Saturday, August 8, 2009

Taateli

Kun illalla iskee makeanhimo eikä halua sortua karkkiin niin mikä avuksi?
Itse pidän kovasti taateleista. Ne ovat sen verran makeita että jo yhden syötyäsi on sokerikiintiösi täynnä!:) Makua voisi verrata ehkä toffeeseen. Todella herkullisia ja myös huomattavasti terveellisempi vaihtoehto makeannälkään kuin esim. irtokarkki.

Taateleissa on runsaasti energiaa, ja ne ovat hyvin ravitsevaa ruokaa toipilaille sekä mainioita lounasevääksi. Useimpien kuivattujen hedelmien lailla taatelit ovat hyvä antioksidanttilähde ja ne edistävät elimistön puolustautumista jopa joitakin syöpätyyppejä vastaan. Niissä on runsaasti kuitua, joten liiallisesti syötynä niillä on jopa laksatiivinen vaikutus.
Taatelit ovat myös tärkeä kivennäisaineiden lähde, ja niissä on paljon esim kaliumia, mikä auttaa pitämään yllä nestetasoa sekä natriumin ja kaliumin tasapainoa kuumassa ilmastossa. Eli helteiden herkku!:) Ei siis ihme, että taatelipuut kasvavat mm. Pohjois-Afrikassa ja Arabian maissa. Esimerkiksi beduiinit matkasivat päiväkausia aavikon halki mukanaan taateleita, viikunoita ja jauhoja, josta he tekivät happamatonta leipää.

Sadassa grammassa taatelia on huimasti C vitamiinia, monia B-vitamiineja (myös betakaroteenia joka edistää rusketusta suojaten ihoa sisältäpäin) sekä hyödyllistä A-vitamiinia.
Taateli sisältää kymmenkunta erilaisia aminohappoja, jotka auttavat meitä sulattamaan hiilihydraatteja paremmin, kontrolloimaan rasvahappoja sekä pitämään yllä verensokerin tasoa.
Kuivatussa taatelissa on n.15% vettä, 70% sokeria (eli mainio energian lähde välipalaksi), 2,1% proteiineja ja 0,6% rasvaa.

Yksi taateli sisältää keskimääräisesti n. 26 kaloria, joten se on mainio valinta myös laihduttajan herkuksi sen kaikkien terveellisien lisien ohella.

Onko muilla hyviä kokemuksia taateleista?

Itse kun aikoinaan laihdutin niin karsin kaikki karkit yms. pois ja korvasin ne mm. taateleilla kun makeanhimo iski. Minulle sanottiin että tee paljon sellaisia muutoksia ruokavalioosi, mistä pystyt pitämään kiinni myös lopun elämää.
Täytyy sanoa, että tänä päivänä en ole perso irtokarkeille. Mahani menee niiden sokerista helposti sekaisin ja niitä ei tee enää mielikään. Kai nekin ovat jollain tavalla huumetta?:D Kun kroppa on niihin karkkeihin totuttautunut niin se halajaa niitä lisää? En tiedä, näin olen itse sen ainakin kokenut.
Nykyään yhden taatelin jälkeen olen jo tyydyttynyt sokerin määrästä:) Kaksi on maksimi:) Kroppani on totuttautunut ihan uusiin juttuihin:)

Jos ette ole ennen taateleihin tutustuneet, kokeilkaa ihmeessä ja raportoikaa mausta!:)

34 comments:

  1. Hei!

    Kiva blogi, olen uusi lukija, mutta kahlannut jo melkein kaikki kirjoituksesi läpi =)

    Hienoa, kun puhut terveydestä ja liikunnasta muodin ja tyylin lisäksi. Olen maininnut muutamaan otteeseen laihduttaneesi, oliko kyse muutamasta kilosta vai suuremmasta urakasta? Itselläni takana se suurempi urakka ja elämä hymyilee =)

    ReplyDelete
  2. Taateleita en ole maistanut kuin kakussa, mutta kuivattuihin viikunoihin olen sen sijaan tykästynyt :) Voisinkin ostaa kokeeksi taateleita kaupasta!

    ReplyDelete
  3. Hei!

