysyviä tahroja ei ole mukaan tarttunut.


Kuten huomaatte, mitään valtavaa eroa ei takkien välillä ole. Joten Zaran vastaavat takit palvelevat myös loistavasti käyttäjäänsä.


Pieniä eroja kuitenkin näiden yksilöiden välillä löytyy:

  • Zaran trenssistä puuttu soljet olkapäiltä, jotka tuovat huomattavasti lisää ryhtiä takkiin
  • Taskut ovat huomattavan erilaiset. Burberryn malleissa upotetut taskut saa kiinni vielä ekstra napeilla, jotka on sijoitettu taskujen keskelle.
  • Vyö on paljon ohuempaa kangasta Zaran verisossa, täten ei yhtä napakasti pidä kokonaisuutta kasassa
  • Zaran mallin hihoista puuttuvat tunnetut sotilaiden uniformuista vaikutteita saaneet soljet
  • Kankaan ryhdikkyys ja väri on luonnollisesti aivan eri luokkaa takkien välillä
  • Takin takapuolelta löytyvä selän (jaa-a, miksiköhän sitä kutsuisi) "roiskeläppä", on yleensä Burberryn malleissa viimeistelty keskelle sijoitetulla napilla, mikä pitää kankaan paikoillaan.



Loppuun voisi todeta, että todella hyviä trenssejä voi hankkia massaketjuiltakin. Joka sesonki Zarallekin tulee uusia trenssi malleja, joista osa on paljon lähempänä "alkuperäistä" kuin esim minun vanha mallini. Toki jos luulet löytäväsi käyttöä trenssille pitkälle ajalle, ei ole Burberryn voittanutta. En ole itseasiassa tuota Zaran mallia sen jälkeen käyttänyt kun Burberryn vastaava vei paikkansa vaatekaapissani. Voisi vaikka yrittää myydä tuota Zaran takkia eteenpäin hyvällä hinnalla... Kiinnostuneita?:)

Mites te muut naiset (ja miksi ei miehetkin:)). Löytyykö teidän kaapistanne trenssi ja onko sillä ollut käyttöä?

30 comments:

  1. En omista trenssiä, mutta sille löytyisi kyllä ehdottomasti paikka vaatehuoneessani. Mulla on vaateklassikoiden kerääminen alkanut vähän "myöhäsyntyisesti" sillä olen vasta hiljattain alkanut löytää tyylini sopivasti klassisen ja romanttisen sekoituksesta. Trenssiin asti ei siis olla vielä päästy =). Tuo vaalea väri on kyllä ihana ja tuo mielestäni trenssin muodon ja yksityiskohdat paljon paremmin ja kauniimmin esiin, kuin musta trenssi. Jos vielä ajatellaan sitä, että kyseessä on ns. välikausitakki, niin talven synkkyyden jälkeen vaalea takki piristäisi. Tuo Burberry on kyllä kaunis.

    Klassikoista puheenollen, mulla on viime kesästä asti ollut haussa musta nahkainen käsilaukku. Ja että voikin olla hankalaa löytää sitä parasta. Olen valmis satsaamaan siihen vähän enemmän, sillä edullisemmat valitettavasti kertakaikkiaan hajoaa....milloin saumat ratkeaa, vetoketjut menee rikki, kahvat irtoaa tai muuten hajoaa tai laukun pinta kuluu niin rumaksi, ettei laukkua yksinkertaisesti enää voi käyttää. Mutta ehkä tää haku ja löytäminen on siksi niin vaikeaa, että musta laukku on vaan niin must ja klassikko, että olen ladannut siihen niin paljon odotuksia... Chanel 2.55 olisi tietysti täydellinen, mutta menee budjetissa aivan liikaa yli =).

    ReplyDelete
  2. Täällä olisi yksi erittäin kiinnostunut ostaja! Itseltäni juuri puuttuukin vaalea trenssi kaapista.

