Monday, August 24, 2009

Maukas välipala


Huomioikaa että raejuusto on mitä erinomaisin proteiinin lähde!

Kohtuullisesti proteiinia sisältävän ruokavalion on osoitettu vaikuttavan edullisesti kehonkoostumukseen, painonpudotukseen ja painonpudotuksen jälkeiseen painonhallintaan. Proteiinin edullisten vaikutusten on katsottu johtuvan hyvän kylläisyysvaikutuksen lisäksi muun muassa edullisesta vaikutuksesta elimistön energia-aineenvaihduntaan”, kertoo Suomen Akatemian Suomen Akatemian Ravitsemus, elintarvikkeet ja terveys (ELVIRA)-ohjelman tutkija Kristiina Juvonen Kuopion yliopistosta.

32 comments:

  1. Muuten ihan asiallista tekstiä, mutta tuohon rahka-kohtaan olisi voinut valita ennemmin Ehrmannin rahkapurkin kuvan :)
    Noissa Valion maustetuissa kun tuppaa olemaan pikkasen enemmän tuota rasvaa (Ehrmann 0,2% vs Valion maustetut 7%) ja proteiiniakin on tuossa Ehrmannissa enemmän (ja vähemmän taas hiilareita ;> ).

    Siihen sitten sekaan sokeritonta mehukeittoa ja marjoja niin ai että kun tulee hyvää :)

    ReplyDelete
  2. Ella,
    joo pahoitteluni. Mulla ei ole hajuakaan tuon rahkan sisällöstä. Laitoin vaan googlen kuvahakuun rahkan ja tuo oli hyvännäköinen kuva rahkasta niin valitsin sen siksi:) Itse käytän ihan maustamattomia rahkoja, sillä se on totta että heti kun tuotteita lähdetään maustamaan tai ottamaan rasvaa pois niin tilalle laitetaan huimasti kaikkia huonoja lisäaineita! (täten lightti tuotteet rasvoissa on usein erittäin huono valinta ellei ne ole maustamattiomia jugurtteja.)
    Eli kiitos kovasti pointista! Sillä itse en edes asu Suomessa joten en pääse käyttämään suomalaisia tuotteita:)
    Maustan itse rahkani. Tykkään sekoittaa sekaan ihan vaan tuoreita marjoja:) (vadelma ja mustikka lempparini) Myös lusikallinen hilloa on kuulema hyvä tapa sitä makeuttaa mahd. tarveellisesti, mutta itse en ole toistaiseksi kokeillut!:)

    ReplyDelete
  3. Kysyin joskus tätä mutta et tainnu vastata, et millasta puuroa syöt? En tiiä puuroista yhtään et mikä on sitä terveellistä, neljän viljan vai ruispuuro vai kaurapuuro vai mitä näitä ees on. Ja sit on kaikki mikropuurot ja muut, oon hukassa näiden kaa ja haluisin alottaa puuron syönnin :D

    ReplyDelete
  4. mitä tuo aromatti on:)

    ReplyDelete
  5. Mietin jälkeenpäin, että toivottavasti en kuulostanut pätemisen tarpeessa olevalta nipottajalta :o
    Hilloa olen itsekin laittanut välillä (anopin tekemää, namskis!) ja toimii kyllä. Tai sitten makeutusaineella, kun tuo Ehrmann tuppaa olemaan aika kirpsakkaa muutoin. Kesä oli ihanaa aikaa, kun jokaisella aamupalalla veti lautasellisen rahkaa ja tuoreita mansikoita. Voi että :)

    ReplyDelete
  6. Anonyymi,
    itse asiassa nyt ihan tummia mannaryynejä olen syönyt (tiedän, ei mikään terveellisin vaihtoehto mutta oih niin hyvää!:) Mutta on sekin parempi kuin vaalea manna:) Tasapainottelu on kaiken a ja o mun syömisissä. En vie mitään äärimmäisyyksiin:) Jokaiselle ihmiselle sopii hieman eri viljat. Jotkut tykkäävät kovastu ruispuurosta kuin jotkut eivät taas voi syödä niitä lainkaan ilman vatasan ärsyynytymistä. Suosittelen että kokeilet erilaisia viljoja (kaura, ruis, vehnä yms.) ja katsot mikä sopii sinulle parhaiten:)

    Anonyymi,
    eli ihan Knorr:in valmistamaa aromisuolaa:)