    Ensiksi täytyy kiittää sinua tästä ihanasta blogistasi. Jos en muita blogeja aamuisin ehdi lukea, niin sinun blogiasi on pakko käydä katsomassa.
    Tykkään tyylistäsi kirjoittaa ja teksteistäsi huokuu sinun ihana persoonasi, vaikka en sinua henk. koht. tunne, niin silti vaikutat hyvin sydämelliseltä ja aidolta.

    Mainitsit tekstissäsi, että olet laihduttanut. Olisi kiva joskus vaikka lukea, miten etenit prosessissasi. :)

    Ihanaa loppukesän jatkoa sinulle! :)

    *Anu*

    P.S. Taatelit on ollut suurta herkkua viimeiset kaksi vuotta, eikä pahemmin tee irtokarkkeja mieli...

    ReplyDelete
  4. Tää postaus tulikin kreivin aikaan! Mun on koko viikon jostain syystä tehnyt mieli taateleita, mutta en sitten kuitenkaan ole ostanut. Mutta heti kun kauppa aukeaa niin nyt mun on kyllä haettava niitä :D

    ReplyDelete
  5. Mä tykkään taateleiden mausta tosi paljon, mutta en kyllä ihan yksistään niitä pysty syömään sillä ovat tosiaan ihan hirmu makeita. Mä olen sitten päätynyt leipomaan taateli leipää ja aika usein olen tehnyt puuroa tähän tapaan: http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/pikkuruoat_p_/fi_FI/taatelipuuro/

    Tuohon puuroonkin olen kyllä laittanut taateleita vain noin puolet ohjeen määrästä. Ja taatelileivonnaisethan ovat tietysti suurta herkkua, taatelikakku on mielestäni yksi parhaista jouluherkuista. Olen tehnyt taatelikakkua nyt kesällä myös tällä ohjeella http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/leivonnaiset_q_/fi_FI/suklaa-taatelimarenkikakku/ sillä tavallisen taatelikakun haluan pitää vain jouluherkkuna. Ja noissa kakuissahan se taatelin terveysvaikutus ei tosiaan sitten enää niin vahvasti tule esille :P Mutta välillä täytyy herkutella ja muuten voi sitten syödä tuota taateliruispuuroa :)

    ReplyDelete
  6. Hei!

    En ole koskaan tainnut edes maistaa taateleita, mutta täytyypä jossain välissä kokeilla!Sulla on aivan ihastuttava blogi ja sulla on niin ihana tyyli!Tätä on kyllä ihana lukea!Hyvää jatkoa sulle kaikessa!=)

    ReplyDelete
  7. Taatelti on parhautta, etenkin tuoreet. Osatn usein luomukaupasta isoja tuoreita ja muhkeita taateleita, ne ovat ihania. Minä vertaisin niiden makuja lakritsiin mutta toffee on myös likellä. Ja onhan ne paaaljon noita parempia. Taateleilla saa myös makeutta leivonnaisiin.

    Rakastan myös kuivattuja viikunoita, ne on ihania ja ravitseviä myös.

    ReplyDelete
  8. Hei, kiitti tästä, olin unohtanut koko taatelit :) Mun äiti oli onnistunut jotenkin pitämään mut lapsena erossa karkista 5- vuotiaaksi asti. Mä sain herkkupäivinä aina taatelia tai banaanipirtelöä ja suklaatakin oli toki maistanut, mut näitä värikkäistä hirviökarkeista en tiennyt mitään :) Mummi vahingossa osti sit kerran mulle askin, kun oli ihmeissään, kun en tiennyt mitä karkkiaskit oli, FAIL! :D Kuivatut luumut pitää mut nykyään välillä erossa karkeista, mutta pitääkin ostaa taateleita seuraavan kerran :)

