Saturday, January 14, 2012

Spring/Summer 2012 Trends!

Tähän postaukseen olen tiivistänyt kaikki vahvimmat kevät/kesä 2012 trendit, mitkä ovat muotinäytösten lavoilla ihastuttaneet. Tulevina kuukausina tulen nostamaan esille näitä trendejä yksitellen ja tutkin mitkä muotitalot painottivat mitäkin trendiä. Lisäksi luvassa from Catwalk to Sidewalk -postauksia, eli miten sinä voit luoda itsellesi oman runway lookin ilman niiden korkeita hintoja. 
Tässä tulee pähkinänkuoressa 10 + 1 ensi sesongin trendiä!


Viime kesänä väriskaalaa hallitsi voimakkaat värit, joihin itsekin hurahdin oikein kunnolla Guccin viemänä. Tänä vuonna pastellisävyt ovat tehneet taas paluun. Lavat täyttyivät haaleasta mintun vihreästä, pehmestä vaaleanpunaisesta, vaaleansinisestä sekä samppanjan keltaisesta. Itse en ole oikeastaan koskaan ollut pastellisaävyjen ystävä - käytän mielummin hieman räsikyvämpiä värejä. Tosin tuohon kollaasiin keräämäni asut voisin kaikki nähdä helposti päälläni (jos tuo CK:n etumus ei olisi noin läpinäkyvä:/) ja erityisen paljon pidin 3.1 Phillip Limin pastellivärien colour blockingista. Siitä lisää myöhemmin.



Vuoden verran pitsi on ollut kova sana muodin maailmassa ja sen hurmio ei näytä loppuvan. Viime sesonkina lavat täyttyivät mustalla pitsillä, jota oli myös yhdistetty räväkämpiin väreihin kuten punaiseen, kirkkaan keltaiseen ja sähkönsiniseen. Kevät/kesäksi 2012 tämä trendi pehmittyy vielä tyttömäisemmäksi hyvin vaaleilla sävyillä. Minä tahdon löytää itselleni tuollaisen hameen, mikä näkyy Preenin näytöksen mallilla!



Lähestulkoon joka vuosi kesänäytösten lavoilla näkyy joko eläinprinttiä, safari teemaa tai sitten muita etnisiäkuvioita. Tänä vuonna kaikki afrikkahenkinen on in!  Pukeudu leopardiin, seepran raitoihin, aavikon väreihin tai näyttäviin etnisiin printteihin - kaikki käy! Tästä trendistä näytti mallia eriyisesti Michael Kors ja Donna Karan.



Näyttävät ja värikkäät kuviot kuten trooppiset-, geometriset-, tai kukkaisprintit ovat myös usein mukana kevät/kesän näytöksissä eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Vuosi 2012 on kuitenkin kukkien kesä. Jopa Balmain, jonka luomukset ovat yleensä hieman synkempiä ja rokahtavempia, oli omaksunut tämän tyttömäisen trendin. Tämä muoti todellakin antaa kaikkien kedon kukkien kukkia!



Paisley-printti (onko sillä suomalaista sanaa?) on vääntynen pisaran muotoinen kuvio, joka on lähtöisin Intian, Pakistanin ja Persian alueilta. Tästä syystä printtiä kutsutaankin joskus persialaiseksi suolakurkuiksi. Nyt tämä erikoinen ja huomiota herättävä on vallannut ensi kesän muotilavat, josta erityisesti Jil Sander näytti mallia.



Kuten Emilio Puccin ss'12 postauksessa nostin esille, paljas keskivartalo on yksi ensi kesän kuumia trendejä. Tämä muoti on kuitenkin erittäin haastava, joten suosittelen varovaisuutta ja harkintaa ennen vastaavien kaksiosaisten päälle pukemista!



Paljastavan keskivartalomuodin vastapainoksi on myös tänä sesonkina ehdolle naisellista lantiota korostavat röyhelöt! Itse muistan nähneeni ensimmäisen kerran vastaavanlaisen lantioröyhelön Victoria Beckhamin vuoden 2009 syysmallistossa ja muistan miettineeni, että "jessus miten kamala avaruuspuku, kuka tuota nyt käyttäisi?" :D Nyt on silmä vihdoin alkanut tottumaan tuohon lantioröyhelöön ja täytyy sanoa, että se luo kyllä niin kauniit muodot naiselle kuin naiselle! Erityisen pelastuksen se tuo niille naisille, jotka ovat lähestulkoon lantiottomia ja haluaisivat lisää muotoja vartaloonsa. Hyvin moni nimekäs muotitalo oli hurahtanut tähän trendiin, kuten Yves Saint Laurent, Céline, Marchesa, Alexander McQueen ja erityisesti viime sesonkina pitsillään ihastuttanut nuori suunnittelija Jason Wu.



