Thursday, August 27, 2009

Alfalipoiinihappo

Tuota terveyden tukipilareita kuunneltuani olen päättänyt lähteä käyttämään seuraavia lisäravinteita:
  1. Alfalipoiinihappoa ja
  2. D-vitamiinia
Miksi?
Meidän perheessämme urheillaan paljon, joten alfalipoiinihapon tuoma lisä energia voi olla tarpeen. Rankempi urheilu myös edistää ryppyjen kehittymistä, joten siinä toinen syy miksi tämä nainen haluaa varautua taistelemaan niitä ryppyjä vastaan hyvissä ajoin! Myös suvussani on todettu aikuisiän diabetesta sekä Parkinsonin tautia, joten suurimpana syynä geeniperimäni takia haluan aloittaa aivojeni suojaamisen jo varhaisessa iässä.

D-Vitamiinia ryhdyn syömään vasta syksymmällä kun aurinko ei enää samalla tavalla porottele, mutta se on vitamiini, joka varmasti olisi hyvä lisä myös monelle muulle suomalaiselle talven aikana.

D-vitamiinin tärkeydestä kerron myöhemmin lisää. Nyt tässä postauksessa jaan teidän kanssanne hieman tästä sanahirmusta, alfalipoiinihaposta, jota tahdon lisäravinteena alkaa pian käyttämään!


Tieto saatu tältä sivulta.
Alfalipooiinihappo
Alfalipoiinihappo on ihmiselimistölle elintärkeä B-vitamiinin kaltainen aine, jota voisi kutsua "universaaliksi antioksidantiksi" poikkeuksellisen monipuolisen vaikutuksensa vuoksi.Elimistö muodostaa itse jonkin verran alfalipoiinihappoa, mutta se kuluu saman tien aineenvaihduntaprosesseihin. Siksi sen antioksidanttinen ja terapeuttinen vaikutus sekä muut positiiviset vaikutukset, kuten muistin paraneminen ja energisyyden lisääntyminen, voidaan saavuttaa vain täydentämällä elimistön omaa tuotantoa lisäravinteen avulla.

Täydennyslisä on tarpeen myös sen vuoksi, että alfalipoiinihappoa saa ruoan mukana hyvin niukasti. Sitä on jonkin verran vihreissä kasviksissa, oluthiivassa ja punaisessa lihassa, varsinkin sisäelimissä, mutta esimerkiksi pinaattia, jossa sitä on suhteellisen paljon, pitäisi syödä useita kiloja päivässä.

Kolmas huomioitava seikka on ikääntyminen: Elimistön kyky muodostaa alfalipoiinihappoa alkaa vähetä suhteellisen varhain aikuisiässä – valitettavasti juuri silloin kun sen merkitys ihmiselle kasvaa.

Alfalipoiinihapon vaikutuksia lyhyesti. (Tarkemman selityksen löydät tämän postauksen lopusta)
  • Poistaa raskasmetalleja
  • Parantaa muistia
  • Lisää keskittymiskykyä
  • Suojaa hermostoa ja aivoja
  • Lisää energisyyttä
  • Monitehoinen superantioksidantti
  • Kierrättää antioksidantteja
  • Alentaa verensokeria ja kolesterolia
  • Hidastaa vanhenemista
  • Ehkäisee ihoryppyjä
Käyttäjäryhmiä:
  • Kaikki, jotka haluavat parantaa energisyyttä sekä keskittymiskykyä ja muistia
  • Urheilijat, kuntoilijat
  • Ikääntyvät (30+)
  • Vanhukset
  • Diabeetikot
  • Toipilaat ja kroonisesti sairaat
Käyttäjäkokemuksien mukaan alfalipoiinihappo auttaa myös:
  • nukkumaan syvää unta (mutta myös piristävä vaikutus!)
  • edistämään hiusten (ja muiden karvojen) kasvua
  • laihduttamaan
  • suojaamaan ja uudistamaan verkkokalvoa
  • hidastamaan MS-taudin etenemistä ja parantamaan toimintakykyä
  • parantamaan raskausarpia
Käyttömääriä:
  • Yleiskäyttö antioksidanttina:100 mg päivässä (alle 30-vuotiaat 100g jokatoinen päivä)
  • Yli 60-vuotiaat:200 mg päivässä
  • Tilapäinen lisäenergian tarve:200 - 400 mg päivässä
  • Diabetes, syöpä, dementia, Alzheimer, sydän- ja aivohalvauksesta toipuminen:400 - 600 mg päivässä

Tehokas imeytyjä
Alfalipoiinihappo on sekä rasva- että vesiliukoinen ja toimii sen vuoksi aktiivisesti sekä solujen sisä- että ulkopuolella. Pienimolekyylisenä ja silti rasvaliukoisena se pystyy kulkeutumaan jopa aivoihin ja muihin keskushermoston osiin.Yli puolet aivojen painosta on helposti hapettuvaa rasvaa, joka on herkkää solujen hapettumisesta aiheutuville hermostovaurioille. Veri-aivoeste, joka yleensä estää haitallisten aineiden ja mikrobien läpipääsyn hiussuonista aivokudokseen, estää myös immuunipuolustukselle tärkeiden lymfosyyttien eli imusolujen ja vasta-aineiden pääsyn keskushermostoon; vasta kun tulehdus on murtanut veri-aivoesteen, avautuu tie myös immuunipuolustukselle. Toisin sanoen sama systeemi, joka estää infektion pääsyn keskushermostoon, vaikeuttaa myös parantumista. Alfalipoiinihapon kyky ohittaa veri-aivoeste ja lisäksi läpäistä solukalvo tekee siitä tehokkaan hermostoa suojaavan antioksidantin.

