Saturday, January 22, 2011

Dubai - majoitus

Dubai kuuluu ehdottomasti lempilomakohteisiini.
Ensimmäisen kerran kävin tässä kohteessa vuonna 2007, ja nyt visiittejä on takana jo 4.
Miksi sitten tykkään tästä kohteesta?
  1. Varma aurinko (todella tärkeää minunlaiselleni auringonpalvojalle. Tosin talvisesonkina (marras -helmikuu) sattaa olla sateisempaa ja kylmempää)
  2. Lyhyt lentomatka (vaivaiset 5-6h)
  3. Siistit puitteet (ei tarvitse pelätä liiaksi mahdollisia tartuntoja)
  4. Laajat ostosmahdollisuudet (shopping PARADISE!)
  5. Paljon hyviä ravintoloita 
  6. Paljon tehtävää (ja kaikille perheenjäsenille)
Olen kolmessa eri hotellissa asunut, mutta ensimmäisen, vuoden 2007, hotellimme nimeä en ikävä kyllä muista. Seuraavaksi esittelen teille ne kaksi, joiden nimetkin muistan.

Jumeirah Beach Hotel

Tämä on toistaiseksi suosikki hotellini Dubaissa.

Upeat pooli alueet, kaunis ja rauhallinen ranta, upeat näkymät merelle sekä loisteliaaseen Burj Al Arab - hotelliin (Arabien torni), vesipuisto vieressä, loistava lokaatio ja paras aamubuffa ikinä!:)










Yksi parhaista asioista tässä hotellissa on viereinen pieni vesipuisto (Wild Wadi) ja erityisesti heidän wakeboard simulaattorinsa.. Sinne mentiin aina miehen kanssa aamuisin hieman treenaamaan kun jonoja ei ollut (hotellin asukkailla ilmainen sisäänpääsy).
Loman loppupuolella sitä osasi tehdä jo vaikka mitä temppuja sillä laudalla, mutta sitä ennen tuli lennettyä laudalta lujaa ja monesti :D
Minä rakastan vesipuistoja. Fun in the sun!:)

Hotellin ylimmästä kerroksesta löytyy muuten aivan mahtava argentiinalainen ravintola. Paras missä olen käynyt. Suosittelen ehdottomasti käymään jos tahtoo saada loistavaa pihviä!:)


Atlantis Palm Hotel
Vuonna 2008 päätimme kokeilla taas uutta hotellia - Atlantis Palmia.






Hotelli oli omaan makuuni liian iso ja kolkko. Välimatkat ihan vain respasta huoneeseen tai huoneesta brekkarille tai brekkarilta poolille olivat naurettavia. Toki hotelli oli loistelias valtavine akvaarioineen, mutta minä en tykännyt asua siellä. Siellä voi yhden illan ajan käydä nauttimassa hyvästä ruoasta (hotellista löytyy esim. maailmankuulu Nobu ravintola) ja ihastelemassa kauniita kaloja ja kunnioitusta herättäviä haita uiskentelemassa ruokapöytäsi vieressä.
Hotellin rannalta löytyy myös ihana drinksubaari, missä saat istua fatboy-säkeillä, nauttia juomastasi, kuunnella hyvää musiikkia ja ihailla Dubain rantaviivaa, sillä Atlantis-hotelli itse sijaitsee yhdellä emiraatin palmusaarista.






Heh.
Olihan noi kalat kyllä ihan kivoja.

Viime vuonna kävimme taas kesällä Dubaissa, ja valitsimme taas Jumeirah Beach hotellin, joka omasta mielestäni on miellyttävämpi asua. Myös Jumeirah on minusta lokaationa parempi, sillä se on lähempänä lentokenttää ja keskustaa.

Viimeisen kolmen vuoden ajan, olemme olleet Dubaissa joko touko- tai kesäkuussa. Tällöin siellä on äärimmäisen kuuma, sillä mittari pysyy päivittäin siinä +45 asteen tuntumassa. Tästä syystä touko -elokuun välinen aika on ns. "low season" kun harva sietää moista kuumuutta. Samaisesta syystä hotellien hinnat ovat huomattavasti halvempia. Minua ei lämpö haittaa lainkaan, joten edulliset hotellihinnat ovat vain bonusta:)

Huomenna tulossa lisää siitä, mitä kaikkea Dubaissa voi oikeastaan tehdä ja erityisesti ostosmahdollisuuksista.

Muilla hotelleja joita suosittelisitte eteenpäin?

