Friday, November 11, 2011

How to wear over the knee boots?

Viime vuosina ylipolvensaappaat ovat olleet muodin maailmassa kova sana, ja mikäli Hollywoodia on uskominen, niin nämä korkeavartiset saappaat pitävät edelleen pintansa. Kyseinen trendi on ehkä minun mielestäni hieman samaa luokkaa eläinkuosin kanssa. Hillitysti puettuna kyseiset kengät tuovat sen viimeisen silauksen ja WAU-efektin asuun, mutta jos sitä lähtee liikaa leikittelemään, menee sitä helposti taas halvan puolelle. Kim Kardashian on näiden kenkien suuri ystävä ja hallitseekin lookin loistavasti. 

Kun pidät värit neutraaleissa sävyissä (musta, valkoinen, ruskea, harmaa, farkun sininen), on kokonaisuus yleensä onnistunut. Jos valitset mustat ylipolvensaappaat, on sinulla parhaimmat edellytykset pitää asu kuin asu hyvän maun rajoissa. Esimerkiksi helppoa farkut, valkoinen t-paita ja musta bleiseri yhdistelmää saa piristettyä nopeasti kun lisäät klassiseen lookkiin nämä näyttävät saappaat.

Usein ei nää onnistuneita asuja, missä on valittu kengiksi värilliset ylipolvensaappaat. Kim Kardashian näytti mallia kuinka siinäkin onnistutaan ruskeilla saappailla. Lisää asuun saman sävyisiä asusteita (laukku, korut), mikä sitoo kokonaisuuden paremmin yhteen.

 Mutta ei sitä kokenutkaan konkari ihan aina onnistu. Yllä olevissa asuissa ei mikään räikeästi kilju muotipoliisia paikalle, mutta kaikki kolme kokonaisuutta ovat aika lailla niillä hyvän maun rajoilla. Vaikka pidänkin kovasti Kourtney Kardashianin tyylistä, on tässä asussa vähän liikaa kaikkea: oranssit saappaat, kirjava paita sekä muhkea karvaliivi. Ei mitenkään eristyisen paha, mutta itse olisin valinnut asun kanssa mustat saappaat. Myös Kimin valinta yhdistää saappaat mekon kanssa on varmasti mielipiteitä jakava. Koska mekko on melko väljä, ei se vielä täysin mauton ole, mutta liian helposti mekon ja korkeiden saappaiden kanssa satetaan kulkea sinne maksullisen puolelle... Keskimmäinen asu on epäonnistunut mielestäni itse saappaan materiaalin takia. Auringonvalossa se näyttää metallinhohtoiselta lateksilta, joka materiaalina on usein halvahkon näköinen. Joten kun valitset ylipolven saappaita, varmista etteivät ne ole liian kireät ja materiaali on myös kohdallaan. Itselleni valitsin aikoinaan mokkaiset saappaat, sillä koin kiiltävät nahkaiset saappaat olevan minulle liikaa.


Over the knee boots have been in fashion for the last few seasons and yet they keep on going strong. Many Hollywood starlets have been seen out and about sporting these spectacular eye-catching boots and one celeb who really has this style down is Kim Kardashian. The key to this trend is to keep rest of the ensemble neutral. If you bring on too many colours and patterns, you risk looking cheap. The easiest way to succeed in this look is to choose a pair of black knee high boots and pair it with other neutral colours (like white, brown, blue, grey). It's a challenging look that can be compared to animal prints. Use it with consideration, you'll look amazing. If taken over board, you'll most likely end up looking tacky.  The third picture serie shows how thin the line of stylish or tacky can be. None of the outfits really scream fashion police, but they are hanging on the boarder of that fine line. For example, Kourtney's look has just a little too much going on with the colourful boots, printed shirt and big fur vest. If she would have switched the orange boots to a more neutral colour, it might have worked better. Also Kim's look in the middle is questionable because of the material of the boots. Tight latex rarely looks good on anyone (if you exclude the Victoria's Secret models:/) , and especially in shoes it screams out a certain profession that isn't ideal... Also paring these shoes up with a short skirt is risky for the same reason.