    ReplyDelete
  3. Minullakin oli muutama vuosi takaperin käynnissä täydellisen trenssin metsästys, sillä aikaisemmat halvempien vaateketjujen liikkeistä (Zara, Mötivi, Vila, VeroModa) hankkimani trenssit olivat kaikki nuhjaantuneet jo ensimmäisen käyttökauden aikana. Itsekin päädyin arvokkaammista vaihtoehdoista juuri Burberryyn, mutta harmikseni Burberryn takkimalleissa olivat hihat minulle auttamattomasti liian lyyitä :( (minulle tämä on useissa merkeissä ongelmana, sillä olen pitkäraajainen, mutta hoikka nainen) Tällä hetkellä omistankin kaksi Henri Lloyd merkkistä trenssiä - toisen vaalean beigessä värissä ja toisen mustana. Kumpikin takki on vedenpitävää materiaalia, josta on ollut kovasti hyötyä ainakin Suomen ja Ison Britannian sateisissa olosuhteissa. Olen kyllä ollut näihin takkeihin enemmän kuin tyytyväinen! Hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan (takkien ovh. hinta noin 350e/kpl). Takit pystyy lisäksi pesemään itse koneessa, joten olen näiden kohdalla (etenkin vaalean takin kanssa) välttynyt myös monilta pesulaskuilta ;) Ostin alun perin juuri vaalean version Lloydin trenssistä, jossa on vain ohut vuori. Mutta koska olin takkiin niin kovin tyytyväinen, päätyi vaatekaappiini myös musta kevyesti topattu versio. Trenssi on kyllä kevään, kesän ja syksyn paras takkivalinta, joka todellakin sopii kaikenikäisille! Kiitos tästä takkivertailusta! Burberryn trenssi on kuin sinulle tehty! :) Täytyykin heti mennä sovittelemaan omia takkeja :D :D

    ReplyDelete
  4. Aivan ihana trenssi!!

    Sopii sinulle täydellisesti:)

    ReplyDelete
  5. Kyllä tuo Burberry on ryhdikkäämpi,vaikka ei niissä kauheesti eroja ole.
    Itse ostin Vilasta trenssin. On ollu vasta yhen kevään ja syksyn käytössä,mutta olen ollu vielä toistaseks tyytyväinen ostokseeni. :)
    Kyllähän sitä kannattais pistää vähän enemmän rahaa vaatteeseen tms. jota tietää käyttävänsä vielä vuosienki jälkeen.

    ReplyDelete
  6. Tämähän tuli kuin toiveesta! Itse omistan 1,5 vuotta vanhan beigen Zaran trenssin ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen, nyt kuitenkin kotiutin THE trenssin, mustan Burberryn ja odotukset laadusta ja ryhdistä ovat aikas korkealla, mutta kyllä hyvältä kuulostaa ja näyttää ainakin sinulla :)) P.S. Aivan ihania trenssejä nuo sinun kummatkin!

    ReplyDelete
  7. Itse omistan 2 trenssiä :) H&M:stä ostin viime keväänä mustan trenssin ja tammikuussa Lontoosta vero modan tumman sinisen trenssin.

    En jaksaisi odottaa, että voin laittaa tuon uuden sinisen trenssin päälle ! Täällä on ollut aurinkoista, mutta vielä aika kylmä joten en ole uskaltanut vaihtaa villakangastakkia vielä trenssiin :s

    Toivon itsekin voivani joskus panostaa kunnon trenssiin, mutta tyydyn nyt muutaman kauden noihin kahteen :)

    ReplyDelete
  8. puhuuks sun miehes suomee ollenkaan?

    ReplyDelete
  9. Mulla ei ole vielä yhtään trenssiä, mutta nyt olen pitänyt silmällä kevään tarjontaa, jospa mä nyt saisin sen oman trenssin. :) Mutta jotenkin haluaisin kerralla saada kestävän ja laadukkaan, ettei heti ensi keväänä tarvitsisi uutta lähteä etsimään!
    Tuo Burberryn trenssi oli minusta selvästi ryhdikkäämpi kuin Zaran, ja jotenkin se Zaran versio näytti (ainakin kuvissa) enemmän ryppyisemmältäkin kuin se toinen. :)
    Mutta kaikenkaikkiaan molemmat olivat hienoja ja tyylikkäitä. Niin, ja näyttivät erittäin hyviltä päälläsi!

