Sunday, January 23, 2011

Things to do in Dubai

Kuten aikaisemmin kerroin, Dubai kuuluu lempikohteisiini. Ei ainoastaan varman auringon takia, mutta alueella on paljon muutakin ajanvietettä.

Yksi hauskoista retkistä mitä teimme yhtenä iltana - oli aavikko safari. Jeepit hakivat meidät hotellilta, ja noin vaivaiset 30 minuuttia ajoimme, kunnes olimme täysin hiekan ympäröimänä.



Olo oli kuin vuoristoradassa kun jeepit vetivät hiekkakumpuja ylös ja alas.
Ensiksi kävimme kamelifarmilla ihastelemassa tätä aavikon upeaa eläintä. Meitä turisteja neuvottiin olemaan varovaisia, sillä kyseiset nelijalkaiset kuulema mielellään myös purevat...


Hiukkasen jännitti ettei kukaan hiivi taakseni ja upota hampaitaan minuun :D 
Näkyykö? :D


Katsoimme myös auringonlaskun aavikolle. Ai että oli upeaa. Yksi upeimpia ja kauneimpia kokemuksia.


Kun aurinko oli laskeutunut, suuntasimme keitaalle syömään illallista, nauttimaan napatanssi esityksestä, sekä kameliratsastuksesta.


Ja mikäli shoppaaminen kiinnostaa, Dubai on kohteena aivan loistava.
Kaikkea löytyy jokaiseen budjettiin.
Tosin usein mallistot ovat kauniisti kuvailtuna usein "todella loisteliaita", mikä menee hieman yli minun hilseen. Ostan mielummin hillitympiä klassisia kappaleita kuin kultaisia korkokenkiä kristalleilla koristeltuna (ps. ihan tosi - nähty on:D)

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun hotellialueelta lähtee, tulisi pyrkiä pukeutumaan maan tapoja kunnioittaen - eli erityisesti naisille ei mitään liian kireää tai paljastavaa. Koska Dubai muistuttaa tänäpäivänä jo paljolti jenkkilää ja pukukoodit ovat voimakkaasti löystyneet, on yleinen ohjeistus kuitenkin se, että olkapäät ja polvet tulisi olla peitossa. Toki aina se ei vain ole +40 asteen lämmössä mahdollista ja maalaisjärkeä saa käyttää. Mekin olimme Dubaissa kesäkuussa kun lämpöä oli päivittäin n.+ 45, täten hotellimme järjestämälle jeeppisafarille tuolloin neuvottiin pistämään jotain kevyempää päälle. Myös julkisia hellyydenosoituksia tulisi välttää, mutta sain jollain Dubain reissullani kuulla, että mikäli olet naimisissa, saa hellyyttä osoittaa vapaammin (käsikädessä kulkeminen ei täten ole paheksuttavaa)?

Kun ostosvimma iskee Dubaissa, minä suuntaan paikan valtaviin ostoskeskuksiin.
Dubain ostoskeskukset ovat niin valtavia, että sitä väsyy pelkästään katsoessa sitä loputtomien kauppojen määrää. Pidän erityisesti keskuksista nimeltä Burjuman, Dubai Mall ja Mall of the Emirates.

Burjumanista minulla ei ikävä kyllä ole koneella kuvia, mutta kyseinen kauppakeskus keskittyy enemmän huippumerkkeihin.
Dubai Mallista ja Mall of the Emiratesta löytyy kaikkea. Dubai Mall ostoskeskuksessa on yli 1000 kauppaa ja jälkimmäisestä on jopa laskettelukeskus :/




Lähes jokainen vaatemerkki jonka voit kuvitella, löytyy joko molemmista tai ainakin jommasta kummasta keskuksesta. Todellakin siis kokemus.
Näissä käydessäni, koluan ainakin Harvey Nichols-, Saks Fifth Avenue-, Bloomingdales- ja Galeries Lafayette - tavaratalot sekä vaateliike Beben, josta usein löytyy söpöjä mekkoja, treeniasuja sekä sandaaleita.
Parasta näissä on vielä se, että ostoskeskukset ovat joka päivä 22.00 saakka auki, viikonloppuisin (to-la on vkoloppu) jopa 24.00 saakka. Täten päivän voi viettää mukavasti poolilla makoillessa, ja illansuussa voi sitten suunnata kaikessa rauhassa ostoksille. Ostoskeskuksissa on tuntuva ilmastointi päällä, minkä takia suosittelen ottamaan jotain lämmintä mukaan.