Over all, if you keep your oufits simple, you should perform well with these boots. For example a basic "jeans, white t-shirt and a black blazer" -look gets an instant face lift when knee high boots are added. Very chic and trendy.


What do you think of the trend?

25 comments:

  1. Tämä tuli tarpeeseen! Minulla on lojunut kaapissa viime vuodesta yhdet ihanat mustat ylipolvien saappaat, enkä ole käyttänyt niitä juuri kyseisestä syystä: pelkään asun näyttävän halvalta.. mutta ehkä näiden vinkkien avulla onnistun!:)
    Kiitos sinulle, ja ihanaa viikonloppua<3!

    ReplyDelete
  2. Eri mieltä siitä että Kim hallitsee tämän tyylin. Hänellä on aika tuhdit reidet ja revityt farkut ylipolven saappaiden kanssa kyllä korostavat sitä huonolla tavalla. Aika pitkälti voi sanoa että jos housut/leggingsit/sukkikset ovat samaa väriä tai sävyä, homma toimii. Jos taas katkaiset linjan pahasti, täytyy olla aika pitkät ja hoikat koivet että näyttää hyvältä, JOS edes silloinkaan, koska voi olla aika hutsu-look.

    ReplyDelete
  3. Mä niin haluaisin itselleni yli polven saappaat ja mielellään korolliset, mutta en oo vielä uskaltanut niitä kotiuttaa tuon halvannköisyyden pelossa. TopShopin sivuilla on yhdet ihanat yksilöt, mutta hieman mietityttää...

    ReplyDelete
  4. Rakastan<3

    Toki, en yhdistäisi omia saappaitani hameen kanssa, ettei tulisi prostituoitu-viboja. ;)

    ReplyDelete
  5. Ylipolvensaappaat ovat kyllä hyvännäköiset niin sanotusti oikein käytettynä :P

    ReplyDelete
  6. Oon samaa mieltä noista asuista kanssasi, Kimin ylemmät asut on hienoja. Itsellänikin on sellaiset aika samanlaiset mustat saappaat kuin sinulla mutta ne taitaa olla jotain tekomokkaa tms, niin tykkään kovasti niistä:) Just esim. farkkujen kanssa ne on kivat ja niillä saa tosiaan asuun sellasta "wau" efektiä, onneksi ovat mattapohjaiset eikä kiillä mistä itse tykkään enemmän. Ihana muuten tuo torstain asusi, tosi tyylikäs:)

    ReplyDelete
  7. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta!! Laitoin juuri eilen tilaukseen kauan himoitsemani ylipolvensaappaat ja olen eilisen pähkäillyt mihin niitä yhdistelisin jottei vaikutelmasta tulisi liian halpa :) Tack så mycket! ;)

    jOMppa

    ReplyDelete
  8. Et ole neiti lateksia nähnytkään.

    ReplyDelete
  9. Multakin löytyy jo ihan kiitettävä kokoelma noita ylipolven saappaita :) Oon vaan tullut nyt siihen tulokseen, että ne ei sovi mulle, ku olen näin lyhyt :S

    Ei sulta löytyis vinkkiä mokkaisien saappaiden asustamiseen? :) Mulla on älyttömän upeat, sähkönsiniset ylipolvensaappaat, jotka on nimenomaan mokkaa, enkä keksi oikeasti yhtään asua niiden ympärille!

    ReplyDelete
  10. Mä rakastan ylipolvensaappaita!<3 Tällä hetkellä mulla on harmaat ja sitten Topshopilta tilatut korolliset ylipolvensaappaat, jotka on ihan hullun ihanat. :)

    www.katya-liketobeme.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Itse pidän kovasti ylipolvensaappaista ja niitä onkin kertynyt kaappiin jo useammatkin. (Kaikki taitavat olla Vagabondin.) Itse olen yhdistellyt mustia saappaita lähinnä mustien housujen kanssa, pitääpä taas testata noita tummansinisiä farkkujakin, kiitos vinkistä! :)

    ReplyDelete
  12. Olen ihaillut Kimin tyyliä jo muutaman vuoden ihan täysillä ja hän on tietysti myös yksi syy omaan otk-saapas innostukseeni.