    ReplyDelete
  9. Heidi,
    onneksi olkon ensinnäkin suuresta urakastasi!:) Itselläni oli kyse vaan muutamasta kilosta, mutta ne oli aika sitkeitä veijareita. En voi sanoa olleeni ylipainoinen, oli vaan itsellä sellainen fiili että ei ollut hyvä olo omassa kropassa ja piti kiinteytä. Oli se kyllä todella vaativa ja ankara kuri 6kk:) Mä kun ryhdyn johonkin niin teen sen just enkä melkein:D Pienoinen ongelmakin:D Oraganisointi friikki kun olen:D Suunnitteilla on tehdä pieni postaus siitä mitä kaikkea tein kun laihdutin ja miksi sen tein yms:) Olisi ihanaa kuulla sitten sinunkin tarinasi jos kerran urakka on ollut suurempi!:) Olisit varmasti hyvä inspiraation lähde!:)

    Dandelion,
    kokeile ihmeessä!:) Mahtavia ihan sellaisenaan!:)Raportoithan sitten kun olet kokeillut!:)

    Anu,
    kiitos nyt ainkin ihan ensimmäiseksi siitä, että annat minulle aikaasi!:) Olen todella otettu jos saat minun löpinöistäni jotain irti!:) JA vielä enemmän kiitos noista kauniista sanoistasi!:) Olen niin iloinen,että tavastani kirjoittaa voi päätellä noin, vaikka en itsestäni mitään kerrokaan:) Kiitos sinulle!
    Ja ihanaa että siellä on joku huomannut ihan saman! Jos niitä karkkeja ei syö niin ei niitä tee mielikään!:) Makeannälän voi tyydyttää terveellisestikin ilman tunnetta ett luopuu jostain!:)

    lintu,
    mun soulmate:) KAi ollaan jotenkin kytköksissä jollain kanavalla:D Nauti taateleistasi:)

    Peachtwist,
    ne on kyllä hirmu makeita! Mulla menee kyllä se yksi. Siinä onkin sitten makeannälkä tyydytetty!:)
    Taatelikakku on munkin lemppari...:) Kiitos vielä tuosta hyvästä puurovinkistä!:)
    Ja nimenomaan. Välillä saa ja pitääkin herkutella!:)

    Anonyymi,
    voi kiitos ihan hirmuisesti!:) Itse suosittelen taateleita lämpimästi!:) Kokeiluun vaan ja raportoithan meillekin miltä maistui?:)

    Sunshe,
    Taateli on kyllä todella herkkua, ja luomunahan sitä ehdottomasti kannattaa ostaa jos vain mahdollista!:)Ja viikunatkin ovat loistava välipala!:) todella ravitsevia ja voimaa antavia!:)ne ovat myös hyviä ruoansulatukselle kun niissä on fisiini nimistä entsyymiä joka rauhtittaa suolistoa:) Niissäkin on hirmuisesti kuitua!:) Kiitos muistutukesta. Pitääpä käydä itsekin ostamassa!:)

    ReplyDelete
  10. Pakko kyllä ostaa illaksi ja kokeilla miltä maistuu :) Tosiaan hyvään saumaan tuli tämä postaus, koska tarkoituksena oli mennä ostamaan juurikin niitä irttareita...

    Laihdutusprojekti on meneillään, mutta välillä oon vähän herkutellut kuitenkin :)

    Tykkään tästä sun blogista tosi paljon.. Mahtavaa että jaksat aina vastata kommentteihin, ja tosi ystävälliseen ja asialliseen sävyyn silloinkin, vaikka kommentti olisikin ollut muuta kuin asiallinen..

    Tulee helposti tunne että välität meistä lukijoista ja sua kiinnostaa meidän mielipiteet :) Kiitos siitä!!

    Iloista päivänjatkoa! :)

    ReplyDelete
  11. Jos tilaa Asos:ilt vaatteit, paljo ne postimaksut on ?

    ReplyDelete
  12. Hei,

    Minäkin haluaisin todella lukea tarkemmin laihduttamisestasi kun itselleni se on niin vaikeaa! En ole ylipainoinen, mutta muutama kilo saisi lähteä, jotta tuntisin oloni hyväksi. Olen makeanperso, joten makeasta eroon pääsy varmasti auttaisi kuin itsestään laihtumaan. Kiitos ihanasta blogistasi!

