Monday, March 14, 2011

Missing her...

Päivälleen 4 vuotta sitten, äärimmäisen rakas isoäitini nukkui pois.

Vaikka aikaa on jo menetyksestä kulunut, asian muistaminen tuo minulle poikkeuksetta virtanaan valuvat kyyneleet silmiini. Hän oli minulle kuin äiti ja valtava osa onnellista lapsuuttani. Maailman suurisydämisin ihminen. Siksi tänä päivänä omistan ajatukseni vain hänelle ilman blogini tavallisia höpötyksiä.

Alla pieni kuvakollaasi onnellisesta lapsuudestani, joka oli isoäitini suurella rakkaudella rikastettu.


(jos video ei näy tai ääni ei kuulu Suomessa, niin saman videon voi katsoa täältä)

Taustalla soiva biisi on Celine Dionin Goodbye's the saddest word.

EDIT: Olin tehnyt pari päivää sitten tämän postauksen ja tänään aamulla kuulin, että toinenkin isoäitini on nukkunut pois viime yönä. Päivälleen 4 vuotta toisen isoäitini perässä <3 R.I.P rakkaat isoäitini <3 Tämä päivä menee heitä kunnoittaen ja ikävöiden.

Et ole unessa, et ole poissa,
olet tuhat tuulta puistikoissa,
olet valon välke aallokossa,
olet timantti hankien loistossa.
Et jättänyt meitä, et ole vaiti,
olet lintujen laulu taivaalla,
olet kuiskaus viljapellossa,
olet henkäys rakkaasi poskella.

Muistakaahan kaikkia vaalia ja arvostaa läheisiänne niin pitkään kun he täällä kanssamme ovat. Muistojen täyteistä maanantaita <3

46 comments:

  1. Noniin...nyt on ripsivärit poskilla ja istun töissä...tuli mieleen oma mummi. Itselläni oli myös isoäitiini erittäin läheinen ja lämmin suhde. Oma mummini nukkui pois 6 vuotta sitten. Juuri viikonloppuna asia kävi mielessäni, kun katselin oman äitini ja tyttäreni välistä leikkiä ja naurua. Samalla kun iloitsen oman tyttäreni kasvusta ja kehityksestä, niin yhtä nopeaa oma äitini(ja minä myös) vanhenee koko ajan. Toivon tietysti äidilleni pitkää ja tervettä vanhuutta, mutta takaraivossani on myös tieto siitä, että äidin suku ei ole niin pitkäikäistä.

    Viisaat sanat nuo, että pitää vaalia ja arvostaa läheisiä niin pitkään, kuin he täällä kanssamme ovat. Yritän itse välillä muistaa pysäyttää itseni kaiken kiireen keskellä...juurikin viikonloppuna annoin pyykkien ja tiskien olla, soitin äidilleni ja lähdimme käymään ostoksilla yhdessä.

    Ihania, aurinkoisia kuvia laitoit ja samalla annoit kyllä itsestäsi ja perheestäsi aivan poikkeuksellisen paljon meille lukijoille!

    ReplyDelete
  2. Ooi, miten ihana video :) Olitte kaikki hurjan kauniita siis jo ihan lapsesta saakka! Söpöä, miten tämä keskimmäinen on vieläkin kyllä ihan samannäköinen :D

    ReplyDelete
  3. Kyllä tässä herkistyi,vaikka en sinua tunnekkaan. Voimia sinne!
    Oman isoisäni menehtyi kuusi vuotta sitten. Emme olleet kauhean läheisiä,mutta kuului silti elämääni tiiviisti,kyllä se menetys sattui :,(

    On varmaan äitisi tuo nainen joka paljon on videon kuvissa. Olet näköjään perinyt häneltä kauneutesi ;)

    ReplyDelete
  4. Viikonlopun tapahtumat Japanissa muistuttivat taas miten pienestä se on kiinni, kuinka pitkään läheisemme täällä ovat... Haluan vielä lisää muistoja heistä!! Onneksi toistaiseksi olen saanut sieltä niin hyviä uutisia kuin tässä tilanteessa on mahdollista.


    Kaunis video, kiitos.
    Ja äitisi (?) on upea nainen ja kasvattunut hienon tyttärenkin.

