Monday, December 27, 2010

Superfoodit - Acai-jauhe

Lisää superfoodeja!

Olen aikaisemmin kertonut teille aamuisesta energiapirtelöstäni. Sitä pari kuukautta nautittuani, tunnen olevani hieman energisempi ja niinkuin kerroin, päänsärkyni ovat vähentyneet. Eivät kokonaan poistuneet, mutta ehdottomasti vähentyneet.

Tässä toinen jauhe, mitä lisään välipala smoothieeni.
En ole todellakaan joka päivä tätä seuraava pirtelöä tehnyt tai kyennyt tekemään, mutta välillä kun on aikaa ja tilanne sallii, niin teen välipalaksi seuraavan marja smoothien:
 • 2dl vanilja soijamaitoa
 • mansikoita
 • mustikoita
 • vadelmia
 • hunajaa
 • 1 rkl acai-jauhetta 
 • 1 rkl maca-jauhetta
Todella hyvää!:)Acai-marja on energisoiva marja joka sisältää runsaasti proteiinia, kuitua, omaa korkean B1, B2, B3, C ja E-Vitamiini pitoisuuden sekä sisältää runsaasti rautaa, fosforia, kalsiumia, kaliumia, omega 3, 6 ja 9 rasvahappoja. 
Acai vahvistaa immuniteettia, ehkäisee infektioita sekä auttaa kolesterolin hallinnassa.

Tieto täältäPian tulossa vielä postaus Maca-jauheesta ja sen hyvistä vaikutuksista! :)

7 comments:

 1. Laitoinkin sinulle jo aiemmin kommenttia aamun terveysjuomastasi, jota olen nyt innoittamanasi juonut usean viikon ajan ja jäänyt koukkuun siihen. En tiedä millä tavoin juoma on vaikuttanut, mutta eipä ilmeisesti ainakaan huonosti, koska sitä tekee mieli joka päivä. Pitänee kokeilla tätäkin.
  Oletko muuten laskenut näiden juomien kalorimääriä?

  ReplyDelete
 2. Minulla on sellainen käsitys, että useimpien "superfoodien" terveysvaikutuksia ei ole tieteellisesti todettu (tai on todettu, että vaikutuksia ei ole), ja että ihan kaikkea, mitä paketin kyljessä tai nettikaupassa väitetään ei kannata ainakaan pureksimatta niellä :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos vinkistä!

  Pitää tutustua tuohon Acai-jauheeseen myös itse. :) Onko sinulla tietoa, mistä tuota saisi Suomesta?

  ReplyDelete
 4. Suosittelen kuitenkin kriittisyyttä kaikille noiden luontaistuotteiden käytössä.

  Ensinnäkin superfoodsit ovat älyttömän kalliita, eikä oikeasti maksaisi paljoa vaivaa syödä herukoita omasta puskasta ilmaiseksi.

  Toisekseen, olen sairaanhoitajana sisätautien vuodeosastolla töissä ja näen surullisen usein osastollamme nuoria ja keski-ikäisiä naisia joiden maksa tai munuaiset ovat pahasti vaurioituneet vitamiini-lisien ja luontaistuotteiden sekä yrttiteiden ylikäytöstä. en tarkoita etteikö vitamiinilisät silloin tällöin tekisi hyvää mutta kannattaa miettiä, mikä on oikeasti terveellistä...

  Tämä minun paasaamiseni ei koske henk.koht blogin pitäjää, enhän minä tiedä miten paljon ja mitä tuotteita käytät, mutta haluan vain että nuoret naiset olisivat hieman varovaisempia!!

  Moni kun tuntuu kompensoivansa pikaruoka, kahvi, tupakka, alkoholi, limu - yksipuolista ja vaarallista syömis + nautintoaine elintapaansa syömällä siihen päälle hirveet määrät ravintolisiä... Kun parempi vaan ois syödä terveellistä kotiruokaa ja paljon kasviksia niiden hamppareiden ja pizzojen sijaan.

  Sori, kauhea paasaus. :D

  ReplyDelete
 5. Kiitos kun jaksoit ajastaa näitä postauksia matkanne ajaksi!

  Nää superfood-jutut on mielenkiintoisia, itse olen tähän mennessä kokeillut vasta goji-marjoja. Mutta näitä jauheita aion ehdottomasti ostaa ja käyttää juuri smoothieissa. Jään innolla odottelemaan postausta maca-jauheesta :)

  Toivottavasti teillä on ollut tähän astu ihanaa, rentoa lomailua ja koirilla mukavia hetkiä hoitopaikassaan. Lämpöistä lomanjatkoa & voikaa hyvin <3

  ReplyDelete
 6. Misty,
  voi miten ihanaa että olen onnistunut inspiroimaan jotakuta!:) Se on kyllä koukuttavaa, sillä mut se saa todella energiseksi ja tyytyväiseksi!:) En ole kyllä laskenut:( Mua nimittäin ahdistaa jostain syystä ihan hirmuisesti kalorienlaskenta :D Mä meen vaan asenteella kaikkea kohtuudella :)

  Ansku,
  Luontaistuotekaupoista, omani ostin Helsingin Canelista, josta tein joksus postauksenkin!:)

  Anonyymi,
  Ihan oikeassa olet! Siksi minä itse kokeilenkin näitä askel askeleelta ja katselen rauhassa mitä minä itsessäni huomaan. Kiitos hyvästä pointista!:)

  Helene,
  Hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista, mutta omani ostin Canelista, Helsingistä:)

  Anonyymi,
  Älä ihana yhtään pyytele anteeksi, tärkeää muistuttaa tästäkin seikasta! Sillä nämä ei missään nimessä korvaa terveellistä ja monipuolista ruokavalitota!:) Minä olen sellainen "kultaisen keskitien kulkija" - (tai ainakin yritän olla :D) SYön kaikkea kohtuudella ja mitään en itseltäni kiellä. Nämä superfoodit ovat lähennä pieni tukijainen kaiken rinnalla. Olen kotiruoan kannattaja myös ehdottomasti (n.90% kokkaan itse kotona) enkä polta tupakkaa tai juo esim kahvia. Limun juontia yritän vähentää (hahahah good luck with that:D), alkoholia nautin hyvin harvoin mutta pikaruoalla herkuttelen melkein kerran viikossa:/ Hyvin tärkeä pointti! Kiitos siitä!!:)

  Heidi,
  voi kiitos ihana kun sanoit tämän:) LÄmmittää sydäntä kun niin kivasti kiitit tästä pienestä asiasta :) Toivottavasti supoerfoodit auttavat sinua löytämään uusia hyviä juttuja ja erinomaisen ihanaa uuden vuoden alkua sinulle!!!:)
  ps.Ikävä niitä suloisia hauvavauvojani on nyt ihan mielttömän kova :(

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)