Voimakas antioksidantti
Vapaat radikaalit ovat osasyynä ikääntymiseen ja lukuisiin sairauksiin. Ne vaurioittavat elimistölle tärkeitä hiilihydraatteja, proteiineja, entsyymejä ja DNA:ta sekä energiantuotannolle tärkeitä mitokondrioita samoin kuin solukalvoja, joiden rasvahapot hapettuvat eli härskiintyvät. Antioksidantit, esimerkiksi karoteenit sekä C- ja E-vitamiini, ovat elimistön suoja radikaaleja vastaan. Ne reagoivat kemiallisesti tekemällä radikaaleja vaarattomiksi, mutta samalla ne menettävät toimintakykynsä. Useimmista muista antioksidanteista poiketen alfalipoiinihappo pysyy pitkään toimintakykyisenä ja vaikuttaa tehokkaasti hyvin monenlaisiin radikaaleihin, minkä ansiosta sen antioksidanttisuoja on sekä laajempi että kestävämpi.

Lisää energisyyttä
Alfalipoiinihapolla on olennainen osa energiantuotannossa. Se toimii tärkeänä koentsyyminä pyruvaatin eli palorypälehapon muuttamisessa asetyylikoentsyymi A:ksi, josta muodostuu sitruunahappo- eli Krebsin kierron kautta ATP:tä. ATP (adenosiinitrifosfaatti) on solujen mitokondrioihin varastoitua "polttoainetta", josta vapautuu tarpeen mukaan energiaa. ATP:n muodostuminen ja hajoaminen on jatkuva ja nopea prosessi; esimerkiksi täysillä juoksevan ihmisen ATP-varastot riittäisivät vain muutaman sekunnin ajaksi. Mitä täydempiä ATP-varastot ovat, sitä paremmin solut, hermosto ja koko keho pystyvät suoriutumaan tehtävistään. Alfalipoiinihappo ei ole suoraan keskushermostoa stimuloiva piriste, kuten esimerkiksi kofeiini, joten se on elimistölle täysin luonnollinen keino lisätä energisyyttä.
Alentaa verensokeria
Alfalipoiinihappo on erityisen sopiva diabeetikoille sillä se lisää glukoosin imeytymistä lihaksissa, parantaa insuliinivastetta ja säätelee glukoosin vapautumista maksasta. Tähän tehtävään osallistuvat alfalipoiinihapon ohella mm. magnesium, vanadiini ja kromi. Verensokerin laskiessa haitallinen glykaatio vähenee. Veren korkean glukoosipitoisuuden aiheuttama glykaatio on elintärkeisiin komponentteihin, varsinkin proteiineihin, vaikuttava reaktio ja merkittävä diabetekseen liittyvien sairauksien aiheuttaja. Muiden haitallisten vaikutusten lisäksi se nopeuttaa ihon ja koko elimistön vanhenemista, vaurioittaa hermosoluja ja altistaa verisuonisairauksille. Alfalipoiinihappoa onkin jo pitkään käytetty menestyksellisesti suurehkoina annoksina (yli 300 mg) hoidettaessa diabeteksesta johtuvia oheissairauksia, mm. silmänpohjan rappeutumaa ja diabeettista ääreishermosairautta (neuropatiaa).

Suojaa raskasmetallien haitoilta
Alfalipoiinihappo on tehokas raskasmetallihaittoja vähentävä detoksifikantti, joka muuttaa haitallisia vapaita metalli-ioneja vaarattomaan muotoon kelatoimalla eli yhdistämällä niitä aminohappoihin. Sen ansiosta alfalipoiinihappo alentaa myrkyllisten metallien sekä liiallisen kuparin pitoisuuksia elimistössä. Alfalipoiinihappolisästä on hyötyä myös tupakoitsijoille, jotka altistuvat tavallista suuremmille kadmiumpitoisuuksille.
Suojaa hermostoa sekä parantaa keskittymiskykyä ja muistia
Toisin kuin aikaisemmin uskottiin, voivat hermosolut tietyissä olosuhteissa uusiutua – jopa aivokuoressa, jossa mm. päätöksenteko ja oppiminen tapahtuvat. Alfalipoiinihappo on tehokas antioksidantti, joka pystyy ehkäisemään ja korjaamaan hermoston epänormaalisuuksia, esimerkiksi ikääntymiseen liittyviä hermosoluvaurioita aivoissa. Alfalipoiinihappo auttoi rottia suorittamaan muistamista vaativia tehtäviä paremmin estämällä vapaiden radikaalien hapettavaa vaikutusta ja aktivoimalla hermostoa suojaavia tärkeitä antioksidantti-entsyymejä sekä tehostamalla ATP:tä tuottavien mitokondrioiden toimintaa. Alfalipoiinihappoa saaneiden ikääntyvien eläinten muisti parani jopa paremmalle tasolle kuin nuorilla eläimillä, joille ei annettu alfalipoiinihappoa.

