Monday, August 31, 2009

Chanel f/w '09

Ja heti perään jatkan vielä Style.com sivujen annilla...

Nimittäin Chanelin 2009 syys/talvi-mallisto oli myös erittäin kaunista katseltavaa.
Mustan ja valkoisen yhdistelmä kun vaan on pettämätön.
Kun tänä sesonkina muut suuret muotitalot pukivat mallinsa mustan ja nuden lisäksi kirkkaisiin väreihin kuten sähkönsiniseen ja fuksiaan, suosi Chanel pehmeitä pastellisia sävyjä.

Ja kimalteli Chanelinkin näytöksessä asu jos toinenkin...
Itse tuskin tulen käyttämään mintun vihreää (ei vaan sovi minulle omasta mielestäni), mutta vaaleaa roosaa tulen ehdottomasti käyttämään niiden kirkkaiden värien ohella:)

Sunday, August 30, 2009

DSquared

Olen viime aikoina selaillut Style.com:in sivuja ja hakenut inspiraatiota syyspukeutumiseen. Silti yritän samanaikaisesti pitää kynsin ja hampain kesän rippeistä kiinni!:)

Tässä teillekin kuvia yksistä lempisuunnittelijoistani:
Nimittäin kanadalaiset veljekset Dean ja Dan Caten, jotka ovat DSquared merkin takana.
Kyseistä merkkiä ei tietääkseni ole naisille Suomessa saatavilla, mutta jos olen väärässä otan innolla vihiä vastaan! Itse suosin kyseisen merkin farkkuja ja heidän upeita untuvatakkejaan.

Erityisesti tuo mustavalkoinen ruutuhame on mieleeni! Mikä vyötärö!

Saturday, August 29, 2009

Inspired

Tiedättekö kun joskus tulee vaan eteen asukokonaisuus joka pysäyttää?

Tässä talvinen kokonaisuus, joka teki sen minulle.
Miten hän onkaan onnistunut lisäämään talvipukeutumiseensa niin kauniisti väriä?
Muutenkin asun jokainen kohta sopii kokonaisuuteen täydellisesti.
I just love this...

Löysin kuvan joltain englanninkieliseltä sivustolta, mutta harmikseni unohdin kirjata ylös mistä.
Vasta kuvaa enemmän ihailtuani huomasin että kuvahan taitaa olla otettu Helsingissä!
Tarkemmin sanottuna Roban McDonald'sin edestä.

Friday, August 28, 2009

The nude pumps

Lueskellessani Yummy! -blogia, sain taas muistutuksen siitä etten edelleenkään ole löytänyt sitä täydellistä nude kenkäpariani. Olen etsinyt hyvää paria jo alkuvuodesta saakka, mutta kaikki hyvät yksilöt tuntuvat löytäneen jo oman rakastavan kotinsa.

Näitä kenkiä on näkynyt jo pitkään julkkisten säärien jatkeena, muotilehtien sivuilla ja muotibloggaajien postauksissa:) Nämä kengät vaan tuovat ihanasti lisäpituutta sääreen kuin sääreen ja jalka vaan tuntuu jatkuvan ja jatkuvan!
Koska väri on neutraali ja siitä syystä sopii niin monen eri asun kanssa, en halua tyytyä vain johonkin pariin. Sillä näille kengille minulla olisi varmasti käyttöä vielä vuosien päivät.
Täten haluan että ne ovat minulle juuri sopivat, ulkonäkö on millilleen minua miellyttävä ja materiaalikin on oltava sellainen että jos ja kun likaa tulee niin sen saa myös vaaleasta väristä pois.
Kyllä.
Minusta panostamisen arvoiset kengät.

*Huoh*
Maybe one day.

Thursday, August 27, 2009

Alfalipoiinihappo

Tuota terveyden tukipilareita kuunneltuani olen päättänyt lähteä käyttämään seuraavia lisäravinteita:
  1. Alfalipoiinihappoa ja
  2. D-vitamiinia
Miksi?
Meidän perheessämme urheillaan paljon, joten alfalipoiinihapon tuoma lisä energia voi olla tarpeen. Rankempi urheilu myös edistää ryppyjen kehittymistä, joten siinä toinen syy miksi tämä nainen haluaa varautua taistelemaan niitä ryppyjä vastaan hyvissä ajoin! Myös suvussani on todettu aikuisiän diabetesta sekä Parkinsonin tautia, joten suurimpana syynä geeniperimäni takia haluan aloittaa aivojeni suojaamisen jo varhaisessa iässä.

