Saturday, February 26, 2011

Memories through music

Meillä kaikilla on varmaan pitkä lista biisejä, jotka tuovat mieleemme muistoja ja tunteita menneiltä vuosilta. Itselläni niitä on monia joten ajattelin kehittää haasteen, minkä kautta muutkin voivat jakaa hieman nostalgisia hetkiään musiikin kautta.

Haaste: Lisää viisi eri biisiä, jotka eri syistä tuovat mieleesi rakkaita muistoja tai voimakkaita tunteita. Kerro tarinasi, miksi juuri tällä kappaleella on ote sinuun. Pistä sitten haaste eteenpäin vähintään viidelle ystävällesi.

1. Beyonce ft.Jay-Z - Crazy in love
Tämä biisi oli "nuoruuteni" kulta-aikaa. Tätä biisiä popitettiin lujaa auton kajareista ja tanssittiin yön pikkutunneille asti rakkaiden ystävieni kanssa Helsingin yökerhoissa (vaihtoehdot olivat niinkin laajat kuin vanha Ooppera ja Tiikeri :D). Aina kun tämä biisi soi, tuo se mieleeni rakkaat tyttöystäväni, joiden kanssa tuli tehtyä kaikennäköistä hölmöä :D Onneksi niistä ajoista on tullut kasvettua roimasti - mutta hauskaa oli!:)
2. Mario - Let me love you
Yksi monista kappaleista, jotka koen minun ja mieheni yhteisiksi biiseiksi. Tämä kappale soi kuitenkin taukoamatta niinä aikoina kun aloimme tapailemaan, siitä syystä yhdistän tämän kappaleen edelleen vatsassa pörrääviin perhosiin ja valtavaan hullaantumisen tunteeseen.3. Josh Groban - You raise me up
Tämä on yksi lempikappaleitani ikinä. Tämä oli myös hääbiisimme, joka soi kirkossa kun kävelin alttarille. Kappale herkistää minut joka kerta.4. Celine Dion - Goodbye's the saddest word
Äärimmäisen rakas isoäitini nukkui pois muutama vuosi sitten. Hän oli kuin äiti minulle ja tämän kappaleen kuuleminen tuo minulle aina kyyneleen poskelle - joskus virtanaan.5. Michael Jackson - Man in the mirror
Itse olen ollut aivan jäätävä Michael Jackson fani :D Multa löyty fanipaitaa, julistetta, levyä ja koko hulabaloo:D Completely cuckoo for Jacko. Vaikka tältä mieheltä löytyy pitkä lista biisejä joista pidän suunnattomasti - yksi lemppareitani on Man in the mirror. Monet hänen biiseistään sisälsivät suuremman merkitysken ja tämän kappaleen sanoista pidin ehkä eniten. Michael Jacksonin biisit tuovat minulle mieleen lapsuuteni - ehkä siinä syy voimakkaaseen tunnesiteeseeni hänen musiikkiinsa.Haastan vaikka ihania ystäviäni täältä blogimaailmasta: Lintu, Johanna, Char, Cava, Paubella, Mongusti ja Laura - pallo on teillä.

Sattuisiko teillä ihanilla lukijoilla olla samoihin biiseihin tunnesiteitä?:)

10 comments:

 1. toi eka ei näy täällä suomessa ainakaan... jotain sonyn tekijänoikeus juttuja:s

  ReplyDelete
 2. Hahahah! Ihanat muistot tuli mieleen meidän ihanista illoista Tiikerin tanssilattioilla!
  Muistuttaisin vielä että olet ollut niinkin cuckoo ja kutonut villasukat(?) johon kirjailit MJ = Michael Jackson!! hih! :)
  Oot ihana!

  ReplyDelete
 3. Voi täähän on ihan super kiva!:) Laitan heti työn alle:) Pitääkin kerätä jotkut oikein kunnon legendat :)
  Toi Celine Dion kappale todella saa kyyneleen poskelle. Ihana kappale.

  ReplyDelete
 4. Kiitos haasteesta! :) Tää on aika vaikeakin, täytyy tehdä ajan kanssa :)

  ReplyDelete
 5. Ihana haaste, kiitos ihanainen :)

  ReplyDelete
 6. meilläkin soi Josh Groban häissä ja joka kerta kun kuulee hääbiisin tulee oikeen haikea olo, että eikö sitä päivää voisi elää uudestaan <3

  ReplyDelete
 7. Kiva haaste, kiitos ja olet myös ajatuksissa!! <3

  ReplyDelete
 8. Moikka!

  Moni noista kappaleista tuo paljon voimakkaita muistoja mieleen.

  Josh Groban - To Where You Are
  Tuota kappaletta on tullut kuunneltua monen monta kertaa isäni kuoleman jälkeen. Todella koskettava kappale.

  Sinulla on muuten aivan ihastuttava ja pirtsakka blogi. Aina koneella käydessäni käyn kurkkaamassa. :)

  Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  Anne

  ReplyDelete
 9. Mulla tulee tuosta Marion biisistä mieleen yläaste, aurinko ja ne ihanat teini-ihastumiset, ai että! Ja MJ:tä oon fanittanut 7-vuotiaasta, ja Man in the Mirror on kyllä myös yksi meikäläisen suosikeista:)

  ReplyDelete
 10. J.LO:n biisit on myös hyvä lisä tähän listaan :)

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)