1920-luku hehkui lavoilla kimalluksena ja hapsuina. Muoti on saanut vaikutteensa yhdestä maailman kuuluisimmista romaaneista, F. Scott Fitzgeraldin Kultahatusta (The Great Gatsby). Kirjan tapahtumapaikkana toimii ensimmäisen maailmansodan jälkeinen New York ja päähenkilönä toimii uusrikas miljonääri Jay Gatsby, jonka tarina herää henkiin ihaillessa näitä sädehtiviä ja nostalgisia muotiluomuksia. Tästä tyylistä näytti mallia erityisesti Gucci kullan hohdollaan.


Sporttimimmeille tiedoksi: Nyt sporttisuus on in myös vaatetuksen saralla!:) Raikkaita ja yksinkertaisia linjoja löytyi monelta suunnittelijalta. Erityisen kauniita ja suoraviivaisia leikkauksia löytyi Victoria Beckhamin mallistosta. Nainen todella tekee jälkeään muodin maailmaan! Kollaasin keksimmäinen kappale on erityisesti makuuni. Todella upea.



Itse olen silkkihuivien ystävä, joten vastaanotan tämän seuraavan trendin lämmöllä. D&G näytti mallia viemällä trendin ihan toiselle tasolle värikkäillä printeillään ja pikkuruisilla kokonaisuuksillaan. Kaikki olivat päästä varoasiin huiveja! Jopa kengät ja laukut oli luotu huiveista! Ensi kesänä huiveja näkyy lantiolla, laukuissa, kaulalla sekä hiuksissa. Minne sinä meinaat lisätä lempihuivisi?



Jo jonkin aikaa hyvin näyttävät kaulakorut ovat olleet tämän hetken korumuodin se -juttu. Keväällä saavat paksut kaulapannat kuitenkin väistyä tieltä kun paksut ja muhkeat rannerenkaat tekevät tuloaan. Monen suunnittelijan lavalla näkyi näyttäviä rannekoruröykkiöitä, mitkä näyttivät muodikkailta kahleita - hyvällä tavalla. Ehdottomasti meinaan haalia ensi kevääksi suuria, värikkäitä ja kultaisia rannekoruja, jotka kokoan identtisiksi hihansuiksi. Jotta kokonaisuus pysyisi hallittuna, malta käyttämästä muitan näyttäviä koruja samanaikaisesti.

Siinä olisi 10+1 kevät/kesän 2012 trendiä pähkinänkuoressa. Omat suosikkini ovat valkoinen pitsi sekä näyttävät kahleet. Saa nähdä lämpenenkö vielä kevään edetessä noille pastellin sävyille... Mikä näistä oli sinun lempparisi? 


Here is a quick peek into the trends of spring/summer 2012. I picked out 10+1 hot trends that dominated the runways this season. As spring is well on its way, I will showcase these different trends one by one by identifying which designers represented which trends. Also, I'll be collecting trendy fashion buys, so that everyone can look like they walked off the catwalk, but without the hefty price tag. 
My favourite of the ss'12 trends was white lace and very chuncky bracelets. I loved the colourful summer which we enjoyed last year and I am not sure will I warm up to the pale pastels... We'll see!
Which trend was your favourite?

28 comments:

  1. Todella hieno yhteenveto, kattava ja erittäin selkeä.
    Kiitos tästä, olet selvästi nähnyt paljon vaivaa :)

    Singapore girl :)

    ReplyDelete
  2. Vautsi, mikä postaus! Oot todella nähnyt vaivaa sen eteen. :) tänne kolahti tuo vaalea pitsi, silkkihuivit sekä sportti-teema! Eläinkuosista en taas niin välitä ainakaan koko asuna, mutta tehosteina kylläkin!

    Ihanaa viikonloppua V! :)

    ReplyDelete
  3. Pitsi- ja kukkaisjutut silkkihuiveineen otan aina ihastuneena vastaan! :) Olen kuullut paisleyta kutsuttavan kashmir-kuvioinniksi.

