Monday, May 18, 2009

Hair Care

Jokunen kommentoija on pyytänyt postausta hiusten hoidostani.
Reilu viikko sitten kävin tutulla kampaajalla laittamassa itselleni "pidennykset".
En kyllä tiedä voiko niitä siksi kutsua, sillä omat hiukseni olivat pidemmät kun itse pidennys, joten tällä kertaa ne ovat enemmänkin tuuhennukset.
Olen nyt kaiken kaikkiaan neljä kertaa pidennykset/tuuhennokset laittanut. Ensimmäisen kerran halusin pidennykset häitäni varten, jotta haluamani kampaus näyttäisi mahdollisimman hyvältä.
Hiuksiini on laitettu normaalisti n.100 hiustupsua ja niiden kiinnittämiseen menee noin 3 tuntia. Minulla pidennykset ovat kestäneet lähemmäs 5 kuukautta.
Muuten olen erittäin laiska kampaajalla kävijä. Vuosittainen kampaamo saldoni on n.2 kertaa MAX.
Jostain syystä olen hirmu huono tekemään mitään uutta hiuksiini.
Hiukseni ovat aina olleet pitkät, lähestulkoon aina saman väriset, eikä otsatukkaa ole ollut minulla koskaan. Olen aina halunnut pitää hiukseni pitkänä.
Pesen hiukseni n. 2 kertaa viikossa, jotta ne eivät rasvottuisi liian nopeasti.
Käytän hiuksiini Alternan Sea Silk shampoota ja hoitoainetta. Tätä merkkiä aloin käyttämään kun pidennykseni hankin, sillä ne tarvitsivat hyvin paljon kosteutta pysyäkseen hyvänä. Suomessa ollessani saatan myös ostaa Redkenin kosteuttavia shampoita, mutta hiljattain ostin myös Tigin Brunette Goddess shamppoon ja hoitoaineen. Tuo mainitsemani Tigin shamppoo tuoksuu aivan fantastiselle, mutta olen huomannut ettei se ole ihan yhtä kosteuttava kuin esimerkiksi Alterna tai Redken. En tiedä kuinka henkilökohtaista tuo on että mikä aine sopii kellekin.
Pyrin laittamaan hiuksiini myös kosteuttavan Alternan naamion parin kuukauden välein.
Jos vain aikaa on föönaan hiukseni kuivaksi niin että täytän pääni tarraisilla papiljoteilla.
Tällä tavalla kuivaamiseen menee kuitenkin se 45 minuuttia koska papiljotit tulee rullata hiuksiin niiden ollessa vielä märät, joten aina ei ole tähän kuivaustyyliin aikaa.
Lopputulos on kyllä sen arvoinen. Hiuksiin saa tällä tavoin niin paljon lisää voluumia ja ilmavuutta.
Kuulin kuitenkin juuri luottokampaajaltani vinkin tälle tavalle:
Norsunkärsä.
Se on kuulema huppu, joka laitetaan papiljottien päälle, jotta lämpö jakautuu tasaisemmin ja hiukset kuivuvat nopeammin. Sellainen tulisi ainakin minulle tarpeeseen.
Kun aikaa ei ole, föönaan hiukset kuivaksi ja sitten viimeistelen hiukset lämpöharjapuhaltimella(ei mitään hajua miksi sitä oikeasti kutsutaan:)), piippiraudalla taikka suoristajalla. Käytän aina kuivaamisen yhteydessä Alternan tai Tigin kuumuudelta suojaavia aineita, jotta föönaus ja se ainainen käsittely vahingoittaisi hiusta mahdollisimman vähän.
Aineita mitä käytän kuivaustarpeeni mukaan ovat:
 • Tigi Bed Head Uptight
 • Alterna Hemp Straightening Balm
 • Tigi Catwalk Fashionista Spritz & Shine Heat Safe Styler
 • Tigi Bed Head Superstar Queen For A Day Thickening Spray

31 comments:

 1. Hei kiitti tosta hupppuvinkistä, pitääkin etsiä sellanen jos se hiukan ees nopeuttais mun hiusten kuivamista! :D

  ReplyDelete
 2. Miten sä jaksatki laittaa nii usein rullat? aika monessa sun kuvissa on vaa kiharat, tosi ihanat, mut mä oon ite ainakin tosi laiska sen suhteen. Onks sulla muuten irtoripsii silmissäs? Mun kaverilla oli joku juhlapv, tosi makeet.