Hidastaa vanhenemista
Ikääntymisen myötä energiaa tuottavien mitokondrioiden määrä soluissa alenee ja niiden aktiivisuus laskee, ja samalla koko elimistön energiantuotanto vähenee. Sen seurauksena solutoiminta hidastuu, energisyys katoaa ja terveys heikkenee. Alfalipoiinihappo nostaa glutationipitoisuutta, mikä aikaansaa tehokkaan hermostoa suojaavan vaikutuksen. Glutationi on tärkein solunsisäinen antioksidantti, jolla on vaikutusta myös hermoviestien välittymisessä. Glutationin väheneminen voi johtaa mitokondrioiden toimintahäiriöihin ja hermosolujen tuhoutumiseen.
Alfalipoiinihappoa on kokeiltu lupaavin tuloksin Parkinsonin, Alzheimerin ja MS-taudin hoidossa ja ehkäisyssä. Sen on todettu estävän Alzheimerin taudin osasyynä pidetyn, vapaiden radikaalien muodostumista stimuloivan beeta-amyloidin toimintaa ja lievittävän MS- eli pesäkekovettumatautiin liittyvää aivo-selkäydintulehdusta. Alfalipoiinihappo ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista ja ryppyjen muodostumista suojaamalla ihon kimmoisuudelle tärkeitä proteiineja, varsinkin kollageenia, sekä vähentämällä auringon ultraviolettisäteiden vanhentavaa vaikutusta. Alfalipoiinihappo hidastaa myös ikääntymisen aiheuttamaa kuulon heikkenemistä.

Turvallisuus ja annostus
Säännölliseen käyttöön sopiva annostus alfalipoiinihappoa on yli 30-vuotiaille yksi 100 mg:n kapseli päivässä; nuoremmille riittää yksi kapseli joka toinen päivä. Annostusta voi tarpeen mukaan lisätä tilanteissa, joissa vaaditaan tavallista voimakkaampi vaikutus, sillä alfalipoiinihappo on tutkimusten ja vuosikymmenten kokemusten perusteella turvallinen ja hyvin siedetty suurinakin annoksina. Alfalipoiinihappoa on käytetty 2-tyypin diabeteksen yhteydessä 600-1200 mg päivässä useiden viikkojen ja jopa kuukausien ajan.

Kuten huomaatte, kyseisellä luonnollisella lisäravinteella on mielettömästi hyviä vaikutuksia terveyteemme.
Itse tahdon ainakin saada osani!:)

41 comments:

  1. Ei kukaan jaksa lukea sun wikipedian copypasteja....

    ReplyDelete
  2. kuule ihmiset jotka ovat kiinnostuneet terveydestään varmasti jaksavat:) Eikä mistään wikipediasta ole:)

    ReplyDelete
  3. Muistathan sen, että jos kopioit toisen tuottamaa tekstiä, niin lähde pitää mainita jo hyvien tapojenkin vuoksi... Tuskin on itsesi kirjoittamaa tieteellistä tekstiä tuo. Näytät aika monelle nuorelle esimerkkiä ja toivottavasti ne ei saa tästä käsitystä että copy paste on ok tehdä ilman lähdemainintaa ja sitaatteja. :) -Nim. Akateeminen

    ReplyDelete
  4. Kiitos aivan loistavasta vinkistä! :)

    En ollut ennen kullutkaan Alfalipoiinihaposta. Täytyy ehdottomasti koekilla.

    ReplyDelete
  5. Akateeminen,
    kiitos huolepidostasi. Tosiaan, minulla on linkki tuossa ylhäällä "tieto saatu täältä" mikä tulee heti perään siihen kun kerron että jaan kanssanne tietoa alfalipoiinihaposta:) Eli siis kannattaa aina myös olla huolellinen:)

    S,
    Hienoa!:)
    Itse aloitin juuri syömään:) Katsotaan huomaanko enrgiatason muutoksessa mitään.

    ReplyDelete
  6. Hei Mrs.V
    Olen itse ollut ALH:n pitkäaikainen ystävä ja allekirjoitan kaikki nuo sen hyvää tekevät vaikutukset!
    Huomaan sinun olevan erittäin perusteellinen kaikessa mihin ryhdyt.Haluat selvittää asioiden syy-yhteydet ja miten itse voi mihinkin vaikuttaa,eipä ihme, että olet tuollaisessa kunnossa inside/outside :).
    Swiss girl
    ps.Sinulle tuntuu olevan hyvin vaikeaa pidättäytyä vain 'pinnallisissa asioissa'koska näissäkin asioissa haluat ymmärtää enemmän.Mielestäni ihailtava piirre!