19 comments:

  1. Jos katson esimerkiksi finnmatkojen sivuilta, niin Dubai ja Dubai jumerah beach ovat eri kohteita? Olet tainnut olla siis jälkimmäisessä?

    ReplyDelete
  2. Anonyymi,
    Hei! Kävin katsomassa finnmatkojen sivut kun en meinannut ymmärtää mitä tarkoitat, ja täytyy sanoa että todella oudosti on finnmatkat asian sivuilleen laittanut.
    Eli ihan Dubaissa hotelli sijaitsee. (Dubain kansainvälinen lentokenttä on n. 20min päässä hotellilta). Hotellin nimi missä asuimme on Jumeirah Beach Hotel, johon Finnmatkat ei taida edes järjestää lomiaan. Jos tahdot katsoa tarkemmin hotellin tietoja niin googlettamalla löytyy. Toivottavasti asia selkeää sinulle, koska täytyy sanoa että Finnmatkat on vähintään erikoisesti asian esittänyt. Vähän kuin Helsinki ja Helsingin Hietaniemenranta olisivat eri kohteita?:) Hyvää viikonloppua!:)

    ReplyDelete
  3. moi:)
    Paljon noi Dubain matkat maksaa suunnilleen siis lennot+hotelli?=)
    Ja onko Dubaissa shoppailu kallista? Entä onko siellä minkäänlaista yöelämää?

    ReplyDelete
  4. Anonyymi,
    Ikävä kyllä en osaa sanoa paljon suomesta maksaa lennot, sillä itse olen aina mennyt reittilennolla asuinmaastani ja olen huomannut niiden olevan usein huomattavasti halvempia kuin esim. Finskin lennot.
    Lennot olen yleensä saanut 400e -600e ja hotlien hinnat vaihtelee sesongin ja hotellin mukaan. Esim kesäkuukausina touko - elokuu Dubaissa on "low season" paahatavan kuumuuden vuoksi ja täten hotellit ovat paljon edullisempia.
    Yöelämää kuulema on vaikka kuinka paljon, mutta itse en ole baareissa kukkunut, joten en osaa suositella mitään:( Shoppailu on aika samanhintaista kuin Euroopassa keskimäärin. Ei mitään tuntuvia eroja.
    Toivottavasti tämä auttoi eteenpäin!:)

    ReplyDelete
  5. Hei ihan mahtavaa että kerrot Dubaista. Ollaan kauheessa matkakuumeessa ja ollaan mietitty Dubaita, joten olisi kiva kuulla lisää : )

    ReplyDelete
  6. Hei! Mua kiinnostais tietää että miten tarkkaa pukeutuminen on dubaissa? Rannalla on ihan ok varmaan bikinit ja vähän kevyemmät vaatteet, mutta sit jos lähtee kaupungille, niin pitäisikö olla vähän peittävämpää päällä kuin pelkät shortsit ja toppi tai joku kevyt mekko?

    ReplyDelete
  7. "Varma aurinko (todella tärkeää minunlaiselleni auringonpalvojalle)"

    Tosta pikkasen olisin eri mieltä. Varma aurinko on, muttei talvikuukausina. Esim. nyt tällä viikolla on Dubaissa ollut sateista ja koleaa. Suosittelisin välttämään joulu-helmikuuta jos haluaa nimenomaan varmaa aurinkoa. Yleensä joka vuosi tammikuussa sataa vähintään viikon ajan ja koko talvelle sadepäiviä osuu noin 20-30 (vaikka matkaoppaat väittääkin, että sataisi vain kuutena päivässä, en tiedä mistä ton tiedon ovat kaivaneet :D)

    ReplyDelete
  8. Aurora,
    Voi kuinka ihanaa!:) Huomenna tulossa lisää!:)

    ANonyymi,
    Huomenna tulevassa postauksessa tulossa siitä vähän lisää!:)

    Anonyymi
    Oot ihan oikeessa. Me kun ollaan oltu viimeiset 3 vuotta touko-kesäkuussa Dubaissa niin siksi mietin varmaa aurinkoa... Olin 2007 hiihtololmalla tosin Dubaissa, silloin oli onneksemme hyvä ilma, mutta illat olivat todella viileitä. Mutta olen kuullut, että talvisesonkina on välillä todella huonot ilmat. Korjaan asian! Kiitos huomatuksesta!:)

    ReplyDelete
  9. Oi ihana postaus!!!!:))) Me varattiinkin nyt lennot Dubaihin!!:) Kiitos inspiraatiosta!