  ReplyDelete
 3. Bellagio,
  Joo kuulin jo luottokampaajalta, että niitä ois jossain Ruttopuiston lähettyvillä? Ilmoitathan jos löydät!:D

  Mansikka Sport,
  Helposti se menee jos siihen on tottunut:D Rullien laittaminen vieas 5-10 minaa itsessään. Mutta kuivaus kestää hetken kauemmin. Sen ajan tulee yleensä luettua tai vaikka katsottua viimeisimmän The Hilssin:D Mä olen käynyt hiljattaien sellaisessa paikassa kuin KittyCatBeauty Center, jossa ne tekee sellaisia ripsen pidennyksiä, ettei tartte käyttää lainkaan ripsaria! Perfect!

  ReplyDelete
 4. Heippa! Onko toi Tigin Queen for a day mousse vai spray? Muistelen, että kampaajani on joskus käyttänyt sitä mun hiuksiin ja se oli enemmänkin spray. Suosittelisitko tuotetta?

  ReplyDelete
 5. Siskoni opiskelee Tampereella meikkitaiteilijaksi ja he käyttävät koulussa juurikin tuota huppua. On ostettavissa ihan yksityishenkilöillekin ja ihan kohtuuhintainenkin on, en vain kuollaksenikaan muista mikä se hinta oli. Siskollani on blodi osoitteessa http://maaritkarkkainen.wordpress.com/ sieltä voi käydä kysäisemässä, että mikä se paikka oli missä niitä myydään ja mihin hintaan. Itselläkin himottaisi sellainen ostaa koska käytän juurikin tuota paplaritekniikkaa.

  ReplyDelete
 6. Mulla on Tigin Catwalk Fast Fixx -hoitosuihke ja Bedhead Superstar blowdry lotion. Ekaa käytän mutta jälkimmäistä en, koska se teki hiukset tahmeaksi eikä kuitenkaan tuuheuttanut. Tuo Uptight mua kiinnostaa, mutten onnistunut löytämään sitä netistä mistään. Myös Fashionista Spritz & Shinea voisin kokeilla.

  Olet kyllä onnekas kun voit käydä vain pari kertaa vuodessa kampaajalla! Itse käyn 3 kk välein (mulla on myös pitkät hiukset) ja latvat tosiaankin kaipaa sitä leikkausta joka kerta. Ehkä mulla ei sitten oo riittävän hyvät aineet käytössä latvojen suojaamiseksi kuumuudelta. Tarkotitko lämpöharjapuhaltimella ilmakiharrinta? :D

  ReplyDelete
 7. löysin blogisi tänään ja jäin saman tien koukkuun! tämä on aivan ihana! :)

  haluaisin kysyä sinulta paria asiaa; onko sinulla ripsien pidennys/irtoripset? entäpäs värilliset piilolinssit?

  kiitos vastauksesta!

  -nitta

  ReplyDelete
 8. Voi kuinka kaunis sinä oletkaan. Oletko naimisissa? Sulla on todella kauniis kasvot. Muutenkin olet niin mallin mitoissa ! Kroppasi on täydellinen, ikinä mallin uraa haaveillut ? Tai käynyt missään kuvauksissa? :)

  ReplyDelete
 9. Ooh mikä ihana blogi. Oletpas upea! :)

  Nyt menee vähän tämän postauksen aiheen vierestä, mutta innoissani haluaisin esittää jo toiveita tulevasta: Olisi kiva, jos jossain postauksessa esittelisit/antaisit vinkkiä myöskin treenivaatteista.

  Lisäksi noista ihanista ripsistä olisi kiva lukea lisää. :)

  Aurinkoista viikon alkua!

  -uusi lukija

  ReplyDelete
 10. Kuinka kauan tuollaiset ripsien pidennykset pysyy silmissä? Ja onko kasvojenpuhdistuksessa noudatettava jotain erityista varovaisuutta? Tai käytettävä jotain erityisiä tuotteita? Ja pystyykö ripsiväriä laittamaan lainkaan?

  Huh, tulipas paljon kysymyksiä :D

  ReplyDelete
 11. Tea,
  mulla on mousse! Mä käytän sitä kun haluan kiharat ja hyvin on ainakin juuri sen päivän verran palvellut!:)

  Inna,
  Kiitos ihan älyttömästi huippuvinkistä! käyn heti tsekkaamassa!!:)

  Leena L,
  Mun on pakko myöntää että mäkään en ole ollut aina ihan täysin tyytyväinen Tigin tuotteisiin, joten en ymmärrä miksi niitä kaikkialla hehkutetaan. Tosiaan tuo Uptight ei ole lainkaan tahmainen, ehdottoman hyvä kyllä tuohon papiljottien kuivaamiseen.
  Mun on pakko sanoa vielä, että pidennysten myötä mun hiustenlaatu on PARANTUNUT! Eli se että vaihdoin perus Pantenet noihin superkosteuttaviin Alternaan ym. vastaaviin on vähentänyt mun kaksikymmenhaaraiset jokuseen kaksihaaraiseen. Se oli mulle valtava edistys!:D
  NO ILMAKIHARRINTA TIETYSTI!:D kiitos!:D (do I feel like a blond now:D)