    ReplyDelete
  7. Huomenta, kiva postaus. :) D-vit. saanti on tosi tärkeää, sen painoarvosta on alettu puhua vasta ihan viime aikoina. Vaikka asun eteläisemmillä leveysasteilla kuin Suomessa, syön D-vitamiinia joka päivä nykyisin. Omat annokseni alfalipoiinihappoa (omega-3) olen ottanut pellavansiemenöljystä sekä monivitamiinitablettien mukana (n.30-50g/vrk). Suomessa taas käytän paljon rypsiöljyä ruuanalaitossa. Muuten syön lisäksi joka päivä jonkin verran saksanpähkinoitä ja soijatuotteita. Mukavaa loppuviikkoa!

    PS. Paula Heinonen on itse paras esimerkki terveellisestä elämäntavasta. Olen seurannut hänestä kirjoitteluaan ja juttuja hänestä jo vähän aikaa. Hyvä postaus sekin. :) Kirjoitapa muuten jotain oksidatiivisestä stressistä jossain vaiheessa, jos viitsit.

    ReplyDelete
  8. Mielenkiintoista ! Tykkaan pinaatista ja syon sita usein mutta voisihan tuota lisaravinnetta kokeilla.

    Itse olen syonyt jo vuosia kalanmaksaoljy-monivitamiinikapseleita paivittain, eika minulla ole esimerkiksi koskaan flunssaa.

    ReplyDelete
  9. Swiss Girl,
    Minulle on muuten pakonomaista selvittää syy-seuraus-suhteet! EN voisi vaan olla tyytyväinen tiedon kanssa että "parantaa muistia" tahdon hieman edes ymmärtää miten niin on. Mä koen että se on ihmisten perus uteliaisuutta:)

    Anonyymi,
    ihan totta. Meillä on menty myös jo vuosia Paulan opeilla:) Joten ihan nuoruuteni ajan olen saanut kuulla näistä terveellisistä opeista:) Niitä ei ihan silloin teini-ikäisenä täysjyväriisiä pursekellessa ihan yhtä iloisesti niellyt, mutta nyt vasta ymmärtää niiden oppien tärkeyden!:)
    Ikävä kyllä minulla ei ole hajuakaan oksadatiivisestä stressistä ja käsittelen tässä blogissa vaan asioita jotka jotenkin liittyvät ajankohtaisesti asioihin mitkä minua kiinnostavat tai liittyvät jotenkin terveyteeni. Kiitos kommentistasi ja mukava kuulla että täällä lukijoina on jo paljon asiasta tietäviä!:)

    Anonyymi,
    Minäkin lähdin nyt syömään kun Paula Heinonen niitä kovasti mainosti ja luettuani lisää netistä totesin että ne voisivat olla meidän pikku perheelle mahtava lisä!:) Voi vitsi miten ihanteellista jos sinulla ei koskaan ole flunssaa!! Minunkin pitäisi varmaan lisätä noita ruokavaliooni sillä minulla on äärimmäisen heikko immuniteetti kyky, mitä tosin olen saanut kuntoon syömällä juuri paljon antioksidantteja sisältäviä ruokia sekä maitohappobakteereja:)

    ReplyDelete
  10. "Strictly Style
    Tämä blogi on omistettu muodille, kosmetiikalle ja kaikelle naiselliselle. Täältä on turha etsiä mitään pintaa syvempää."

    Voi kun näin olisikin...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Anonyymi,
    sitä kuvausta voisi kylläkin hieman täydentää:) Sillä alkuun kun tätä blogia kirjoitin niin en kirjoittanut mitään terveyteen liittyvää. Mutta itse kuitenkin koen, että terveys on aivan valtava osa kauneutta, sillä hyvä olo ja kauneus tulee sisältä päin. Täten pidin äänestyksen lisäänkö terveysaiheisia postauksia tänne. Selvä enemmistö oli muutoksen kannalla:) Kauneus kun ei loppujen lopuksi ole vain pelkkää pintaa:)
    Tuossa kuvauksessa tarkoitan pinnallisuudella enemmän sitä, että pidän kiinni yksityisyydestäni enkä halua paljastaa itsestäni mitään henkilökohtaista:)

    ReplyDelete
  13. Pakko ihailla sun tapaa vastaa näihin kommentteihin!

    Jaksat aina kirjoittaa kauniisti takaisin vaikka kommentoija olisikin yksinkertainen tai muuten vaan tärkeilevä (ja vielä tuossa ylempänä surullista että akateemikko ei edes viitsinyt lukea kunnolla ennenkuin yritti tulla pätemään). Olisi tosiaan ihan hyvien tapojen mukaista edes olla varma asiastaan ennenkuin lähtee arvostelemaan;)

    Minusta on hienoa että kirjoitat näitä hyviä vinkkejä terveellisempään elämään! Ainakin näillä postauksilla saat varmaan sitten karsittua hieman niitä "yksinkertaisempia" ihmisiä pois?