    ReplyDelete
  10. Juuri viime viikolla ostin itselleni elämäni ensimmäisen trenssi Zarasta. Halusin jotain siistiä ja klassista päälle reissua varten (tiesin, että matkan varrella tulemme poikkeamaan Pariisiin). Ihan mielivaltaisesti sitten kokeilin erilaisia takkeja Zarassa ja trenssin päälle vedettyäni.. no, se oli menoa se! :D Toistaiseksi olen supertyytyväinen (reilu viikko takin kanssa), toivottavasti jatkossakin. Burberry haaveissa.. ehkä sitten joksus... :D

    ReplyDelete
  11. Ihan kiva on tuo Zarankin versio, mutta kyllä Burberry silti näyttää paremmalta. Pienet ovat erot, mutta kyllä sen huomaa, että Burberryssä kangas on laadukkaampaa ja malli parempi. Minäkin siis haaveilen Burberryn trenssistä. Kaapista löytyy Lacosten trenssi, joka on malliltaan ihan erilainen kuin nämä ja väriltään tummemman ruskea. Ihan kiva sekin on ja laatu hyvä, mutta kyllä Burberryn trenssi olisi Burberryn trenssi. Ei siitä oikein mihinkään pääse. :)

    ReplyDelete
  12. Mä rakastan trenssejä! Itseltäni löytyy musta, tummansininen ja klassinen beige. Kiva vaihdella välillä vähän väriä ja tyyliäkin, koska kaikki kuitenkin aika erilaisia! Poikaystävältänikin löytyy -hassua kyllä- Tigerin musta trenssi ja kovassa käytössä onkin! :) Ihanaa päivää sinne!

    -Frida

    ReplyDelete
  13. Trenssi on myos hakusessa, halpisversiota haen koska toivottavasti seuraavan puolen vuoden sisaan saan painoa putoamaan parin koon verran niin en halua investoida takkiin joka jaisi (toivottavasti!) liian suureksi :)
    Burberryyn voisin investoida sitten kun olen takaisin normaalissa painossa, vahan niinkun palkinnoksi.

    Hauskaa viikonloppua!

    T. Ansku Ireland

    ReplyDelete
  14. Mä tykkäisin käyttää trenssiä, mutta ne on mulle aina hankalan mittaisia, eli siis liian pitkiä. Takki ulottuu suunnilleen polviin. :D Musta tuntuu, että pitkien takkien käyttäminen ei mun tapauksessa ainakaan saa jalkoja näyttämään pidemmiltä. Kukahan olis kertonut sen Antonia 14 v.lle, joka piti nilkkoihin asti ulottuvaa farkkutakkia. Apua! :D

    ReplyDelete
  15. Lueskelinkin juuri tänään Charin postausta uudesta mustasta Burberryn trenssistä :) Myös tuo beige näyttää todellaa tyylikkäältä!

    Itselläni on muistaakseni VeroModasta muutama vuosi sitten ostettu musta trenssi, joka kyllä alkaa vedellä viimeisiään. Uusi on siis hakusessa... Toistaiseksi taidan tyytyä Zaran valikoimiin, mutta olisihan tuo Burberry nyt aivan omaa luokkaansa :)

    ReplyDelete
  16. Ostin juuri mustan Esprit'n trenssin, se istui hyvin jopa minun päälläni. Nyt olen metsästänyt ebaystä erilaisia Oscar de la Rentan, Ferragamon ja Moschinon silkkihuiveja sen kaveriksi. Sieltä saa muuten niitä kohtuulliseen hintaan verrattuna Suomen kauppoihin! :D

    ReplyDelete
  17. hei! olisin kiínnostunut tuon zaran trenssin ostamisesta:) minkä kokoinen se on ja paljonko pyydät siitä hintaa?:)

    ReplyDelete
  18. mä en ole vielä koskaan päässyt tohon trenssin jujuun, olen enemmänkin nahkatakki tyyppiä ja kulkisin nahkarotsissa ympärivuoden jos sen säät sallis :D mutta nyt iän myötä olen mietiskellyt pitäiskö sellainen hankkia..kuitenkin on aika karua laittaa esim juhliin viileenä kesänäpäivänä nahkatakki ja viimesen päälle juhlatamineet :D

    ReplyDelete
  19. Olet kyllä ihan hullun kaunis!

    ReplyDelete
  20. Moikka!
    Itsekkin olen just tänä keväänä ajatellut ostaa Burberryn trenssin. Minkä niminen tuo sun trenssi on? Olisiko se kenties tämä Short double breasted cotton gabardine trench coat?

    (http://uk.burberry.com/store/coats/womenswear/view-all/short-double-breasted-cotton-gabardine-trench-coat/sku-36962201001-short-double-breasted-cotton-gabardine-trench-coat/)

    Mietin myös kuinka lämmin tuo sinun takkisi on, perjääkö esim. nollakelissä? Noita Burberryn trenssejä kun on eri paksuisia mutta itse harkitsen kovasti tota johon linkitin yläpuolella.