  Nitta,
  On molemmat!:) Nimeltään x-treme lashit.
  Käytän aina välillä ruskeita piilareita. Omani ovat vihreät. Minusta on hauska vaihdella niiden väriä, vaikka ystävieni mielestä nuo ruskeat ovat kamalat enkä saisi käyttää niitä kun ne on kuulema paljon rumemmat:)

  Anonyymi,
  Olen naimisissa:)
  Kiitos kauniista sanoista, mutta mallinmitoissa tuskin olen:)
  Pienempänä tein paljonkin lapsimallin hommia, mutta vanhemmalla iällä en juurikaan.

  Uusi lukija,
  hei kiitos kovasti ja tervetuloa!:) Mahtava idea, kiitos! Toteutan varmasti jossain vaiheessa!:)

  Anonyymi,
  Niitä tulisi ensimmäisen laiton jälkeen huoltaa aina 6viikon välein. Vähän sama homma kuin jos sulla akryllikynnet on (mulla ei ole ikinä ollut muuta kuin häitäni varten, mutta olen ymmärtänyt että niitäkin tulee tasaisin väliajoin hoitaa). Mä käytän niitä nimenomaan sen takia, että ei tarvitse käyttää ripsaria. Toki ripsaria voi käyttää, mutta sitten meikinpoisto kuluttaa sitä liimaa jolloin ripsen irtoavat nopeammin. Silmämeikinpoistoaineena tulisi käyttää öljyttömiä aineita ja sellaisia saa myös ostettua samasta paikasta jossa ripset teetät:) Toivottvasti tää auttoi:) Jos haluat tietää lisää niin käyppä katsomassa Tapiolan kittycatbeautycenterin sivut

  ReplyDelete
 12. tuli kmmenteista mieleen, että jos vaan jaksat voisit tehdä juttua sun urheilemisesta tänne :) mua kiinnostais ainakin kovasti

  ReplyDelete
 13. Kylläpäs on kauniit hiukset :) Toi Tigin Superstar -suihke on aivan loistava, en voisi elää ilman sitä!

  ReplyDelete
 14. Mansikka Sport,
  Ikävä kyllä en tule laittamaan tänne mitään treeniin ja painoon liittyviä juttuja. Tämä blogi käsittelee ainoastaan muotiin ja kosmetiikkaan liittyviä asioita. Minusta treenaaminen ja "ihanne paino" on sen verran yksilöllinen juttu, että en koe sitä tänne sopivaksi. Meitä kun on monaksi ja jokaisen tulisi viihtyä omassa nahassaan:) Henkilökohtaisempia juttuja varten minulla on tuo salasanallinen blogi:)

  Katariina Lyyra,
  Kiitos kohteliaisuudesta!:)
  Mä en ole koskaan kokeillut (käytän todella harvoin lakkaa:)), mutta superstar mussea käytän muotoiluun.

  ReplyDelete
 15. Täällä on lisää uusia ihastuneita lukijoita :D
  Mainitsit tuossa hääsi. Voisitko joku kerta näyttää kuvia sinusta hääpuvussasi? Vai meneekö jo liian henkilökohtaiseksi?

  ReplyDelete
 16. Miten sun salasanallista blogia pääsee lukeen? :) <3

  ReplyDelete
 17. Käytkö sä töissä tai opiskeletko sä? :) Oot ihan mielettömän kaunis!

  ReplyDelete
 18. Anonyymi,
  no hei suloisuudet!:)
  En ihan oikein tiedä uskallanko... Menee niin siinä rajalla... Katsotaan. Maybe one day...:D

  Anonyymi,
  tuossa oikealla on ohjeet:)

  Anonyymi,
  ikävä kyllä täällä en halua paljastaa mitään henkilökohtaista muutakuin naamani:D Salasanallisen blogin takana kerron taas elämästäni. Kiitos kauniista sanoistasi. Kauneus on katsojan silmissä:)

  ReplyDelete
 19. Sulla on kyllä aivan ihanat hiukset! :)

  ReplyDelete
 20. Kuinka pitkä olet, jos saa udella? :)

  ReplyDelete
 21. Anonyymi,
  Kiitos kovasti. Tuossa ylhäällä ohjeet miten jokainen saa samanlaiset!:)

  Anonyymi,
  Koska selvästi kysyt kysymyksesi hyvissä mielin, kerron pituuteni olevan 171cm:) En nimittäin mielelläni kommentoi mitään "mittasuhteita" kun minun mielestäni se on niin yksilököhtaista mikä vartalonmuoto kellekin sopii. Mutta siis kun näit että et millään pahalla kysele:)

  ReplyDelete
 22. Mä olen kanssa huomannut saman että Tigiä aina hehkutetaan tosi paljon. No, osa niistä varmaan onkin tietty hyviä. Ehkä mun pitäisi myös koittaa tota Alternaa, ainakin balsamia latvoihin. Mistä olet omasi ostanut? Tai osaatko noin muuten sanoa että missä sitä merkkiä mahdetaan myydä?