D-Vitamiinia ryhdyn syömään vasta syksymmällä kun aurinko ei enää samalla tavalla porottele, mutta se on vitamiini, joka varmasti olisi hyvä lisä myös monelle muulle suomalaiselle talven aikana.

D-vitamiinin tärkeydestä kerron myöhemmin lisää. Nyt tässä postauksessa jaan teidän kanssanne hieman tästä sanahirmusta, alfalipoiinihaposta, jota tahdon lisäravinteena alkaa pian käyttämään!


Tieto saatu tältä sivulta.
Alfalipooiinihappo
Alfalipoiinihappo on ihmiselimistölle elintärkeä B-vitamiinin kaltainen aine, jota voisi kutsua "universaaliksi antioksidantiksi" poikkeuksellisen monipuolisen vaikutuksensa vuoksi.Elimistö muodostaa itse jonkin verran alfalipoiinihappoa, mutta se kuluu saman tien aineenvaihduntaprosesseihin. Siksi sen antioksidanttinen ja terapeuttinen vaikutus sekä muut positiiviset vaikutukset, kuten muistin paraneminen ja energisyyden lisääntyminen, voidaan saavuttaa vain täydentämällä elimistön omaa tuotantoa lisäravinteen avulla.

Täydennyslisä on tarpeen myös sen vuoksi, että alfalipoiinihappoa saa ruoan mukana hyvin niukasti. Sitä on jonkin verran vihreissä kasviksissa, oluthiivassa ja punaisessa lihassa, varsinkin sisäelimissä, mutta esimerkiksi pinaattia, jossa sitä on suhteellisen paljon, pitäisi syödä useita kiloja päivässä.

Kolmas huomioitava seikka on ikääntyminen: Elimistön kyky muodostaa alfalipoiinihappoa alkaa vähetä suhteellisen varhain aikuisiässä – valitettavasti juuri silloin kun sen merkitys ihmiselle kasvaa.

Alfalipoiinihapon vaikutuksia lyhyesti. (Tarkemman selityksen löydät tämän postauksen lopusta)
  • Poistaa raskasmetalleja
  • Parantaa muistia
  • Lisää keskittymiskykyä
  • Suojaa hermostoa ja aivoja
  • Lisää energisyyttä
  • Monitehoinen superantioksidantti
  • Kierrättää antioksidantteja
  • Alentaa verensokeria ja kolesterolia
  • Hidastaa vanhenemista
  • Ehkäisee ihoryppyjä
Käyttäjäryhmiä:
  • Kaikki, jotka haluavat parantaa energisyyttä sekä keskittymiskykyä ja muistia
  • Urheilijat, kuntoilijat
  • Ikääntyvät (30+)
  • Vanhukset
  • Diabeetikot
  • Toipilaat ja kroonisesti sairaat
Käyttäjäkokemuksien mukaan alfalipoiinihappo auttaa myös:
  • nukkumaan syvää unta (mutta myös piristävä vaikutus!)
  • edistämään hiusten (ja muiden karvojen) kasvua
  • laihduttamaan
  • suojaamaan ja uudistamaan verkkokalvoa
  • hidastamaan MS-taudin etenemistä ja parantamaan toimintakykyä
  • parantamaan raskausarpia
Käyttömääriä:
  • Yleiskäyttö antioksidanttina:100 mg päivässä (alle 30-vuotiaat 100g jokatoinen päivä)
  • Yli 60-vuotiaat:200 mg päivässä
  • Tilapäinen lisäenergian tarve:200 - 400 mg päivässä
  • Diabetes, syöpä, dementia, Alzheimer, sydän- ja aivohalvauksesta toipuminen:400 - 600 mg päivässä