    Multa löytyy kaapista kolmet tällähetkellä mustat osittain mokkaiset/nahkaiset 15cm korolla, vaaleanharmaat nahkaiset saman korkuisina (Danskista 12e ;-) ja yhdet matalat kokonaan mokkaiset.

    Mun mielestä ylipolvensaappaat on melkein aina tyylikkäitä, mauttomuuden raja menee mun kohdalla ehkä vasta siinä kohtaa kun on vesirajamekko yllä ja saappaat jalassa... toki tuo Kourtneyn paita on ehkä kaikessa kirjavuudessaan vähän liikaa - tosin en itse edes laittaisi tuon tyylistä paitaa päälleni :-)

    Ps. täydellisyys <3
    http://vickybonline.com/admin/data/upimages/loved+up+Kim+Kardashian+boyfriend+Kris+Humphries+MjLTJwsimhQl.jpg

    ReplyDelete
  13. Helena,
    Hienoa jos sait tästä jotain vinkkiä!:) ihania pukeutumishetkiä sinulle!:)

    Anonyymi,
    Minä olen kanssasi tosiaan ikävä kyllä erimieltä, kuten jo mainitsitkin:) Minusta Kimin kroppa on upea, ja hän nimenomaan osaa näyttää, että tämä ei ole mikään supermallien lookki ainoastaan. Minusta hän näyttää todella naiselliselta ja kauniilta näissä saappaissa. Ja minusta, jos vaan yhdistelee saappaita samaan sävyyn, eivät ne pääse oikeuksiinsa laisinkaan. Ne vaan häviävät taustalle, ja on aika sama olisiko sulla ihan perus mustat nilkkurit jalassa.Multa tulee huomenna lookki, missä saappaat katkaisee jalan, ja minusta ei missään nimessä liikuta pois "hutsun" puolelle :)
    Mutta tää on vain mun mielipide:)

    Jii,
    Joo ne on todella kauniit ne mitkä Topshopilla on nyt myynnissä!:) Mulla taitaa olla ihan sama malli mutta vaan mokkaisena. SUosittelen! Tosi mukavat jalassa!:)

    Ragdoll,
    mulla ihan sama....:)

    Tiia,
    ihan samaa mieltä kanssasi!:)

    Kira,
    Hei ihana:) Meillä taitaa olla siis aika samanlaiset saappaat kotona :) Ja ihan samasta syystä valitsin nuo mokkaiset, vähän hillitsee kokonaisuutta kiiltävän nahkan sijaan!:)

    Jomppa,
    Hienoa!:) Kiitos kun jaoit innostuksesi kanssamme!:)

    Anonyymi,
    Neiti ei varmaan, mutta tämä rouva on : )

    J,
    Se on muuten totta, jos on lyhyempi, niin tämä look on haastavempi. mUtta ymmärtääkseni Kim Kardashian on myös melko lyhyt ja hänen päällään näyttää kyllä upealta. Mun on pakko sanoa, että sähkönsininen väri ylipolvensaappaissa on todella haastava, enkä heti keksi asua, missä ne ei kirkuisi liikaa. Ehkä ihan kokomusta asu? Ja sido se yhteen jollan pienellä sähkönsinisellä yksityiskohdalla? Kieltämättä - todella haastavaa.

    Katya,
    Oih, ne Topshopin tämän hetken yksilöt ovat upeat!

    Viivi,
    suosittelen! Mustien housujen kanssa saappaat eivät pääse oikeuksiinsa, ja siinä tapauksessa itse valitsisin melkeenpä vain nilkkurit. JOten rohkeasti vaan yhdistelemään farkkujen kanssa!:)

    Lotta,
    Olen samaa mieltä kanssasi! Mä itseasiassa löysin yhden Kimin asun, missä hänellä li harmaat ylipolvensaappaat päällä ja WAU että oli upea kokonaisuus!:)
    ps. Tota samaa asua mäkin joskus ihastelin ihan huolella! :)

