Saturday, October 30, 2010

Tuoksuva tietoiskuItse rakastan hajuvesiä/parfyymejä. Käytän niitä pitkälti fiiliksen mukaan ja lähes joka vuosi löydän jonkin uuden ihanuuden. Tässä seuraavaksi pieni tietoisku, mitä ottaa huomioon kun olet hankkimassa uutta hajuvettä.


1. Mitä eroa on Parfyymillä, Eau de Parfyymillä sekä Eau de Toilettellä?
Eron näiden neljän välille tekee niissä käytetyn alkoholin ja öljyjen määrä. Mitä väkevämpää neste on, sitä pidempään se säilyy iholla sekä säilytyksessä. Parhaiten tuoksunsa säilyttää parfyymi, iholla käytettynä sekä säilytyksessä. Seuraavaksi parhaiten säilyy eau de parfym ja viimeiseksi eau de toilette. Myös mitä vahvempi neste, sitä vähemmän sitä tarvitsee lisätä.

2.Miksi hajuvedet tuoksuvat erilaisilta eri käyttäjillä?
Kuivan ihon omaavilla ihmisillä hajuvedet ja parfyymit eivät kestä yhtä pitkään kuin rasvaisemman ihon omaavilla. Tämä johtuu siitä, että rasvaisella iholla on luonnostaan enemmän tuoksuja sitovaa kosteutta. Myös ihmisten ph arvot (ihon happamuus aste) vaihtelevat, sillä ne määrittävät kuinka netseen jokainen ainesosa reagoi iholla.

3.Kuinka saan tuoksun kestämään pisimpään?
Pieni ruiskaus hiuksille saa tuoksun kestmään läpi päivän.

4. Miksi hajuvesissä ja parfyymeissä käytetään alkoholia?
Alkoholi saa tuoksun haihtumaan iholta. Jos alkoholia ei olisi, olisit ainut joka tietäisi käyttäväsi tuoksua.

5. Mitä tarkoitetaan tuoksujen nuoteilla?
Hajuvedet ja parfyymit pitävät sisällään monia eri tuoksuja. Näitä kutsutaan englanniksi "note"eiksi (eli suoraan käännettynä nuotti). Päälimmäiset nuotit ovat hyvin kevyitä ja kestävät vain 5-10 minuuttia. Keskinuotit voit huomata vasta n.15 minuutin jälkeen tuoksun lisäyksestä ja ne voivat kestää monia tunteja ja ovat tuoksun sydän. Alimmat nuotit ovat raskaampia ainesosia. Ne kestävät pisimpään useiden tuntien ajan. Tästä syystä hajuvesiä kun kaupassa kokeilet, kannattaa odottaa ainakin se 15 minuuttia, että saat sen todellisenn tuoksun esiin.

6.Miten säilytän tuoksujani, jotta ne säilyisivät mahdollisimman pitkään?
Pidä nesteet kuivassa, pimeässä ja viileässä paikassa kaukana ikkuinoista, jottei aurinko pääse vahingoittamaan niiden lukuisia ainesosia. Hajuvesien boksit on syytä säilyttää pidentääksesi niiden elinikää hyllyssä. Tuoksut eivät ole ikuisia, mutta ne kestävät oikein säilytettyinä jopa 3 vuotta valmistuspäivästä lähtien. Tässäkin pafyymit kestävät hajuvesiä paremmin koska niiden väkevyys on kovempi. Tuoksut muuttuvat kun siinä olevat nesteet (alkoholi ja vesi) haihtuvat ajan myötä, sillä tuoksujen pullot eivät ole täysin ilmatiiviitä.7.Muita tapoja käyttää hajuvettä?
Voit lisätä lempituoksuasi kylpyveteen, tekokukkiin tai vaikka muutama tippa käsinpestävän pyykin veteen...

Joten kun ensikerralla mietit uutta tuoksua, suosittelen että pyydät näytteitä pitämistäsi tuoksuista. Sitten kaikessa rauhassa kokeilet niitä päivä kerrallaan ja katsot miten ne reagoivat ihollasi, kauanko ne kestävät ja säilyykö tuoksu mielestäsi miellyttävänä läpi päivän.

Tuoksujen täytteistä lauantaita kaikille!:)

4 comments:

 1. Multa pyydettiin tällaista postausta, hyvä etten tehnyt sillä tää sun oli kyllä paljon parempi ja tässä oli enemmän tietoa kun mitä mä olisin osannut tehdä äkkiseltään :D Mulla onkin tänään hajuveden metsästys edessä laivan taxfreessä ;)

  ReplyDelete
 2. Miten sä tiedät näin paljon hajuvesistä??? :-O

  ReplyDelete
 3. Cava,
  Pidä nyt ihana reissu ja toivottavasti löydät täydellisen hajuveden! Vinkki: ota näytteitä menomatkalla lemppareistasi, tuoksuttele niitä ihan rauhassa ja anna reagoida iholla. Sitte takas tullessa hae lempparisi!:)
  hali!
  ( ja anna hali myös Lindalle!:))

  sara,
  Joskus aikoinaan tein töitä hajuvesifirmalle:)
  Nyt virkistin muistiani myös tsekkaamassa muistikuviani netistä.

  ReplyDelete
 4. Joo pidän ja halaaan <3 halipäk! :)

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)