Wednesday, September 1, 2010

LuumutTakapihallamme kasvaa luumupuu, joka on tällä hetkellä täydessä hedelmässä. Siitä johtuen olen nyt syönyt jonkun verran välipalaksi luumua.Niitä syödessä, teki mieli hieman katsastaa hedelmän terveysvaikutuksia.

Näillä hedelmillähän on huono maine laksatiivisen vaikutuksensa vuoksi. Mutta esimerkiksi Ranskassa, missä luumuja pidetään suurena herkkuna ja mehukkaasta hedelmästä valmistetaan vaikka mitä herkullisia kastikkeita ja lihan kylkiäisiä, laksatiivisuus on sen hyvistä ominaisuuksita vähäisin.Luumuissa on paljon kaliumia, joka auttaa korkeaan verenpaineeseen, sekä kuitua, rautaa, niasiinia ja C-ja A- vitamiinia, joten niistä saa myös hyvin energiaa.
Mikä tärkeintä, painoonsa nähden luumut ovat kuivattuina kaikkein tehokkaimpia suojaavia antioksidanttiruokia. Antioksidantit parantavat tunnetusti immuniteettia, estävät sydänsairauksia ja suojaavat syöpää vastaan. Laksatiivisuutensa vuoksi ne tekvät myös hyvää ruoansulatukselle.Tuore luumu sopii mainiosti salaatteihin ja jälkiruokiin. Itse olen myös poistanut kiven ja heittänyt vanilja soijamaidon sekä mustikan kanssa tehosekoittimeen ja tehnyt itselleni "terveyspirtelöitä":)
Kaiken kaikkiaan erittäin maukas ja myös terveellinen välipala!

4 comments:

 1. Vitsit toi pirtelö kuulostaa tositosi hyvälle! Pakko käydä ostamassa tarvikkeita kotiin:) Ootko laittanut siihen tuoreita tai pakastettuja mustikoita?

  ReplyDelete
 2. Hey mrs V! Kivaa kun oot takaisin :)
  Voisitko kertoa miten käytät sitä kookosoljyä ihonhoidossa? naamion tavoinko? entä hiuksissa? ennen pesua vaikuttamaan? Kiitos ihanasta blogista, tää on aina mun päivieni piristys
  -chloe-

  ReplyDelete
 3. Tuoreet, kypsät luumut = ihan tajuttoman hyviä.

  ReplyDelete
 4. Kookos on parasta ihonlle - tosin ei silmänympäryksiin (siihen sopii kaakaovoi), mutta muuten. Ja naamalle muutenkin mieluummin ehkä Jojobaa tai Shea-voita.

  Meillä molemmat osapuolet käyttää kookosta nykyään jopa dödön korvikkeena, koska se tappaa bakteerit niin tehokkaasti.

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)