    Elle,
    eikun asiallisessa tekstissäsi tuli vain esiin mainio pointti mikä tosiaan tulisi huomioida rahkaa ja muita maitotuotteita ostaessa!:) Kiitos siitä!:)
    Ja kiva kuulla että tosiaan tuo hillo vaihtoehto toimii!:) JA kyllä ne tuoreet marjat kyllä ovat mitä loistavin vaihtoehto. Jos kaipaa maukeutusta niin voihan sitä hivenen hunajaakin laittaa:)

    ReplyDelete
  7. anonyymi,
    tota...kansainvälisesti KNORRin tuotteen nimi on AROMAT;)

    ReplyDelete
  8. heihei tässä kommentissa nyt ei oo hirveesti pointtia, mut juon itekin tota tropicanaa ja on muuten ihan hirmusen hyvää ! :) + myös raejuusto ja ruisleipä = <3

    ReplyDelete
  9. Harmi kun kaikki mainiot proteiinilähteet mitä mainitset on eläinperäisiä :(
    ...Muuten tykkään lukea ruokajuttuja, mutta alkaa ällöttää tonnikala ja maitotuotteet.
    Mutta kasvikunnastakin niitä löytyy mm. soija :), alpro soyan tuotteet ovat suosikkejani! Cruelty free food =)

    ReplyDelete
  10. Anonyymi,
    on siinä se pointti että ainakin meillä on samanlainen maku!:)

    Vegaani-tar,
    voi olen pahoillani! Itse kun en ole vegaani niin jää vastaavat asiat mainitsematta!:( Mutta hienoa että sinä toit sen esille! minä mainitsin van ne proteiinit mitä on suhteessa eniten tietyissä ruoissa:) Mutta tosiaan, Alpro Soyan vaniljanmakuinen soijamaito on mun ehdoton lemppari!!:) Teen siitä aina mun hedelmäpirtelöt!!:)
    Kiitos hyvästä pointista!:)

    ReplyDelete
  11. elisa,
    pahoitteluni. itse kun en ole vegaani nää nämä asiat epähuomioon. Mutta tuossa edelliseltä vegaani kommentoijalta tuli hyvä vinkki: Alpro Soyan soijamaidot! Se vaniljan makuinen on minun lempparini!:) Niin hyvää!:)

    ReplyDelete
  12. Kiitti näistä ihanista terveys/ruokapostauksista, lisää vain! :)

    Ruisleipä raejuustolla on ihan mun päivittäinen herkku, tosin laitan sitä juustoa vain 1rkl. Namia silti :) Koetanpas joskus tehdä iltapalaksi saman!

    ReplyDelete
  13. Minä sitten tykkään näistä ruokapostauksistasi. Söinkin tänään juuri raejuustoa muun ruoan ohessa ja sen lisäksi niitä kuivattuja taateleita jälkiruoaksi. :-)
    Hakaniemen hallista löytyi muuten maukkaita ja meheviä taateleita.

    ReplyDelete
  14. Enpä ole tuollaista tullut kokeilleeksi! Raejuusto on tosiaan mainio ruoka, ravitsemuksellisesti täydellinen ja sopii lisäkkeeksi kaikkeen. Eikä maistu hassummalta :)

    ReplyDelete
  15. mä vetelen melkein jokainen päivä aamupalalla raejuustoa ja itsetehtyä mustikka- tai vadelmakeittoa. parasta mitä tiedän! :) ja terveellistäkin, kun ei lisää keittoon sokeria.

    ReplyDelete
  16. Mä tykkään seka ruisleivästä että raejuustosta, mutta ei oo ikinä edes tullut mieleen yhdistää niitä. Pitääkin kokeilla! Kiitos vinkistä! :)

    ReplyDelete
  17. Mä herkuttelen ruisleivällä ja tsatsikilla. Namnam :P

    ReplyDelete
  18. Kysyn vähän väärän postauksen alla tästä, mutta jos käytät ripsiisi maskaraa niin mitä maskaraa? ja millä poistoaineella sen otat illalla pois?

    ReplyDelete
  19. Pakko kommentoida tuota vegaanien kohkausta tuosta "cruel free food:ista" kun pisti niin silmään. :) Mitä julmaa on raejuustossa?? Maidostahan se tehdään, ja se vasta julmaa on jos lehmät jätetään lypsämättä. Sama juttu maidossa kuin tuossa sun mainitsemassa rasva-jutussa, parempi aito kuin jokin tekemällä tehty. Jos ei kerran voi juoda maitoa jonkin muun kuin terveydellisten syiden takia niin miksi juoda edes niitä korvikkeita?