Moni tykkää vierailla myös kohteen kulta soukeissa. Vuosikymmen sitten, Dubaissa kulta oli huomattavasti halvempaa, mutta turistiryntäyksen vuoksi, hintaero ei ole enään huomattava.
Dubaissa hinnat ovat muutenkin aikalailla samaa luokka kuin Euroopassa keskivertoisesti. Koska Suomi on melko kallis maa, saattaa hinnat olla lievästi edullisemmat paikka paikoin, mutta ei tuntuvasti.

Dubaihin on vielä rakenteilla Disney Worldia vastaava, mutta tuplasti isompi Dubaiworld, mistä löytyy viihdykettä koko perheelle. Sheikit todella tekevät kaikkensa, jotta Dubaista löytyisi kaikki, mitä sitä turistina voi tarvita. Tekemistä siis riittää.

Dubai tosin jakaa mielipiteitä, sillä kaikki tuntuu olevan niin ylitseampuvan äveriästä.
Kaikki on uutta.
Rakennukset suorastaan kimaltaa.
Mutta kaupungilta tuntuu puuttuvan kokonaan historia, ja arkitehtuuri, joka kertoisi menneistä vuosista.
Siitä syystä, suosittelenkin paikkaa kohteensa ihmisille, joille auringonpaiste, lämpö, shoppausmahdollisuudet ja lasten viihtyvyys ovat korkealla listalla.
Mikäli haluat enemmän kulttuuria ja historiaa, kanttaa sitä suuntaa mielummin vaikkapa Roomaan.

Minua kiehtoo arabimaat ihan huimasti. Jopa niin paljon, että itsenäisesti jopa opettelen arabiaa.
Yep.
Call me weird.

16 comments:

  1. Olipas hyvä postaus. Ja kuvat aavikolta olivat ihania, olit kauniina kuten aina :)
    Tuollainen ostosparatiisi oli huimaa kokea, siinä menisi varmasti mun koko loma että olisin kolunnut kaikki putiikit läpi :D Tuskin se oli ees mahollista, niin paljon niitä näytti olevan.

    ReplyDelete
  2. Olen samaa mieltä Dubaista - mahtava lomakohde! Heh, olen ollut samaisella jeeppireissulla Sharjahissa lomaillessamme muutama vuosi sitten, ja minut kannettiin ja suljettiin kuvassasikin näkyvään kamelitarhaan. :-D Oli kyllä hieman jännittävää! Kuskit olivat oikeinkin huumorintajuisia ja hauskoja, ja ennen aavikolle lähtöä sain mönkijäajelun niillä upeilla hiekkadyyneillä. :) Unohtumaton matka, ja suosittelen Dubaita ehdottomasti!

    ReplyDelete
  3. Hyvä postaus :) itselläkin alkoi Dubai kiinnostaa tulevaisuuden kohteena.

    Oot supernätti noissa kuvissa, ja vitsi mikä bruna :D

    -Jen

    ReplyDelete
  4. Ootko muuten käyny muissa arabimaissa? Jos olet niin mitä tykkäsit?

    ReplyDelete
  5. Näytät ihan mielettömän hyvältä! Oispa itelläkin tollanen kroppa :-) Saako kysyä miten pitkä oot ja paljon painat?

    ReplyDelete
  6. Oi vaikuttaa täydelliseltä! :) Kuinka kauan olitte Dubaissa ja varasitteko matkan jonkun matkatoimiston kautta vai ihan itse?

    ReplyDelete
  7. Arabimaat ovat todella kiehtovia. Ihmisten Kohteliaisuus ja rikas kulttuuri ovat kokemus itsessään. :)

    ReplyDelete
  8. Dubai on kyllä kiva paikka lomailla. Ja toi safari ja etenkin ostosmahdollisuudet on todella hyvät! Mua vaan hieman häiritse se asia, että vaikka Dubai onkin vapaamielisempi kuiten naapurinsa, niin olkapäät ja polvet olisi soveliasta olla peitossa turisteillakin. Pariskuntia varoittelisin myös liiallisista "rakkauden tunnukstuksista" julkisilla paikoilla (myös esim. poskipusut tmv "viattomat").

    Ja onhan se ihan reiluakin olla "maassa maan tavalla" ja kunnioittaa paikallista kulttuuria kähmimättä puolisoa ja pukeutumalla siivosti.