    ReplyDelete
  4. Apua! Näytän olmilta pastelleissa, kukkakuosi kaikkien Briteissä asuttujen vuosien jälkeen tulee korvista ulos, eläinkuosit hirvittävät... Listaa voisi jatkaa pitkästikin, mutta voin tiivistää: Apua! Noh, onneksi se oma tyyli on olemassa, ei ole pakollista mennä muodin mukana. Huiviakin olen kantanut mukanani useamman vuoden jo :D Kuitenkin jännä kevät, mikään noista ei meinaa iskeä ollenkaan. Ei mitenkään.

    ReplyDelete
  5. Jee, mikä postaus! Napapaidat ja pitsit taidan passata, mutta kaikkeen muuhun löytyy kaapista aineksia. :) Käytännön syistä eniten tulevat varmaan käyttöön pastelli ja sportti. Minä taas, blondi kun olen, olen aina tykännyt pastelleista. Ne eivät varmaan brunetteja luontaisesti niin viehätä, olen ollut huomaavinani. En kuitenkaan hetkeäkään epäile, etteivätkö sinullekin sopisi.

    ReplyDelete
  6. Ihana postaus! Oot todella nähnyt vaivaa siirtääksesi tätä muotitietoutta meille lukijoille! Kevät näyttää lupaavalta :> Kiitos!

    ReplyDelete
  7. Tuo Balmainin sinikultainen mekko - VAUTSI!! :) Muutenkin tulevan kevään/kesän trendit ovat mulle mieleen, kaikki muut paitsi pastellin sävyt. Niitä en vain jotenkin osaa käyttää, tekevät haaleudellaan mutkin haalean näköiseksi. :/

    ReplyDelete
  8. Todella kiva ja kaikinpuolin hyvä postaus ! Kiitos ! :)

    ReplyDelete
  9. Vautsi, mikä postaus!
    Tosi selkeästi ja mielenkiintoisesti koottu ja toteutettu. Kiitos paljon!
    Itselläni silmät osuivat heti ylärivin Balmainin mekkoon - on se upea!

    ReplyDelete
  10. Ihana postaus! :) varsinki valkonen pitsi kuulostaa ihanalta, ja eniten omalta. Toi D&G:n huiviasu on ihan älyttömän ihana, samoin kuten toi Adamin valkonen maksimekko hennon värisillä kukilla ♥

    ReplyDelete
  11. Kiitos tästä postauksesta! Itseäni miellyttää kovasti valkoinen pitsi. Keskivartalon voisin paljastaa rannalle mennessä, mutta muuten tuota kyseistä trendiä ei minulla tulla näkemään. Innolla odottelen millaisia asukokonaisuuksia sinä saat näistä kevään ja kesän trendeistä aikaiseksi :) Mukavaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  12. Singapore girl,
    Kiitos paljon, kun arvostat vaivannäköäni <3 ;)

    Senja,
    Kiitos paljon että huomasit!:) Monet näytökset kahlasin läpi :D Olen ihan samaa mieltä eläinprinteistä... Mutta safarihengestä pidän kylläkin!:) Samaa sinne:)

    BagMiss,
    Kiitos ihanainen paljon tästä tiedosta!!:) Pistän korvan taakse;)

    Dahlia,
    Mulla on hieman sama asia eläinprinttien kanssa... Jösses. Mutta pieninä lisinä toimii omasta mielestäni kyllä! Juuri näin, muodin orja ei ole hyvä olla. Joka sesonki itse katson onko joku omantuntuinen juttu ja sitten sillä vähän piristää sitä omaa perustyyliä :)
    Mulla iskee vain valkoinen pitsi ja muhkeat rannekorut. Muut on ihan jees, mutta ei mulle.

    Norppa,
    Sama täällä :D Mä meinasin kirjoittaa, että pastellit ehkä sopivat paremmin vaaleaveriköille, mutta jätin sitten kirjoittamatta kun jäin epäilemään tätä mielikuvaani. Phillip Limin näytöksen pastellit olivat upeat, ja sillä tyylillä voisin pastellia pukeakin!:)

    Anonyymi,
    Voi kiitos paljon tästä huomiosta <3

    Helkku,
    se on kyllä mieletön!! Mäkin olen hieman huono...katsotaan viekä kevät sit kuitenkin mennessään:D

    katharina,
    Kiitos paljon kun käyt!!:)

    antsu,
    Kiitos ihan hirmuisesti, että huomasit minun panostaneen tähän <3 Joo, se on kyllä superb!!!