    Jatka ihmeessä samaan mallin.

    t,lukija joka on seurannut blogiasi alusta asti

    ReplyDelete
  14. Hei vielä, mainitsin tuon oksidatiivisen stressin vain siksi, että se liittyy kauneuteen ja hyvinvointiin ("anti-age-elämäntapaan") aika likeisesti tai oikeastaan vetää yhteen nämä käsittelemäsi terveysaiheet. Ja kun kirjotat niin perusteellisesti ja osaat nostaa kivasti tärkeät asiat esille, niin tuli vain mieleen. Toki kirjoitat mistä itse olet kiinnostunut. Blogiasi on mukava seurata. :)

    t.anonyymi, joka vielä sotki happojen vrk-määrät päässään, kun syötti lapselle puuroa toisella kädellä. Oma päivittäisannos alfalinoiinihappoa on n. 300-500mg. ;)

    ReplyDelete
  15. Oi loistava postaus!! Mäkään en oo noita vielä kokeillu, mutta aion myös mennä hakemaan omani. Kiitos taas kerran ihana ihanasta postauksesta. Ihanaa kun jaksat nähdä vaivaa.

    ReplyDelete
  16. Muista, että vitamiinit ja muutkin ravintolisävalmisteet puskevat helposti ihosta läpi, varsinkin E-vitamiini. Jos siis ihon kunto huononee, kannattaa pitää taukoa/vähentää ravintolisävalmisteiden käyttöä.

    Nimim. kokemuksen kimeä rintaääni.:)

    ReplyDelete
  17. Anonyymi,
    sanotaan nyt näin että meen mentaliteetilla:
    "Miksi taistella tulella tulta vastaan kun palokuntakin käyttää vettä!":)
    Mutta siis jos kommentti on asiallinen niin tottakai vastaan siihen takaisin samaisella ystävällisyydellä. Onneksi saan niitä ihan naurettavia ala-arvoisia kommentteja todella harvoin. Ne jätän suosiolla julkaisematta:) Olen todella iloinen että täällä on kuitenkin paljon kanssani samoja mielenkiinnon kohteita jakavia nuoria naisisa:) Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos ns."puolustuksesta":)

    Anonyymi,
    voi kiitos kovasti siitä että toit asian tietooni. Itse asiassa kävin jo tutkimassa netistä mikä tämä oksidatiivinen stressi oikein on!:) Eli hyvinkin mahdollista että vielä innostun siitä ja sitä luonnollisesti sitten seuraa postaus!:) Joten kiitos kovasti vinkistä valveutunut lukijani!:)

    ps. Oletinkin että sieltä jäin vain nollat pois:)

    Kiitos vielä ihanasta kommentistakin!:)

    ReplyDelete
  18. Tosi mielenkiintoinen postaus! :) Mä taidan heti marssia hakemaan noita Alfalipooiinihappoja, D- vitamiinia syön jo. Muutenki pitäis keskittyä terveelliseen ruokavalioon enemmän ja erityisesti säännölliseen syömiseen, oon vähän huono syömään...
    Kiitos vinkeistä!

    ReplyDelete
  19. jatkahan ihmeessä näitä terveysaiheisia postauksia joittenki valituksesta huolimatta. mua kiinnostaa ainaki kauneus- ja muotijuttujen ohella kaikki liikuntaan ja ruokavalioon liittyvät jutut, niistä se kauneuskin lähtee!

    ReplyDelete
  20. taas ihan älyttömän hyvä postaus! d-vitamiineja oon ite kanssa aina välillä talvisin syönyt, mutta nyt pitää kyllä alkaa miettiä tota Alfalipooiinihappoa. oli niin hyviä vaikutuksia (:
    Ja olen samaa mieltä että terveys kuuluu kauneuteen. on ihana lukea kaikkia hyviä vinkkejä terveellisempään elämään!

    ReplyDelete
  21. Tosi mielenkiintoinen postaus, ja sait mutkin vakuutettua, että tota on ostettava.

    Ja mielestäni on tosi kiva, että täällä on vähän muutakin, kuin pelkkiä vaatejuttuja :)

    ReplyDelete
  22. Mä en voi sille mitään, mutta suhtaudun jotenkin epäilevästi kaikkiin lisäravinteisiin. Siis onhan ihan aukottomasti todistettu esim. tuo D-vitamiinin tarve varsinkin suomalaisille (parasta kai olisi ottaa kalsiumia yhdessä d-vitamiinin kanssa). Useat lääkärit mainitsee sen olevan ainoa tarpeellinen lisä. Alfalipoiinihapon hyödyt kuulostaa myös hyville...Pitää itsekin lähteä etsimään tietoa siitä. Söin jossain vaiheessa omega 3 -rasvahappoja, mutta en oikeastaan huomannut eroa.
    Kyllä mullakin ois tarvetta vähän karkottaa, saanko kaikki tarpeelliset ravintoaineet ruoasta.

    ReplyDelete
  23. Kiitos postauksesta, herätti mielenkiinnon tuo kyseinen happo. Täytyy ehdottomasti kokeilla. Mulla pursuaa kaapit kaikenmaailman vitamiineja, mutta tästä en ole kuullutkaan.