    -Namuro

    ReplyDelete
  5. Tunnen tuskasi. Itsekin en vain tunne pääseväni "yli" Mummini kuolemasti. Meilläkin oli äärimmäisen läheiset välit ja hän sanoikin kerran että hänestä tuntuu kuin olisin hänelle oma tytär. Paljon voimia sinulle. <3 Erilaiset vuosipäivät tuntuvat aina muita päivia raskaammilta vaikka yrittäisikin muistella ainoastaan niitä hyviä hetkiä eikä miettiä itse menetystä.

    ReplyDelete
  6. aivan ihana video, jaksamisia sinne<3 itse en koskaan ole tavannut kummankaan vanhempieni äitiä, kuolivat vuosi ennen syntymääni :/ nyt sitten pidetään yhteyksiä sen viimeisen elossa olevan kanssa eli pappani<3

    ReplyDelete
  7. Osanottoni <3

    Sanna

    ReplyDelete
  8. Voimia sinne
    onneksi meille jäävät ihanat muistot
    sydämiimme kuitenkin<3.

    Ihania lapsuudenaikasia
    kuvia oli kans:).

    Jamssi

    ReplyDelete
  9. Hyvin koskettavan videon olit tehnyt! Kuvista näkee kuinka ihanan lapsuuden olet viettänyt, ja mistä sinun aitous on tullut :) Sana- Hyvästit on surullisin sana,mutta onneksi sydämestä ei kukaan voi viedä muistoja pois!

    Oikein aurinkoista alkavaa viikkoa kaunottarelle :)

    ReplyDelete
  10. Ihana, koskettava video täynnä kauniita muistoja♥ Voi mikä uutinen, voimia sinulle tähän päivään!

    ReplyDelete
  11. ei nyt liity niin asiaan nyt pakko sanoo et hieno toi uus banneri:) ja voimia sulle! mullakin on kuollu toinen mummu, mut toinen on onneks vielä elossa.

    ReplyDelete
  12. Syvimmat osanottoni!

    Koskaan ei tiedä
    onko aikaa paljon
    vai vähän,
    yht´äkkiä huomaa
    se päättyikin tähän.
    On paikkasi tyhjä ja
    korvaamaton, ja
    kaipuu suuri
    sanaton

    T.Ansku Ireland

    ReplyDelete
  13. Voi eii!! :/// Osanottoni!

    Kyllä sitä pakostikin aina ajattelee, että voi kun kaikki olisi kotona hyvin kaikilla, varsinkin vanhoilla isovanhemmilla, kun on täällä "kaukana".

    Perhe on aina paras<3

    ReplyDelete
  14. aivan kauhee itku tuli... mun oma mummo sairastui dementiaan kun olin jo pieni, joten kauhesti muistoja ei ole. siitä asti kun muistan edes vähä, hän alkoi olla jo niin huonossa kunnossa että ei osannut edes puhua eikä tajunnut vain mitään. sitten hän joutui sairaalaan, ja tiedettiin että ihan pian hän nukkuu pois. kävin hyvästelemässä hänet, ja se oli kauheinta mitä olen koskaan joutunut tekemään.. harmi, että tuollaisiakin tauteja on. tiedän, että mummu oli ihana ihminen, harmi ettei hän koskaan voinut olla kunnolla osa elämääni. toinen mummuni on jo 85 vuotta, joten pelkään jo milloin on hänen aikansa mennä..

    ReplyDelete
  15. En voi toivottaa kuin voimaa ja jaksamista sinulle, ja ihailla sinua, kun jaoit näin herkästi ja koskettavasti kokoamasi videon kanssamme.

    Kiitos ihanasta blogista!

    ReplyDelete
  16. Kaunis ja tunnelmallinen video. Kuvat rakkaista ihmisistä ovat aina kyllä mitä ihanimpia. Tuovat kauniita muistoja.

    Jaksamista sinulle! <3

    ReplyDelete
  17. Voi ei, kaikkein kamalinta on menettää joku läheinen :( Otan osaa, voimia sinne!