Tehokas imeytyjä
Alfalipoiinihappo on sekä rasva- että vesiliukoinen ja toimii sen vuoksi aktiivisesti sekä solujen sisä- että ulkopuolella. Pienimolekyylisenä ja silti rasvaliukoisena se pystyy kulkeutumaan jopa aivoihin ja muihin keskushermoston osiin.Yli puolet aivojen painosta on helposti hapettuvaa rasvaa, joka on herkkää solujen hapettumisesta aiheutuville hermostovaurioille. Veri-aivoeste, joka yleensä estää haitallisten aineiden ja mikrobien läpipääsyn hiussuonista aivokudokseen, estää myös immuunipuolustukselle tärkeiden lymfosyyttien eli imusolujen ja vasta-aineiden pääsyn keskushermostoon; vasta kun tulehdus on murtanut veri-aivoesteen, avautuu tie myös immuunipuolustukselle. Toisin sanoen sama systeemi, joka estää infektion pääsyn keskushermostoon, vaikeuttaa myös parantumista. Alfalipoiinihapon kyky ohittaa veri-aivoeste ja lisäksi läpäistä solukalvo tekee siitä tehokkaan hermostoa suojaavan antioksidantin.

Voimakas antioksidantti
Vapaat radikaalit ovat osasyynä ikääntymiseen ja lukuisiin sairauksiin. Ne vaurioittavat elimistölle tärkeitä hiilihydraatteja, proteiineja, entsyymejä ja DNA:ta sekä energiantuotannolle tärkeitä mitokondrioita samoin kuin solukalvoja, joiden rasvahapot hapettuvat eli härskiintyvät. Antioksidantit, esimerkiksi karoteenit sekä C- ja E-vitamiini, ovat elimistön suoja radikaaleja vastaan. Ne reagoivat kemiallisesti tekemällä radikaaleja vaarattomiksi, mutta samalla ne menettävät toimintakykynsä. Useimmista muista antioksidanteista poiketen alfalipoiinihappo pysyy pitkään toimintakykyisenä ja vaikuttaa tehokkaasti hyvin monenlaisiin radikaaleihin, minkä ansiosta sen antioksidanttisuoja on sekä laajempi että kestävämpi.

Lisää energisyyttä
Alfalipoiinihapolla on olennainen osa energiantuotannossa. Se toimii tärkeänä koentsyyminä pyruvaatin eli palorypälehapon muuttamisessa asetyylikoentsyymi A:ksi, josta muodostuu sitruunahappo- eli Krebsin kierron kautta ATP:tä. ATP (adenosiinitrifosfaatti) on solujen mitokondrioihin varastoitua "polttoainetta", josta vapautuu tarpeen mukaan energiaa. ATP:n muodostuminen ja hajoaminen on jatkuva ja nopea prosessi; esimerkiksi täysillä juoksevan ihmisen ATP-varastot riittäisivät vain muutaman sekunnin ajaksi. Mitä täydempiä ATP-varastot ovat, sitä paremmin solut, hermosto ja koko keho pystyvät suoriutumaan tehtävistään. Alfalipoiinihappo ei ole suoraan keskushermostoa stimuloiva piriste, kuten esimerkiksi kofeiini, joten se on elimistölle täysin luonnollinen keino lisätä energisyyttä.
Alentaa verensokeria
Alfalipoiinihappo on erityisen sopiva diabeetikoille sillä se lisää glukoosin imeytymistä lihaksissa, parantaa insuliinivastetta ja säätelee glukoosin vapautumista maksasta. Tähän tehtävään osallistuvat alfalipoiinihapon ohella mm. magnesium, vanadiini ja kromi. Verensokerin laskiessa haitallinen glykaatio vähenee. Veren korkean glukoosipitoisuuden aiheuttama glykaatio on elintärkeisiin komponentteihin, varsinkin proteiineihin, vaikuttava reaktio ja merkittävä diabetekseen liittyvien sairauksien aiheuttaja. Muiden haitallisten vaikutusten lisäksi se nopeuttaa ihon ja koko elimistön vanhenemista, vaurioittaa hermosoluja ja altistaa verisuonisairauksille. Alfalipoiinihappoa onkin jo pitkään käytetty menestyksellisesti suurehkoina annoksina (yli 300 mg) hoidettaessa diabeteksesta johtuvia oheissairauksia, mm. silmänpohjan rappeutumaa ja diabeettista ääreishermosairautta (neuropatiaa).