    ReplyDelete
  13. Pitääpä kokeilla! :)

    Tuo karkki-juttu on ihan totta. Niistä tulee ikään kuin välitön krapula, mutta seuravana päivänä tekee kuitenkin mieli lisää. Itse en ole ylimakeiden herkujen ystävä, mutta huomaan kyllä esim. jäätelöä syötyäni että seuraavana päivänä minun tekee sitä mieli entistä enemmän. Tälloin voi joutua eräänlaiseen putkeen. Olen kokenut parhaaksi pidättäytyä tällaisista pahaa-tekevistä herkuista lähes kokonaan, sillä kun elää tarpeeksi kauan ilman niitä huomaa varsin pian ettei niitä kaipaakkaan. Tämän totesin todeksi lähes 10 kuukautta kestäneellä herkku-lakollani. Pähkinät ja kuivahedelmät sekä vähärasvainen vanilijajäätelö tuoreiden marjojen kera sopivat minulle :) Niistä tulee kaikinpuolin hyvä olo.

    ReplyDelete
  14. Taatelit(kin) ovat nam. :) Samoin kuivatut viikunat, aprikoosit ja aurinkokuivatut viinirypäleet jne. Pala tai kaksi tummaa biosuklaata ajaa myös makean nälän tehokkaasti, olen huomannut. Olen senkin pannut merkille omalla kohdalla, että juurikin ne pari-muutama ylimääräistä kiloa, jotka jostain syystävälillä jumittavat kenellä vyötäröllä, kenellä takapuolessa ja reisissä, lähtevät lopulta aika pienillä säädöillä. Tai siis kai juuri asenteella, että tekee sellaisia ratkaisuja, joiden kanssa voi elää ja joista nauttii. Nykyisin vannon jopa vihreä teen voimaan. Taidan olla hurahtanut. ;)

    ReplyDelete
  15. Kävin ostamassa taateleita ja olipa ne hyviä! :) (ostin kylläkin kaiken varalta niitä karkkejakin ;) mutta ensi kerralla pelkät taatelit riittää...hih :))

    ReplyDelete
  16. paljonko oot laihduttanut ? :)

    ReplyDelete
  17. Vaikuttaa kovin kovin samanlaisilta meiän elämäntyylit!
    taateleita, rusinoita, lenkkeilyy, valkosta ja vihreetä teetä, kauniita yksinkertaisia vaatteita, muutamia katseenkiinnittäviä merkkilaukkuja, hulluna jakkuihin yms yms.
    nyt eiku taateleita naamariin!
    jatka bloggailua, niin ei tarvi ostaa muoti/hömppälehtiä =)
    kivaa kesän jatkoa!!
    -elle

    ReplyDelete
  18. Kiva kun muistutit taateleista. Itsekin lahduttaessani ostin silloin tällöin Punnitse ja Säästä -kaupasta muutaman taatelin, jotain viikunoita, kuivattuja aprikooseja yms. Ja toden totta: yleensä ihan muutama tällainen kuivattu herkku vei makeanhimon!

    Täytyypä mennä huomenna hakemaan taateleita:)

    ReplyDelete
  19. Täytyypä maistaa noita taateleita, oon joskus niitä kaupassa nähnyt mutta en oo uskaltanut ostaa kun en oo tiennyt miltä ne maistuvat :) mutta täytyy siis kokeilla!

    Olisi muuten kiva lukea enemmänkin laihdutusprojektistasi, että miten se meni ja mitä kaikkea sen aikana teit/otit huomioon, itselläni kun on myös tavoitteena saavuttaa viimeinkin ihannepaino ja pysytellä siinä. Vinkkisi ovat tähän mennessä vaikuttaneet hyviltä ja mielenkiintoisilta, olisi mukava lukea enemmänkin!

    Ja ihan kuin joku tuossa aiemmin kirjoittelikin, voittaa tämä blogi usean muotilehden sisällön!:) Blogiasi on kiva seurata, jatkahan samaan malliin!

    ReplyDelete
  20. pakko sanoa että susta saa kaikkien kirjoitustesi perusteella tosi lämpimän kuvan, että oot kaikille mukava, ystävällinen ja reilu! esimerkiksi se miten jaksat aina vastata niin ystävällisesti kaikkiin kommentteihisi, kertoo mielestäni luonteestasi tosi paljon! jatka samaan malliin! :)

    ReplyDelete
  21. Tutustuin taateleihin matkalla Pohjois-Afrikassa ja ne olivat tosi hyviä. Valitettavasti samasta maasta Suomeen tuodut kaupan taatelit eivät olleetkaan enää ollenkaan niin maukkaita vaan liian kuivia.