    Silti takaraivooni jäi MouMoun kommentti siitä, että lisäravinteet tulevat ihosta "ulos".. Tätä en ole tullutkaan miettineeksi, vaan olen aina laittanut kasvojen näppylät suklaan ja sipsien piikkiin.. Täytyypä tarkkailla tilannetta :)

    ReplyDelete
  24. Mä en ainakaan jaksa lukea blogia, jossa hihkutaan ainoastaan uusimmista vaateostoksista ja meikeistä. Totta kai sellaista on joskus ihana lukea, mutta ihan kuin hyvä naistenlehti, ei hyvä blogikaan voi koostua pelkästään siitä hötöstä. Pakkohan siellä on taustalla jotain asiaakin olla, jota sitä jaksaisi lukea. Kiitokset siis näistä postauksista ihan hirmusesti! :)

    ReplyDelete
  25. Tosi kiva postaus, en ollut ennen kuullutkaan tosta alfaliponiinihaposta ja vaikutti kyllä niin vakuuttavalta toi teksti, että päätin kyllä heti ite kokeilla! Mistähän tota saisi, että voiko sitä ostaa esim. apteekeista tai luontaistuotekaupoista ja minkä hintaista on ? Tykkään hirveesti näistä terveysaiheisista jutuista, tekee aina mieli panostaa vähän enemmän terveelliseen elämään. ajattelin myös että kun kerran kirjoitat näistä terveysasioista, niin esim. tyrnimarjoista oisi tosi kiva saada juttua, nehän on kanssa kuulemma tosi terveellisiä ja hyviä vitamiinilähteitä.

    ReplyDelete
  26. mites ne vitamiinit tulee ihosta läpi? aika jännän kuuloinen väite..

    ReplyDelete
  27. Hyvä postausaihe. D-vitamiinilisäähän tarvitsisi lähes jokainen Suomen leveyspiireillä asuva vaaleaihoinen. Pikkulapsille ja raskaanaoleville D-vitamiinilisä jo annetaankin rutiinisti neuvolan ohjeiden mukaisesti.

    P.s. Löysin yhdestä hyvinkin arvostetusta lääketieteellisestä julkaisusta (British Journal of Dermatology) artikkelin tutkimuksesta vuodelta 2003. Tutkimuksessa oli ollut koehenkilöinä 32 naista, jotka voiteli toista puolta kasvoistaan lipoiinihappovoiteella ja toista puolta samalla voiteella ilman lipoiinihappoa 3kk ajan.

    Kaikilla seurantamenetelmillä saavutettiin merkitsevä tulos. Silmäpussit pienentyivät, kasvojen väri tasoittui, ja ns. hiusryppyjen syvyys pienentyi. Tietoa ei ole tosin, että mitä rypyille kävi tutkimuksen jälkeen, mutta kyllä tuossa alfalipoiinihapossa jotain potentiaalia on.:)

    ReplyDelete
  28. Sinä vaikutat harvinaisen fiksulta nuorelta naiselta kirjoituksistasi päätellen. :-)

    ReplyDelete
  29. Mielenkiintoinen aihe ja totta tosiaan et kauneus on myös omasta kropasta huolehtimista ja
    liikunta ja esim. ravontolisät
    isoa plussaa:)

    Jamelia

    ReplyDelete
  30. Moikka!

    Mun mielestä tää sun blogi on muuttunut tosi kivaksi kun oot alkanu kirjoitella muistakin aiheista kuin vaan muodista ja päivän asuista.
    Ennen luin tätä vaan silloin tällöin, mut nyt käyn lähes päivittäin katsomassa onko tullut uusia postauksia. Jatka samaan malliin tyttö! :)

    ReplyDelete
  31. Kiitos tästä tarpeellisesta postauksestasi. Itselläni on reuma, joten käytän päivittäin kortisonia, siksi on todella tärkeää tuo D-vitamiinin saanti ettei luusto haurastu. Ajattelin sinun innoittamana myös kokeilla tuota itselleni aivan uutta valmistetta Alfalipoiinihappoa :) kuulosti erittäin lupaavalle tuotteelle.

    ReplyDelete
  32. Newtreen omega-3 tummasuklaa on muuten aivan ihanaa (sisältää pellavansiemeniä). ;) Siinä yhdistyy huvi ja hyöty. Sopii tähän otsikkoon.

    ReplyDelete
  33. saanko kysyä miksi kirjoitat niin että laitat hymiön heti lauseen perään? miksi et pistettä ensiksi. esim näin:

    minulle kuuluu tosi hyväää. :)

    tämä olisi oikeaoppisesti!