    ReplyDelete
  9. Hei!

    Itse olen asunut Dubaissa työn puolesta jo muutaman vuoden. Olen viihtynyt äärimmäisen hyvin, sillä voin yhtyä kaikkeen sanomaasi.
    Pukeutumiskoodista sen verran, että alueet missä turisteja on enemmän kuin paikallisia (eli juuri hotellit, ostarit, vesipuistot jne) ei tuntemani paikallisetkaan (joita on muuten hyvin vähän tässä kaupungissa) katso pahalla jos olkapäät eivät olisi täysin peitossa tai polvet näkyisi.
    Kaupungin asukkaat ovat ehdottomasti länsimaalaisempia kuin esimerkiksi viereinen emiraatti Abu Dhabi, missä pukeutuminen on jo tarkempaa. Eli jos mennään maassa maan tavalla, ei Dubaissa ainakaan odoteta yleisesti ulkomaalaisilta liian tiukkaa pukeutumista, kunhan se on hyvän maun rajoissa.

    Suosittelen paikkaa - lämpimästi! =)

    ReplyDelete
  10. Kiitos Dubai-postauksista :)
    Tänä vuonna eka vuosi moneen aikaan kun ei pääse Thaimaahan... oonki selaillu noita Dubain matkoja mielenkiinnolla, sinne voisi lähteäkin...

    ReplyDelete
  11. Ihania nuo kuvat missä istut aavikolla!! Tästä postauksesta tuli viimein sellainen olo että kyllä Dubai olisi ainakin kerran elämässä nähtävä. Varsinkin mä haluaisin lähteä ainakin tuollaiselle safarille, varmasti mahtava kokemus. Nyt täytyy ihan oikeasti alkaa houkuttelee avomiestäni lämpenemään Dubaille. Se on ollut vähän vastahakoinen yleensäkin arabimaille kun veikkaan että sillä on jotain ennakkoluuloja vähän liikaa.. :D

    ReplyDelete
  12. Voi ihana postaus! Itse kävin myös dubaissa n. 7 vuotta sitten ja kokemukset olivat hyvin samankaltaisia. Lähinnä huvitti se, että tuolloin yksi suurimmista ostoskeskuksista oli tosiaan Dubain n. 200 kaupan keskus eikä laskettelukeskuksesta ollut tietoakaan :). Mutta Dubai onkin niitä paikkoja, joku kehittyy vaurauden(kin) ansiosta hyvin nopeasti ja tarjoa varmasti jokaisella reissulla uutta ja ennen näkemätöntä.

    ReplyDelete
  13. Hieno postaus!
    Olen itse vieraillut Dubaissa useaan kertaan ja kohta lähden uudestaan. Sen halusin sanoa kulta soukeista, että sieltä todella löytää halvelmpia timanttisormuksia. Kokemuksesta voin kertoa että sain sieltä erittäin hienon timanttisormuksen ( hyvä puhtausluokkaym..) ainakin puoleen hintaan verrattuna suomen hintoihin. Kävin jopa Suomessa tarkistamassa oliko timantit niin hyviä mitä he siellä lupailivat ja olivathan ne! Suosittelen Dubain kultasoukkeja niille jotka aikovat hankkia kihla- ja vihkisormuksensa :) Valikoima on laaja.

    ReplyDelete
  14. Mulla on sama homma, arabimaat ja arabian kieli kiehtoo(kävin lapsena Egyptissä, eikä paluuta ihastuksesta ole)! Ihan loistavaa, että teit Dubaista postauksen, piristi omaa maanantaipäivää, kiitos.(:

    ReplyDelete
  15. Minkä kokoiset nuo raybanien linssit on? ja onks noi ne mustat missä on hopeat sangat ja reunukset?
    Kiitos :)

    ReplyDelete
  16. Täältä löytyy myös yksi Dubai-fani. Käyntikertoja alkaa olla jo niin paljon, että täytyy ottaa jo sormien lisäksi varpaat mukaan laskutoimitukseen :)

    Anyway, rakastan Dubaita ihan hirmuisesti! Mulla on vaan joka kerta mennyt kaikki aika shoppaillessa, enkä oo koskaan osallistunut mihinkään retkille. Ensi kerralla on kyllä jo pakko mennä jeeppisafarille. Sun kuvat näytti nimittäin sen verran houkuttelevilta:)

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)