    ReplyDelete
  18. Tämä oli todella koskettava. Lapsuutesi näyttää olevan onnellista aikaa, perhekuvat olivat niin ihania. :')
    Haluan vilpittömästi ottaa osaa suruusi, ja lähetän täältä ison rutistuksen sinne <3 Luin jo aamulla postauksen, ja olet pyörinyt mielessä sen jälkeen. Tapahtumat tuovat vahvasti mieleen oman mummuni kuoleman. Hän oli ihana ihminen, ja ikävä on välillä suunnaton, vaikka aikaa on tapahtuneesta kulunut jo vuosia.

    Rakkaat ihmiset jättävät pienen aukon sydämeen, jota kukaan muu ei voi täyttää.
    <3: Helkku

    ReplyDelete
  19. Otan osaa suruusi! Isovanhemman kuolema on itsellenikin hyvin ajankohtainen tapahtuma, sillä isoisäni hautajaiset olivat viime lauantaina.

    ReplyDelete
  20. Osanottoni ja voimia<3
    Todella ihana video ! Sai kyllä pidätellä kyyneltä...
    Pitää olla kiitollinen lähimmäisistä, jotka vielä ovat ympärillä<3 Ite oon menettäny 6 vuoden aikana 5 lähimmäistä, ja vieläkin pelkät valokuvat saa itkun aikaan... Mutta ehkäpä heillä on nyt hyvä olla :')

    ReplyDelete
  21. suuret osanottoni ja kovasti jaksamista sulle! <3

    ReplyDelete
  22. Mä en tiedä mitä voisin sulle sanoa,mutta silti tuli valtava tuli valtava tarve kommentoida.itselläni on maailman paras mummo ja aivan kuin sinullakin,kuin toinen äiti.
    sen takia minulle tuli äärimmäisen paha olo sinun puolestasi,koska tiedän miltä tuntuu menettää joku läheinen.
    Kovasti jaksamista ja haleja sinne puolelle ruutua ! <3
    en tiedä mikä uskonnoltasi olet,mutta itse ainakin uskon kaikkien edesmenneiden henkien olevan ikuisessa rauhassa :)

    ReplyDelete
  23. Olen kovin pahoillani. Jaksamista!

    ReplyDelete
  24. Ihania kuvia, olettepa olleet nättejä jo pieninä! :) Hienosti sanottu tuo että pitää vaalia ja arvostaa läheisiä kun he vielä täällä ovat, se tuntuu usein unohtuvan valitettavasti. Voimia sulle tähän päivään varsinkin<3

    ReplyDelete
  25. Osaan ottoni! <3 Ihana video, kyyneleet valuu vaan. Menetin viime syksynä todella läheisen ja ainoan isoisäni ja joka päivä vieläkin mietin ja ikävöin häntä. Niin kun ystäväni sanoi, sitten kun vuosi on mennyt ja kaikki juhlapyhät on kerran vietetty ilman pappaa niin pitäisi surunkin hiipua ja muuttua muistoiksi ja on rakennettua uusia tapoja viettää juhlapyhyiä. Jaksamisia! <3

    ReplyDelete
  26. Osaan otot ja voimia sinne <3

    ReplyDelete
  27. Täälläkin yritetään räpytellä kyyneliä pois... Otan osaa.

    Itselläni on vielä toinen mummo elossa, mutta kuinka kauan, se lie vain ajan kysymys. Koskaanhan ei tiedä kauanko ihmisellä on aikaa jäljellä. Olen itsekin viime vuosina alkanut ajatella sitä, kuinka monet läheiset nukkuvat pois ja yrittänyt löytää niitä yhteisiä hetkiä ja nauttia niistä. Olen ymmärtänyt että suku, juuret, kaikki mitä olet saanut edellisiltä polvilta on tärkeää.

    Onneksi on muistot.

    ReplyDelete
  28. Kaunis ja liikuttava video <3

    Voimia ja halauksia sinne!

    ReplyDelete
  29. Kaunis perhe sinulla! Minulla vielä molemmat mummit ja äitinikin mummi elossa. Ihan kyyneleet tulee silmiin kun ajattelee isovanhempien poistumista. Voimahali sinulle!