Suojaa raskasmetallien haitoilta
Alfalipoiinihappo on tehokas raskasmetallihaittoja vähentävä detoksifikantti, joka muuttaa haitallisia vapaita metalli-ioneja vaarattomaan muotoon kelatoimalla eli yhdistämällä niitä aminohappoihin. Sen ansiosta alfalipoiinihappo alentaa myrkyllisten metallien sekä liiallisen kuparin pitoisuuksia elimistössä. Alfalipoiinihappolisästä on hyötyä myös tupakoitsijoille, jotka altistuvat tavallista suuremmille kadmiumpitoisuuksille.
Suojaa hermostoa sekä parantaa keskittymiskykyä ja muistia
Toisin kuin aikaisemmin uskottiin, voivat hermosolut tietyissä olosuhteissa uusiutua – jopa aivokuoressa, jossa mm. päätöksenteko ja oppiminen tapahtuvat. Alfalipoiinihappo on tehokas antioksidantti, joka pystyy ehkäisemään ja korjaamaan hermoston epänormaalisuuksia, esimerkiksi ikääntymiseen liittyviä hermosoluvaurioita aivoissa. Alfalipoiinihappo auttoi rottia suorittamaan muistamista vaativia tehtäviä paremmin estämällä vapaiden radikaalien hapettavaa vaikutusta ja aktivoimalla hermostoa suojaavia tärkeitä antioksidantti-entsyymejä sekä tehostamalla ATP:tä tuottavien mitokondrioiden toimintaa. Alfalipoiinihappoa saaneiden ikääntyvien eläinten muisti parani jopa paremmalle tasolle kuin nuorilla eläimillä, joille ei annettu alfalipoiinihappoa.

Hidastaa vanhenemista
Ikääntymisen myötä energiaa tuottavien mitokondrioiden määrä soluissa alenee ja niiden aktiivisuus laskee, ja samalla koko elimistön energiantuotanto vähenee. Sen seurauksena solutoiminta hidastuu, energisyys katoaa ja terveys heikkenee. Alfalipoiinihappo nostaa glutationipitoisuutta, mikä aikaansaa tehokkaan hermostoa suojaavan vaikutuksen. Glutationi on tärkein solunsisäinen antioksidantti, jolla on vaikutusta myös hermoviestien välittymisessä. Glutationin väheneminen voi johtaa mitokondrioiden toimintahäiriöihin ja hermosolujen tuhoutumiseen.
Alfalipoiinihappoa on kokeiltu lupaavin tuloksin Parkinsonin, Alzheimerin ja MS-taudin hoidossa ja ehkäisyssä. Sen on todettu estävän Alzheimerin taudin osasyynä pidetyn, vapaiden radikaalien muodostumista stimuloivan beeta-amyloidin toimintaa ja lievittävän MS- eli pesäkekovettumatautiin liittyvää aivo-selkäydintulehdusta. Alfalipoiinihappo ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista ja ryppyjen muodostumista suojaamalla ihon kimmoisuudelle tärkeitä proteiineja, varsinkin kollageenia, sekä vähentämällä auringon ultraviolettisäteiden vanhentavaa vaikutusta. Alfalipoiinihappo hidastaa myös ikääntymisen aiheuttamaa kuulon heikkenemistä.

Turvallisuus ja annostus
Säännölliseen käyttöön sopiva annostus alfalipoiinihappoa on yli 30-vuotiaille yksi 100 mg:n kapseli päivässä; nuoremmille riittää yksi kapseli joka toinen päivä. Annostusta voi tarpeen mukaan lisätä tilanteissa, joissa vaaditaan tavallista voimakkaampi vaikutus, sillä alfalipoiinihappo on tutkimusten ja vuosikymmenten kokemusten perusteella turvallinen ja hyvin siedetty suurinakin annoksina. Alfalipoiinihappoa on käytetty 2-tyypin diabeteksen yhteydessä 600-1200 mg päivässä useiden viikkojen ja jopa kuukausien ajan.

Kuten huomaatte, kyseisellä luonnollisella lisäravinteella on mielettömästi hyviä vaikutuksia terveyteemme.
Itse tahdon ainakin saada osani!:)

Wednesday, August 26, 2009

Terveyden tukipilarit

Te kaikki jotka olette kiinnostuneet terveydestänne ja ravinnosta, suosittelen teille seuraavaa sivua:

http://www.terveydentukipilarit.fi

Photobucket
Kyseisellä sivulla ihastuttava mikrobiologian ja soveltavan biokemian diplomi-insinööri sekä soveltavan mikrobiologian, biotekniikan ja elintarviketeknologian lisensiaatti (ja on hän toki opiskellut ravitsemustieteitäkin:)) Paula Heinonen kertoo terveyden tukipilareista.
Hän on toiminut kouluttajana ja luennoitsijana erikoisaiheenaan suoliston hyvinvointi ja ongelmat sekä ravitsemukseen liittyvät asiat.