    (Sori avautuminen, mutta oon itse lehmänmaidon puolella henkeen ja vereen. :))

    ReplyDelete
  20. Söin joskus ennen vanhaan Suomessa asuessa ruisleipää, sen päälle sinappia, sitten salaatinlehti ja reilusti raejuustoa päälle ja oli tosi hyvää. Nyt kuulostaa vähän oudolta yhdistelmältä...Silti nyt kun kumpaakaan tarviketta ei saa, ottaisin raejuustoa just nyt kuinka paljon tahansa!

    ReplyDelete
  21. Raejuusto on päässyt aivan unohtumaan mun kauppalistoilta. Takavuosien oma suosikkini oli sekoittaa 1:1 raejuustoa ja säilykeananasta (murskaa tai paloja). NAMS!!! =)

    ReplyDelete
  22. tuosta lehmänmaidosta sen verran että kaikille se ei vaan sovi. minä en ole vegaani mutta jos juon lehmänmaitoa tai syön maitotuotteita saan aivan järkyttäviä vatsavaivoja sekä naamaan ilmestyy näppyjä!
    ja soijatuotteista mitään näitä ongelmia ei tule!

    Julia

    ReplyDelete
  23. Aivan ihana ohje ja niin yksinkertainen! Kopioidaan, kopioidaan :)

    Mitä on Ehrmannin rahka? Tarttee varmaan googlailla, mutta jos laktoosipohjainen, niin ei ruleta, ei niin yhtään..

    ReplyDelete
  24. Anonyymi,
    kyllä! se on munkin suurta herkkua!:) Mä käytän tuota raejuustoa leivänpäällä ihan reilusti!:) (tosin sen koostumus täällä on paljon paksumpaa kuin Suomen raejuustot).

    Tuuli,
    voi miten ihana kuulla!:) Ja taateleitakin!:) Toivottavasti pidät niistä ja ne jäävät tavaksi!:) Ja kiitos vinkistä - eli Hakaniemen halliin kaikki tuoreiden taateleiden haluajat!:)

    Heini,
    ihan totta!:) se tosiaan sopii todella monen kanssa. Itse teen vielä sellaista kurkkuraejuustosekoitusta välipalaksi, siitäkin voisin tehdä postauksen:)
    Minusta tuo raejuusto on vaan älyttömän hyvää!:)

    Anonyymi,
    munkin pitäisi opetella tekemään itse mustikkakeittoa (kun sitä ei täältä kaupanhyllyiltä saa toisin kuin Suomessa). Raejuusto on vaan NIIN hyvää!:)

    Kata,
    minusta toimii aivan älyttömän hyvin!:) KOkeile ja kerrothan mitä sinä pidit?:)

    Saana,
    oooh. Tsatsiki on niin hyvää!! Mäkin teen aina omani kreikkalaisesta jugurtista ja raastan kurkun siihen ja lisään valkosipulia - NAM!:) Enpä ole ennen ruisleivän päällä syönyt!:) Pitää kokeilla! Kiitos vinkistä!:)

    Anonyymi,
    Mulla on sellaiset Xtreme Lash ripsien pidennykset joten en mascaraa edes käytä:) MUtta kun ripsieni huoltoaika lähestyy ja ne rupee harottamaan niin saatan käytää hieman Lancomen Hypnose Mascaraa. Poistoon käytän Xtreme Lashien omaa öljytöntä ripsivärin poistajaa jonka olen ostanut KittyCat Beauty Centeristä.

    Adele,
    Asiallinen ponttihan tämä oli:) Eli turhaan anteeksi pyytelet:) Eli joidenkin kropat eivät varmaan edes pysty käsittelemään kunnon maitotuotteita, joten silloin soijamaito voi olla ratkaisu. Ja sehän on ihan äärimmäisen terveellinen vaihtoehto ja itse käytän sitä vaniljanmakuista hedelmäpirtelöihin (koska se on vaan niin älyttömän hyvää!:)). Itse meen periaatteella että vedän vähän kaikkea kohtuudella:D Mutta tosiaan kaikkien vatsalle se ei sovi. Mä en itseasiassa tiedä näistä cruel foodeista mitkä niihin luetellaan. Munkin hassu uskoa että raejuusto niihin kuuluisi tai rahka. Eikö lehmä kuulu lypsää joka tapauksessa?:) Ja myös kananmuna ei ole Cruel Food jos se on luomu kananmuna (eli siis myös vapaan kanan munia, ettei ne ole ahdattu niihin kauheisiin pieniin tarha häkkeihin.) En ole tosiaan varma asiasta mutta voisin kuvitella.
    Kiitos tästä pohdinnasta! Pitääpä itse ottaa selvää!:)