  ReplyDelete
 23. Leena L,
  hei taas ihanuus!:)
  Onhan niistä osa tosi hyviä!:) Mutta mun mielestä se hekumania niiden ympärillä on liioiteltua.
  Alternani mä olen ostanut sieltä mun kotimaasta (you know;) mutta mä tiedän että sellainen kampaamo täällä helsingissä Kalevankadulla kuin Hair Gate on ainakin myynyt alternaa. Mutta ainahan voi varmaan tilaa tuota netistä? On muuten ihan super kosteuttavaa...
  Luin vastikään että esim Cheryl Cole ja Victroia Beckham käyttivät samaa kun heillä oli pidennykset.

  ReplyDelete
 24. PIENI KORJAUS,
  Siis tuo mun Superstar Queen For A Day on SPRAY eikä mikään mousse!! Muistin ihan päin prinkkalaa!:) KÄytän sitä kun teen kiharat ja sitä en ihan hirveen usein tee. Mutta tänään tein!:)

  ReplyDelete
 25. Heippa! Löysin blogisi Lintun blogin kautta ja olen ihan mielettömän tykästynyt. Asukokonaisuutesi ovat todella inspiroivia, vaikka ilmeisesti olet itsekin niihin inspiraatiota saanut (CopyCatit...). Mainitsit tuuhennoksessasi olevan 100 osiota, onko se siis tehty sinettitekniikalla? Itse olen hankkimassa elämäni toisen hiustenpidennykseksen, nyt teippitekniikalla, kun edellinen oli sineteillä, ja nyt minua alkoi kaduttamaan olisiko sittenkin kannattanut taas laittaa sinetit...

  ReplyDelete
 26. Moi, kiva blogi siulla :)

  Missä käyt laittamassa tuuhennokset hiuksiin ja mitä tuo lysti kustantaa?

  ReplyDelete
 27. Sulla on kyllä upeat hiukset! Alan vähitellen kyllä itsekin vakavasti harkita pidennyksiä, jos niillä tosiaan saa noin upean tukan kuin sulla :) Millaiset pidennykset sulla on?

  Nuo esittelemäsi Tigin hiustuotteet on oikeastaan juuri ne kolme joiden välillä oon pohtinut, tarvisin siis yhtä ns. perusmuotovaahdon korvaajaa, lähinnä föönaukseen, jota tosin harvoin jaksan tehdä kunnolla, kun olen niin laiska! Oiskohan se sitten toi Catwalk Fashionista se, johon kallistuisin..

  ReplyDelete
 28. Mut voisitko silti suositella noita Bed hear..Tigi aineita?? esim bruneille?

  ReplyDelete
 29. Multa meni ohi, teetkö queen for a daylla miten kiharat?

  Kiitos tosi inspiroivasta postauksesta, taidan käydä ostamassa Uptightin jatkamaan ansiokasta tigi-kokoelmaani.. Ja ehkä vähän paplareitakin :)

  ReplyDelete
 30. Tää on muuten ihan mahtava tää sun blogi, tänää löysin ja heti koukussa ! Saanko muuten kysyä, miten ihmeessä pystyt pesemään sun hiukset vaan 2 kertaa päivässä? :D Itse pesen joka päivä ja aina jos jää ykskin pesu välistä niin näyttää rasvaisilta ja ällöttäviltä enkä saa niitä mitenkään? :O

  ReplyDelete
 31. Kiitos vinkeistä!Itse värjäsin hiukseni juuri tummanruskeiksi kotona ja voin suositella Lorèalin sublime moussea, tuli juuri samallainen väri kun halusin:)

  ReplyDelete

Hei kaikki mahtavat!
Muistutuksen sana:
Blogini keskittyy vain hyvin pinnallisiin asioihin, enkä yksityiselämääni tässä julkisessa ympäristössä halua käsitellä. Tästä syystä kaikki henkilöllisyyttäni/yksityisyyttäni käsittelevät kommentit tulen poistamaan suoralta kädeltä. Kiitos ymmärryksestänne ja mahtavista kommenteistanne!:)