    ReplyDelete
  22. Moi (: oon kommentoinut aikaisemminkin, joten en jaksa niitä löpinöitä että kehun blogiasi :D voisitko tehdä jonkun postauksen, jossa antaisit jotain vinkkejä ja saisit epätoivoiseen laihduttajaan vihdoin motivaatiota? Sekin auttaisi että kerrot omasta laihdutuksesta! Itse olen juuri saanut edes 2 kiloa pois, mutta senkin huomasin itse vatsassani.

    ReplyDelete
  23. Ciao!!!
    Totta puhut/kirjoitat.
    Taatelit ovat snackina taallakin,mut "naistenviikot" pakottaa ostaan tummaa suklaata =\.
    Kuivatut papaijat ja ananakset ovat myos hyvia makeanhimoon.

    Terveisin
    Noora

    ReplyDelete
  24. Itse olen ja jäänyt taateleihin koukkuun. Laihduttaessani taatelit ja kuivatut ananakset kuuluivat "sallittuihin" herkkuihin ja veivät makeanhimon todella hyvin pois, koska eihän niitä pysty kuin pari syömään ylimakeuden takia :D Toimii!!! :)

    ReplyDelete
  25. Frax,
    kiitos suuresti kauniista sanoistasi!:) Olen hyvin otettu jos pidät blogistani!:)
    Ja vielä mahtavampaa jos sain sinut kokeilemaan taateleita!:) Jos blogini pystyy auttamaan muitakin naisia tekemään terveellismpiä valintoja niin olen hyvin hyvin iloinen:)
    Ja vielä suuri kiitos siitä että kerroit että sulle välittyy fiilis että välitän lukijoistani!:) Tottakai välitän lukijoistani kovasti! Tehän saatte tänne aikaseksi keskustelua, milipiteiden vaihtoa ja opettamaan minullekin uusia juttuja aiheista jotka minua kiinnostaa!:)
    Eli oikein hyvää päivän jatkoa myös sinulle!:)

    Anonyymi,
    kai se vaihtelee sen mukaan minne tilaa ja mitä tilaa? Kannattaa katsoa asosin sivuilta saadaksesi kunnon vastauksen kun itse en tarkkaan tiedä:)

    Anonyymi,
    se on kyllä suunnitteilla!:) Mutta en vielä tiedä koska saan sen julkaistua kun se on aika työläs postaus.Mutta yritän kyllä!:) Ja kiitos vielä kovasti jos pidät minun blogistani!:)


    Heini,
    jee!:) Ihanaa kun joku on huomannut saman asian!:) Mullakin marjat ja vaniljajäätelö ovat ultimate herkkua:) Se on vaan niin että kroppa kyllä tottuu kaikkeen, mutta se voi paremmin kun sen totuttaa terveellisimpiin vaihtoehtoihin!:) Pähkinät ovat myös erinomainen välipala, voisi niistäkin tehdä postauksen!:)

    Anonyymi,
    oon kanssasi niin samaa mieltä!:) Mulla oli sellainen 5 kiloa mistä halusin päästä eroon vaikka en koskaan ns. ylipainoinen ollutkaan. Se oli yllättävän vaativa prosessi kun yritti muuttaa rasvan lihakseksi ja laihtuakin samalla...joten muille neuvoksi - tuijottakaa senttejä, ei kiloja!:) Mutta tosiaan, pitää tehdä sellaisia muutoksia, mistä voi pitää kiinni lopunelämää!:) Muuten ne kilot kyllä hiipii taas vainvihkaa takaisin!:) ps.toinen valkoisen teen suosija (ja juon myös sitä vihreetä teetä missä on omenan maku...so good!:))

    Frax,
    ei vitsi miten hienoa!!!!:):) Olen niin iloinen!:):) Ne on kyllä erittäin hyviä ja nopeita tyydyttämään makean himon!:)
    Pitääpä suositella muitakin terveellisiä makupaloja että sitä saa vaihtelua eikä kyllästy taateleihin!:) Teit minut kovin iloiseksi!!!:)

