Sunday, October 10, 2010

Kalaöljy

Itse aloitin vähän aikaa sitten kalaöljyn sekä D-vitamiinien syönnin, koska nyt syksyn pimeyden myötä, tunsin voimavarojeni heti vähentyvän.

Kalaöljyssä on ihmiselle terveellisiä Omega-3 ja Omega-6 rasvahppoja, mitä suositellaan usein osaksi jokapäiväistä ruokavaliota, varsinkin jos rasvahappojen saanti on muuten vähäistä.Kalaöljyn terveysvaikutuksia:
 • ehkä tärkeimpänä, se ehkäisee sydäntauteja
 • alentaa kolesterolia
 • väitetty jopa auttavan masennukseen ja ahdistukseen
 • väitetty auttavan ihon kuivuuteen ja suojaavan ihoa haittallisilta UVA-säteiltä
 • auttaa painon pudotuksessa
 • auttavat keskittymään
Tämä englanninkielinen sivusto  on listannut 20 eri terveysvaikutusta selityksineen, mitä kalaöljyllä on todettu olevan.
Nyt kalaöljyä saa hedelmänmakuisenakin!!:) Sopii minulle, sillä kalaöljy ei itsessään minulle juurikaan maistu, eikä varmaan monelle muullekaan...
Pikkukalat on maustettu ksylitolilla ja sorbitolila, mutta eivät sisällä keinotekoisia väri- tai makeutuisaineita.

Jostain kumman syystä kokkaan kalaa melko harvoin. Ehkä sen takia kun osaan tehdä vain kahta erilaista kalaa..:D Eivät nämä kapselit toki kalaa korvaa, mutta ainakin auttavat vähän hyvinvointiini.
Syön kaksi kapselia tai pikkukalaa päivittäin, ja täytyy sanoa, että D-vitamiinien saannin ohella, oloni on näin kuukauden jälkeen hieman energisempi!

Muilla kokemuksia kalaöljystä?

4 comments:

 1. hyvät kokemukset! Itse syön kanssa kalaöljykapseleita ja d-vitaa päivittäin ympärivuoden ja talvella tuplaan d-vitamiinin saannin. Täytyy sanoa että väsymys ei kyllä liiemmin kiusaa ja terveenä olen ollut lähemmäs jo toistavuotta. Eli kaipa ne toimii myös vähän vastustuskykyynkin :)

  ReplyDelete
 2. Täälä syödään, koko perhe noita. :)

  ReplyDelete
 3. Kalaöljy ja D-vitamiini ovat ainoita vitamiineja/ravintolisiä, joita syön. On kiistatta todistettu, että suomalaiset saa noita talvisaikaan liian vähän. Varsinkin D-vitamiini on tärkeää. Sitä paitsi sen väitetään vähentävän kaamosväsymystä. Muut vitamiinit uskon saavani ravinnosta. Mä tosin en ole vielä alottanut syömään noita. Hyvä muistivinkki, jonka luin joskus lehdestä, on syödä D-vitamiinia isänpäivästä äitienpäivään. :)
  p.s. Haluan kokeilla noita pikkukala omega-3:ia!

  ReplyDelete
 4. Mä syön kanssa kalaöljyä ympäri vuoden, e-epa on kuulemma tehokkain, mutta myös hintavin. Nyt ostin myös vahvaa d-vitamiinia, luontaistuotekaupassa suositeltiin. Yksi päivässä ja annostus 50 jotain.

  Luin joskus täältä blogistasi cocovi kookosöljystä ja ostin sitä pari päivää sitten. Eilen kävi pieni tapaturma ja taisin ottaa sitä liian nopeasti liian paljon (otin päivällä jopa 2-3 teelusikallista) ja illalla sitten oli tosi kuvottava olo ja vatsa meni sekaisin... Sitä täytyy siis ilmeisesti aloittaa tosi varovaisesti?

  Paljonko sinä syöt sitä päivässä ja miten?

  Kiitos kivasta blogistasi! :)

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)