    ReplyDelete
  14. Toi viimeisen kuvakollaasin vasemmanpuoleinen kuva on muuten täysin copycat emilio puccin näytöksestä, sama mekko ja kengät kuin mallilla :) katsoin heti et tuttu asu :) http://www.elle.com/var/ezflow_site/storage/images/elle/runway/ready-to-wear/spring-2011-rtw/emilio-pucci/emilio-pucci/emilio-pucci-spring-2011-ready-to-wear-collection/emilio-pucci-spring-rtw-2011-podium-007/5036438-1-eng-US/EMILIO-PUCCI-SPRING-RTW-2011-PODIUM-007_runway.jpg

    ReplyDelete
  15. Tuo Emilio Pucci-kopio on mielestäni ainoa jossa kokonaisuus on hyvä. Myös saman kollaasin oikeanpuolimmainen on ihan ok. Kimin tyyleistä ainoa hyvä omaan silmääni on Keep it neutral-kollaasin keskimmäinen kuva. Juu...en ole ylipolvensaappaiden suurin ystävä. :D

    ReplyDelete
  16. Minusta maksullinen-vaikutelmaan liittyy hyvin oleellisena korkon korkeus! Matalat ja löysähkövartiset saappaat ovat minusta sellaisia, että niiden kanssa hamekin näyttää hyvältä, varsinkin paksujen sukkisten kanssa:) Jotkut piikkikorkoiset platformit taas mielestäni ovat aika haastavat, oli asu ympärillä mikä vain.

    ReplyDelete
  17. Mä itse tykkään ylipolvensaappaista, ja oon ollut haavena semmoisten hankinta. Mokkaisia en halua, koska sateen sattuessa ne ei ole niin käytännölliset..
    Onko sinulla mitään vinkkejä mistä semmoisia löytäisi Helsingistä ?

    Love ur blog :)

    ReplyDelete
  18. Kiitos sinun, nyt tuli himo hankkia talveksi korkeavartiset, löysähköt varresta ja paksulla korolla tai korottomat saappaat. ;)

    ReplyDelete
  19. Ihan seksyjä voivat olla nuo OTK:t, mutta helposti näyttää keravalaiselta hutsulta lyhyen suomalaisen päällä :(

    Mieslukija

    ReplyDelete
  20. Kolme viimeistä kuvaa ovat tyylikkäitä ja saappaat sopivat kantajilleen mutta minunkaan mielestäni Kim Kardashian ei ole tyylikäs näissä kuvissa eivätkä korkeavartiset saappaat imartele hänen sääriään tai kuuluisia lanteitaan. Mutta jos toiset tykkäävät että tämä on tyylikästä niin mikäs siinä sitten.

    ReplyDelete
  21. ihana postaus! mä aina ihailen kun kimillä on niin upeita yli-polven-saappaita ja osaa yhdistellä niitten kanssa vaatteita! :) sopii hänelle tosi hyvin nuo saappaat.

    ReplyDelete
  22. Upeita kuvia valitsit taas jälleen kerran! Täytyy kyllä myöntää, etteivät nuo ylipolven saappaat ole lainkaan mun juttu. Niistä tulee vaan mieleen Pretty woman. Näille naisille (ja sinulle) kuitenkin saappaat sopivat loistavasti ja he kantavat ne tyylillä. Olen vähän liikaakin riskin karttaja pukeutumisessa... :D

    ReplyDelete
  23. Voi, nuo saappaat näyttävät sinulla upeilta (..tai mikäpä ei näyttäisi). Itselläni on vaaleanharmaanbeiget mokkaiset versiot ja vaikka kuinka mielestäni yhdistän asun hyvinkin harmoonisesti ja tyylikkäästi tummiin farkkuihin/housuihin, beigeen takkiin ja muukin asu noudattaa samaa neutraalia linjaa, niin silti saan kaupungilla hieman kyseenalaista huomiota osakseseni. Voin vain ihmetellä niitä mielikuvia mitä nämä kengät tuossa vastakkaisessa sukupuolessa oikein herättävät..... :) -Dw

    ReplyDelete
  24. Ihan täydellinen asu tuo Streetstyle vasemmalla!<3

    ReplyDelete
  25. Itekin omistan yhdet ylipolven saappaat, tykkään! :)

    http://whatamiwaitingfor-emma.blogspot.com/

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)