    Huge,
    sellaiset 5 kiloa mikä oli aika paljon mun kokoiselle...

    elle,
    voi vitsi miten ihanaa että tänne on eksynyt saman tyylisiä naisia!!:) Mä olen mussuttnu rusinoita vuoden ikäisestä asti. Mä itkin automatkat täyttä huutoa moniakin tunteja jos en saanu rusinoita (en siis enää:D, mutta pari vuotiaaksi kylläkin:D)
    Toivottavasti saan kuulla sinusta paljonkin tulevaisuudessa ja saada sinulta vinkkejä kun olemme kerta mieltyneet samoihin asioihin!:)

    Anonyymi,
    ihanaa että blogini kykeni nyt muistuttamaan hyvistä opituista tavoistasi!:) Tosiaan, viikunat ja aprikoosit ovat myös erinomasia makeanhimon tyydyttäjiä ja vielä terveellisiä!:) Pitääpä niistäkin tehdä potaus!:) Kiitos itellesi kun muistut näistä!:) Pitää kehittää postaus!:)

    ReplyDelete
  26. hanieh,
    aivan ihanaa jos joku kokee että voi "säästää" lukemalla mielummin mun blogin kuin ostaa lehden kaupasta:) Kiitos siitä, koen sen mielettömänä kohteliaisuutena:)
    Tarkoitus olisi kirjoittaa projektistani, se on vaan hyvin työläs postaus, mutta se tulee jossain vaiheessa!:) Kiitos vielä sulle kauniista sanoistasi!:)

    Anonyymi,
    voi kiitos ihan kauheesti!:) Teet minulle todella hyvän mielen kun jaat tämän mielipiteesi minun kanssani!:) Siihen pyrin, hyvänmielen blogiin jonne on kaikkien kiva tulla ja nauttia naisellisista asioista!:) Kiitos sulle että olet mukana tuomassa kortesi kekoon!:)

    Tarja,
    oi voi!Ainakin ne jotka itse olen Suomesta ostanut ovat olleet maukkaita ja mehukkaita (jos niitä nyt siksi voi kuvailla:D). Entä jos kokeilisit Punnitse ja Säästä kaupoista? Olisikohan heillä parempaa tavaraa kuin ylisesti ottaen?

    Annabella,
    muistan sinut kyllä!:)
    suunnitelmissa olisi kirjoittaa omasta laihdutus projektistani. Se on tosiaan melko työläs postaus, joten katsotaan koska saa sen aikaiseksi:) Toivottavasti saat ainakin näistä pienistä ruokavinkeistä edes hitusen inspiraatiota tuota laihdutuspostausta odotellessa!:)

    Noora,
    ihanaa että olet huomannut saman asian!:) JA hei, se tummasuklaa on erittäin hyvä vaihtoehto "naistenviikolle":). Paljon terveellisempää kuin normi suklaa ja ajaa saman asian!:) Mä nykyään ostan aina tummaa, en edes välitä enää maitosuklaasta!:) Hei kiitos, annoit taas uuden idean postaukselle!:)

    Padme,
    Hei ihana!:) Eli säkin olet kanssani samaa mieltä!:) Ihanaa. Ne on tosiaan niin makeita että yksi taateli riittää. Kahden jälkeen on jo vähän ähky:D

    ReplyDelete
  27. ostin tänään niitä taateleita ja olivat muuten tosi hyviä, kiitos siis vinkistäsi, varmasti tyydyttää makeannälän :)

    ReplyDelete
  28. Moikka Mrs.V! Olen lukenut sinun blogiasi jo pitkään ja sen tarkistaminen kuuluu nykyään jokapäiväisiin rutiineihini :) Ihana ja sydämellinen blogi ja rakastan terveellisiä ruoka- ja liikuntavinkkejäsi sekä tietty upeaa tyyliäsi!

    Ostin tänään taateleita ja nappasin jo jälkiruoaksi yhden, olivat muuten erinomaisia! Tulee olemaan yksi lempiherkuistani tämän jälkeen ja huippu vaihtoehto irtsareille, kiitos tuhannesti vinkistä!

