Tuesday, August 31, 2010

Päivän asu röyhelöissä

Olen nyt äärimmäisen ihastunut tyttömäisiin puseroihin, joissa on röyhelöitä ja liikkuvuutta.
Näiden paitojen kanssa minulla on vain lähes pakonomainen tarve pitää hiuksia kiinni. Muuten minusta tuntuu siltä kuin hukkuisin!:) Too much goin on up there...:)

Tämä sininen yksilö on Vilasta, mutta olen ostanut Hennesiltä myös hyvin samantyylisen puseron punaisena. Kiinnostuneille tiedoksi, Vilasta saa tätä paitaa myös vaalean harmaansävyisenä sekä Hennesin vastaavaa myös mustana.





Samainen paita menee kauniisti työkäytössä myös korkeavyötäröisen hameen kanssa.

Finnish design



Hyvä ystäväni Suomesta kävi hiljattain kylässä luonani asuinmaassani.
Ihana toi minulle lahjaksi mitä kauneinta suomalaista designia - Iittalaa.




Olen aiemmin säilyttänyt sormuksiani sekä useiten käyttämiäni korvakoruja kirkkaassa ja matalassa Alvar Allon Aalto - maljakossa, mutta nyt siirsin ne tämän kauniin "jääkution" sisään kun kantensa ansiosta korut eivät pölyty.


Monday, August 30, 2010

Kehityskysely

Elikkä.
Taas nopean kehityskyselyn aika.

Blogini ei siis kerro minusta mitään henkilökohtaista.
Naama näkyy joten tutut kyllä tunnistaa!:)
Hyvin pinnallisissa asioissa pysytään.
Vähän kuin naistenlehteä lukisi.
Käsittelen mm. terveyttä, liikuntaa, muotia, tyyliä ja sisustusta koskevia asioita minä-muodossa.

Täten haluaisin kysäistä mikä tässä blogissa on teidän mielestänne parasta?
Lisäsin tuonne oikealle pienen kyselyn, missä voi helposti käydä ruksaamassa mielipiteensä, mikä on sinun mielipiteesi.
Ja sana on kommenttiboksissa vapaa.
Mitä saisi olla enemmän?
Ideoita?
Toiveita?

Tulos on tarkempi mitä enempi teistä jaksaa käydä merkkinsä jättämässä!
Aikaa äänestää on viikon verran.

Kiitos jo etukäteen!:)

Read Fashion



Tässä lomalla on kerennyt paneutua hieman kevyempäänkin luettavaan.
Yleisesti pidän jännäreistä, kuten esimerkiksi Stieg Larssonin kirjoista, mutta löytyy minulta hyllystä muutama hyvin naisellinenkin painos.
Chic lit ei minuun kyllä jostain kumman syystä putoa. Tähän varmaan osa syynä se, että ensimmäinen ja tähän asti ainut chic lit kateoriaan kuuluva kirja jonka olen lukenut on "Confessions of a shopaholic", ja koko kirjan läpi minua ärsytti suunnattomasti päähenkilön saamattomuus, järjen puute sekä selkärangattomuus. Ei minun käsitykseni nykyajan naisista...:)



Tässä kuitenkin vähän naisellista kirjakokoelmaani, jota ovat rakkaat ystäväni kartuttaneet. Itse en ole saanut ostettua ainuttakaan, vaan näistä kirjoista tekee erikoisen se, että rakkaat, minut hyvin tuntevat ystäväni ovat minua näillä lahjoilla ilahduttaneet.



The Little Dictionary of Fashion, by Christian Dior 

Christian Dior reveals the secrets of style in this charming handbook that no woman should be without. An indispensable guide that covers everything from what to wear to a wedding and how to tie a scarf to how to walk with grace, The Little Dictionary of Fashion is full of timeless tips. From afternoon frocks and accessories to traveling and tweed, Dior’s expertise ensures every girl will know the three fundamentals of fashion: simplicity, grooming, and good taste.

"Simplicity, good taste and grooming are the three fundamentals of good dressing and these do not cost 
money."

-Christian Dior-

That extra half an inch, by Victoria Beckham


That Extra Half an Inch is a revealing and practical book on fashion, beauty and style. Victoria shares her secrets on dressing for special occasions, everyday wear, accessorizing, holiday tips and making the most of your wardrobe. Weather you're getting ready for work, night out on the town or even doing the school run, this is Victoria's personal guide to feeling confident and looking great every time you step out of the front door.


Tämän kirjan ehdoton plussa on sen kauniit kuvat. Muut kirjat ovat kuvitettu piirroksin, kun That Extra Half an Inch on kuvitettu läpi kirjan Victorian mitä kauneimmilla asuilla ja asusteilla.

Hyllystä löytyy ainoana suomalaisena Kerro, kerro kuvastin, jonka on kirjoittanut opetusneuvos Una Nuotio. Hänet palkittiin teoksestaan vastikään Kaunis teko - tunnustuksella Vuoden Paras 2010 gaalassa.

