Monday, February 7, 2011

H&M - Tietoista pukeutumista

Postasin muutama päivä sitten käynnistäni Hennesin Showroomilla. Mainitsin jo silloin, että erityisesti yksi vaaterekki täynnä beigen-sävyisiä vaatteita oli suosikkini...Upean ulkomuotonsa lisäksi tämä linja on suunniteltu ympäristöä silmällä pitäen. Kyseiset vaatekappaleet kuuluvat nimittäin Hennesin uuteen Conscious-mallistoon, joka tulee jäämään pysyvästi vaatejätin valikoimiin. Nämä vaatekappaleet ovat kaikki valmistettu Tencelistä, luomupuuvillasta sekä kierrätetystä polyesteristä.Kaikki kollaasin vaatteiden tekoon on käytetty kierrätettyä polyesteriä, joka on tehty muovisista palautuspulloista tai tekstiilijätteestä.
Toinen malliston materiaali, Tencel, on silkkimäisen pehmeä uusiomateriaali, jonka hentous mahdollistaa vaatteen kauniin liikkuvuuden. Mallistosta löytyy mm. kauniit suorat valkoiset housut sekä beiget selkeälinjaiset shortsit, jotka ovat kyseisestä materiaalista tehty. Kyse ei ole siis sifonki-unelmista, miksi näitä kaikkia ensikättelyssä luulin.

Nämä röyhelöisen romattiset ja keveät vaattekappaleet löytyvät H&M:n liikkeistä huhtikuun 14. päivä alkaen. Itse aion ainakin metsästää käsiini nuo röyhelöiset shortsit!:)

14 comments:

 1. Kaikki noi shortsit on mielettömän ihania<3 Söpöjä!

  ReplyDelete
 2. Moikka! :) Voinko käyttää banneriasi postauksessa lempibloggaajani? :) Se toimisi linkkinä tänne blogiin.

  ReplyDelete
 3. Oon kyllä niin rakastunut tähän mallistoon! :)

  ReplyDelete
 4. Näyttää tosi kivoilta! Varsinkin kun kesän juttu on ehdottomasti hempeät mekot.

  ReplyDelete
 5. Tuo puuterinen toppi on ihana...kun olisi jonkun ystävän tai sukulaisen häät, niin ostaisin tuon ja yhdistäisin mustaan kynähameeseen...ihana!

  ReplyDelete
 6. ihania noi vaatteet!:) pitää päästä kyl kattoo, kun tulee kauppoihin. löysin tän sun blogin Lindan (PS. I love fashion) kautta ja tykästyin heti, tietty liityin lukiaks:)

  http://withsugarapple.blogspot.com/

  ReplyDelete
 7. Voi että miten ihana tyyli sulla on! Tykkään ihan mahdottoman paljon :) Aamulla on ihana kahvikupposen äärellä lueskella blogiasi ja saada uutta inspiraatiota pukeutumiseen. Kaikkea hyvää sulle ja kiitos päivienpiristyksistä! :)

  ReplyDelete
 8. katoin eka että sä istut tossa pöydässä:) toi toinen vasemmalta:D

  http://www.ohthescandal.com/home/getithere/sites/ohthescandal.com/htdocs/wp-content/uploads/idol.jpg

  ReplyDelete
 9. Hei,

  Osaatko sanoa, onko mallisto muuten tehty kuinka kestävin periaattein? Eli onko ompelijoille maksettu kunnon palkka, jolla elättää perheensä, kehitetäänkö kyseisen maan/paikkakunnan oloja tai liittyykö mallistoon mitään muuta ajatusta kuin kierrätetyt materiaalit ja luomupuuvilla? Missä maassa vaatteet on tehty?

  Kiitos kovasti jo etukäteen! :)

  ReplyDelete
 10. AnsQ,
  Mustakin!:)

  Chloe,
  Voi kiitos ihana!:) tietysti voit!:)

  Pussauskoppi,
  Mustakin mallisto on poikkeuksellisen upea!:)

  Anonyymi,
  Kyllä!:) Kun kesä on taas täällä niin mä suosin kyllä mekkoja ja hameita kympillä!:)

  Jaana,
  Oooh. Näyttäisi varmasti upealta sun päällä!