    ReplyDelete
  34. Mona,
    aivan mahtavaa jos tämä postaus pystyi herättämään kinnostuksen noita alfalipoiinihappoja kohtaan!:) Käy ihmeessä hakemassa omasi:)

    MouMou,
    Kiitos tästä huomautuksesta! Itselläni ei tosiaan oikein koskaan niitä epäpuhtauksia ole, mutta jos niitä alkaa nyt tulemaan niin ehkä tietää nyt mitä syyttää!:) Alfalipoiini on tosiaan kropan taysin oma tuote, mitä esim. yli 30-vuotiaiden ja paljon urheilevien tulisi saada lisää, joten uskon sen olevan hyvin turvallinen. Sehän nimenomaan silottaa ihoa tämä tuote:) Ja tosiaan, jostkut ovat sen verran herkkiä hormonitasapainon vaihtelulle, mikä silloin saattaa ilmetä epäpuhtauksina. Mutta alfalipoiini ei tulisi ymmärtääkseni vaikuttaa mitenkään hormonaaliseen tasoon:)

    COCO,
    ai miten ihanaa että ihmiset ovat innostuneet tästä haposta! En tiedä kuvittelenko vain, mutta minusta tuntuu että se on jo vaikuttanut uneni laatuun. Nukun hieman syvempää unta? (this could totally be in my head:D)

    Anonyymi,
    aivan samaa mieltä olen kanssasi!:) Kiitos kovasti kannustuksesta!:)

    Haidi,
    Olen ihan samaa mieltä. Kun sitä voi hyvin niin sitä säteilee sisältäpäin ja täten vaatteetkin tuntuvat näyttävän paremmilta paäällä:) Ja mä aloitin jo syömään. Olisi aivan mahtavaa jos muutkin alkaisivat täällä sitä syömään ja raportoisivat onko huomannut sen käytössä mitään positiivista (vaikka tosin sen vaikutukset pitäisi vasta todella huomata kun ikä on siinä 60 tienoilla....)

    Nonna,
    aivan ihanaa! Tosiaan, koska alfalipoiinihappo on kehon oma tuote, sen voi syödä ihan missä vaiheessa päivää vaan. Eli ennen ruokaa, ruoan aikana, ruoan jälkeen, päivällä tai illalla jne.
    Toivottavasti löydät omasi!:)

    Kata,
    mulla on ollut hieman sama homma, mutta tuota terveydentukipilareita kuunneltuani totesin että näitä kahta tulee kyllä hankkia. alfalipoiinihappoa kun ei saa tarpeeksi ravinnosta ja oma keho kyllä tuottaa sitä tarpeeksi kolmeenkymppiin asti, sen jälkeen sitä tulisi saada jostain lisää ja esim pinaattia missä sitä on suhteellisen paljon, tulisi syödä kilokaupalla päivässä, jotta saisi sitä tarpeeksi. Koska meillä urheillaan paljon ja geeniperimäni takia totesin myös että minun tulee tuollaista lisää hankkia:)

    T,
    Se on varmasti myös hyvin henkilökohtaista. Sillä onhan vitamiineilla vaikutuksensa hormoonitasapainoon. Joten tarkkaileppa tilannetta, voi hyvin olla että sinulla on sama ongelma? E-vitamiinia ei näissä kummassakaan ole, mutta koitappa jättää se ensiksi pois (kuten Mou Mou sanoi) ja katso onko joku tietty vitamiini joka sitä tekee... Ilmoitathan sitten meillekin jos huomaat jotain vitaalia!:)

    Lilja,
    voi kiitos ihana!:) enkä mäkään jaksa kirjoittaa blogia missä on vaan päivän asuja päivästä toiseen ja vaatteita tai meikkejä. Kauneus kun tulee sisältä ja minua kiinnostaa kovasti terveys niin näitä asioita täällä käsitellään:) Eiköhän blogimaailma ole täynnä niitä blogeja missä on vaan näitä muotijuttuja joten löytävät varmasti sitten omansa:)
    Kiitos muru "puolustuksesta":)

    ReplyDelete
  35. Anonyymi,
    itse ostin omat alfalipoiinihapponi ihan luontaistuotekaupasta. Voisin kuvitella että suomestakin niitä saisi juuri joistain "hyvä olo" kaupoista. Apteekkeista en osaa sanoa. en kyllä usko... Ja itse en syö lainkaan tyrnimarjaa (koska täällä ei sitä helposti saa) ja meen vähän periaatteella että kirjoittelen asioista mitkä minä olen kokenut hyvinksi, mutta varmasti tulen sivuamaan niitä kun kerron esimerkiksi mustikoista tulevaisuudessa ja niiden avikutuksista!:) Mahtavia antioksidantteja!:)

    Anonyymi,
    eiköhän kaikki tiedä mitä MouMou sillä tarkoitti. Uskoisin että sinäkin:)

    Alma,
    ihan totta. Itsekin olen ymmärtänyt että se D-vitamiini lisä talvisin olisi suositeltua KAIKILLE pohjoisimmilla leveysasteilla asuville.
    Ja super kiitos tästä lisätiedosta alfalipoiinihaposta! Mahtava tutkimus tukemaan näitä argumentteja! Nyt vaan toivotaan että kyseinen aine tosiaan hoitaa tehtävänsä:)

    Tuuli,
    voi kiitos aivan älyttömän paljon erittäin kauniista sanoistasi! Toivottavasti vaikutelma ei tullut siitä luulosta että itse olen kirjoittanut kaiken tuon tiedon tuolla alfalipoiinihaposta, sillä kursivoitu osa on otettu sivulta johon linkki löytyy ylempää:) Mutta jos perustit lauseesi muihin juttuihin, kiitän sinua kovasti:)