    Katya,
    Voi kiitos kaunis!! Mulla sama sen pitsin kanssa! Tuon Adamin kukkamekon tahtoisin mäkin!

    Janinah,
    Ole hyvä ja kiitos kun arvostat vaivaani :) Joo, jää mullakin vaan rannalle :D Saa nähdä lämpeänkö mihinkään muuhun kuin tuohon pitsiin... Mä varmaan käytän räikeitä värejä tänäkin kesänä <3 :D

    ReplyDelete
  13. Itse en ole kyllä pastellivärien taikka 20-luvun fani, mutta kaikki muu näyttää hyvältä! Pitsi on näköjään tullut, nähnyt ja voittanut muotimaailman sydämen ;D

    ReplyDelete
  14. Voi kiitos tästä! Ehkä hyödyllisin postaus, jonka olen mistään blogista pitkään aikaan lukenut :D Nyt lähtee paksut rannekorut ja silkkihuivit varmasti ostoslistalle ::)

    ReplyDelete
  15. Kyllähän kukkakuosit ja valkoinen pitsi viehettää joka kesä. Myös wavy waist-tyyliset asut ovat kovasti mieleeni. Ihastuin niihin aikanaan kovasti juuri Victoria Beckhamin kokoelmista niitä bongattuani. Ja tosiaankin olet nähnyt kovasti vaivaa tämän postauksen eteen! :)

    ReplyDelete
  16. Itseäni kiinnostaa eniten tuo paljas keskivartalo. Mietin, että vartaloni saattaisi olla oikeanlainen hyödyntämään tätä trendiä.

    ReplyDelete
  17. Ihan ehdottomasti valkoinen pitsi, muhkeat rannekorut ja vaaleat pastellisävyt. :)

    Ja lukisin enemmän kuin mielelläni postauksen, jossa kerrot minkälaista kirjallisuutta tykkäät lukea ja mitä kirjoja suosittelet! :)

    ReplyDelete
  18. Mutta hei, oliko kaikista trendeistä tarkoitus olla esillä kuvakollaasi? Sillä mulla ei ainakaan näy Emilio Pucci, Gucci ja VB:n sporttiasut. :(

    ReplyDelete
  19. Ihana postaus! Kiitos, että näit paljon vaivaa, todella selkeästi on toteutettu! Nyt pitää ainakin sitten vihdoin saada se pitsipaita omaankin kaappiin! <3

    ReplyDelete
  20. Friday Lily,
    Kyllä, se on aika pitkään muodinmaailmassa nyt sinnitellyt! :D

    lindalalala,
    Ihanaa, että joku sai tästä jotain irti:) Mulla on kans paksut rannekorut listalla! :)

    Maija,
    Sama homma... Ainakin sitä myötä kun aurinko paistaa hiukkasen lämpimämmin ;) Kiitos paljon kun huomasit <3

    miu,
    Oh you lucky you!!! :) Nauti meidän kaikkien muiden puolesta sitten! :)

    Jii,
    sama täällä! saa nähdä lämpenenkö kevään myötä noille pastelleille... Semmoinen olisi kyllä ihana toteuttaa! Eikö Suomessa ole kohta tulossa hiihtoloma viikot yms? Silloin ihmisllä on ehkä vielä enemmän aikaakin lukea? :)
    Mutta ikävä kyllä en ihan ymmärrä mitä tarkoitat? Jokaisesta trendistä pitäisi näkyä yksi kollaasi, missä on kolme asua vierekkäin. Sporttiasujen kollaasissa on VB:n, Lacosten sekä Isabel Marantin asut, joten en ihan ymmärrä mihin viittaat tuolla E.Puccin ja Guccin puuttumisella?

    Lotta,
    Kiitos paljon kun huomasit vaivannäköni <3 Multa onneksi löytyy juurikin valkoinen pistipaita vuosien takaa <3 Sen yhdistän kesällä vaaleisiin farkkuihin ja isoihin tummiin puisiiin rannekoruihin <3

    ReplyDelete
  21. Kiitos postauksesta! Noihin itse trendeihin, samoja ne ovat joka vuosi. Noihin vielä lisätään laivastolook joka tulee kanssa joka kevät. Milloin tulee musta kevät? Tai harmaa kesä? En siis itse haluaisi pukeutua kokomustaan kesällä, mutta silti toivoisi vaihtelua.