  Essi,
  Voi kiitos ihana kovasti!:) Mahtavaa kun ihanat ihmist löytävät tiensä tänne pieneen blogiin:)

  Anonyymi,
  Voi kiitos ihana kauniista sanoistasi!:) Kovin ystävällistä jakaa kanssani tuollaisia sanoja:) Samaa sinne!!:)

  Ada,
  Voi herttinen mikä kohteliaisuus!:) Olet kovin ystävällinen!:)

  Anonyymi,
  Itseasiassa ole tutkinut asiaa aikaisemmin jonkin verran ja uskon pystyväni siitä syystä tähän vastaamaan.

  Kestävyydestä en osaa tarkalleen sanoa, koska mitään en mallistosta omista, sillä ne eivät ole vielä saatavilla.

  H&M käyttää tosiaan ainoastaan ulkoisia tehtaita vaatteidensa tekoon. Ainuttakaan omaa tehdasta heillä ei ole. Mutta kaikkia heidän toimittajiaan valvotaan. Toimittajien tehtaisiin tehdään säännöllisiä tarkistuksia (palkat, työolosuhteet, työvoiman laillisuus), näin toki tiedotetaan mediassa, mutta asioiden oikea laita on vaikea aina sanoa ellei tosiaan itse ole ollut paikalla.

  H&M on varmaankin siksi nyt alkanut tarkkailemaan materiaalejaan tarkemmin, sillä firma sain jonkin verran huonoa mainetta Uzbekistanista tulleen puuvillan takia. Uzbeksitanin puuvilla nimikoitiin "veri puuvillaksi", sillä kouluikäisiä lapsia (jo 9-vuotiaasta ylös päin) pakotetaan puuvilla pelloille töihin. Koulut suljetaan ja lapset väkivallan ja koulusta erottamisen uhalla pakotetaan vaativiin olosuhteisiin töihin.
  Uzbekistan on maailman yksi suurimmista puuvillan tuottajista, täten moni myös H&M toimittajista käytti tätä kyseenalaisesti poimittua puuvillaa. Kun tieto levisi maailmalle, H&M totesi "pyrkivänsä" välttämään tämän puuvillan käyttöä, ja yksi ratkaisu tähän ongelmaan on pyrkiä liikkumaan pois kokonaan puuvillan käytöstä.

  Nämä kyseisen linjan vaatteet ovat tulleet varmaankin vähän joka puolelta (aasiasta kuitenkin) ja H&M ei kilpailu syistä julkista tarkkoja lokaatioita. Täten meidän kuluttajien on hyvin vaikea tietää mikä loppujen lopuksi on oikea totuus.

  Mulla riittäisi asiasta juttua vielä pitkäksikin, mutta jos haluat tietää lisää niin suosittelen vierailemaan H&M yhtiövastuu sivulla:http://www.hm.com/fi/corporateresponsibility__responsibility.nhtml
  ja googlettamaan esimerkiksi: uzbekistan blood cotton

  ReplyDelete
 11. Moikka Mrs. V!

  Mua mietityttaa hiusten pidennykset... Minka hintaista touhua se onkaan? Oon menossa suomeen kaymaan huhtikuussa ja mietin, jos silloin tarayttaisin ne. Pitaako ne hiukset tilata jostain vai miten siina toimitaan?

  Teksasin terkut!

  ReplyDelete
 12. Oih! Varsinkin tuo mekko mikä näkyy tuossa kollaasissa & sun kanssa samassa kuvassa, on ihan täydellinen :) Samoin tuo samanhenkinen tuubitoppi! toinen lemppari juttu tuosta kokoelmasta on valkoinen bleiseri, sellaista oonkin katsellut kesäks jo hetken aikaa :)

  ReplyDelete
 13. M-K,
  Heippa taas!:) eli mulle laitettiin n.100 tupsua hiuksia, joiden tekoon meni n.4h. Minä tapaan kampaajani päivän pari ennen kampaamoaikaani, sitten valitaan värivalikosta hiustupsujen väri (omaa väriä lähin) sitten ihana kampaajani käy hakemassa hiukset tukusta ja parin päivän päästä laitetaan ne hiuksiini:)
  Ihanaa päivän jatkoa!:)

  emmi,
  Ne on niin ihanan hentoja ja kesäisiä! Kesä tule jo!!!:)

  ReplyDelete
 14. Onpas kivan näkösiä nämä. Eikun vaan kesää odottelemaan ja tuota huhtikuuta jos näitä tännekin liikkeeseen tulisi.

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)