Kerro, kerro kuvastin, by Una Nuotio

Tässä kirjassa on kaikki se tieto, jonka jokainen itsestään huolehtiva nainen tarvitsee. Se kertoo ihon rakenteesta ja hoidosta, ehostuksesta selä vartalon, käsien ja kynsien hoidosta. Kirjassa käydään perusteellisesti läpi myös kosmeettiset raaka-aineet ja niiden vaikutukset. Käytännön neuvojen lisäksi teos sisältää tietoa kauneudenhoison historiasta.



The Little Black Book of Style, by Nina Garcia
Every time you dress, you assert your identity. With style, you tell the world your story. In that way, style affords you opportunities to think about your apperance as a quality of your creative character. The Little Black Book of Style helps you to explore your own fashion voice - the piece of you that joyously revels in the glamorous experience of creating your best self. From cultivating good taste to guarding against definite fashion faux pas, Nina Garcia offers readers the ultimate guide to follow when to weat an outfit, occasion-appropriate wear, advice how to combine colors and textures, and inspiration on how to achieve your own signature look, you learn how to experiment, storyboard, archive, and play. Timeless and universal, this book seeks to remind women that eternal style is internal style, and that everyone has what it takes to discover themselves through the colorful palette that is fashion.


The One Hundred, by Nina Garcia 
A guide to the pieces every stylish woman must own.
The One Hundred answers to the question: "Exactly what are fashion's timeless pieces?"
The book contains the 100 items that Nina believes will never go out of style, and that have become absolutely indispensible for many woman reashing for her own eternal fashion look.


Itse pidän Nina Garcian molemmista kirjoista valtavasti.  Olen hänen kanssaan monista tyyliä käsittelevistä asiosta samaa mieltä, sekä edesauttaa tykästymistäni myös se, että olen pohjimmiltani hyvin klassisen tyylin suosija.




Olen ennättänyt lukea kaikki muotia käsittelevät kirjat - pariinkin kertaan, vaikka ne eivät hyllyllä ole pitkään seisseetkään. Tosin kuviuksiensa ansiosta, ne ovat hyvin nopealukuisia.
Tällä hetkellä olen paneutunut Kerro, kerro kuvastin kirjaan, joka todella antaa syvemmän ymmärryksen kauneudenhoidosta täysin maallikolle, mikä minusta on aivan fantastista, sillä minulle on lähes pakonomaista selvittää syy-seuraus suhteet. Todella kattava teos!

Onko sinulla kokemuksia näistä kirjoista?

Sunday, August 29, 2010

Paidan kaksi puolta

Tässä paita jonka löysin hiljattain Hennesiltä. Ihastuin paidan printtiin sekä silkkisen pehmeään ja liikkuvaan materiaaliin.
Vaikka kuvissa paidan pohjaväri näyttää olevan valkoinen, on väri oikeasti hyvin heleän vaaleanpunainen sekoitettuna valkoisen kanssa. Itse kun pidän kovasti heleän vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmästä.




Lähdin eilen aurinkolomalle ja käytin koneessa matkustaessa tätä paitaa housujen sekä jakun kanssa, sillä koneilmastointi voi tehdä helleasussa kepposet... En halua ottaa riskiä ja olla kipeä matkan aikana! Muutenkin olen aikaimoinen vilukissa ja palelen lentokoneessa lähes aina.



Ja samaa paitaa voi käyttää paikanpäällä sitten ihan vaan hellemekkona. Ei tarvitse pakkaa niin paljoa mukaan! Hintaa tällä oli 29,90e, jos oikein muistan.

Syystalven trendien yhteenveto


Edellisistä näytöskuvista minulle jäi nämä elementit syksyn muodista päällimmäisenä mieleen:





Eli aikalailla samoilla mausteilla mennään kuin viimekin vuonna (katso postaukseni vuosi sitten), mikä on minusta aivan mahtavaa. 
Itsekin tuli hankittua viime vuonna karvaliivi, pitkävartiset nahkahansikkaat sekä ylipolvensaappaat, mitkä kaikki tulevat löytämään käyttöä tänäkin syksynä/talvena.
Karvaliivi tuo juuri mukavasti jotain pientä lisää muuten arkiseen tyyliini ja ylipolvensaappaat toimivat loistavasti muuten hyvin klassisen kokonaisuuden kanssa. Niiden kanssa kun tulee varoa Pretty Woman - efektiä....

Mikä parasta, tämän syksyn trendit ovat hyvin klassisia, joita on hieman vain maustettu. Nahkahanskat, saappaat, turkis, nahka, ruskean sävyt ja suorat leikkaukset ovat kaikki niitä vaatekaapin elementtejä, jotka kulkevat hyvin mukana vuodesta toiseen.

Iskeekö tämän syystalven trendit sinuun?

