Thursday, June 11, 2009

Kannustusta lenkille

Tänään juoksin pitkin Helsingin rantaa tunnin verran.

Tarkalleen sanottuna matkaa tuli 9,16km, ajassa 1h 2min, nopeudella 6,47 minuuttia per kilometri ja kaloreita tuli poltettua 546.

Tarkat tiedot saan iPodistani, johon on yhdistetty Niken ja Applen yhteistyön hedelmä - Nike+.
Laite toimii seuraavasti:
Lenkkitossuni pohjassa on anturi ja iPodiin on liitetty pieni lähetin.

Näin pystyn koko lenkkini ajan seuraamaan iPodini näytöltä kuinka paljon on tullut juostua, kuinka paljon aikaa on kulunut ja paljonko kaloreita olen saanut kulutettua.

Kaikki tämä samalla kun kuuntelen lempijuoksumusiikkiani! Ihan kuin oma personal trainer olisi lenkilla mukana:)

Kummasti innostaa jatkamaan kun 50 kalorin välein naisääni ilmoittaa kuinka paljon on tullut kulutettua...

Kuvassa lähetin ja anturi, jolle Nike+:n kengissä on pohjallisen alla oma paikka, jottei se häiritse juoksun mukavuutta.
Lenkin jälkeen kytkiessäni iPodin koneeseen, kysyy ikkuna haluanko siirtyä suoraan Nike+:n sivuille. Sieltä voin konkreettisesti nähdä kehitykseni. Ohjelma näyttaa kaikki matkat ja ajat helposti luettavina taulukoina. Ohjelma on sen verran tarkka, etta se näyttää nopeudenkin koko lenkin ajalta. Milloin on menty lujempaa ja milloin tahti on hidastunut. On kiva nähdä taulukko omasta kunnosta, joka on pelkästään nousujohteista - motivoi viela lisää:)

17 comments:

  1. Heips!

    Mistäs tollasia saa ostettua? Ja onko mitään väliä mikä lenkkari kyseessä, et meneeks se mihin vaa? :)

    ReplyDelete
  2. Wau, toihan kuulostaa tosi näpsäkältä keksinnöltä!;) Mistä tollasen saa hankittua ja osaatko kertoa, paljonko tuolle tulee suurinpiirtein hintaa?:) P.S Oon seurannu blogiasi alusta asti ja tykkään kovasti! Ja tää terveysuudistus on mun mielestä vaan plussaa, inspiroi ainakin mua :)

    ReplyDelete
  3. Mansikka Sport,
    itseasiassa siihen tulisi ostaa myös lenkkarit Nikelta (clever businessmen;)), joiden pohjallisten alla on paikka tälle anturille. Suomessa niitä olen nähnyt Stockmannilla ja Nike Storessa. Varmasti löytyy myös hyvin varustetuista urheiluliikkeistä. Hintaa taitaa olla kapistuksella sellainen 40e, jos en ihan väärin muista? Itse olen ostanut omani kotimaastani ja kengätkin sain halvalla Niken outletistä... Joten jos haluaa pihistää hinnasta niin kannattaa etsiä käsiin lähin Niken outletti.

    Paubella,
    tuosta ylemmästä vastauksesta saatkin myös kysymyksiisi vastauksen:) Todella kiva jos nää mun terveysjutut voi inspata ketään parempaan suuntaan!:)

    ReplyDelete
  4. Hei!

    Mainostetaan nyt sitten vähän muitakin laitteita.

    Keskihintaisissakin Polareissa on kaikki edellä mainitut ominaisuudet, ja lisäksi graafien ym. siirtäminen suoraan nettiin lisää homman "visuaalista" mieltä. Noh, ei ole kaloreista muistuttavaa naista, mutta jos olisi, en kyllä laitetta käyttäisikään :D Helkkari, kuka oikeasti juoksee kalorit mielessä, ensisijaisesti. Eikö fiksumpaa olisi kuunnella naisääntä esim. sykerajoista?

    ReplyDelete
  5. Pikkusen tollanen ois siisti juttu! :) Harmi vaan, että oon just tänä keväänä ostanu uuet juoksukengät.

    ReplyDelete
  6. Mahtavaa! Multa löytyy jo Niken anturipaikalliset lenkkarit, joten aivan varmasti suuntaan tänään hakemaan jostain tuollaisen laitteen. Oon just tuskaillut ihan hulluna, miten saisin juoksulenkkieni tarkat pituudet yms selville :) KIITOS!

    ReplyDelete
  7. Kuulostaa hyvältä toi ominaisuus, josta voi seurata nike+:n sivuilta omaa kehitystä. Mulle tollanen vois toimia apuna motivaatiossa. Ois varmaan kiva huomata, että harjottelu tuottaa tulosta!
    -Kata, joka juo vihreää teetä jasmiinilla maustettuna (kohti parempia elämäntapoja?) :)

    ReplyDelete
  8. Tuollaiset olisivat kätevät tossut. Harmi, vaan että nyt tässä se ipod olisi hyödyllinen. mp3 soittisissa kun luotan muihin merkkeihin. Olen kyllä lukenut tästä yhteistyöstä, mutta konkreettisesti en ole nähnyt kaupoissa. Hassua. Luulisin, että jos hinta on kohtuullinen, että näille olisi kysyntää.

    ReplyDelete
  9. Ite oon käyttäny jo 1.5 vuotta tuota kapistusta, aivan loistava, lenkkarisirussa ei vaan kestä patteri kovin kauaa. Mahtava kun kannustaa esim kun on juossut uuden ennätyksen lenkin pituudessa, kilometrin nopeudessa jne :) Itse oon maksanut n. 24e tosta. Harvassa paikassa on enää myynnissä kun tuo on hieman vanhentunut ja Nikeltä on tullut uudempi, olikohan ranteeseen(+kenkään) tuleva mittausmenetelmä, joka toimii siis ilman ipodia.