    Ella B,
    MÄKIN VEDIN JOSKUS RUISLEIPÄÄ JA SINAAPPIA VAAN SEN PÄÄLLÄ!:D Mä luulin että mä olen outo:D Meitä onkin kaksi!:) Oon iloinen että löysin täältä raejuusto. Voisi luulla että sitä ranskassakin saisi jostain pienestä fromage-putiikista jos ei sitten Carrefourista:)

    Jaana,
    ihan totta. Ananas on myös mainio lisä sen kanssa!:) Niin hyvää!:) Itse ostin eilen juuri ananasta samoissa ajatuksissa:)

    Julia,
    ihan totta. Meidän kaikkien kropat ovat mikrobeiltaan erilaisia, täten kukin sietää eri tuotteita erilailla. Joillekin ei vain sovi maitotuotteet. Hienoa että sinä olet löytänyt itsellesi sopivan tuotteen sen korvaamiseksi:)

    ReplyDelete
  25. Nam, raejuustoa!
    Oli muuten tosi hyödyllinen postaus, sillä yksi päivä juuri poikaystävän kanssa mietittiin, että mistä kaikesta sitä proteiinia saakaan :)

    ReplyDelete
  26. Tykkään kovasti noista sun ruokavinkeistä :) Tollasia terveellisiä välipaloja ja aterioita ei aina itse keksi. Ja tykkään myös siitä, että vinkit on helppo ja nopea toteuttaa. Lisää vaan tämmösiä :))

    ReplyDelete
  27. Mä oon syöny ruisleipää ja sen päällä tonnikalaa :) Mutta samaa asiaa se kai ajaa takaa!

    Mut nää on hyviä nää ruokavinkit :)

    ReplyDelete
  28. Yleisesti luullaan että kananmunan valkuainen sisältää enemmän proteiinia (niin minäkin ennen kuvittelin) mutta esim. http://kananmuna.ruokatieto.fi/WebRoot/1043194/sisaltosivu.aspx?id=1068840 kertoo että todellisuudessa keltuaisessa on enemmän proteiinia/100 gr. (Valkuainen 9,8 gr, keltuainen 15,5 gr.)

    Eli ei kannata jättää sitä keltuaistakaan syömättä, varsinkaan koska lähes kaikkia hivenaineita on enemmän keltuaisessa, samoin vitamiineja.

    ReplyDelete
  29. Sups,
    voi miten kiva kuulla että tuli juuri tarpeeseen!:)

    Anonyymi,
    ai miten ihanaa että koet nämä mun pienet jutut käytännöllisiksi!:) Kiitos kovasti kun jaoit tämän kanssani:)

    ellybo,
    Kyllä, vähintään yhtä hyvä valinta!:) Ja kiitos kovasti siitä että kerroit että pidät näistä pienistä terveysjutuistani!:)

    Catbear,
    Ihan totta! Voi kuinka olen elänyt niin harhaluulossa? Niin moni aina tekee munakkaansa pelkästä valkuaisesta niin kai siksi olen luullut. Kai siinä valkoisessa on enemmän proteiiniä määrällisesti kun se kerta on 66% koko munasta, mutta siis tosiaan suhteessa keltuaisessa on paljon enemmän. Mahtava pointti! Kiitos tästä! Tosiaan siinä keltuaisessa on paljon kaikkia vitamiineja mitä valkuaisessa ei ole. Mutta keltuaisessa on tosin hirmuisesti rasvaa ja kolesterolia, mikä sitten ei sovi ihmisille joilla on korkea kolesteroli yms. Mutta itse tosiaan syön aina munan ihan sellaisenaan. Ihan siksi koska mun mielestä se ei vaan ole hyvää jos jättää sen kaltuaisen pois:) Kiva että mulla on nyt hyvä argumentti siihen:D Kiitos erinomaisesta pointista!:)

    ReplyDelete
  30. ^Luulenkin että ihmiset jotka tekevät munakkaansa pelkästä valkuaisesta syövät munakkaansa pelkästä keltuaisesta juuri rasvan takia, valkuainen kun on käytännössä rasvatonta.

    Itsekin syön kananmunat kokonaisena, eihän valkuainen edes maistu juuri miltään :)

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)