    Ps. On muuten ensimmäinen kerta kun tänne kommentoin, oon aiemmin ollut enemmänkin sivusta seuraajana!

    ReplyDelete
  29. Minä olen mieleltäni sokeriaddikti..olen ollut pienestä pitäen, mutta pieneksi onneksi himoni koskee enää vain salmiakkia. Aikoinani kokeilin kaikkea aina kromilisästä lähtien, mutta ainoastaan tasapainoisella ruokavaliolla saan pidettyä makeanhimoni kurissa. Sokerin olen ruokavaliossa vaihtanut hunajaan ja syön paljon hedelmiä :) Kroppa kiittää ja kiloja lähti 5 sokerin syönnin lopettamisen jälkeen. Sinun vinkistäsi kokeilin valkoista teetä ja löysinkin siitä hyvänmakuisen kahvinkorvikkeen.

    Taateleita en ole koskaan maistanut, mutta voisihan niitäkin omaan makeannälkäänsä kokeilla, jos tosiaan yhdellä saa makeannälkänsä täytettyä :) Ihania nämä sinun terveysvinkkisi..

    ReplyDelete
  30. Munkin oli pakko ostaa taateleita, koska sinä ja monet lukijat niitä kehuivat. Täytyy sanoa, että makeita ovat! Vie ainakin makeanhimon. Mausta en tiedä...taidan tykätä edelleen enemmän salmiakista! ;) Ehkä mun täytyy vaan tottua taateleiden makuun. Mulla lisäksi ongelmana on (makeanhimon lisäksi siis) tarve napostella. Tosin oon huomannu, että siihen auttaa teen hörppinen. Joku taisi jo kirjottaakin, että naposteleminen ja karkit on paha tapa ja siitä voi totutella pois. Ehkä taateleilla ja tahdonvoimalla!

    ReplyDelete
  31. Pitääpä iteki kokeilla noita taateleita, nyt ku alotan laihduttamisen :)

    ReplyDelete
  32. Hei!

    Todella mielenkiintoinen postaus sinulta, taas kerran! :) Kiitos tästä! :) Blogisi on ihana, kun siitä saa sopivassa määrin tyyliä, hömppää ja hyödyllistä tietoa :) Olet innoittanut minua, niin pukeutumis- ja elämäntyylilläsi kuin ruoka ja kuntoilutottumuksillasi. En ollut itse aiemmin kuullutkaan taateleista ja tämän postauksen jälkeen niitä piti melkein samantien lähteä kaupasta hakemaan! Näyttävät aivan järkyttäviltä, mutta maistuvat yllättävän hyviltä, ja todentotta korvaavat sen karkinhimon joka turhan usein itselläkin yllättää. Odotan äärimmäisen innolla sinun "lahdutus/kiintetytys" postaustasi, sillä itselleni tuo on hyvinkin ajankohtainen aihe. Tai no..olen viimeiset kolme vuotta paininut näiden muutaman ylimääräisen kilon (noin 5)ja nyt viimein tahtoisin päästä niistä lopullisesti eroon! Kiitos aivan ihanasta blogistasi, se piritsää päivää! :)
    -Henna

    ReplyDelete
  33. Hei!

    Oletko kokeillut Rooibos-teetä?
    Sitä löytyy todella paljon erilaisilla mausteilla höystettynä ja maistuu taivaalliselta.
    Esimerkiksi tuolta olen tilannut ja maistellut mm. Pretty Womania (sopii hyvin sinulle :)) ja Viettelystä.
    http://www.mandragora.fi/pages/tee/rooibos-teet.php

    Rooibos on erittäin terveellistä, eikä sisällä lainkaan kofeeinia. Vaikka tee unohtuisi hautumaan, se ei koskaan muutu kitkeräksi.

    Kiitos mukavasta blogista.
    L

    ReplyDelete
  34. Olen kokeillut taatelia,mutta ei se ole vienyt pois karkkien napostelua ainakaan perjantain tullen:D olen aina ollut kamala herkkujen syöjä,eikä siitä pääse mihinkään,mutta ei siinä mitään pahaa ole,jos muistaa silti vastustaakkin niitä,eihän:D?

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)