Sivuilta löytyy Mediasali, mistä voitte kuunnella Paulan asiantuntemusta kirjailija Juha Vuorisen huumorilla maustettuna. Ohjelma esitettiin viime keväänä radiokanava Groove FM:llä.
Photobucket
Hänen sanojensa mukaan: Oikein syömällä voi tulla terveemmäksi ja jopa onnellisemmaksi!:)
Suosittelen sivua lämpimästi!

Tuesday, August 25, 2009

Kesäpäivän asu

Me olemme saaneet nauttia viime viikkoina aikamoisista helteistä.
Viime viikolla näytti lämpömittari jopa 35 astetta! Nyt se näyttää vaan vaivaista 29 astetta:D
En tosiaan valita!:)

Monday, August 24, 2009

Maukas välipala


Huomioikaa että raejuusto on mitä erinomaisin proteiinin lähde!

Kohtuullisesti proteiinia sisältävän ruokavalion on osoitettu vaikuttavan edullisesti kehonkoostumukseen, painonpudotukseen ja painonpudotuksen jälkeiseen painonhallintaan. Proteiinin edullisten vaikutusten on katsottu johtuvan hyvän kylläisyysvaikutuksen lisäksi muun muassa edullisesta vaikutuksesta elimistön energia-aineenvaihduntaan”, kertoo Suomen Akatemian Suomen Akatemian Ravitsemus, elintarvikkeet ja terveys (ELVIRA)-ohjelman tutkija Kristiina Juvonen Kuopion yliopistosta.

Sunday, August 23, 2009

Studded vest

...mutta jos hankkisin saman tyylisen liivin, pystyisin varmaan laskemaan sen tulevat käyttökerrat yhden käden sormilla.
Olen vastaavanlaisia liivejä Zarassa nähnyt, mutta itseltäni se jää kuitenkin ostamatta oletetun vähäisen käytön takia. Eli liivin tulisi olla hyvin edullinen, jotta sellaisen vaatekaappiini hankkisin.

Saturday, August 22, 2009

Päivän asu

Tämä asukokonaisuus on aika lailla mun arjen perustyyliä:

Kaksi pitkää toppia päällekkäin
Pitkä riipus
Farkut tai legginsit
Klassikko laukku
Klassiset kengät
(korot tai korolliset riipuen kuinka paljon kävelyä tuleva päivä pitää sisällään)

Friday, August 21, 2009

Running

Applen ja Niken yhteistyön hedelmä Nike+ ohjelma iPodille on kyllä kätevä kaveri lenkeille.
Vaikka seuraa pitää minulle myös kaksi energistä koiraani, on kiva lenkin päätteeksi nähdä konkreettisesti juoksun tulokset.
Tällä lenkillä mentiin rauhallisesti ja pysähdyin kerran veden ääreen uittamaan karvaiset kakarani:)
Itse pidän kovasti juoksemisesta.
Ihaninta on juosta metsässä sateen jälkeen. Happea on siellä niin runsaasti ilmassa että koko keho oikein nauttii! Juostessa on muutenkin ihana selvitellä ajatuksiaan ja raikkaassa metsässä sitä mielikin oikein piristyy!
Onko muilla muita lempiaikoja tai paikkoja juoksemiselle?
Ei ollut muuten lainkaan paha juosta kesällä pitkin Kaivarin rantaa auringonlaskun aikaan.:)

Thursday, August 20, 2009

Lukijakuntani kartoitus

Heippa!:)

Olisi hirmu kiva saada tietää hieman enemmän teistä lukijoistani!:)
Joten laitoin tuohon oikeaan sivupalkkiin kyselyn iästänne.
Toivottavasti te kaikki jaksatte vastata!:)

My breakfast (today)

Tällaista minä söin tänä aamuna:)
En toki vastaavaa joka aamu syö vaan tykkään pitää ruokailuni monipuolisena. Mielelläni syön aamuisin esimerkiksi myös puuroa marjoilla ja hunajalla koristeltuna, munakasta, rahkaa taikka marjapirtelöä (sekoitan marjoja vaniljan makuiseen soijamaitoon). Mutta tänään kerroin tästä vaihtoehdosta, sillä halusin jakaa vähän tietoa kanssanne kuiduista ja niiden tärkeydestä.

