Thursday, October 28, 2010

Mulperipuun marjat

Nämä auringonkuivaamat siemenettömät valkoiset mulperipuun marjat ovat ulkokuoreltaa hieman rapeita, mutta sisältä hyvin makeita ja ravitsevia. Jokaisessa marjassa on erityisen paljon rautaa, kuitua, kalsiumia ja C-vitamiinia. Ne ovat myös hyvin antioksidanttipitoisia, 79% enemmän kuin mustikassa ja 24% enemmän kuin karpaloissa (lähde).
Niiden resveratroli pitoisuus on erityisen korkea, mikä on luonnon oma antibiootti. Tästä syystä marjat ovat erinomainen keino taistella infektioita vastaan. Viimeisimmän Journal of Infectious Diseases:in mukaan resveratrol vähentää influenssaviruksen lisääntymistä. Tutkimuksien mukaan myös korkean antioksidanttipitoisuuden omaavat ruoat vähentävät riskiä sairastua Alzheimeriin, moniin syöpätyyppeihin sekä Parkinsonin tautiin.Ravintosisältö per 100g:
  • Energiaa 1360 KJ / 325 kcal
  • Proteiinia 10g
  • Hiilihydraatteja 77, 5g
  • Rasvaa 2,5g
Päivittäiseksi annokseksi suositellaan 30g päivässä.
Itse syön näitä marjoja välipalana. Napostelen niitä suoraan pussista, mutta niitä voi lisätä vaikka raakasuklaa reseptiin, jälkiruokiin, smootheihin tai myslin sekaan lisäämään makeutta ja rapeutta.

2 comments:

  1. Noi kuulostaa hyviltä! Vois tääs käydä luontaistuetekaupassa tsekkaamassa:P

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)