Saturday, November 6, 2010

Aamun terveyspirtelö

Nyt vihdoin ja viimein kun olen käynyt läpi raaka kaakaon, brasilian ginsengin sekä neitsytkookosöljyn terveysvaikutuksia, jaan kanssanne ohjeen terveyspirtelön tekoon, jonka olen itselleni nyt kuukauden verran jokainen aamu valmistanut.



Tarvitset:
  • n. 2 dl soijamaitoa (maustamatonta)
  • 1 iso banaani
  • 1 rkl raaka kaakaojauhetta
  • 1tl brasilian ginsengiä
  • 1 rkl neitsytkookosöljyä
  • lurauksen hunajaa


Muuta ei tarvitse tehdä kuin heittää ainekset tehosekoittimeen, anna jyllää hetki ja kaada korkeaan lasiin.
Onnistuu ihan kädenkäänteessä.



Olen aikeissa käydä paikallisessa hyvinvoinnin liikkeessä ostamassa lukumaa, joka omien terveysvaikutuksiensa lisäksi tekee pirtelöstä entistäkin maukkaamaan toffeisen makeutensa ansiosta.
Myös choco nibsejä voi sekaan heittää jos haluaa pirtelöön lisää makeutta.



Ja ai niin hyvää!!:)

7 comments:

  1. Omnomnom <3 oispa niin reipas et jaksais joka aamu tehä tollasen.. mulla toi on vähän niinku se et nappaan batteryn jääkaapista aamulla :D aijaij hyi mua.. mut onneks vaa nyt ku ostettii laivalta lava :)

    ReplyDelete
  2. Tykkään näistä terveysruoka-aiheista, saan niistä itsekin ideoita! Mm. tuota ginsengiä en olekaan kokeillu.

    Sitä lucumajauhetta suosittelen, se on aika tuhtia tavaraa mutta antaa mukavan säväyksen pirtelöihin!

    ReplyDelete
  3. Tuo "raaka kaakao jauhe" -pussi on niin hämäävä yhdyssanavirheineen, etten ymmärrä mistä on kyse. Onko kyse siis raa'asta kaakaojauheesta (eli sitä ei ole jotenkin kypsytetty) vai raakakaakaosta (eli se olisi jossain käsittelemättömässä muodossa). Oma järki sanoisi, että kyse olisi jälkimmäisestä "raakakaakaojauheesta". Inhottavaa, kun ulkonäön vuoksi tuotepakkauksissa on noin järkyttäviä kirjoitusvirheitä!

    ReplyDelete
  4. Tulee mieleen netistä jostain bongaamani proteiinipirtelö, johon oon laittanu banaanin, soijamaitoa, ruokalusikallisen kaakaojauhetta ja ruokalusikallisen mantelivoita (almond butter) tai maapähkinävoita. Toimii, vaikka kuulostaakin aika järkyltä. Voisin kokeilla myös tätä sun reseptiä, jos saan hankituksi ginsengiä :)

    ReplyDelete
  5. Innostuin kokeilemaan pirtelöä samalla kaavalla. Mistä lie johtui pirtelö oli klönttinen ja maistui aivan lääkkeeltä. Kookosöljy ei tainnut oikein sulautua joukkoon, ja maku.. noh. en tiedä. Hunajaa ei ollut, mutta voiko se tosiaan peittää niin paljon, että tästä saisi nautittavan kokemuksen?

    Osaatko sanoa jotain fiksua vinkkiä? :D

    ReplyDelete
  6. Tilasin netin kautta jokin viikko sitten blogisi innoittamana ainekset tähän pirtelöön ja olen juonut sitä siitä asti. Arkiaamuisin aika ei riitä pirtelön hurautteluun, mutta sitten olen juonut tätä iltapalaksi ja viikonloppuisin tämä on ihana aamupala.
    Oletko laskenut annoksen kalorimäärää? Pitäisi kai kuitenkin olla tosi terveellinen annos, eikö? Ei ole ainakaan säilöntä- ja lisäaineita tms.
    Kiitos hyvästä vinkistä ja muutenkin kivasta blogista!

    ReplyDelete
  7. Olis hauska kuulla ootko huomannut mitään hyvänolon vaikutuksia.

    Vedän itse parasta aikaa vähän rankempaa (mutta vaan hetken kestävää) "ruokakuuria" ja sangen kiinnostunut kuulemaan ihmisten omia kokemuksia!

    http://mobify.blogspot.com/2010/12/kehonpuhdistuskokeilu.html

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)