    ReplyDelete
  10. Jumeirah on yksi Dubain alueista kuten myös Marina, Deira ja uusimpana Jebel Ali...

    Ainakaan joulun välipäivinä ei ollut yhtään pilvistä päivää ja lämpötila kokoajan noin 25-30 päivällä..illalla/yöllä olikin sitten viileämpää ja tietysti ostoskeskuksissa on viileää joten kannattaa ottaa myös pitkähihaisia mukaan jos matkustelee sinne talvella!
    Suosittelen lämpimästi kaikille Dubaita! Itse olen käynyt 2008,2009 ja nyt vuoden vaihteessa ja joka kerralle on riittänyt tekemistä!

    Kohta nähdään!!! :)
    t. M

    ReplyDelete
  11. Oih, toi sun mekko tuolla akvaariokäynnillä on niin ihana! Luulen, että se on sama, jota ihastelin yhden nettikaupan sivuilla reilu vuosi sitten...jos tuokin on Catherine Malandrinon. Rennon ja ihanan näköinen reissu!:)

    ReplyDelete
  12. Ihanalta näyttää! Olisin myös kiinnostunut tuosta pukeutumisasiasta, että kuinka tarkkaa se on? Voiko siellä viilettää miten sattuu vai oliko jotain olkapäät-peittoon-sääntöjä? Mietitään häämatkaa miehen kanssa.. näyttää mukavalta. No, vielä en tiedä minne suunnataan :)

    ReplyDelete
  13. Oi miten täydellinen postaus ja vielä täydellinen ajoitus! Oon nimittäin kuluttanut koko päivän koneella Dubain matkoja etsien..(itse asiassa koko viikon;D) Oon myös kiinnostunut kuulemaan lisää pukeutumissäännöistä, näin ekaa kertaa arabimaahan matkaa suunnittelevana. Paikka näyttää mahtavalta ja sun kuvat varsinkin=) Osaatko sanoa riittääkö kuusi yötä paikan päällä mihinkään? Maaliskuuta ollaan vanhempieni kanssa suunniteltu. Onko sulla kokemusta Atlantiksen delfiiniuinnista? Pakko vielä sanoa että blogisi lukeutuu nykyään mun lemppareihin, kerrassaan aivan ihana!:) Seuraavaa postausta odotellessa!

    ReplyDelete
  14. Mietitään tässä juuri häämatkakohteita tuon miehen kanssa, joten nämä postaukset tulevat kuin tilauksesta! Näiden kuvien jälkeen tekisi kovasti mieli Dubaihin. Näyttää ihanalta! :)

    ReplyDelete
  15. pyydän etukäteen jo anteeksi varmasti sinun hermojasi raatelevaa kommenttia, mutta ajattelin huomauttaa, kun tykästyin blogiisi :) kirjoitat kiinnostavista asioista ja olisi huippua jatkaa blogisi lukemista! voisitko pliiiiiiiis kuitenkin kiinnittää huomiota yhdyssanojen oikeinkirjoitukseen, koska ne pistävät tikulla silmään täällä teksteissä (koko ajan :D). arvostaisin. mut oikeasti, muuten mahtijutut!

    ReplyDelete
  16. Hei! Nuoret voi ainakin pukeutua ihan samalla tavalla kuin Suomessa - ja saavathan arabitkin pukeutua Suomessa kaapuihinsa, terv. jouluna Dubaissa lomaillut (ja ihanaa oli!)

    ReplyDelete
  17. Tämän postauksen perusteella aloin selailemaan ton suosittelemasi ykköshotellin sivuja ja mieleen tulikin sellainen kysymys, että minkä tyyppisessä hotellihuoneessa olitte? :) Haluaisin parvekkeellisen, mutta ne maksaa enemmän (no ei onneksi paljoa), mutta jos olitte parvekkeettomassa oliko se ok:) Toivottavasti vastaat!

    ReplyDelete
  18. niin ja kuuluuko tohon aamiainen, en löydä mistään tietoa :(

    ReplyDelete
  19. Kiitos blogipostauksesta! Me olemme puolison kanssa lähdössä kesällä Dubaihin. Ollaan 8 päivää 5 tähden Hiltonissa (sis. buffee aamiaisen). Koko lysti kustantaa 700€/hlö. Eli tosiaan edullisesti saa matkoja off-seasonin aikaan.

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)