Saturday, August 28, 2010

Chanel f/w 2010

Chanelin näytöksessä toistui samat neutraalit värit kuin muillakin huippumuotitaloilla. Mutta yhden asian he tekivät erityisen selväksi, että turkis - ja mahdollisimman näyttävä sellainen - on nyt in.


Kuvat: Style.com

Ja samaa toistelevat myös Stockholm Streetstylen kuvat muodin silmää tekevistä ihmisistä.





Michael Kors f/w 2010

Michael Korsin näytöksessä nähtiin paljon syystalven perusvärejä:
Ruskean eri sävyjä hohtavaan kultaan asti, mustaa, harmaata...

Myös kimalletta, turkiksia sekä tuubikaulaliinoja näki lavalla roimasti, mikä onkin meille kaikille tuttua viime vuodesta.




Friday, August 27, 2010

Marc Jacobs f/w 2010

Kuten Donna Karan näytöksessä nähtiin, pitkävartiset nahkahansikkaat ovat in tänä syksynä. Samaa vakuutteli Marc Jacobsin syystalven kokoelma.



Itse tuli hankittua viime syksynä kaappiin omat pitkävartiset hanskat ja niitä tuli käytettyä paljonkin!



Viime aikoina on pitänyt hieman kiirettä, pahoitteluni siis siitä että kommentteihin vastailu on kestänyt.
Lähden huomenna vielä aurinkolomalle rakkaiden ystävieni kanssa, joten olen jo etukäteen pahoillani siitä että vastailu tulee kestämään seuraavan viikonkin.
Jos saan räpsittyä jotain kauniita fiiliskuvia, ehkä voin ne täälläkin julkaista - tosin ilmam mitään matkakertomuksia. Enemmän meiningillä: kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa;) Sillä syksy on jo ovella ja haluan vielä nauttia viimeisistä kesän rippeistä. Tämä kesä kun oli kaikinpuolin mahtava!:)

Pitkävartiset nahkahansikkaat

Monissa näytöksissä näkyi synkkien perusvärien ja yksinkertaisten leikkausten lisäksi pitkävartisia nahkahansikkaita.




Kuvat Style.com

Sama trendi jatkui catwalkilta sidewalkille astuttaessa.

Thursday, August 26, 2010

Peep-toe ankle boot

Pitkään olen ihaillut peep-toe nilkkureita ja nyt osui eteeni pari, josta minä pidän ihan toivottoman paljon. Samaa kenkää on tuona tumman vihreänä sekä mustana, mutta itselleni valitsisin tuon vihreän version, sillä perusmustaa kaapistani löytyy ihan tarpeeksi.
Kenkää saa ostettua vielä mytheresa.com:in sivuilta 35, 35,5, 39 kokoina.
Kuva: mytheresa.com


Miten sinä käyttäisit näitä kauniita peep-toe nilkkureita?

Musta nahka on in

Muotiviikkojen yksiä kohokohtia oli Celinen näytös, joka jatkaa samalla linjalla muiden suurien muotitalojen kanssa. Hyvin yksinkertaisia ja selkeitä leikkauksia sekä värejä. Näyttää myös siltä, että viime syksyn trendit ovat vielä kovasti pinnalla tänäkin vuonna. Lieneekö siihen syynä talouskriisi ja ihmisten haluttomuus ja kykenemättömyys käyttää rahaa, sillä mitään radikaalin uutta ei tälle vuodelle oikein näyttänyt olevan. Tosin Chanelin lausunnon mukaan talouskriisi ei ole vaikuttanut heidän myynteihinsä, jos jotenkin, niin myynnit ovat jopa lievästi nousseet. Tiedä häntä.


Kuvat sivulta Style.com

Seuraavaksi kuvia Stockholm Streetstyle blogista, missä nämä vaikutteet näkyvät katukuvassa.


Tämä viimeinen kuva on minusta aivan älyttömän ihana!

Wednesday, August 25, 2010

Omat ylipolvensaappaani

Ostin myös itse viime vuonna omat ylipolvensaappaani. Koska halusin omani koroilla, valitsin mokkaisen materiaalin, sillä nahkaisilla vastaavilla oloni olisi saattanut olla pian kuin Pretty Woman - leffasta.
Käyttöä on näille löytynyt - tosin lähes 100% olen yhdistänyt ne skinny-mallisten farkkujen kanssa. Minihameen kanssa nämä ovat vain minulle liikaa. 
Jos hameen vielä jonain päivänä näiden kanssa laitan, niin varmasti pistän alle mustat matta sukkahousut mistä ei näy mitään läpi.



Tilasin omani netin kautta - TopShopista. 
Yleensä tuppaan panostamaan laukkujen ja kenkien laatuun, mutta koska oletan näiden kenkien olevan vain muutaman vuoden juttu, TopShopin malli kävi minulle vallan mainiosti.