    ReplyDelete
  30. Osanotto sinulle ja perheellesi <3

    ReplyDelete
  31. Voi ei, hirmusti jaksamisia ja voimia!Taas tuli tippa linssiin ja ikävä omaa mummia kun luin sun isoäidin muistelua..muistan hyvin kuinka aiemminkin olen itkenyt tämän asian tiimoilta luettuani blogiasi :,( Suuri kiitos sulle kun silloin olit siellä myös lohduttamassa mua oman mummini kuoltua. Voimia ja tsemppiä ihana!

    ReplyDelete
  32. Otan osaa <3 itse olen menettänyt kaikki neljä isovanhempaani ja kuinka usein sitä toivookin että saisi heidät vielä takas. Paljon voimia koko teidän perheelle ja kiitos aivan ihanasta videosta! Onneksi muistot elävät ikuisesti <3

    ReplyDelete
  33. Itse menetin isoäitini kaksi viikkoa sitten. Asia on niin pinnalla edelleen ja ikävä on kova. Isoäitini oli myös tiivis osa perhettämme ja itse olen ollut kaikki 28 vuotta todella mummon tyttö:) Kaunis postaus ja kauniita muistoja on onneksi paljon!

    ReplyDelete
  34. Paljon haleja ja voimia sinulle! En osaa edes kuvitella miltä kaikki tuo tuntuu, olen elämässäni kyllä menettänyt ihmisiä mutten vielä niin läheistä kuin oma Mamma. Isovanhempia minulla on jäljelläkin enää yksi ja on aina ollut oman elämäni ajan. Muut on lähtenyt jo ennen syntymääni.
    Kuvat videolla kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, oot ollut todella onnekas ja saanut onnellisen lapsuuden. Mulla ei ole ihan niin ollut, mutta ei siitä sen enempää olen elänyt vain toistelemalla että elämä ja rakkaus voittaa. Jos en olisi ikinä löytänyt niin upeaa miestä ja loistavia ystäviä en olisi todellakaan tässä pisteessä ja nauttimassa elämästä. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan:) Itkuhan tässä tulee kun tätä kirjoittaa, varsinkin kun ei ole turvaa kehen nyt tarttua. Oma mies on rauhanturvaajana ja ikävä on välillä sietämätön :( tsemppiä kuitenkin sinulle, olet vain niin upea, aito ja kaunis ihminen ! Kateellisena täällä kirjoittelen :)

    ReplyDelete
  35. Oijoi, täälläkin yks itkevä..

    Itsellä on toinen mummi jo poissa ja toinen asuu toisella puolella maapalloa. Yhteistä kieltä ei ole, eikä yhteisiäkään hetkiä ole kovin montaa takana. Pistää välillä mielen aika matalaksi..

    ReplyDelete
  36. Kiitos ihan suunnattomasti teille kaikille. Niin kauniita sanoja ja ihania omakohtaisia kokemuksia <3 Suuri kiitos tuestanne tänä vaikeana päivänä. Olette aivan mahtavia. Ikävä kyllä en nyt kykene vastaamaan kaikille yksitellen... Kerään tässä voimia ja toivon mukaan ollaan pian taas pystyssä.
    Valtava halaus teille kaikille <3

    ReplyDelete
  37. Osanotot.. läheisen menettäminen on aina yhtä vaikeaa:/

    Todella ihanan ja koskettavan postauksen teit! Itsekin olen todella läheisissä väleissä isovanhempieni kanssa, ja heidän menettämistä ei pystyisi edes kuvittelemaan..

    Voimia <3

    ReplyDelete
  38. Tosi kauniisti kirjoitettu postaus! Osanotottoni myös. <3

    ReplyDelete
  39. Lämmin osanottoni suureen suruusi. <3

    ReplyDelete
  40. en pystynyt katsomaan tuota videopostausta vielä, koska oletan että tunteet nousevat sen verran pintaan. Oma isoäitini nukkui pois kuukausi sitten ja asian käsittelemiseen menee vielä hetki aikaa. Yritän hyväksyä asian mutta on niin vaikeaa välillä...
    Voimia sinulle jaksamiseen <3

    ReplyDelete
  41. Lämmin osanotto suruusi.
    Onneksi rakkaista jää ne kauniit muistot joista voimme pitää kiinni...

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)