Wednesday, February 23, 2011

Tulinen paprika-mozzarellasalaatti

Minulta on pyydelty lisää postauksia terveyden saralta. Koen, että tärkeimmät vinkkini olen jo kanssanne jakanut, mutta ajattelin että voisin tulevaisuudessa postailla hieman ruokareseptejäkin. Superruoista olen jonkin verran höpissyt, mutta ne ovat vain normaalia ruokavaliotani tukevia lisiä. Suurimmaksi osaksi ruokavalioni koostuu ihan kotona tehdystä kotiruoasta. Kotiruoka on siitä hyvä, että tiedät tarkalleen mitä syöt.

Rakastan kokkaamista. Olen aika paha stressaaja ja keittiössä häärääminen auttaa minua mukavasti nollaamaan ajatuksia ja löytämään mielen rauhaa. Siivoamisessa sekä kokkaamisessa onkin jotain hyvin terapeuttista minun mielestäni.


Tässä teille salaatin ystäville resepti, joka poikkeaa hieman siitä tavallisimmasta salaattiresepetistä - nimittäin tulinen paprika-mozzarellasalaatti. Resepti on Ruokalan sivustolta, kuvat otin itse toteutuksestani.


 • 300-350 gmozzarella-juustoa (mielellään buffala)
 • 3 kplpunaista tai keltaista paprikaa
 • 2 kplpunaista chiliä
 • tuoretta basilikaa
 • oliiviöljyä
 • mustapippuria
 • suolaa

Valmistusohjeet

1
Grillaa paistinpannulla tai uunissa chilit ja paprikat kuumiksi ja poista kuoret heti. Halkaise ne ja poista niistä siemenet. Leikkaa chilit ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprikat hieman suuremmiksi paloiksi. Viipaloi juusto pieniksi paloiksi lautaselle. Lisää paprikat, chilisuikaleet, basilika sekä oliiviöljy ja mausta pippurilla ja suolalla.Minusta äärimmäisen maukas salaatti! Tosin tuo vihannesten kuoriminen on aika työlästä ja pitkäkestoista hommaa, mutta nopeutuu kun alkaa saamaan jujusta kiinni. Itse lisäsin tähän reseptiin vielä balsamicoa ja hunajaa tuomaan makeutta kaiken tulisuuden kaveriksi. NAM!

8 comments:

 1. Näyttää todella hyvältä! Pitää itsekin kokeilla, vaikka uskonkin ettei oma lopputulokseni tule olemaan yhtä esteettinen. :)

  ReplyDelete
 2. Näyttää todella maukkaalta. Täytyy kokeilla joku päivä.

  ReplyDelete
 3. Oi nam todellakin!:) Näyttää niin herkulta, pitääpä itsekin kokeilla :D

  ReplyDelete
 4. pitikös tuolle juustolle tehdä jotain :) ??

  ReplyDelete
 5. Olet taitava kuvaaja,ruoan kuvaaminen niin että se näyttää herkulliselta ei ole ollenkaan helppoa.Tuota voisi kokeilla vaikken suuri paprikan ystävä olekaan,noin se voisi toimia.

  ReplyDelete
 6. Superherkullisen näköistä! Ihan perus tomaatti-mozzarella salaatti on mun mielestä jo taivaallista kun lisää vähän oliiviöljyä, pippuria ja suolaa, niin voin vaan kuvitella kuinka hyvää tää vois olla :)

  ReplyDelete
 7. Kuulostaa kyllä ihan super herkulliselta! Pakko kokeilla :)

  ReplyDelete
 8. kiitos paljon ideasta!! lisäsin enemmän rehuja ja kanaa, että sai ruokaisampaa ja oli kyllä super hyvää!:) ja ihanasti oot asettanu lautaselle salaattisi:)

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)