Kuitua runsaasti
Kuidut alentavat kolesterolia ja lisäksi tasapainottavat vatsan toimintaa ja verensokeria. Kuidut myös lisäävät kylläisyyden tunnetta ja auttavat siten painonhallinnassa.
Kuitu pienentää veren kolesterolipitoisuutta sitomalla ruoan mukana tulevaa kolesterolia ja elimistön tuottamia sappihappoja.
Sappihappojen muodostamiseen tarvitaan kolesterolia, joka poistuu näin elimistöstä kuituun sitoutuneena.
Suositus: Kuitua vähintään 25 g/vrk
Keskimäärin suomalainen saa kuitua alle suositusten: noin 20 grammaa päivässä. Kuitua on vain kasvikunnan tuotteissa. Kuitu voi olla liukoista tai liukenematonta. Käytännössä samoissa ruoka-aineissa on sekä liukenemattomia että liukenevia kuituja. Kuitupitoinen ravinto lisää yleensä sekä liukenevien että liukenemattomien kuitujen saantia. Samalla saat runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja.
Liukenevat kuidut muodostavat hyytelömäisen seoksen eli geelin nesteen kanssa ja sitovat tehokkaasti kolesterolia ja sappihappoja. Liukenevaa kuitua saat, kun valitset kaura- ja ruisvalmisteita, marjoja ja hedelmiä, sekä herneitä, linssejä sekä papuja patoihin ja keittoihin.
Liukenemattomat kuidut, kuten kasvien selluloosa ja ligniini, ovat karkeita kuituja. Niillä on erityisesti vaikutusta vatsan toimintaan. Liukenemattomia kuituja on esimerkiksi leseissä, omenankuorissa, juureksissa, marjoissa ja kasviksissa.
Hyviä kuidun lähteitä:
  • täysjyväleivät, -puurot, erityisesti ruispohjaiset
  • täysjyväriisi, -pasta, mysli
  • marjat, hedelmät
  • juurekset, kasvikset
  • pavut, linssit, herneet
  • leseet, siemenet
    Info saatu Sydänliiton sivulta
Tosiaan.
Kuidut eivät ole siksi tärkeitä että ne pitävät sinut ns."kylläisenä" pitkään.
Vaan siksi että suolistomme tarvitsee kuituja sitoakseen haitallisia yhdisteitä. Riittämätön kuidun saanti johtaa usein suoliston toimintaongelmiin ja bakteerikannan muutoksiin. Eli ummetus voi silloin vaivata herkästi, mikä on hyvin yleinen hyvinvointiyhteiskunnan vaiva. Runsaasti kuituja sisältävä ruokavalio vaikuttaa positiivisesti kolesteroli- ja sokeriaineenvaihduntaan sekä ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia sekä paksusuolen syöpää.
Se miten me syömme nyt, on suuria vaikutuksia siihen missä kunnossa terveytemme on tästä parikymmentä vuotta eteenpäin. Näin parikymppisenä suuria eroja tuskin näillä pienillä terveellisillä valinnoilla huomaa paljoakaan, mutta kroppa kiittää viimeistään silloin kun ikä alkaa olla kunnioitetun 50-vuoden paremmalla puolella.

Tuesday, August 18, 2009

Päivän asu eilen

Olen tainnut hieman hurahtaa noihin ruutupaitoihin...
Löysin Zarasta samanlaisen paidan kuin se aiemmin esittelemäni, mutta vaalealla printillä.
I like it a lot!

Monday, August 17, 2009

Style Steal - Louis Vuitton

Olen joskus kertonut etten erityisemmin itse välitä eläinkuoseista vaatetuksessa.
Se on vain melko vaativa kuviointi (minun mielestäni), sillä jos sitä yhdistää liikaa on lopputulos helposti halvan näköinen.
Mutta pieninä ykistyiskohtina olen ihaillut sitä monenkin päällä.
Olen puhunut suloisista leopardiballeriinoista yhdistettynä muuten pelkistettyyn kokomustaan asuun, mutta kyllä näyttää hyvältä seuraavissa kuvissa leopardikuvioinen huivikin!:)

Ensimmäistä kertaa elämässäni minunkin tekee mieli jotain eläinkuviollista...
Tosin hyvin pienenä yksityskohtana!:)

Sunday, August 16, 2009

Viikuna

Aikasemmin kerroin teille taateleista hyvänä vaihtoehtona makeannälkään.
Koska ruokavalion tulee olla monipuolinen ja vaihtelevuutta täytyy olla että jaksaa noudattaa ns. terveellisiä valintoja, päätin kertoa toisestakin mainiosta vaihtoehdosta illan naposteluun kuin sokerinhimo iskee. Eli seuraavaksi hieman tietoa viikunoista.