    ReplyDelete
  22. Hienon postauksen oot tehnyt! Kiitos siitä! Tekisitkö jossain vaiheessa vielä postauksen/kollaasin Zaran kevät/kesä malliston suosikeistasi?:)

    -cc

    ReplyDelete
  23. Heippa ihana! Halusin vaan jälleen kerran kiittää sinua, huomaa miten paljon vaivannäkäö olet taas tähänkin postaukseen käyttänyt. Blogisi on sekä harmaitten ja kylmien talvipäivien pelastus että aurinkoisten kesäpäivien piristys! <3

    ReplyDelete
  24. Upean kevät/kesämuoti-infon olet tehnyt, suuri KIITOS. Minä rakastuin valkoiseen pitsiin ja 1920-lukuun, siihen pastellit ja nudet lisukkeeksi niin vauh!
    Terveisin Jente

    ReplyDelete
  25. Hei mrs. V! En ole aiemmin kommentoinut sinulle ja blogiasi olen lukenut seurannut vasta muutaman kuukauden (toki paljon sitä pidemmälle ihania tekstejäsi lukenut)!

    Nyt kuitenkin intouduin kommentoimaan, sillä niin sanotusti mitta tuli täyteen - nimittäin sen suhteen kuinka ihanasti joku ihminen voi käyttäytyä ennenkuin rohkaistun siitä häntä kiittämään! Heti ensimmäisellä kerralla kun blogiisi eksyin kiinnitin huomioosi vastata lukijoiden kommenteihin kertakaikkisen ihanalla, lämpimällä ja aidon arvostavalla tavalla! Mitä pidemmälle olen tekstejäsi lukenut on minulle käynyt selväksi että toimit aina niin ja se on AIVAN MAHTAVAA!

    Kunpa vain tässä maailmassa olisi enemmän ihmisiä jotka käyttäytyvät niin kunnioittavasti muita ihmisiä kohtaan kuten sinä, niin tämä olisi huomattavasti mukavampi pallo elely-alustaksi! Me suomalaiset olemme toisinaan niin jääriä ja varovaisia kehumaan ja puhumaan positiivisista asioista, mutta nyt oli pakko avata suu (tai näppäimistö :D ) ja kiittää sinua ihanuudestasi, mahtavasta hengestäsi jolla piristät minun ja niin monien muiden ihmisten päiviä! Kiitos!

    Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää että ensimmäisellä kerralla blogissasi vieraillessani ensireaktioni oli myös "voi höh, olisipa kivaa tietää enemmän tuosta mrs.V:stä!". Onnekseni voin sen verran kehasita itseänikin että olen sen verran fiksu ihminen, että ymmärsin kuitenkin heti täysin miksi sinä haluat yksityisyyttäsi kunnioittaa ja miksi minä aion sitä kunnioittaa myös! :) Tämän haluan sanoa sinulle siksi että olen vakaasti sitä mieltä että tämä blogi toimii ihanana rentoutumisena, ajanvietteenä, inspiraationa ja piristyksenä täydellisesti myös ilman nimeäsi ja täsmällisiä henkilötietojasi ja historiaasi!

    Paljon tsemppiä jatkoon ja paljon ihania ajatuksia ja onnea vuoteesti 2012 ja muihinkin tuleviin vuosiin! Olen onnellinen kun saan nauttia seurastasi blogisi kautta!

    ReplyDelete
  26. Joo, käsittääkseni hiihtolomat on tuossa helmi-maaliskuussa. :) Aiemmin kun katsoin tätä postausta niin noiden kolmen mainitsemani aiheen kollaasit eivät näkyneet, mutta tänään ne näkyivät normaalisti. Kummallista. Noiden "uusien" kuvien myötä lisään suosikkeihini myös 20-luvun!

    ReplyDelete
  27. Tykkään ihan tosi paljon lukea silloin tällöin kun aikaa liikenee vastapainona sun blogia oman vauva-arjen keskellä. Edustusminä nostaa aina päätään. Täytyy kyllä sanoa että olet ainoita suomalaisia muotibloggaajia, joihin mä ainakaan olen täällä blogimaailmassa törmännyt. Nimenomaan muodin esiintuontia ei sen oman tyylin, en sano että siinäkään mitään pahaa olisi, mutta erinomaisen hienosti tuot kauden ykköstuotteet omaan kaappiisi :) Tack!

    ReplyDelete
  28. great post! love that you pay attention to every small trend
    xx
    http://redtoyellow.blogspot.com/

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)