    Kiitos :)

    ReplyDelete
  21. Minulla oli joskus viitisen vuotta H&M:ltä ostettu trenssi, jota käytin noin vuoden päivät. Malliltaan se oli kuitenkin hieman liian iso minulle eikä istunut kunnolla, joten se jäi melkoisen nopeasti kaappiin. Möin sen jokin aika sitten ystävälleni, joka on sitä sen jälkeen käyttänyt paljon minua enemmän. Nyt kuitenkin haluaisin täydellisen mallisen trenssin, sillä alan kaipailla ajatonta ja klassista kevättakkia. Tällä kertaa taidan kuitenkin mustan sijasta etsiä käsiini jonkin vaaleamman, sillä mustan kanssa tulee liian usein koko asusta musta kiitos mustien sukkisten ja mustien kenkien.

    Ps. Tuo Burberryn trenssi on aivan ihana! Ensin piti kyllä katsoa tarkkaan kuvaa, että huomasi eroa Zaran vastaavan välillä. Veikkaan tosin, että luonnossa eron huomaisi heti.

    ReplyDelete
  22. hei, tiedätkö muita sivustoja kuin tuon skinny websiten, missä voi katella tähtien tyylejä? thanks!

    ReplyDelete
  23. Ei ole trenssin voittanutta. Kaapista löytyy pitkää, lyhyttä, mustaa, valkeaa, harmaata, vihreää, keltaista, kuviota... Viimeviikolla ostin jatkeeksi aurinkoisen oranssin!
    Nimim. toinen väreihin hurahtanut

    Hauskaa kevättä toivottaa Roomansuomalainen! :)

    ReplyDelete
  24. Olen jo vähän aikaa sitten jäänyt koukkuun ihanaan blogiisi. Ja nyt kun kirjoitit juuri siitä, mikä mielessäni on pyörinyt jo pitkän aikaa uskaltauduin kommentoimaan. Nimittäin täydellinen, aikaa kestävä trenssi!

    Saanko udella, mikä Burberryn trenssimalli on kyseessä. Itse olen ihan hukassa, kun tuntuu, että noita malleja on miljoona :)

    ReplyDelete
  25. Heiii haluaisin uteloida miten teet nuo sinun mahtavat, kuohkeat hiukset? Mitä tuotteita käytät/millä muotoilet? Voisiko olla aihetta vaikka postaukseen siitä?:) (vai onko semmoinen kenties jo)

    ReplyDelete
  26. Trenssit on kyllä enemmän kuin must have jokanaisen kaappiin ;) itse omistan parit kappaleet, ja ovat jokavuotisessa käytössä. Takit näyttävät kuvissa lähes samanlaisilta, mutta onhan se totta että laadukkaampi burberry kestää kauemmin käyttöä :)

    ReplyDelete
  27. Hei!
    Täällä olisi yksi ehdottoman kiinnostunut tuosta trenssistäsi! Mitä kokoa siis mahtaa olla?

    ReplyDelete
  28. Aluks katoin et mitä eroo noissa muka on toisiinsa nähden? Mut kyllähän sieltä sit pari erilaista kohtaa bongasi lopulta.

    Mulla on vain yksi trenssi mustana, mutta se menee vaatteen kuin vaatteen kanssa. :) Mun mielestä jokaisen naisen pitäis omistaa ainakin yksi trenssi. Sehän on ihan luottovaate! ;D

    ReplyDelete
  29. Olen himoinnut trenssiä jo vuosia, mutta ajattelin sen menevän pois muodista. Nyt kyllä toisaalta näyttää, että trenssit ovat se juttu edelleen.

    Kevääksi voisi hankkia valkoisen trenssin, tai sitten sysyksi kirkkaan punaisen !

    P.S, aivan ihana blogi, ja ihanat kiharat!♥

    http://truecolors-oflife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Itse ostin trenssin kevääksi takkitaivas.fi -sivustolta... myyvät David Barry -takkeja siellä. Olen tyytyväinen ostokseeni, on tosiaan ajaton ja laadukkaan oloinen. Värinä myös minulla beige... kuinkas ollakaan. Onhan tuo Burberrykin hieno, mutta uskon saaneeni melko edullisesti yhtä tyylikkään takin kevääksi itselleni :)

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)