Saturday, October 30, 2010

Halloween kakku

Tämä postaus ei nyt välttämättä sovi täysin blogini teemaan, mutta antakaas kun selitän.
Rakastan nimittäin koristelua ja teemoja.
Joulupöydän katan joka vuosi kauniiksi ja koristelen sen aina jollain jouluisella teemalla. Viime vuonna oli vain hopeaa, valkoista ja kimalletta teemalla: Winter Wonderland.
Täten aina kun tilaisuus teemaan on, minähän haluan sen toteuttaa. Eikö sanonta kuulukkin, että "ulkonäkö on puoli ruokaa"?

Itse teen juuri lähtöä Halloween illalliselle, missä olen vastuussa jälkiruoasta.
Minä päätin leipoa monen herkkua: mokkapaloja.
Tosin ulkonäköä en toteuttanut perinteisin metodein, vaan lisäsin hieman halloween tunnelmaa...
Leivoin kakun ihan tavallisella mokkapalojen reseptillä, jonka otin Ruokalan sivuilta.
Mutta hieman halloween tunnelmaa sain lisäten elintarvike väriaineita.Lisäsin pohjaan hieman keltaista ja punaista väriainetta saadakseni oranssin sisuksen. Kuorrutukseen lisäsin mustaa. Muista näitä pulverimaisia väriaineita käyttäessä, että ihan pieni hyppysellinenkin riittää! Voimakasta tavaraa!
En halunnut perinteisiä mokkaruutuja, vaan halusin kakusta pyöreän visioni takia.
Täten annoin kakun olla kakkuvuoassa. Koska pinta-ala oli näin pienempi ja kakku paksumpi, 15minuutin ohjeistuksen sijasta annoin paistua 35 minuuttia folion alla 200 asteisessa uunissa.
Kun kakku oli jäähtynyt, leikkasin päälimmäisen osion pois jotta sain tasaisen pinnan. Rikoin myös hieman kakun reunaa, jotta se saisi hieman eloa.

Viimeistelin kakun sokerikuorrutteella. Idean tähän sain myös Ruokalan sivustolta.Ja viimein kakku oli valmis!:)Hirveästi yritin etsiä jotain minihämähäkkejä tai kurpitsoja koristeeksi, mutta ikävä kyllä ei löytynyt...
Toivottavasti sitten ensi vuonna!:)

7 comments:

 1. Kakku näyttää herkulliselta! :) Vinkiksi niiden hämähäkkien suhteen, että Candy Kingin valikoimissa on hämähäkin muotoisia karkkeja. Itse olen koristellut Halloween mokkapalat niillä.

  ReplyDelete
 2. MAIJA kiiitos!!!
  Mä juuri tajusin sun kommenttisi ansiosta että meidän paikallisessa karkkikaupassahan on sellaisia suprhyviä salmiakki hämähäkkejä!!! Piipahdan siellä matkalla dinerille.
  KIIIIIIITOSSSSSSSSS!!!:)

  ReplyDelete
 3. Tai hämähäkit voi tehdä itse näin:
  http://www.kinuskikissa.fi/haamujuhlan-suklaahuipennus/

  ReplyDelete
 4. ihana kakku ja IHANA toi sydän kulho!! :D

  ReplyDelete
 5. hyvän näköinen kakku, siinä ois leipojan ura paikallaa!!iha sika tarkka silmä:)

  ReplyDelete
 6. Ihan loistava! :)
  Toivottavasti oli hyvät kemut!

  ReplyDelete
 7. Uu mama! Jaksaisinpa mäkin leipoa.. Kadehdin kaikkia jotka osaa ja jaksaa :)

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)