    Jamelia,
    nimenomaan. Kauneus tulee niin sisältäpäin! Kaunis röökaava mimmi ei ole pitkään kaunis röökaava mimmi:D hehe. hassu esimerkki mutta you probably get the point!:D

    Minni,
    voi kiitos kovasti. Olen aika pitkään jo kirjoittanut myös terveydestä, mutta blogi tosiaan elää hieman mukanai. Välillä on aikaa kirjoittaa hieman perusteellisempia juttuja tärkeämmistä asioista terveyteen liittyen kun sitten taas nopeasti postata päivän asuja, mutta aivan ihanaa että tykkäät seurata näitä terveysjuttuja nimenomaan!:) Fiksu nuori nainen varmasti olet:)

    Anonyymi,
    voi miten ihana kuulla että tämä postaus on saanut teidät jotkut innostumaan kokeilemaan tätä upeaa lisäravinnetta!:) Toivottavasti tulette kaikki kokemaan ihania muutoksia!:)

    Anonyymi,
    voih saisko sitä muualtakin kuin suomesta? täällä en ole nähnyt. Saako sitä ihan perus elintarvikekaupoista vai? Sori kysely!:D Olen tummansuklaan ystävä ja tuo vaan kuulosti aivan mahtavalta tuotteelta!:)

    Anonyymi,
    toki saat kysyä!:)
    Koska kirjoitan tätä blogia enemmän tajunnanvirtana kuin äidinkielenkirja kädessä. Ja minun mielestäni siinä vaiheessa kun lisätään hymiöitä niin on oikeaoppinen kirjoittaminen jo "out the window":D Joten haluan lisätä hymiöt jotta tekstistä varmasti välittyisi iloinen äänensävy. Ja jotenkin minusta näyttää tyhmältä jos siinä ennen on piste... Joten olkoon tuo vaikka sitten tavaramerkkini (vaikka aika moni muukin sitä tällä nettimaailmassa tuntuu tekevän:)). Huutomerkin kyllä lisään jostain syystä ennen hymiötä. Jotenkin silmääni se ei näytä yhtä tyhmältä kuin.:) Kumma juttu, mutta näin mennään täällä:)

    ReplyDelete
  36. Hei mrs.V, Newtreen tuotteita saa tilata netistä (itsekin tilaan, kun en asu Suomessa). On vielä yksi levy tuota pellavasiemensuklaata jäljellä ja nakerran sitä aina pienen palan...

    PS. Vinkkinä muillekin kiinnostuneille että alfalipoiinihappoa voi nauttia helposti kylmäpuristetun pellavasiemenöljyn muodossa, maksaa n. 5 euroa pullo ja saa Suomessa apteekeista tai tilattua terveysnettikaupoista.

    ReplyDelete
  37. Hei.

    Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja olen saanut blogisi kautta todella hyvää tietoa hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä asioista. Tämä on _sinun_ blogisi, jossa kirjoitat sinulle kiinnostavista asioista. Mielestäni on sääli jos lopetat näiden kirjoittelut sillä olet ainakin minua innostanut kokeilemaan uusia juttuja hyvinvointiin liittyen. :)

    Kaikkea hyvää!

    ReplyDelete
  38. Täällä on yks, joka taitaa lähteä saalistamaan tota luontaistuote kaupasta, jos vaikka auttais mun hajamieliseen päähän! :D Kiitos vinkistä!

    ReplyDelete
  39. Oli pakko vielä kommentoida tähän... Yllä oleva anonyymi kirjoitti todella hyvin tuon "tämä on sinun blogisi"! Nimenomaan! Täällä kerrot niin ravinto-aineista kuin treeni-liikkeistäkin niinkuin sinä itse olet ne parhaaksi kokenut! Aina löytyy niitä jotka napisee että tos on käytetty eläinperäisiä tuotteita/toi ei sovi maitoallergisille tai toi liike rasittaa liikaa kinnerjännettä... mutta eihän sun olekkaan tarkotus postauksissa kaikkien kaikkia mahdollisia suuntautumisia tai erikois juttuja huomioidakkaan. Kerrot vain meille oman näkemyksesi.
    Uskomatonta miten hyvin osaat vastata noihin puun halaajienkin kommentteihin, aina niin asiallisesti ja fiksusti! Mä niin ihailen tota piirrettä sussa!

    ReplyDelete
  40. Hei! Olen myös suuri Paula Heinosen ihailija, ja jo pitkään noudattanut hänen ohjeitaan. Tuon alfalipoiinihapon otan ihan kylmäpuristetun pellavansiemenöljyn muodossa ihan päivittäin (On muuten sellaisen ravintoihmisen kuin Sinikka Pakemann suositus, oletko hänen tuotantoonsa tutustunut?). Mutta varmasti voisi olla viisasta täydentää tuolla valmisteella ajoittain ja aina välillä pitää taukoa.

    ReplyDelete
  41. Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta minua vaivaa että missä maassa asut, kun selvästikään et suomessa?

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)