    ReplyDelete
  10. Joo yhdyn edellisiin, hauska keksintö. Jospa saisi minutkin lenkille, kun pidän muuten lenkkeilyä niin tylsänä. Olen harrastanut erästä vauhdikasta joukkuelajia aiemmin ja se miellytti, kun pystyi tekemään muutakin. Mutta nyt kun en lajia enää harrasta ja liikkuminen on jäänyt hyötyliikuntaan, voisi tämä motivoida liikkeelle muulloinkin.

    ReplyDelete
  11. Eilen just lenkillä haaveilin jostain tällaisesta! Mun on niin vaikea arvioida pelkkää matkaakin, että kuinka monta kilometriä olen mennyt. Tätä pitää käydä katsomassa Stockalla. Nike Store taitaa olla vain Helsingissä?

    ReplyDelete
  12. Riikka
    Kiitos vinkistä. Itse on kyseistä laitetta tunne, mutta kiva että saatiin siitäkin pieni esittely. Monelle tuo kalorien ja juoksun pituuden kuuleminen voi tuoda sitä lisä intoa ja puhtia kun yrittää laihduttaa. Itse kun olen suht tyytyväinen omassa ihossani, niin tuo sykerajan kuunteleminen kuulostaa nyt ehkä paremmalta vaihtoehdolta minulle... Mutta monelle kesäkuntoon aikovalla (ehkä nyt vähän myöhäistä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan:)) niin tieto kulutetuista kaloreista inspiroi kummasti jatkamaan. Juoksussakin kuitenkin kestää että siitä alkaa nauttia. Siitä tulee elämäntapa ja se tuo lisäenergiaa ja kirkastaa mieltä, mutta tosiaan aloittelevalle tuo Niken ja Applen laite on aika hyvä minun mielestäni, kun ei vielä ole päässyt sisään siihen mutta haluaa kannustusta jatkamaan!:)

    mari,
    se on kyllä ihanan kannustava laite:)

    miuku,
    MAHTAVAA!:) Juoksu intoa sinulle! Toivotavasti laite miellyttää sinuakin!:)

    Kata,
    hei hienoa!:) Se kyllä inspiroi paljon kun näkee sen kehityksen niin konkreettisesti. Ja tottakai kun saa juosta samalla oman lempimusiikkinsa tahdissa niin se tuo sitä lisäintoa ja hymyn huulille:)
    Mahtavaa jos olet löytänyt vihreän teen ihanuuden!:)

    Styledrop,
    taisin muistaa hinnan väärin. Se taitaakin olla reilun 20e paikkeilla... Mutta siis todella kiva laite se on jo iPod jo kaapista löytyy. Tosin onhan näissä iPodeissa aina silloin tällöin omat ongelmansa:D

    angela,
    MULLA OLI SAMA HOMMA! Patteri loppui ennen aikojaan ja kävin netissä tutkimassa että kuinka tää voi kulua näin nopeasti?! Sitten luin jostain että sen tulisi kestää joku yli tuhat?! (en tiedä muitanko nyt oikein) aktiivituntia, joten vein sen Niken kauppaan pyytämään uutta, sillä laitteeseen tallennetuista treenitiedoista saat jo selville sen, että niin pitkään et ole laitetta käyttänyt. Sain kun sainkin uuden tilalle:) Kiitos ystävällisen ja ymmärtäväisen palvelun Nike Storessa:)
    Pitää tsekkaa tuo uuusi! Ei minulla ollut siitä hajuakaan! Kiitos vinkistä!:)

    Catherina,
    tosiaan, tuo laite on mukavan kannustava. Voit säätää naisäänen ilmoittamaan tasaisin väliajoin juostun matkan määrää, poltettuja kaloreita tai kulunutta aikaa. Ihan mikä sinua inspiroi eniten!:)

    Poupoupidou,
    Itse asiassa Nike Store taisi juuri lopettaa Helsingin Kamppi Keskuksessa. Enpä tiedä onko heillä uutta pistettä jossain?
    Stockalta saattaa kyllä löytyä tätä laitetta iPodien lähettyviltä tai urheiluosastolta:)

    ReplyDelete
  13. Oi vähän ois ihana tollanen :) Iteki käyn lenkillä harvasen päivä. Ainut vaan ei oo nyt rahaa mihinkää tollasii :<

    ReplyDelete
  14. Haha, sattuipa hyvään saumaan tämä postaus, juuri googlailin tietoja tästä vehkeestä :)

    Osaatko sanoa toimiiko ihan kaikkien iPodien kanssa vai vain uudempien?

    Kiitoksia paljon :)

    ReplyDelete
  15. Oho, vähän hyvä! Ei tarvi juosta pururataa ympäri ja kattoa että montakos kierrosta on tultu juostua, että saa tietää montaks km on juossu haha :D

    ReplyDelete
  16. Hitsi, muistin lukeneeni täältä tämän postauksen aikoinaan ja tänään ostin -50% hintaan sopivat lenkkarit sitten itselleni, mutta nyt kun rupesin selailemaan niin selvisi että tuo vehje sopii vaan ipod nanoon... :/ Ja itselläni on classic. VOI itku. Noh, ehkä niitä kenkiä voi silti lenkillä käyttää ;)

    ReplyDelete
  17. Hei!

    Osaisitko kertoa mahtaisiko tuosta olla hyötyä, jos vaan kävelee?
    Haluaisin tietää montako kilometriä tulee käveltyä ja paljonko kaloreita tulee kulutettua..
    Olen käyttänyt erilaisia askelmittareita, mutta omasta mielestä ne ovat niin hyödyttömiä.

    T:Susanne

    ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)