Viikunat on jo vuosisatoja tiedetty voimaa antavaksi ja ravitsevaksi ruoaksi. Vanhan myytin mukaan ne kykenivät jopa poistamaan ryppyjä.
Tuoreina ja kuivattuina nämä hedelmät ovat hyväksi ruoansulatukselle, koska ne sisältävät fisiinientsyymiä, joka rauhoittaa suolistoa. Ne ovat myös liiallisesti syötynä laksatiivisia kuten taatelit ja luumut. Kuivatuissa viikunoissa on runsaasti kuitua, rautaa, kaliumia ja kalsiumia, joten ne soveltuvat hyvin myös korkeasta verenpaineesta kärsiville.

Viikunat sisältävät enemmän kuitua kuin useammat hedelmät tai vihannekset, joten ne ovat erinomaisia ruoansulatukselle ja kolesterolitasolle. Niissä on paljon myös polyfenoliantioksidantteja, mikä antaa niille syöpää estävän vaikutuksen.
Nopean energiansaannin ja lihaskouristuksista ehkäisevän vaikutuksensa ansiosta ne sopivat myös hyvin urheilijoille. Kuivatussa viikunassa on n.60% sokeria ja monia vitamiineja sekä yhdessä keskikokoisessa viikunassa on n.37 kaloria.

Muilla kokemuksia viikunasta?

info: Super ruokia - syömällä terveemmäksi
by Michael van Straten & Barbara Griggs

Saturday, August 15, 2009

Kun lahjaideat ovat vähissä...

Onko sinulla joskus ongelmia keksiä ystävälle tai virallisempaan tilaisuuteen viemiseksi hyvää lahjaa?
Tässä lahjaidea mistä minä ja moni minun ystäväni olisi ainakin innoissaan.
Iittalan KIVI-tuikut.
Kivituikut on kuitenkin suunnitellut Heikki Orvola Marimekolle, mutta Iittala valmistaa ne.
Värejä löytyy joka makuun ja hintakin on sopiva lahjalle. Mitä suurempi budjetti, sitä enemmän niitä voit ostaa.

Minä rakastan kivitukkuja ja niitä jotenkin tuppaan aina vain hamstraamaan lisää:)
Ulkomaalaisen ystäväni syntymäpäivä on ensi viikolla ja halusin ostaa hänelle jotain suomalaista...
Kivitukut käyvät moneen tilanteeseen. Vaikkapa rentouttavaan kylpyhetkeen.
Omasta mielestäni ulkonäkö on puoli ruokaa. Joten minusta on ihana kattaa pöytä koreaksi myös ulkonäöllisesti. Viime jouluna koristelin joulupöydän Iittalan kivituikkujen avulla teemalla: Winter Wonderland


Joten jos sinäkin mietit vielä käytännöllistä ja kaunista lahjaa, tästä olisi ainakin moni nainen innoissaan:)

Friday, August 14, 2009

To buy or not to buy...? That is the question.

Löysin nämä kengät tässä pari päivää sitten. Nyt vielä pohdin onko ne hankkimisen arvoiset.
Mitä mieltä te olette näistä kengistä?
Sopisivat mainiosti syksyyn hameiden ja legginsien kanssa...

Päivän asu

Alkuun pahoittelut sillä kommentteihin vastaaminen tulee kestämään nyt näinä seuraavina päivinä. Meillä on talo täys vieraita (perhettä Suomesta) niin aika kuluu heistä nauttien:) Harvinaista herkkua!:)
Aurinkolasit: Ray Ban
Valkoinen paita: Zara (alessa 6e...)
Legginsit: GT
Laukku: Gucci
Kello: Guess
Rannekoru: Purple
Riipus: Aldo
Sandaalit: Marc by Marc Jacobs